Kvalita značek

Oblečení a obutí vhodné pro jachting, pro pobyt a plavbu, nákup, zkušenosti, doporučení atd.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 102

Příspěvekod Jarda885 » pát led 04, 2013 5:13 pm

Děkuji Vilmě, že doplnila moje znalosti.
E-shop jachting.info patří asi Liborovi. Tak bude určitě seriózní obchod.

Vilmin problém, jestli kalhoty se šrákama nebo bez, má pro mne jasné řešení. Kalhoty se šrákama jsou vysoko nad pás, takže perfektně chrání ledviny. Chlapi nemusíme tak často sundávat šráky.

EDIT překlepy

.
Hauz
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hauz » pát led 04, 2013 5:17 pm

Mám Parasail offshore oblek koupený loni v Tullnu, perfektní a za výbornou cenu, po zkušenostech, co jsem v tom v xstrémních podmínkách zažil bych už nebral oblek bez šráků, protože mít ledviny v teple je k nezaplacení. Stejný problém s močením budu teď řešit všitím zipu u odborníků. :)
P.S. Tak ale nevím jestli by to bylo řešení pro Vilmu se zipem na zadku ?! :?
bob-bart
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod bob-bart » pát led 04, 2013 6:03 pm

Ahoj Cernochu,
poslal jsem ti SZ.

Z vlastní zkušenosti můžu doporučit Helly Hansen bundu Skardu.
Budeš-li hledat, najdeš na webu momentální slevovou akci 40%, ale i tak je cena jiná než za bundu Plastimo.

Ale podle mě je ta bunda skvělá a za trochu víc peněz naděláš hóóódně muziky.

EDIT: bunda HH Skarda neexistuje. Jak píšu dále jedná se o HH SKAGEN JACKET
Naposledy upravil(a) bob-bart dne pát led 04, 2013 8:29 pm, celkem upraveno 1 x.
bomba
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bomba » pát led 04, 2013 6:09 pm

Ahoj.
Chlapci,nic ve zlé,ale Černoch chce oblečení na jarní Chorvatsko a letní Řecko a Vy ho ženete do koupě offshorového oblečení,to je podle mne absolutní hloupost,jemu stačí bohatě inshore,nebo coastal.Nebudu tu dělat žádnou reklamu,ale je toho teď v zimě mraky,kamarád teď koupil komplet HL biscay za 250 Euro,jestli musí být v teple a suchu musí mít hodně dobré spodní oblečení,tam musí investovat! K čemu je offshorová bunda,která nehřeje a pod ní staré jägerky,Černochu,jestli ti mohu poradit,zajdi na nějaké outdoor,nebo alpin forum a začni se oblékat od trenek ne naopak,ta bunda a kaťata jsou až to poslední!A ten žlutej nepromok si určitě zabal na dno brašny.
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Jarda885 » pát led 04, 2013 6:20 pm

Cernoch píše:...... letní hospody mě zrovna nelákají, těch je v Praze dost! :-)
Čekám, že mě letos potrápí Řecko, hned na začátku dubna...

2 bomba:

S ohledem na výše uvedenou citaci nemohu souhlasit s doporučením oblečení coastal u inshore si nejsem jist. Neznám přesně nadefinování těchto termínů.

Coastal je pro plavby, které jsem výše popsal "od hospody k hospodě". Cernoch je výslovně odmítá.
Noční Řecko v dubnu na moři má daleko do letního Řecka. Někdy možná ano. Ale Cernoch říká, že chce jezdit hodně.

Myslím si, že jej neženeme do ničeho nepotřebného. Doporučujeme mu věci takové, aby byl schopen vždy velet lodi. Pro člena posádky mohu s Tebou souhlasit. Pro kapitána nikoliv.

S funkčním prádlem pod bundou stoprocentní souhlas.

Jarda
bomba
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bomba » pát led 04, 2013 6:43 pm

Ahoj.
bob-barte,koukal jsem na stránhky HH našel jsem bundu SCAGEN,model SCARDA bohužel ne,nejde o překlep? SCAGEN je pěkná klasická coastal cruising bunda.
bob-bart
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod bob-bart » pát led 04, 2013 8:27 pm

Ahoj bomba,
máš pravdu, mám v hlavě moc informací dnešní den :?

