Závod plachetnic Bratislava - Malaga 2012

Pokec. Možnost prvního představení se na fóru.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

teista
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 1

Závod plachetnic Bratislava - Malaga 2012

Příspěvekod teista » sob led 01, 2011 7:36 pm

Ahoj, zakládám nový topic. To stojí za to! :D
Designere dívej, pro základní relaci:
Bratislava - Sulina něco přes 1000 mil 7dní
Sulina - Pirea 14 dní (viz Egeis 83, díky Marisi)
Gaeta - Gib 14 dní (viz šup na záp polokouli, dík Vilmo)
+ cca10 dní zbývající úsek.
to je suma sumárum 45 dní plavby.

Současně mám na paměti slova Fandy Sýkory, že jachting je bezpečný, když není naspěch, a taky Vilminu poznámku, že by se leckde pozastavila (viz její poslední plavba)
Tak by se závod uspořádal jako etapový, měřil by se čistý čas plavby, to všechno v nějakém širším časovém rámci, aby byla časová rezerva při mizerném počasí.
Byl by to přece pořádnej vejlet na cca 2 měsíce.
Pro mne je to závod od okamžiku, kdy pojedou dvě plachetnice.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » sob led 01, 2011 11:30 pm

Závod kde "není na spěch" by sa mi páčil. :) Bude to mať ovšem zádrhel, asi nebudú vhodné lode a asi nebudú ani závodníci. :(
Neny
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0

Re: Závod plachetnic Bratislava - Malaga 2012

Příspěvekod Neny » ned led 02, 2011 12:15 am

teista píše:Bratislava - Sulina něco přes 1000 mil 7dní

Ahoj Teista. To bude pekne tvrdá etapa. To bude na hrane tých 142 mil za deň. Mám dojem že na plachtách je na dunaji zakázané plávať a sťažeň musí dole. Ďalej si bez radaru na dunaji v noci asi ani neškrkneš. Tiež to má dáke omedzenia. Ale inak super nápad. Neviem či to stihnem tento rok ale do suliny chcem ísť na beluge tak to by som sa pridal. Len trochu voľnejší program si budem plánovať. :?
teista
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod teista » ned led 02, 2011 10:26 am

Ahoj, Denis, to je právě otázka či budú. To mě zajímá, jestli se najdou nějací bláhovci.

Neny - Dunaj samozřejmě na motor. Těch 7 dní je natěsno (ale zas je to závod že)
Když chceš kolem Dunja trochu popozerať a nelitovat, že jsi někde nebyl, tak potřebuješ s nakouknutím do Delty asi měsíc.
teista
bedrich
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 22

Příspěvekod bedrich » ned led 02, 2011 11:47 am

Tady bláhovec: docela mě tahle akce láká, ale k někomu do posádky. Čas mám, vlastní vhodnou loď ne.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » ned led 02, 2011 8:13 pm

To Teista:Počkaj pár dní kým strávíš tie ťažké sviatočné jedlá a konzumovaný alkohol a bude Ti hneď lepšie.
teista
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod teista » pon led 03, 2011 9:41 am

Milý Ozzie, za celé svátky jsem vypil se ženou sedmičku Iršai Oliver ročník 89 a to na novoroční přípitek. Ještě mám tři lahve, to je na tři Silvestry. Takže neboj nic, není z čeho střízlivět.
teista
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » pon led 03, 2011 9:50 am

Je to dobré víno, pre mňa trošku voňavé, ale každému chutí niečo iné. Tvoje plány, hlavne čo sa týka termínov na jednotlivé etapy sa mi zdali trošku extrémné, preto tá poznámka o preťaženosti žalúdka.
Ináč Ti držím palce, aby si našiel partiu a hlavne podobne zapálených súperov. Žial ja nemám ani plachetnicu a hlavne nemám tolko času. Snáď niekedy v budúcnosti. :)
tatinecek
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod tatinecek » pon led 03, 2011 10:43 am

To Teista:
A kam plánuješ z Malagy? Zase zpátky do Bratislavy?
dedko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Příspěvekod dedko » pon led 03, 2011 10:46 am

Teista

Tá myšlienka Bratislava - Sulina a dalej, sa mi velmi páčí.
Som na také cesty vybavený,fizicky ,duševne,časovo aj materialne.
Problém je vtom že plachty mám len "postelné" !!!
Preto sa kvám memôžem pridať .:cry:

Nakolko som celý život zavodil s " KOMUNISTICKOU MOCOU a s EXMANŽELKAMI "
teraz sa priklaňam k Denisovmu názoru kde " neni na spěch "
Toto leto sa chystáme na Deltu Dunaja a ak vám to vyjde možno sa niekde stretneme.

