Jak jsme reprezentovali Novou Guineu

Vaše zprávy a cestopisy z plaveb a akcí kolem lodí a vody.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » úte říj 11, 2011 1:37 pm

Obrátil se na mě, náš uživatel Asketa,
s žádostí o umístění reportáže, ze slavného, Slapského poháru.
Reportáž je psána v knihovně, tedy v časovém presu. Přijměte ji tedy v tomto kontextu.
Přeji sice krátké, ale hezké počtení. Asketovi děkuji. :)
Ahoj, alffa

(autor: asketa)
Ten Vánoční závod snad můžeme jet taky, vypustil bublinku můj dospívající synek. Hm, a na jaké lodi, vyzvídám. No na červené! Ano, má to logiku, v rodině jsou i jiné lodě ale na těch jedou jiní. Má to ale háček, přijme pořadatel Slapského poháru netřídový trimaran? Vlastně jsem vždycky chtěl jet závod na té lodi a užít si co ona umí ale neměl jsem tu drzost. ,Můj synek ji měl a právě se vrací z porady kapitánů a hlásí jedeme v kategorii open. Je tam s námi ještě jeden soupeř. Výborně. Hodina do startu, hustě prší, na vodě ani noha. Kde jsou ty všechny lodě? Půl hodiny do startu. Tady jsou, závodní speciály s logy sponzorů a ještě mnoho podobných, naše červená se tam se stěžněm 4,60 vyloženě ztrácí. Hlasatel oznamuje kdo všechno jede a taky posádka z ostrovů Papua Nová Guinea. To jsme my. Pět minut do startu, jenom nepřejet startovní čáru. To se nám nemůže stát, jsme otočeni přídí
na opačnou stranu a jakožto kosatník s tím nic nenadělám. Pět sekund do startu, už jsme zase v pořádku a startujem. Pořád leje, místo samovylévacího kokpitu máme houbu. Brzo vidíme naše kolegy z kategorie, přátelsky se na nás šklebí ale nedarují nám ani centimetr. U bojky jsou první oni, u další je to obráceně. Na rovině od mostu foukne ten správný vítr, tak se ukaž papuánský trimarane! Hlavně neudělat chybu, nedá se to zvednout a muselo by se plavat k nejbližšímu ostrovu. Jedeme hezky, brzo máme stometrový náskok, v životě nás nemůžou dojet! Ale můžou, vítr se mění a my dojíždíme povzbuzováni hlasatelem (Papua do toho) se stometrovou ztrátou. Cenu útěchy přebíráme nezlomeni, příští závod je za dva týdny.
Obrázek
alffa
Site building team

Příspěvekod alffa » pát říj 14, 2011 10:47 am

Malý edit.
Vložena fotka k reportáži od askety. Mimochodem nádherná. Škoda, že tam není ta loď celá.
Hned by šla do kalendáře. :)
alffa
Svobodak
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Svobodak » pát říj 14, 2011 11:18 am

Tak to je, kluci, obrovska parada.
Reportaz jsem si precetl s chuti a moc se mi libila, ten obrazek ji ale dava daleko hlubsi rozmer.

A potom, ze jachting je snobsky konicek :crazy: .

Pavel
alffa
Site building team

Příspěvekod alffa » sob říj 15, 2011 9:43 am

Svobodak píše:Tak to je, kluci, obrovska parada.

Jak? "kluci"?
Mám za to, že uprostřed lodě sedící osoba, je dáma. :? Soudím tak dle zapínání košilo-trika.
Chtělo by to alespoň malý komentářík od autora.
Jinak, mě ta fotka taky moc uchvátila. :clap:
alffa
MarekB
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod MarekB » sob říj 15, 2011 10:05 am

alffa píše:
Svobodak píše:Tak to je, kluci, obrovska parada.

