Hledá se parta lidí pro koupi lodě

Pokec. Možnost prvního představení se na fóru.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » sob úno 23, 2013 11:17 pm

Neviem marks prečo sa jeduješ. Aký význam má, ak sem niekto napíše, že on do toho nepôjde? Snaď sú tu všetko dospelí ludia, ktorí vedia trochu zhodnotiť riziko. Myslíš že je niekomu treba ho zvlášť vysvetlovať, tak ako tu niektorý robia? A pritom nič nepovedia, len otrepané keci? Catamaran hneď na začiatku napísal, že by bol rád ak by sem nepísali ludia čo nechcú.- A jak na potvoru píšu hlavne oni.
cechura
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod cechura » sob úno 23, 2013 11:39 pm

Prosímtěpěkně mi Denisi promiň, že jsem si ve vašem vláknu dovolil napsat své odmítavé stanovisko k projektu. Nedomyslel jsem jeho ekonomickou propracovanost klukem, který přece už držel kasičku na základní škole a ani chvíli zde dozajista vůbec nikoho nenapadla možnost habaďůryna ostatní spolumajitele popř kalkul s možným odstoupením od podílu ze strany některých. Nikomu nic nepodsouvám, přímo se to nabízí a je chybou to nevidět. Žádám tímto moderátora o smazání obou mých nepřínosných příspěvků ve vláknu,tých len otrepaných kecov. Děkuji jura.
Naposledy upravil(a) cechura dne sob úno 23, 2013 11:54 pm, celkem upraveno 1 x.
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » sob úno 23, 2013 11:41 pm

Denisi, a ty chces? Myslim ze ne. A presto k tomu mas co rict. Tak co je spatne?

K tematu bych podotkl, ze zivot se meni kazdou chvili. Vypada to, ze Catamaran hleda(l) 20 lidi bez zavazku, s malym rozpoctem a nejlip bez trvaly prace, teda pokud se nekdo prihlasi, tak nejspis hlavne studenti a nebo notoricky singlove. Jenze tem to nevydrzi do nekonecna, sezenou si praci, rodinu a tak podobne a nebude to trvat dlouho. Pricemz takovejhle projekt kdyz se rozjede, tak by mel jet myslim si aspon 5 let.
To neni snadny zorganizovat. Predpokladat, ze za tech 5 let se u tech lidi situace nezmeni je dost naivni, zmeni se a to casto radikalne, nekdo se prestehuje, nekdo si sezene zenskou a nekdo prijde o praci. A s tim se musi pocitat. Takze bych se primlouval nechat tu lidi vykecat, pokud to neni prispevek typu "Vyser se na to, tecka.", ale predklada nejaky argumenty a zkusenosti, at jiz pozitivni nebo negativni, muze to nakonec prispet k uspesnymu reseni, tak proc je vyhanet?

Dam priklad: Ja jsem treba asi pred osmi lety zalozil obcansky sdruzeni na zasitovani par vesnic internetem. Po roce a pul jsem se odstehoval, ale zustal ve vedeni a nefungovalo to dobre. Nastesti jsem se na to na posledni chvili vykaslal a predal to jinejm a sdruzeni dotedka funguje dal tak, jak se od nej ceka. (A to provozovani site pokryvajici dneska nejakych 40km2 neni urcite tak narocny jako provozovat 40ft jachtu.)

Catamarane (jestli to jeste ctes), pocitas s tim, ze ten projekt treba budes muset opustit ty sam a pritom zajistit, aby dal fungoval pro ty ostatni?
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » ned úno 24, 2013 12:51 am

Viky, kurňa, tam niekde som napísal že chcem, tak čo ty o mne špekuluješ? Mne je úplne jasné, že sa tu dvadsať ludí nenájde. Ale napísal som že áno, mám záujem, čo keby sa náhodou tých dvadsať ludí našlo ;).

cechura, zdá sa mi že si nejak precitlivený. To musíš hneď takto urazeno reagovať? Si myslíš, že ak by sa tu dalo dokopy pár ludí, že budú potrebovať negatívne skúsenosti tých, ktorým sa niečo vzdialene podobné nevydarilo? Aj ja mám negatívnu skúsenosť s niečím podobným, ale nebudem tu s tým unavovať. Ak by sa začala vážnejšia debata záujemcov, tak mám pripravené otázky, tak asi ako každý. Nikoho netreba podceňovať.