Držím palce
teista
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod teista » pon led 03, 2011 10:50 am

Ozzie to přece nejsou etapy. Jen základní relace o vzdálenosti a čase.
Pokud popluju sám není důvod se čehokoli držet. Když poplave víc lodí, vyladíme to.
Tatínečku to je přece puntičkářství :lol:.
tatinecek
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod tatinecek » pon led 03, 2011 11:16 am

Celý život jsem puťka nebo puňta. Ale hlavně puntíčkář.
Protože já bych spíš z Malagy než z Bratislavy, ale to je potom jiná , že.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » pon led 03, 2011 11:22 am

Je to bláznivý nápad, povedal by som že totálne nereálny. Ale nedá mi nad ním neuvažovať :) .Prečítal som si niekolko krát Marisovu reprtáž o plavbe z ústia Dunaja do Chorvatska. Maris absolvoval úsek do Grécka. Takže moje závery:
1, Dnes nie je nikto schopný zorganizovať hromadný presun- návrat lodí železnicou. Ale ide to, nie je to nereálne, ale nestojí to pár korún, predpokladám 40-60 tis z prístavu Rieka do ČR, SR.

2, Lode, skrz bezpečnosť plavby musia byť s pevným kýlom. Teda ak má niekto loď s pevným kýlom a má už dosť plachtenia na rybníku, tak je to skvelá príležitosť vyraziť.

3, Preprava lodí do Bratislavy je lacnejšia ako preprava k moru, takže náklaďákom, alebo vagónom by to bolo zvládnutelné, trailer sailer majú velkú výhodu.

4, Dalšia možnosť je kúpiť loď na severe a po vodnej trase Rýn Dunaj prísť do Bratislavy, zazimovať a na budúci rok pokračovať. Prípadne valiť v kuse.

5, Etapu po Dunaji by bolo najlepšie poňať ako rozjazdu, teda nezávodiť, pretože by to bolo o tom kto dlhšie vydrží pri kormidle, kto sa nebojí plávať a riskovať v noci, prípadne kto skôr vstane, alebo má radar.

6, Etapové závody by boli velmi zaujímevé a myslím že je to realizovatelné v rámci nadštandartnej dovolenky. Prípadne by sa to dalo spraviť na dva roky. Rumunsko- Taliansko, Taliansko - Španielsko.

7, Odpoveď Tatínečkovi na otázku : kam popluješ z Malagy? Dá sa ísť rôzne, buď to stočiť trochu "do ľava" a pokračiovať na Kanáre, Kapverdy a ďalej, alebo to stočiť "do prava" a oboplávať Európu. Tiež sa to dá otočiť a vrátiť sa po etapách speť a zostať na trvalo v stredomorí. Prípadne do Rieky na vlak, alebo na vlek. Teda v Španielsku zazimovať a na ďalší rok pokračovať kam bude ctená libost.

8, Ale ak by to bol závod, tak pre víťaza by mala byť nejaká cena, to vidím ako največší problém.
lodnikladka
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod lodnikladka » stř led 05, 2011 12:51 pm

Drahý Denis,
mohu Tě poopravit...?
Přeprava lodě s pevným kýlem stojí do CRO cca 3000,- EUR, do Bratislavy to zas není velký rozdíl, není největší nákladovou položkou počet km...
Gargi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Gargi » stř led 05, 2011 6:41 pm

Taky mi to nedá, abych chvilku nepřemýšlel nad tak bláznivou věcí... :?
Akorát bych se chtěl zeptat zkušených, jak to obecně vidí se závoděním(nebo vůbec plavbou) motorem po řece a pak plachtění na moři ??
Mne to přijde jako jet Rallye Paříž-Dakar z půlky divočinou a pouští a druhou půlku na závodním okruhu formule 1...
Mam ted loďku, na které by se mi moc líbilo plout po Dunaji do delty. Ale na moře bych si s ní netroufnul :(
A pujčit si pěknou 40stopou námořní plachetnici a pak s ní týden skákat zdymadla na Dunaji a kličkovat mezi tankerama a celou dobu trápit jenom motor - to by mi bylo asi líto :cry:

Taky ta správná otázka - co potom?! Kdybych se chtěl s lodí vrátit, tak to nemáme 45dnů, ale hned 90...

Ale jedna věc mne ted napadla. Koupit/postavit/opravit nějakou levnou lod u nás, zazávodit si, a někde v okolí Malagy ji prodat se ziskem aspon 100k... :good: :?
Kubajzz
nováček na fóru
nováček na fóru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Kubajzz » pon led 31, 2011 8:25 pm

Výborný nápad.
Času mám na takovouhle pitominu asi dost.
Loď potřebuje jen trochu doladit.

Chbí mi posádka a peníze.

Kdy se startuje a kdo pluje se mnou?

to teista: Ty do toho fakt jdeš? Možná bych to pojal spíše expedičně než závodně, ale to neznamená, že bych chtěl trávit dny v okolí, prostě se pluje k cíli, ale moc bych to nelámal přes koleno. Spěchám pomalu.

Zpět na