co jsem vyčetl, tak je zde zaběhlým zvykem se představit. Na JI je pohybuji zatím relativně krátce a snažím se zde načíst co nejvíce zajímavých informací. Už mám za sebou určitě přes polovinu všech příspěvků a pokračuji dále. Nicméně rozhodl jsem zde krátce představit sebe a své motivace. Třeba mě někdo na směruje lehce jiným, vhodnějším směrem. Nicméně od úvodních řečí přejdu k věci.
Jsem z Moravskoslezského kraje (Ostrava). Zkušenosti s vodou nemám nijak velké, ale když jsem byl mladší, rodiče si udělali kapitánské průkazy v HR. Byly velké plány, ze kterých nakonec sešlo, nicméně asi ve mně něco zůstalo a tak jsem po letech zde, na začátku vlastní cesty. Mé vlastní zkušenosti s vodou jsou téměř nulové. Nepočítáme-li v útlém mládí proběhlou menší kolizi mnou řízeného motorového člunu - do stromu. Takže mi jistě nelze upřít velkou dávku přirozeného talentu.

Mým dlouhodobým cílem by bylo někdy podniknout svou vlastní kapitánskou plavbu. Ale zdůrazňuji, že toto je cíl dlouhodobý. Jako krátkodobější cíle bych se rád něco naučil na našich vodách, dostal se někam na moře jako člen posádky a udělal kapitánský průkaz - pravděpodobně v Chorvatsku.
Našel jsem několik publikací, ale raději bych něco ve stylu skript. Mohli byste mi dát tip, kde něco takového sehnat? Dále, jak jsem psal výše, bych se rád něco naučil nejprve u nás. V okolí jsem našel Slezskou Hartu, jsou v mém okolí ještě nějaké další možnosti?
Předem díky všem, kteří dočetli až zde a ať se daří