To že hodil catamaran spiatočku sa ani nedivím, keď večšina ludí ani nepochopila čo vlastne chce. Veď on nepíše, že to musia byť ludia čo majú 3 mesiace času. Chce len to, aby sa dala dokopy partia tých, čo si chcú zaplachtiť s rovnako nadšenými kolegami. A tá cena tam nie je až tak super prioritná, aby ste museli dedukovať, že je to pre chudobných ludí. Catamaran by chcel založiť prachobyčajný jachtársky klub, s tým, že klub vlastní loď a to formou spoluvlastníctva členov klubu.
indianajones
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 7

Příspěvekod indianajones » ned úno 24, 2013 7:55 am

To, ze tato najivna predstava akoze Klubu takto skonci, ma neprekvapilo. To ze skonci tak rychlo, ano. Catamaran zjavne nechce robit kompromisi a to sa v spoluvlastnictve neda. Nechapem, ako mohol cakat, ze sa mu tu za dva dni ozve 20 ludi, ktori budu na 100% stotozneni s jeho modelom. Nie je zaujem po 48 hodinach, tak to zabalime. Kto tu potom pise keci? Podla mna su hlavne negativne skusenosti velmi poucne. Napisat, ze negativne nazory pocut nechcem, je ako strkat hlavu do piesku.
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » ned úno 24, 2013 8:14 am

Denis: Sorry, tak to se omlouvam, asi jsem to nekde ztratil, ale to nic nemeni na tom, ze jsem celkem presvedceny, ze nazor "z venku" muze mit cenu.
rogix
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

Příspěvekod rogix » ned úno 24, 2013 8:41 am

Naopak si myslim ze tym ze to Cat tak rychlo zabalil je prenho plus, jednoducho rychlo pochopil ze nejsou lidi. Teda jsou lidi na to aby tato diskusia zila hodne dlho, ale nejsou lidi na splnenie jeho predstav.

Z Catovych prispevkov mam dojem ze mu ani nie je prioritna lod, ale prave ta parta jachtarov podobneho razenia ako je on sam. Na to si myslim nie je nevyhnutne kupovat lod, staci tu zverejnit oznam ze hladam posadku a nechcem tam mat kopu nejachtarov.
martinptacek
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 21

Příspěvekod martinptacek » ned úno 24, 2013 8:44 am

Buďto se člověk chce účastnit, potom nemá svoji loď trvale na moři, takže o tom neví tolik jako ten kdo ji na moři má. Nebo někdo loď na moři má a účastnit se samozřejmě nechce. Proto by bylo dobrý dát prostor i těm co se účastnit nechtějí, ale chtějí pomoci radou pěknýmu projektu.

Jěště před cca 8 rokama jsem v chorvatsku vídával dvě klubový lodě kolem 6m, jména byly něco jako delfín, nebo balvín. Přesně si nepamatuju. Patřili klubu v ostravě a za velmi malou částku se na nich střídalo poměrně hodně lidí, od června do září. Myslím, že by bylo dobrý na ně sehnat kontakt a poptat se na jejích zkušenosti.

Bylo by dobrý udělat nějakou soupisku možných oprav s jejich realnou cenou. Protože se může stát, že na lodi bude motor, kterej se porouchá při prvním vyplutí. Viděl jsem v kukljici šikovnýho pána, co si koupil starší motor do 9m plachetnice. Bohužel po letní instalaci motoru zjistil, že nejede na všechny válce. Nakonec jsem se dozvěděl, že za něj dal do 10000kč. S vypjatým rozpočtem prostě nejde nic podle plánu a musí se hodně improvizovat, aby škody nebyly větší než původní úspora.

