Greenhorn
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Greenhorn
So zármutkom oznamujem že zomrel Anton Mrázek, stavitel Katamaranu Elsa 28 na ktorom niekolko rokov trávil leto v Gréckych vodách v oblasti mesta Volos. Našej spoločnej velkej plavbe do Turecka zabránila pandémia a potom prišlo to známe: cítim sa nejako blbo. Chce sa mi zakričať . Muž cez palubu, ale záchrany už niet.
- kapo
- aktívní jachtař
- Reputace: 39
Re: Greenhorn
promítal o tom film v Hodoníně ? Fajn chlap...
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Jo moc fajn. Vzpominam na nej jak byl v Hodonine.
Myslel jsem ze jo v Recku nebo Turecku potkam…
Myslel jsem ze jo v Recku nebo Turecku potkam…
- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
Nemáš fotku ? bohužel si nevzbavuju, který to byl...
Každopádně každého dobrého člověka je škoda...

- Omen
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 160
Geronimo, tvoje fotky z ročníku 2013.
https://img28.rajce.idnes.cz/d2801/7/76 ... .jpg?ver=3
Greenhorn v zeleném svetru.
Neumím to sem vložit v plné velikosti
https://img28.rajce.idnes.cz/d2801/7/76 ... .jpg?ver=3
Greenhorn v zeleném svetru.
Neumím to sem vložit v plné velikosti

- Ozzie
- zkušený harcovník
- Reputace: 42
Spomienka na Antona:
Na stretnutí u Dedka 16.11.2012, presne pred 10 rokmi:
Na I. Dunaj Party 14.09.2013:
Viem že bol aj na Dunaj Party 2016, ale žiaľ nemám foto.
RIP
Na stretnutí u Dedka 16.11.2012, presne pred 10 rokmi:
Na I. Dunaj Party 14.09.2013:
Viem že bol aj na Dunaj Party 2016, ale žiaľ nemám foto.
RIP
- Denis
- zkušený harcovník
Ďakujem za fotky, z hrôzou som zistil že žiadnu nemám. Ozzie, tam ako na Dunaj párty krájam mäso na guláš, tak stojí vedla mňa.
- avalon
- aktívní jachtař
- Reputace: 10
a co sem dat foto jeho katamaranu co si nechal postavit, ma niekto? Ked plaval do Delty tak jednu noc spal u mna na hausboate ale do lode nas nepozval. Dodnes lutujem, ze som ho nevidel zvnutra a pritom bol na ten svoj katamaran velmi hrdy. Ja som ho poznal este v dobe ked ten katamaran staval. Velmi nerad pocuval o tom, ze tie jeho predpokladane datumy konca stavby urcite nedodrzi ako aj kalkulovane naklady. Po rokoch, ked uz lodku konecne ako tak dokoncil, bol uz trosku krotkejsi a vzdy sa pri tejto teme podfuzy pousmial ale fut bolo citit ze ho tym stengrujem
Naposledy som s nim volal asi 3 roky spat ked som si najivne myslel ze do roka kotvim pri nom v Grecku ....astalauego companero

- Ozzie
- zkušený harcovník
- Reputace: 42
Na webe som našiel pár fotiek:
https://zivot.pluska.sk/gal/reportaze/s ... pol-roka/4
https://zivot.pluska.sk/gal/reportaze/s ... pol-roka/4
- Denis
- zkušený harcovník
Ja fotky nemám žiadne. Bola to športová loď, teda žiadny luxus, ale konštrukčná účelnosť a ako hovoria nepriatelia drevených lodí, jak v truhle
. Greenhorn si dal túto prezývku naschvál, lebo keď sa niekoho spýtal o radu, dostal množstvo múdrych a zasvätených rád, často protichodných, takže nakoniec sa rozhodol konzultovať len s pár luďmi. Mne sa ho podarilo presvedčiť, aby neriešil zložitý systém slnkom ohrievanej teplej užitkovej vody, nádrží odpadovej vody a nádrže vody na pitie, nech nebojuje o každý liter objemu, nech kupuje všetko hotové. V čom sa mi nepodarilo ho presvedčiť bolo zosilenie konštrukcie lode, lebo iný poradca
ho zaprisahal aby nezasahoval do projektu. No a tak sa mu obšívka oddelila od rebra v mieste uchytenia vantu, čo bola podla mňa chyba projektu, takže okamžite skorigoval refovaciu tabulku a športový potencial lode nikdy nevyužil naplno, aj keď to neskôr opravil a zosilnil. Časovo sa najviac zasekal keď sa rozhodol prívesné motory, ktoré mali byť pôvodne zvonku medzi plavákmi zabudovať do plavákov. Keď som mu v družnej debate povedal, že motor z vonku má svoje výhody aj chyby, rozhodol sa navštíviť už postavený a na mori prevádzkovaný rovnaký katamaran a jeho majitel ho ubezpečil, že motory z vonku sú velmi nešťastné riešenie, o čom sa aj sám presvedčil. A tak kúpil dve nové Yamaha 10 HP extra dlhá noha, Hight trust a celé to prerobil. Či mal Anton nejakú plánovanú sumu za čo ho postaví neviem, myslím že skôr nie, lebo kupoval len tie najlepšie veci a nesnažil sa riešiť všetko sám, volal remeselníkov, čo velmi urýchlilo stavbu. Nebolo to lacné, pár euro by doložil a mohla byť fabrická bavárka cez 30 stop. Hrdinským počinom zo zúfalstva bolo presťahovanie nehotovej lode z Moravy od amaterérskeho stavitela Mirka do Bratislavy, lebo hrozilo že loď nikdy nedokončí. Nakoniec pri lodi aj spával, v stane a keď nerobil na lodi tak behal do Polska, do ČR, Rakúska a zháňal výbavu, sťažeň, takeláž, plachty. Bol to neuveriteľný výkon a málokto veril že to stihne a vypláve. Stihol a roky ten katamaran v pohode užíval.