Česká námořní vlajka
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
Re: Česká námořní vlajka
Z jake vyhlasky?
Statni vlajka, signaly treba zde: Vyhláška MDS č. 277/2000 Sb.
A neco podobneho ma kazdy stat, pod jehoz vlajkou plujes. Staci cist a zajimat se.
A neco podobneho ma kazdy stat, pod jehoz vlajkou plujes. Staci cist a zajimat se.
-
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 84
- Kontaktovat uživatele:
Pokud mě k tomu nenutí legislativa, v cizině zásadně českou vlajku nevyvěšuji. Jednak cokoliv udělám (i nechtěně) špatně, bude z toho naše národní ostuda. A také mi to připadá mírně ofenzivní. Nerad bych třeba, aby v ČR na každém rohu vlály ruské vlajky.
A máme se jako národ vůbec čím pyšnit? Nevím, nezdá se mi, že by toho bylo mnoho.
Kombinace těch tří vlajek pod sebou mi spíš připomíná, že jsme jako národ:
- sebestřední
- hračičkářští
- dětinští
- ignorantští k nepsaným i psaným pravidlům
- s neúctou k životu
- s neúctou k majetku bližního
- tolerující zločince
- obdivující zločince a agenty
- dokonce volící do čela takové
Nevím, jestli se to do mé smrti zlepší... Ahoj!
A máme se jako národ vůbec čím pyšnit? Nevím, nezdá se mi, že by toho bylo mnoho.
Kombinace těch tří vlajek pod sebou mi spíš připomíná, že jsme jako národ:
- sebestřední
- hračičkářští
- dětinští
- ignorantští k nepsaným i psaným pravidlům
- s neúctou k životu
- s neúctou k majetku bližního
- tolerující zločince
- obdivující zločince a agenty
- dokonce volící do čela takové
Nevím, jestli se to do mé smrti zlepší... Ahoj!
err_ píše:Statni vlajka, signaly treba zde: Vyhláška MDS č. 277/2000 Sb.
No slava! Takze z teto vyhlasky jsi vycucl toto
err_ píše:...
3) Zdvorilostni vlajky jednoznacne VPRAVO. Zde se vynasi i Q, coz ma duvod, jelikoz se vztahuje k vlajce zdvorilostni, bez ktere se jinak signal nevyvesuje..
Jen cti a vzdelavej se. Uz takhle jsem napsal vice, nez jsem chtel. Kdo chce, voditko ma. Dal debatu ze sve strany rozvijet nehodlam a nebudu. Je to zbytecne.
Nema problema. Ja se rad vzdelam. Ale ty zadne zdroje nikdy na vlastni oci nevidel a o vlajkach vis kulovi. To je duvod, proc zadny zdroj nikdy neuvedes.
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Spolehal jsem na tebe Windwarde ze se tu objevis a vysvetlis nam problematiku jak to ma byt spravne.Pokud se tim bude ci nebude nekdo ridit jeho vec...
Dodnes si vzpominam jak jsi nam nazorne vysvetlil jak se správně zdravi vojenska lod..
A jak ti pak take takova lod odpovedela...
Holt kdo umi ten umi a druhy jen....
Myslim si vetsina zde netusi a ta co tusi neprovede spravne a zadnou odpoved nedostane....
Ale to uz jsme trochu dale od tematu...i kdyz vse kolem vlajek je nesmirne zajimave..
Napr. pravidla pro vlajkoslavu atd.
Dodnes si vzpominam jak jsi nam nazorne vysvetlil jak se správně zdravi vojenska lod..
A jak ti pak take takova lod odpovedela...
Holt kdo umi ten umi a druhy jen....
Myslim si vetsina zde netusi a ta co tusi neprovede spravne a zadnou odpoved nedostane....
Ale to uz jsme trochu dale od tematu...i kdyz vse kolem vlajek je nesmirne zajimave..
Napr. pravidla pro vlajkoslavu atd.
No jo, jen aby to nedopadlo stejne, jako s tim obetovanim geny ... nejprve zlostny stret a pak nic.
Jak jsem psal, podleha to vlajce statu registrace lode a jsou na to i primo manualy. Zminovana RYA vyse ma take manual:
https://www.rya.org.uk/knowledge-advice/regulations/Pages/flag-etiquette.aspx
https://www.rya.org.uk/newsevents/e-newsletters/inbrief/Pages/flag-etiquette.aspx
Bylo take publikovano v mnoha casopisech. Namatkou:
https://www.sail-world.com/Australia/Flag-Etiquette-on-a-sailing-boat-today/-102443?source=google
http://home.sappersailing.org/?page_id=642
Kdo chce a ma zajem, opravdu si najde vse. Co se tyce pozdravu, je ke shlednuti take na videu BOSSE, kde Alex Thomson uvedene praktikuje.
Jak jsem psal, podleha to vlajce statu registrace lode a jsou na to i primo manualy. Zminovana RYA vyse ma take manual:
https://www.rya.org.uk/knowledge-advice/regulations/Pages/flag-etiquette.aspx
https://www.rya.org.uk/newsevents/e-newsletters/inbrief/Pages/flag-etiquette.aspx
Bylo take publikovano v mnoha casopisech. Namatkou:
https://www.sail-world.com/Australia/Flag-Etiquette-on-a-sailing-boat-today/-102443?source=google
http://home.sappersailing.org/?page_id=642
Kdo chce a ma zajem, opravdu si najde vse. Co se tyce pozdravu, je ke shlednuti take na videu BOSSE, kde Alex Thomson uvedene praktikuje.
Libor píše:Spolehal jsem na tebe Windwarde ze se tu objevis a vysvetlis nam problematiku jak to ma byt spravne.Pokud se tim bude ci nebude nekdo ridit jeho vec...
Ahoj Libore.
Jsi na me moc hodny.