Já jsem třeba uspořil 100Kkč při nákupu motoru jehla marine, oproti volvo penta. A po 8 letech si skoro myslím, že dneska jsem zase tolik neušetřil. Mám už druhou vrtuli, třetí hřídel, druhou vodní pumpu, panel ovládání je zralej na výměnu, domeček skrz trup jsem musel nechat udělat na zakázku, protože ten původní prostě neexistuje a navíc vydržel jen 3 roky. Mrzí mě, že nemám otáčkoměr, silentbloky motoru se utrhly, nyní bych potřeboval celej motor posunout vpřed abych mohl instalovat isoflex coupling na hřídel a minimalizovat vibrace 3 válce kubota, kterej má strašný vibrace už v 700ot. takže je volnoběh nastavenej poměrně vysoko, tím zase trpí převodovka. Kdybych zvolil osvědčený řešení volvo, tak bych měl náhradní díly úplně všude atd. Další chyba je, že jsem neměl absoltně žádný zkušenosti s údržbou a jak co se má udělat správně. To se bohužel učím až ze svých vlastních chyb. Takže za spoustu věcí můžu víc já jak výrobce,

no dost jsem odbočil, ale chtěl jsem říct, že i na hloupým motoru můžete spotřebovat rozpočet na celou loď. atd. zlomenej stěžeň, plachty atd. Investic do takhle starý lodě je celá řada.

Zvažte možnost radši nějaké plnomořské 9m lodě. Vše bude levnější a jednodušší. Popřípadě spoluvlastnictví 6m lodě, kterou budete mít jen přes léto v HR. Jasný že to není ten nejsuprovější jachting, ale je rozhodně nejlevnější. A srandy užijete taky hodně a v menším počtu majitelů, což znamená míň problémů. A servis každoročně doma je o moc levnější.

Omlouvám se za traktát plnej pravopisných chyb, klidně ho smažte.
catamaran
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catamaran » ned úno 24, 2013 9:07 am

Většina problémů světa plyne ve špatné komunikaci a nepochopení jeden druhého.

I mě se nelíbí, že jsem to po dvou dnech ukončil.
Ale kurňa chlapi, copak nevidíte, co se tu děje????????

Bylo tu napsano:
Houbelec Klub, pouze obyčejné spoluvlastnictví. Pak že by měl být správce placenej. Pak že nemůžu neslyšet názory druhejch jak se jim to nepodařilo a měl bych si z toho brát příklad. V životě bych do takového projektu nešel. Lepší je si koupit vlastní.

Radši budu tady na fóru vypadat jak zbabělec, kterej něco začal a po pár hodinách si to rozmyslel než kdyby mě tady někdo za pár dní nazval zlodějem, kterej by chtěl z nás/vás vytáhnout peníze a starat se o ně. Protože jsem se zvolil správcem a klub je jenom záminka a jméno JACHTING.INFO.CLUB je jenom záminka apod. Doopravdy to nechci nechat dojít tak daleko.

Možná je zbytečné psát co si myslím, protože ať napíši cokoliv, tak mi na hlavu asi přistane dalších x odpovědí, že tě nikdo nenazval zlodějem a že je to takhle a takhle. Fakt se nechci motam v tomhle kolotoči osočování, hádek a nedej bůch i urážení.

Ano, couvl jsem. Po těch dvouch dnech tady v tomhle vláknu jsem pochopil, že to nemá cenu. Vlastně mi to tady bylo ty dva dny podsouváno. Asi jsem podlehl davu.

to Martin Ptáček:
moc pěknej příspěvek. Dobrá rada na co si dát pozor.
marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 33

Příspěvekod marks » ned úno 24, 2013 10:22 am

Tak to je skvělý, jasně představená idea, podložená korektníma argumenta a za nezdar, či nepochopení,můžou všichni ostatní. Nádherná ukázka průběhu domlouvání detailů, nebo ročního provozováním klubu.
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » ned úno 24, 2013 10:26 am

Davy jsou vždycky proti. Nechci srovnávat jacht klub s velkými okamžiky lidstva. Ale trochu přece. Podívej se kolik lidí říkalo, že člověk nikdy nemůže létat. Byly to davy lidí. Taky byly davy těch, kteří t ozkusili a nevyšlo jim to.

