Mé uvedení, žádost o nasměrování

Pokec. Možnost prvního představení se na fóru.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Bakly
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Mé uvedení, žádost o nasměrování

Příspěvekod Bakly » ned srp 27, 2017 11:05 pm

Zdravím všechny,
co jsem vyčetl, tak je zde zaběhlým zvykem se představit. Na JI je pohybuji zatím relativně krátce a snažím se zde načíst co nejvíce zajímavých informací. Už mám za sebou určitě přes polovinu všech příspěvků a pokračuji dále. Nicméně rozhodl jsem zde krátce představit sebe a své motivace. Třeba mě někdo na směruje lehce jiným, vhodnějším směrem. Nicméně od úvodních řečí přejdu k věci.
Jsem z Moravskoslezského kraje (Ostrava). Zkušenosti s vodou nemám nijak velké, ale když jsem byl mladší, rodiče si udělali kapitánské průkazy v HR. Byly velké plány, ze kterých nakonec sešlo, nicméně asi ve mně něco zůstalo a tak jsem po letech zde, na začátku vlastní cesty. Mé vlastní zkušenosti s vodou jsou téměř nulové. Nepočítáme-li v útlém mládí proběhlou menší kolizi mnou řízeného motorového člunu - do stromu. Takže mi jistě nelze upřít velkou dávku přirozeného talentu. :D Nicméně k motorům mě to netáhne,imponují mi plachty.
Mým dlouhodobým cílem by bylo někdy podniknout svou vlastní kapitánskou plavbu. Ale zdůrazňuji, že toto je cíl dlouhodobý. Jako krátkodobější cíle bych se rád něco naučil na našich vodách, dostal se někam na moře jako člen posádky a udělal kapitánský průkaz - pravděpodobně v Chorvatsku.
Našel jsem několik publikací, ale raději bych něco ve stylu skript. Mohli byste mi dát tip, kde něco takového sehnat? Dále, jak jsem psal výše, bych se rád něco naučil nejprve u nás. V okolí jsem našel Slezskou Hartu, jsou v mém okolí ještě nějaké další možnosti?
Předem díky všem, kteří dočetli až zde a ať se daří :)
copy
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 28
Kontaktovat uživatele:

Re: Mé uvedení, žádost o nasměrování

Příspěvekod copy » ned srp 27, 2017 11:35 pm

tak vitaj, ja by som ťa aj privítal, ale nechám to na moderátorov :)

No a čo sa týka skrípt na kapitánsky preukaz v HR, pošli mi do správy tvoj mail, a pošlem ti ich
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » pon srp 28, 2017 12:16 am

Taky tě vítám a díky za pěkné představení.
Skripta si jistě prostuduj, ale samotná písmenka a obrázky tě plně do obrazu nedostanou. Zkoušky asi po naštudování skript můžeš udělat, ale papír v kapse nedělá skippera skipperem. Doporučuji ti vybrat si některou ze zavedených společností které provozují týdenní kurzy. Instruktor ti ty písmenka přeloží do "češtiny", upozorní na to co je důležité, co je nutné a hlavně dostaneš nějaký základ praxe, jak se na moři chovat, čeho se vyvarovat, na co si dát pozor. V opačném případě to je dlouhá cesta pokusů a omylů, kterou ti nepřeji.
Přeji mnoho úspěchů. :thmbup:
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon srp 28, 2017 7:54 am

Tož vítej.

Kdysi dávno jsem na tom byl stejně.

Na Slezské Hartě se výuce věnuje Tomáš Svoboda ze Sportjachtu. Má dobré renomé, naučí tě do začátku dost a pak pokračuj dle vlastních potřeb.
Každému vyhovuje něco jiného. Někdo potřebuje více literatury, někdo nečte skoro nic a raději když mu to někdo ukáže. Všechno určitě nevyčteš.
Literaturu podle dalšího zaměření najdeš ve zdejším E-shopu: http://shop.jachting.info/index.php?mai ... x&cPath=13
Pro chorvatský průkaz je velice oblíbéná publikace od Romana Verby: Staňte se kapitánem
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=1337
Omen
vytrvalý návštěvník
Reputace: 160

Příspěvekod Omen » pon srp 28, 2017 8:22 am

Libor píše:Na Slezské Hartě se výuce věnuje Tomáš Svoboda ze Sportjachtu. Má dobré renomé, naučí tě do začátku dost a pak pokračuj dle vlastních potřeb. ....

Jeho stránky jsou http://www.yachtsport.cz .... taky ho doporučuju, naučí tě vše podstatné.
A pokud se ti na Hartě zalíbí, budeme se tam potkávat ;)

Ve svém okolí máš ještě Těrlicko a Žermanice, ale ty jsou dost malé.
Bakly
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Příspěvekod Bakly » úte srp 29, 2017 8:26 pm

Super, děkuji všem za přijetí a odpovědi. Z praktické stránky asi začnu u jachtsportu. Když by se tu našel někdo, kdo je v podobné situaci a chtěl by jít do výcvikové plavby pro začatečníky se mnou, ať se ozve :)
Ještě jsem našel yachtklub na Hlučíně, ale nejdou jim stránky. Nevíte, zda tam někde ještě fungují?
MalyBob
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 10

Příspěvekod MalyBob » úte srp 29, 2017 8:47 pm

Ahoj Bakly, neváhej, Tomáš Svoboda je výborná volba. Byl jsem u něj před 5(?) lety s kamarádem na jednodenní učící plavbě (kamarád se učil před firemní akcí, potřeboval druhého na vyvážení :) ). Neklame-li mne paměť, je pan Svoboda vystudovaný pedagog a má výbornou schopnost učit. V Hlučíně jsem před 25 lety "finnoval", byl to můj první kontakt s plachtami, dnešní stav netuším.

Zpět na