Co ale neni ok, tak je to, ze diskuze s mistnimi internetovymi experty jsou pro me nulovym prinosem a znamenaji jen bohapustou ztratu casu. Je sice fajn, ze mistni trogloditi se trochu vzdelaji, ale svuj drahocenny cas umim vyuzit i lepe.
S nabubrelou nevzdelanosti ja nikdy diskutovat o nicem nebudu. Bo nevidim zpusob ani ucel.
Vezmeme priklad. Mistni cudl s nazvem err_ uvedl onehda nove internetove moudro: vyjizdej z pristavu vzdy s hlavni plachtou. A smitec. Bo vzdelani je nulove, zduvodnil to nasledovne: hlavni je proste hlavni, mistni vedi, co delaji.
Nu i? Jak s tim mam nalozit? Je mi sice stydno toto cist, ale mam udelat co? Vypracovat pisemny navod, jak je to spravne? Aha... To leda... Aby tetnyz cudl err_ ze mne jeste tu potom delal kretena, ktery mu na cosi vcas neodpovedel.

Vzdelani lide pro dany pripad vedi nasledujici:
- lod s dlouhym kylem pod hlavni pripadne nezatoci vubec
- lod s kratkym kylem pod hlavni nezatoci vcas
- hlavni ma zasadni omezeni, plynouci z jeji konstrukce
- rozhodnuti o tom, zda vyjizdet s halvni nebo bez, zalezi v prvnim priblizeni VYHRADNE na smeru a sily vetru vuci danmeu omezenemu prostoru
- pro manevrovani ve stisnenem prostoru jsou NUTNE dve plachy (pro jednosteznovou lod jsou to hlavni a kosatka), protoze bez DVOU plachet lod bude manevrovat pouze na urcite rychlosti, kdyz tak pod obema plachtami lze nanevrovat i s rychlosti nulovou
Specielne pro nevzdelane cudly typu "err_ & Co." upresnuji, ze pod obema plachtami lod normalne muze manevrovat z mista, tj. S NULOVOU RYCHLOSTI. A na tom je postaven rpyncim manevrovani ve stisnenem prostoru. Je to specificky obor - manevrovani pod plachtami na nulovych rychlostech. Pouziva se to zejmena... adt.
A tou dobou, co ja se tu rozpinam s rozdavanim bezcennych znalosti, cudl err_ tu zase vyflusl nejaky internetovy blud. Ktery ani sam precist neumi, protoze jen "expert" jeho formatu muze tu sebejiste tvrdit:
err_ píše:3) Zdvorilostni vlajky jednoznacne VPRAVO. Zde se vynasi i Q, coz ma duvod, jelikoz se vztahuje k vlajce zdvorilostni, bez ktere se jinak signal nevyvesuje
Smrtelne mne fascinuje to jeho "jednoznacne".

Ovsem u vzdelanych lidi je to takto:
- zdvorilostni vlajka a vlajka Q jsou vlajky ruzneho druhu
- zdvorilostni je statni symbol, kdyz tak Q je signal
- v nekterych pripadech signal Q se vystavuje bez dzvorilostni vlajky, tj. bez ukazani statniho symbolu
- jejich pouzivani spolecne nebo zvlast je presne definovano prislusnymi zakony
Kurvaňa, u tohoto cudla co vyzblebt, to perla.