Proč to sem taham?

1. Nenechat se odradit špatnýma zkušenostma ostatních. Naopak, poučit se z jejich chyb, nebo najít podobný fungující klub
2. Nehledět na to, že je dav proti mě, ale hledat v tom davu spojence. Konec konců dost z těch negativních reakcí možní pramení z toho, že se jim projekt líbí, ale chtěji z toho něco rozumnýho vybrousit. Dost lidí se tu i ozvalo, že je projekt zajímá (včetně me) a dost lidí napsalo, že by do toho šlo.

P.S. Strašně moc se mi líbil příspěvek martinptacek: popovídat si s někym z podobnýho klubu

Vyser se na příspěvky typu 4 tis. eur je na provoz málo. Dokud to tvrzení ten člověk něčim nepodpoří, tak je to bezcenný plácnutí do vody. Taky můžu napsat, že 100 tis. eur je málo. To třeba kdybych chtěl mít u lodě uniformovanou střáž a majordoma. :-D

Při tom rychlym hození flinty do žita se trochu hůř bráním myšlence, že chceš loď na 3 měsíce v zimě a chceš, aby ti to někdo financoval.
prcekee
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 4

i já se vybleju

Příspěvekod prcekee » ned úno 24, 2013 10:38 am

Nečetl jsem vše ale jak je zvykem nejen na tomto foru ale i v naší společnosti všichni přesně víme proč něco nejde a jsme velmi negativisticky naladěni. Realizuji ve svém mikroregionu několik aktivit a stale narážím na podobné postoje. Tady by si uspěl jen se slevou zadarmo. Nabídkou: daruji zdarma podíl na lodi s termíny červenec a srpen, to bys nestačil kupovat lodě. Jsme takoví, protože to máme v genech už stovky let a můžem se jen snažit to změnit třeba i tím, že si najdem tyto přátele jinde mimo naši českou kotlinu. Držím Ti palce ať si je najdeš
marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod marks » ned úno 24, 2013 10:39 am

A proč se tý myšlence chceš zdendo bránit? O tom to přece je, složit skupinu lidí, kteří si loď budou vzájemně financovat v době kdy jí nebudou využívat. To jsou jasně formulované základy, z těch se dá vyjít, dál v tý skupině lidí musíš najít ty, kteří si nebudou vzájemně na lodi vadit, to jest musí mít přibližně podobný náhled na svět a umí snést kompromis, tohle už není čtrnácti denní výlet na dovolenou. Až se začnou řešit takovéhle detaily, můžu opět začít uvažovat o tom, že ty dva měsíce volna umím (raději v kuse než po chvilkách).
Hlavní je se od začátku v domlouvání vyhnout nepřesnostem a nejasnostem, že něco na provoz nebude stačit tu řekl málo kdo, ale že je potřeba vybírat dopředu víc je realita, vysrat se tu nakonec na to můžeme všichni.
catamaran
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catamaran » ned úno 24, 2013 10:49 am

No vidíš Zdeny, tak ty už mě vidíš jako vychcánka, co hledá lidi, co mu zaplatí 3 měsíční pobyt na lodi.

Nakonec by vlastně k tomu ani nedošlo, protože bych od všech vybral 50.000Kč

To bych tedy vybral milion a zrusil si ucet na JI a nic bych nekoupil vsechny bych Vas podvedl.

Přesně v tomhle duchu se tohle tema nese.

Ale v tom to přeci bylo dostat se na loď na tri mesice a levno.

A ty tu pak pisnes, ze hledam nekoho kdo mi to zaplati, fakt uz nevim co dale psat, asi nic :-(

A to jsem si uprimne myslel z tvych predchozich prispevku, že jsi to myslel s timhle projektem vazne

Ale podle toho co jsi psal, že delas v praci podobne projekty, tak s tim mas asi zkusenosti, asi ne zrovna dobre, kdyz jsi tu to

takhle napsal.