Jak? "kluci"?
Mám za to, že uprostřed lodě sedící osoba, je dáma. :? Soudím tak dle zapínání košilo-trika.
Chtělo by to alespoň malý komentářík od autora.
Jinak, mě ta fotka taky moc uchvátila. :clap:
alffa

Trochu mám pocit, že ta fotka asi nebude ze závodu...
alffa
Site building team

Příspěvekod alffa » sob říj 15, 2011 1:15 pm

To máš asi pravdu. Při regatě, zřejmě chyběla doprovodná loď s fotografy.
Loď ale bude identická, to je podstatné. ;)
No počítám, že nám k tomu autor něco řekne. :)
alffa
Pepa
moderátor
Reputace: 24

Příspěvekod Pepa » ned říj 16, 2011 10:58 am

V sobotu, 1.řijna jsem byl naposledy na Slapech. Sice nefoukalo, ale bylo hezky a tak jsem si udělali výlet s motorem.
No a potkali jsme tuto lodičku. Říkal jsem si, že našim stavitelům oplachtěné kánoe udělám radost, ale než jsem se k tomu dostal, jak vidím, je pozdě.
Pepa

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
bobes
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

Příspěvekod bobes » ned říj 16, 2011 8:25 pm

Ta první fotka není z regaty. Regaty jel Asketa s mladším synátorem. Letos jeli Vánočku i Poslední vítr Slap. Jsou to velcí bojovníci a byli myslím ve své třídě na druhém místě. Plavidlo má opravdu vychytané a na Slapech mu říkáme Heyerdahl. Doufám, že se nebude zlobit, když připojím dvě fotky z regaty aby Alffa viděl, že doprovodná loď nechyběla..
Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
asketa
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod asketa » stř říj 19, 2011 10:19 am

Za fotku děkuji jachtaři K. který se navzdory bezvětří objevil na vodě. Ta záhadná osoba na lodi je zkušená kosatnice M., tichá a nenápadná, vestu si oblékne při prvním závanu rychleji než já. K té lodi: původně jsem chtěl typ s jedním plovákem a úplně jiným oplachtěním, (výkresy případně polotovary dodá firma Gary Dierking nebo jiný výrobce replik), odezva mého okolí ale nebyla kladná takže máme něco poněkud jiného, hlavně že to není přeplachtované a přežije to i těžké podmínky. Silná stránka jsou zadní kurzy, při délce 5,15 a výšce stěžně 4,60 přeletět přes řidítka nejde, při silném větru přední část naopak leze nahoru a je to pěkný pocit, na boční vítr když dva vyvažují tak že mají hlavy u plováku tak to musí jet opravdu pěkně ale zatím se takoví dva nesešli. K těm plovákům, turistická verze je měla nosné, pomáhaly udržovat stabilitu, současné sportovní provedení má jen 2,5 cm silnou desku, bezpečnost byla obětována rychlosti. Všem dík za příspěvky.
Naposledy upravil(a) asketa dne čtv srp 23, 2012 2:35 pm, celkem upraveno 1 x.
asketa
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod asketa » čtv srp 23, 2012 2:30 pm

asketa píše:Za fotku děkuji jachtaři K. který se navzdory bezvětří objevil na vodě. Ta záhadná osoba na lodi je zkušená kosatnice M., tichá a nenápadná, vestu si oblékne při prvním závanu rychleji než já. K té lodi: původně jsem chtěl typ s jedním plovákem a úplně jiným oplachtěním, (výkresy případně polotovary dodá firma Gary Dierking nebo jiný výrobce replik), odezva mého okolí ale nebyla kladná takže máme něco poněkud jiného, hlavně že to není přeplachtované a přežije to i těžké podmínky. Silná stránka jsou zadní kurzy, při délce 5,15 a výšce stěžně 4,60 přeletět přes řidítka nejde, při silném větru přední část naopak leze nahoru a je to pěkný pocit, na boční vítr když dva vyvažují tak že mají hlavy u plováku tak to musí jet opravdu hezky ale zatím se takoví dva nesešli. K těm plovákům, turistická verze je měla nosné, pomáhaly udržovat stabilitu, současné sportovní provedení má jen 2,5 cm silnou desku, bezpečnost byla obětována rychlosti. Všem dík za příspěvky.

Zpět na