Co mi zbyva, Libore? Pockat na vzteklou reakci nabubrelych nevzdelanych trogloditu? Ok... Pockam...

- LadaM
- aktívní jachtař
- Reputace: 97
err_ píše:Kdo chce a ma zajem, opravdu si najde vse.
Tohle je velmi ošemetná věc. A dvousečná. Netvrdím, že zrovna v tomto konkrétním případě, ale rozhodně bych se se tím univerzálně neoháněl. Na internetu se opravdu dá najít cokoli, i když za tím zrovna nemusí být cílená mystifikace. To je fenomén dnešní doby, se kterým se teprve učíme pracovat, protože to přislo velmi rychle. Proto má smysl kontakt a zpětná vazba od lidí se skutečnými zkušenostmi, třeba i prostřednictvím tohoto fóra.
Díky za ně!
L.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
To
windward
Ano, tohle je ti vcelku podobne. Odbehnout od tematu a zacit resit nesmysly ala obetovani geny (nyni hlavaska) apod. misto toho, abys tedy jednoznacne napsal, jak to tedy spravne je. Takze ze sebe ucinis odbornika, ale to je vse. Vlastne zadny navod, rada z tebe nikdy nevypadne.
Kdyz se tedy nebudeme bavit o vlajkach, ale o hlavni, tak tedy to ma bez ohledu na vse tebou napsane jeden prosty duvod, ktery nevylucuje nic z toho, co jsi napsal. A to je adekvatni postaveni lodi proti vitru, pripadne na vitr tak, abys hlavni vubec mohl vystavit. Tedy, co nejdrive je to mozne a mam na to cas, moznost a vse ostatni pod kontrolou, hlavni vystavuji. Vplouvam-li do vln, je mi hlavni prinosem i pokud pokracuji na motor, pluji-li kanalem, je mi vetsinou prinosem taktez. A ted to, co jsi nedokazal pochopit, genu dokazu vystavit za par sekund a mam plne oplachtenou lod. Dokazes takhle vystavit hlavni? I pokud nemas zrovna priznivy vitr?
A jak to tedy prezkuseny namornik jako ty dela pri vstupu a odpluti z vetsich pripadne mezinarodnich pristavu? Nemyslim tim jiz vlastni pristav, kde je casto pluti na plachty omezene, pripadne je prikazan alespon rezim stand by pro motor. Co kdyz ti z nejakeho duvodu pestane bezet motor, pripadne se ti neco zamota do propeleru? Udelas halo v pristavu az te to tam sfoukne/splavi? Nebo se nechas rozsekat? Urcite jsi za svou dlouholetou karieru dostal zcela jasny prikaz, jakou rychlosti, jakym kurzem mas z rejdiste odplout a u ktere boje se mas hlasit. Byl bych zvedav, jak bys to resil ...
Zcela pomijim dalsi fakt, jako ze s hlavni jsi navic lepe videt.
No jo, treba se nekde potkame a ja alespon uvidim, jak odborne obetovavas genu
Uz vim, proc jsi tady moderatorem. Mas nepopiratelne kvalitnejsi prispevky. Skutecne. Hluboka ucta.

Ano, tohle je ti vcelku podobne. Odbehnout od tematu a zacit resit nesmysly ala obetovani geny (nyni hlavaska) apod. misto toho, abys tedy jednoznacne napsal, jak to tedy spravne je. Takze ze sebe ucinis odbornika, ale to je vse. Vlastne zadny navod, rada z tebe nikdy nevypadne.
Kdyz se tedy nebudeme bavit o vlajkach, ale o hlavni, tak tedy to ma bez ohledu na vse tebou napsane jeden prosty duvod, ktery nevylucuje nic z toho, co jsi napsal. A to je adekvatni postaveni lodi proti vitru, pripadne na vitr tak, abys hlavni vubec mohl vystavit. Tedy, co nejdrive je to mozne a mam na to cas, moznost a vse ostatni pod kontrolou, hlavni vystavuji. Vplouvam-li do vln, je mi hlavni prinosem i pokud pokracuji na motor, pluji-li kanalem, je mi vetsinou prinosem taktez. A ted to, co jsi nedokazal pochopit, genu dokazu vystavit za par sekund a mam plne oplachtenou lod. Dokazes takhle vystavit hlavni? I pokud nemas zrovna priznivy vitr?
A jak to tedy prezkuseny namornik jako ty dela pri vstupu a odpluti z vetsich pripadne mezinarodnich pristavu? Nemyslim tim jiz vlastni pristav, kde je casto pluti na plachty omezene, pripadne je prikazan alespon rezim stand by pro motor. Co kdyz ti z nejakeho duvodu pestane bezet motor, pripadne se ti neco zamota do propeleru? Udelas halo v pristavu az te to tam sfoukne/splavi? Nebo se nechas rozsekat? Urcite jsi za svou dlouholetou karieru dostal zcela jasny prikaz, jakou rychlosti, jakym kurzem mas z rejdiste odplout a u ktere boje se mas hlasit. Byl bych zvedav, jak bys to resil ...
Zcela pomijim dalsi fakt, jako ze s hlavni jsi navic lepe videt.
No jo, treba se nekde potkame a ja alespon uvidim, jak odborne obetovavas genu