Njn....
ZofMart
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod ZofMart » ned úno 24, 2013 11:10 am

No, já se taky přidám.
Mám taky spolupodíl na lodi, z rodiny a výsledek - nikdy víc. A NEJDE O PENÍZE!!!!!!!!!!!!!!!
Můžeš to udělat podobně. Když se dáte dva dohromady a za cca 100000 koupíte nějakou 6 - 7 m plachetku na přípobřežní plavbu, tak časem uvidíš, zda to má cenu, nebo ne.
Jen má vlastní zkušenost a názor.
Martin
Pefry2012
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Pefry2012 » ned úno 24, 2013 11:30 am

Ahoj Cat...

Ja osobne mam zajem o Tvou nabidku a nemam problem uvolnit 100k czk do projektu...ale...

1. ocekavam ze dostanu "nabidku" ze ktere i ja (pri svem IQ) naprosto jednostnazcne pochopim o co go (organizace, pravni subjektivita, financovani provozu, priority,ochrana investice ucastniku, pravidla zajistujici nezvyhodnovani ostatnich ucastniku, pravni ochrana projektu, jak to funguje u lidi, kteri se proti nam otoci o 180stupnu, ...)
2. Recko mi vyhovuje
3. Rad bych mel moznost min 3 tydny byt na lodi a z toho 2 tydny s rodinou bych chtel mit lod pro sebe v obdobi kveten-rijen.

ac nejsem odbornik na lode, tak mi vychazi, ze na papir 1A4 se to nevejde :-) , ale bohuzel prachy netisknu...

Dej rozprac. navrh a muzem jit do upresnovani... urcite vznikne sekce FAQ...a je to prirozeny proces u kazde akce, nedelej si z toho vrasky :-)

petr

ps: moje zkusenost osobni je napr ta, ze jsem sel do projektu s osobou, ktera byla se vsim OK, dokud neprisel problem...nasledne se ta osoba postavila do totalne neutralniho modu = ani proti ani pro, budeme vyckavat.... problem s idealnim spoluvlastnictvim je ten, ze stanovy/pravidla jsou zakladnim kamenem dlouhodbeho kvalitniho fungovani
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Zdenda12345 » ned úno 24, 2013 11:45 am

2 Catamaran

Nenapsal jsem ,že tě vidim jako podvodníka. Na každej projekt nahlížím ze 3 stran.

* Dívám se na něj růžovými brýlemi. Snažím se v projektu najít to dobré a zjišťuju proč by to šlo. To se týká základní myšlenky projektu.
* Taky se dívám realisticky. Hledám cestu, jak projekt zrealizovat co nejlépe a snažím se dát dohromady reálná rizika projektu a nějak je ošetřit.
* Pesimistickej pohled znamená seznam těch největších rizik (říct si co všechno se může pos.... a jak to ovlivní projekt). Asi to nejhorší riziko tohohle projektu je, že seš podvodník a chceš si odnést peníze. Trochu se stydím, že mě to riziko doteď nenapadlo..... pořád jsem trochu naivní a doufám, že na vodě jsou lidi lepší. To riziko se dá samozřejmě snadno pořešit a vůbec bych se ho nebál.

Rozpočty projektů stavím vždycky někde lehce za realistickou verzí, směrem k pesimistický. Pořád se řadím mezi lidi, kteří projektu jako takovému fandí. Zásadní zpátečku jsi ale dal v momentě, kdy potenciální zájemci chtěli brát na loď i své rodiny a přátele. To je pro mě třeba zásadní - zaplachtit si třeba 14 dnů s rodinou (klidně dvě rodiny dvou podílníků současně). Pak třeba na měsíc v zimě jen s klubáky. Mě by dokonce ani nevadilo, že bys třeba loď v zimě využil sám. Jen je potřeba si to otevřeně říct.

Tvůj požadavek.... chci se plavit v zimě 3 měsíce. O zbytek se poperte. Náklady si rozdělíme.

Chápu, že chceš být v zimě na lodi 3 měsíce. Ideálně ne sám a ideálně za rozumný náklady. To přece ještě neznamená, že seš podvodník a ani jsem to tak nemyslel! Žádnej podvod v tom nevidím. Jen je potřeba si to hned na začátku ujasnit. Lidi si pak můžou říct.... Za nějaký peníze budu mít podíl na lodi. Na loď mohu na nějakou dobu s rodinou a na nějakou dobu s klubáky. Jestli z nějakých důvodů nemůžu s klubáky, tak mi zbyde jen ta rodina.... Je to pro mě ještě akceptovatelný? Jak je na tom v porovnání charter?

Neni potřeba se urážet a stavět sám sebe do role podvodníka. Nikde tu od nikoho nezaznělo, že vybereš peníze a zmizíš.
Seš ale moc hrrr. Tohle chce čas. Dát dohromady vážný zájemce a všechno důkladně projednat.
V týhle fázi chci na projekt nahlížet někde mezi reálným a růžovým pohledem, protože se mi to líbí a fandím tomu. To, že to po dvou dnech zařízneš mě žene na pesimistickej pohled a přemýšlím co mohlo být v pozadí toho všeho.
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » ned úno 24, 2013 11:45 am

catamaran píše:Ale v tom to přeci bylo dostat se na loď na tri mesice a levno.
.....
Njn....

Tak se za to poper! Proc to nedelas? To se toho vzdas tak snadno?

Pozn.: Jak jsem tak sedel u obeda, mel jsem cas nad tim premejslet. Takovejhle sen je fakt jako dite. Ojet nejakou 17ku neni tak tezky, ale jenom nez prijde porod (coz muze bejt samo o sobe peknej masakr), je toho strasne moc k zarizeni a rozmysleni a pak prijde plac, prvni zoubky, nemoci, skolka, puberta a nakonec z toho vyroste dospelackej projekt, co ma svoje misto na svete. Tohle tema mi pripada, jako by se Cat rozhod, ze se mu rovnou narodi predseda Evropskyho parlamentu a shani holku co by to dokazala, kdyz ji ojede 20 lidi a je mu divny, ze to zadna neumi.

Edit:
Abych taky napsal neco pozitivniho - kdyz jsem zminil to "moje" o.s. - clovek, kterej mne na uplnym zacatku nejvic presvedcoval, ze je to naprosta kravina, tak ted dela hlavniho technika a je v rade sdruzeni a techniku site neustale vylepsuje.
To jenom abys vedel, ze zivot neni jenom cernobilej. Mimochodem, jsme zrejme asitak stejne stary, nech si ode mne poradit, zmen jeste jednou nazev topicu a zacni za svuj sen bojovat, jestli mu veris. Zatim ses tema pohrebnima recma z tohodle hlediska moc nepredvedl.

Dalsi edit: Nejaky preklepy. A mel jsem palacinky zapeceny s masovou smesi, dal jsem si k tomu kysely zeli, abych nemel kurdeje.
Naposledy upravil(a) Viky_CZ dne ned úno 24, 2013 12:03 pm, celkem upraveno 4 x.
Crazymen
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Crazymen » ned úno 24, 2013 11:46 am

Pokud to celé bylo myšleno jako sonda, jestli se vůbec takoví lidé najdou - tak byla úspěšná.
Když si rozdělíš komentáře na okamžitě souhlasné + okamžitě nesouhlasné a zbytek (dotazující), vyjdou ti první skupiny cca nastejno - podstatná je třetí - to že se někdo ptá, občas i nepříjemně, znamená, že má zájem. Je na tobě, jestli se zaměříš na to, že chceš jen první skupinu (kamarádi jachtaři bez závazků, či s chutí), nebo se dáš těžší a dlouhodobější cestou práce s druhou skupinou. Odmítám soudit - jsem idealista, takže věřím, že to prostě chceš udělat k dobru všech.
A vzhledem k tomu, že ve svém sdružení dlouhodobě plánuji něco podobného, jsem ti rozhodně vděčen za otevření tématu :thmbup:
Ad Viky,tohle mi u oběda nedělej,kdo má tu obrazovku utírat :lol:
Naposledy upravil(a) Crazymen dne ned úno 24, 2013 11:52 am, celkem upraveno 1 x.
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Zdenda12345 » ned úno 24, 2013 11:49 am

Teda Viki, co jsi to měl k obědu?