- lynx
- zkušený harcovník
- Reputace: 418
Pánové err_ a windward, opravdu toho máte zapotřebí?
Takovéhle hádky byly a jsou hlavním důvodem, proč tohle kdysi skvělé fórum zachází na úbytě. Občasné snahy je vzkřísit obvykle končí právě zase nižší návštěvností, protože přibudou lidé znechucení hádkami.
Fakt byste nedokázaji zatnout zuby a dál spor nerozdmýchávat? Takhle se zase víc lidí přesune na pomíjivý a informačně téměř bezcený Facebook a fórum odumře úplně.
A mimochodem, pohybujete se už daleko off topic.
Na tenhle můj výkřik do tmy nemusíte odpovídat dalšími naštvanými příspěvky, děkuji.
Moři zdar!
Takovéhle hádky byly a jsou hlavním důvodem, proč tohle kdysi skvělé fórum zachází na úbytě. Občasné snahy je vzkřísit obvykle končí právě zase nižší návštěvností, protože přibudou lidé znechucení hádkami.
Fakt byste nedokázaji zatnout zuby a dál spor nerozdmýchávat? Takhle se zase víc lidí přesune na pomíjivý a informačně téměř bezcený Facebook a fórum odumře úplně.
Na tenhle můj výkřik do tmy nemusíte odpovídat dalšími naštvanými příspěvky, děkuji.
Moři zdar!
err_ píše:Towindward
Ano, tohle je ti vcelku podobne. Odbehnout od tematu a zacit resit nesmysly ala obetovani geny
Ejhle, je tu reakce.

to err_
Nelzi a nevymyslej si. Ja odpovidam vzdy maximalne podrobne slusnym lidem, kteri umi ke vzdelani pristupovat s uctou. A cele toto forum je toho dukazem. Jina vec, ze TOBE ja neodpovidam. Bo s nabubrelou nevzdelanosti ja v zasade o nicem dulezitem nekomunikuji. Takze ty se tu ode mne dozvis leda houby. Rozumeli?

Ke tvym novym blabolum.

To fakt neni normalni.

err_ píše:Kdyz se tedy nebudeme bavit o vlajkach...
A proc ne?

Specielne pro tebe jsem jasne napsal, ze spolecne nebo rozdilne pouzivani techto vlajek je jasne definovano prislusnymi zakony. Ty mas internet v oblibe jako svuj jediny zdroj vedeni, tak tam bez a jdi si to konecne nastudovat. A treba prestanes tu lidem do hlavy cpat tvoje idiotske blaboly.
lynx píše:Pánové err_ a windward, opravdu toho máte zapotřebí?
Moři zdar!
Ahoj lynxi. Zdravim uctive.
Nesouhlasim s tebou. Toto forum zdechlo nikoliv kvuli hadkam. Ale proto, ze tu nabubrela nevzdelanost ma prednost. A tim padem vzdelanost a vedeni od tud utikaji.
Pokdu jsi mluvil o me, ze se hadam... Delas si kozy?

Opravdu, ty mi rekni, nevidis propastny rozdil mezi tim, o cem ja tu mluvit a nabubrelou nevzdelanou, hloupou, detinskou reakci cudla err_?
Neni potom divu, ze odsud utekli vsichni, kdo mel znalosti k tomu, aby se vyjadroval k veci a laskave poskytoval znalosti. Ovsem, pokud z errovych prispevku pro sebe odnasis kyzenou znalost, pak k cemu je ti kreten windward, ze?

- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Reputace: 235
- Kontaktovat uživatele:
windward jako moderátor by jsi neměl tolik pít a vyjadřovat se slušně. Děláš ostudu sobě i foru. Žasnu. Lynx má pravdu.
Pavel-Sulc píše:windward jako moderátor by jsi neměl tolik pít a vyjadřovat se slušně. Děláš ostudu sobě i foru. Žasnu. Lynx má pravdu.
Ja ti nevim, Pavle.
Na jedne strane, muze nekoho urazet nejaky ten neslusny vyraz nebo prilis emotivni zpusob vyjadrovani.

Na strane druhe, kazdy jsme nejaky. A kazdeho muze se dotykat neco jineho. Mne osobne se dotyka, kdyz nekdo s nulovou znalosti hlasa bludy a tvari se u toho jako bohem polibeny. Ptom jednoduse nechapu deni.
Byl bych ochotny akceptovat egoisticky, jednostranny pristup k foru ze strany nekterych uzivatel, kdyby aspon nekdy z takovych nabubrelych egoistu, jako je err_ , vypadlo aspon neco uzitecneho pro ostatni moreplavce. Ale veskere jeho prispevky jsou bud o tom, ze chce neco vedet, aenbo o tom, ze uz to pro sebe vyresil. A jeste ma tu drzost se vyjadrovat v tom smyslu, ze to tu nekdo jetak do klaves pere. Jakoze nekdo je tu nezodpovedny, ze jemu nenapsal to, co on by chtel.
Nejhorsi na tom je, ze on se domniva, ze jeho egoismus neni videt. Doopravdy ale svym pristupem projevuje k tomuto foru totalni neuctu, dela mu neskonalou ostudu. (Sobe samemu ostudu delat nemuze. Protoze sam nema zadny stud.)
Na své lodi to mám takto jednoduché:
Na zádi na vlajkové žerdi mám vyvěšenu vlajku registrace lodi, tj. naší českou vlajku
Pod pravý sáling vyvěšuji vlajku státu, v jehož vodách pluji
Po levým sálingem mám vlajku domovské mariny, v případě návštěvy vyvěšuji místo ní státní vlajku odkud host pochází
Mám i vlajku pirátskou, to když přijedou děti, vyvěšuji jen pod bimini, když si hrají
Na zádi na vlajkové žerdi mám vyvěšenu vlajku registrace lodi, tj. naší českou vlajku
Pod pravý sáling vyvěšuji vlajku státu, v jehož vodách pluji
Po levým sálingem mám vlajku domovské mariny, v případě návštěvy vyvěšuji místo ní státní vlajku odkud host pochází
Mám i vlajku pirátskou, to když přijedou děti, vyvěšuji jen pod bimini, když si hrají

- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Reputace: 235
- Kontaktovat uživatele:
Stani plně s Tebou souhlasím. Je to jednoduché a vyčerpávající. Jednoduchost ale neuspokojí Kapitány a Profesory.
Na naší lodi to máme podle Tvého vzoru takto jednoduché:
Na zádi na vlajkové žerdi máme vyvěšenu vlajku našeho občanství, tj. švédskou vlajku
Pod pravý sáling vyvěšujeme vlajku státu, v jehož vodách plujeme. Pokud jsme ve švédských vodách tak jsou vyvěšeny některé vlajky klubů, kde jsme členy.
Po levým sálingem v případě návštěvy vyvěšujeme státní vlajku odkud host pochází nebo některé vlajky klubů kde jsme členy.
Na naší lodi to máme podle Tvého vzoru takto jednoduché:
Na zádi na vlajkové žerdi máme vyvěšenu vlajku našeho občanství, tj. švédskou vlajku
Pod pravý sáling vyvěšujeme vlajku státu, v jehož vodách plujeme. Pokud jsme ve švédských vodách tak jsou vyvěšeny některé vlajky klubů, kde jsme členy.
Po levým sálingem v případě návštěvy vyvěšujeme státní vlajku odkud host pochází nebo některé vlajky klubů kde jsme členy.
- Jarda885
- zkušený harcovník
- Reputace: 102
Jarda885 píše:...... Mám za to, že je to nápad dotyčného, kterého hledám.
Nehledám vlajku, hledám člověka.
Páni moderátoři, admini.
Již pon 26. čer, 2017 15:28 jsem napsal, že toto vlákno jsem založil proto, že hledám člověka. Dal jsem ho do společenské rubriky. Nechtěl jsem diskutovat o vlajkách. Na to jsou zde jiná vlákna.
Konkrétní člověk se našel, vlákno splnilo účel.
Prosím o zamčení tohoto vlákna.
Děkuji.