Ale super přirovnání!!!!! :lol: :lol: :lol:
marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod marks » ned úno 24, 2013 12:07 pm

Připojuji se k Prefymu, mám zájem o nabídku, uvolnit jsem ochoten přibližně 50.000,-Czk + pravidelný roční příspěvek včetně rezervy na nepředložené náklady

1. právní organizace mi stačí nástřel
2. Řecko sezóně o.k., stejně jako jiné dostupné lokality autem, v sezóně plné lidí nemusím, takže i jiné atlernativy podzim - jaro, zde už samozřejmě letecky, pak ale pouze jedno ucelné období, klidně přeplavba a jeden let.
3. S rodinou nepředpokládám, max s jednou osobou za účelem ukázání krás a složitostí života na lodi, krácení svého určeného času samozřejmostí.
4. Specifikaci lodi, nikoliv přesný typ, ale s reálným zhodnocením pro oblast plavby a pobyt týden versus měsíc:
- velikost, materiál, stáří
- vybavenost plavba
- zařízení interiér (preference chartr luxus / delší plavba )
- koupě s okamžitým vyplutím / předpoklad oprav

Do systému kde bude loď půl roku v maríně nejdu, rozpočet dní pro jednotlivce s reálnými podklady ( nutnou údržbou, ztrátami pro střídání posádek a nepředvídané záležitosti)
Naposledy upravil(a) marks dne ned úno 24, 2013 12:12 pm, celkem upraveno 1 x.
catamaran
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catamaran » ned úno 24, 2013 12:11 pm

Viki, máš recht, můžu změnit název.

Projekt se může dál rozvíjet i bezemně.

Pokuď budou mít lidi doopravdy zájem, tak je přeci jedno jestli tam v klubu bude nějaký catamarán nebo Pepa.

Cat...
catamaran
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catamaran » ned úno 24, 2013 12:53 pm

Takže zájemci by teda nakonec byli, každý by si chtěl brát buď rodinu a nebo kamarády.
Asi se budu opakovat, ale všechny svoje známé už jsem vyčerpal, tak je pro mě nabídka strávit dovolenou se svými blizkými nazajímava.
A vlastně nereálná, nemám s kým bych jel.
A hlavne jsem chtel byt na lodi s jachtari, ne s nekym, koho to jakkoliv limituje nebo nebavi.

Každý měl možnost si vybrat, jestli by chteli spoluucast na lodi za urcitych podminek.
Tak i preci já si muzu taky vybrat. Nemám zajem jit do projektu, kde bych mel urcitou dobu v roce lod sam pro sebe.
Duvody jsem uz popsal vyse.

Jinak tomuhle projektu nadale fandim a treba se dostane do finalni podoby i bezemne...

Cat...
ixxo
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 32

Příspěvekod ixxo » ned úno 24, 2013 12:53 pm

Tak catamarane, po rozsiahlej diskusii si sa dozvedel že realizovať takýto projekt sa nedá, teraz musíš najsť niekoho ktorý o tom nevie, že sa to nedá a ak je dostatočne šikovný a zapálený tak ten to dokáže zrealizovať. Len po tejto diskusii neviem či takého nájdeš, ale držím palce.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » ned úno 24, 2013 1:28 pm

ZofMart píše:No, já se taky přidám.
Mám taky spolupodíl na lodi, z rodiny a výsledek - nikdy víc. A NEJDE O PENÍZE!!!!!!!!!!!!!!!
Můžeš to udělat podobně. Když se dáte dva dohromady a za cca 100000 koupíte nějakou 6 - 7 m plachetku na přípobřežní plavbu, tak časem uvidíš, zda to má cenu, nebo ne.
Jen má vlastní zkušenost a názor.
Martin

Jaká tvoja vlastná skušenost??? Nič si o tom nenapísal PREČO nikdy víc. Takéto vlastné skúsenosti bez rozboru sú k ničomu. Len môj vlastný názor.

Zpět na