Jedná se samozřejmě o bundu Helly Hansen SKAGEN JACKET. Tu můžu jenom chválit a za tu cenu :good:
Cernoch
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Cernoch » pát led 04, 2013 8:30 pm

Jarda885 to vystihl naprosto přesně! :-)
Zatím jezdím jen Chorvatsko/Řecko, ale doufám, že příští rok přijde na řadu Balt a ten bych nerad podcenil. Takže je objednaný komplet od XM a hned jak dorazí, podám recenzi! :-)
Díky všem!!
bomba
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bomba » pát led 04, 2013 8:51 pm

Je je super orific HH za ní chtěli 11,000 kdybych neměl něco podobného od SLAMu,hned bych do ní šel.
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » pát led 04, 2013 9:04 pm

to Cernoch :
klikla jsem na ten odkaz co jsi dal a pochopila jsem dle popisky, že je to jen bunda. Asi špatně....
Ty kalhoty na foto v rožku, to vypadá na ty, co mám.

Udával jsi teritorium zájmu Chorvatsko, Řecko... Tam bych řekla, že to stačí bohatě. Já mám vrchní oblečení jen "tenké" nevyteplené a dávám pod to vrstvy jak potřebuji (a nosím většinou barbarské nefunkční bavlny a flízy a vyhovuje mi to tak). Ale brouzdám (bohužel) jen po Středomoří v období jaro, podzim, tedy určo neplavkový jachting, ale jinak žádná zvláštní divočina. Pěna létající vzduchem nebyla. Gaťata jsou ve výborném poměru cena/kvalita. Jejich cena byla tuším 2 litry.

Teď píšeš i o Baltu, bez bližších upřesnění. Tak to nevím - ty moje XM kalhoty jsou ze silné látky ale nevyteplené - to nevím jestli Ti bude stačit. Materiál si představ spíše jako"hrubou celtovinu", samozřejmě ohebnější atd., ale nepředstavuj si "oteplovačky" v kterých jsme jako děti lyžovaly.

to Hauz :
:) samozřejmě že zip nic neřeší, mám pod sucháčema kamaše.
bomba
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bomba » pát led 04, 2013 9:34 pm

Ahoj.
Vilmo,málokterý jachtařský bunda je zateplená,počítá se s použitím více vrstev funkčního prádla,a brutálně zateplená bunda stylu lyžařské po případném promočení bude dlouhodobě nepoužitelná,promočení slanou vodou je průser ještě větší protože sůl funguje jako aviváž :( Moje SLAMka je prakticky 3Layer hadr s membránou neopren,flece límec,toť vše.Já jsem se snažil Černocha trošku nasměrovat,má vybráno,tak ať je spokojenej. :) Kdybych hledal něco do brutálních podmínek,ta budu hledat toto:
http://www.musto.com/fcp/product/Outdoo ... colour=red
Cernoch
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Cernoch » sob led 05, 2013 12:16 pm

Od trenek už oblečení mám, používám funkční prádlo do hor, takže předpokládám, že triko Craft nebo spodky Moira mi jako spodní vrstva poslouží i na moři.
cechura
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod cechura » sob led 05, 2013 1:24 pm

kdo je připraven, není zaskočen, do toho Řecka snad není třeba nic přeháňet.
Tohle snad nebude provozovat ani kapitán lodi. :mad: jura

zimni hadry
Naposledy upravil(a) cechura dne sob led 05, 2013 5:01 pm, celkem upraveno 2 x.
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Jarda885 » sob led 05, 2013 1:35 pm

2 Cernoch:

Moiru a funkční prádlo si vem s sebou.
S tím co koupíš a s tím co máš to Řecko dáš. Pošlu Ti k Řecku SZ.

Dobrý vítr do plachet a alespoň stopu vody pod kýlem.

Jarda
Michal123
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 5

Příspěvekod Michal123 » sob led 05, 2013 2:13 pm

Ta cena za tu bundu to je mazec. Já už na značky nevěřím, značkové hadry na hory se šijou v Číně a je to poznat - střih kvalita. Bunda stará dva roky vypadá mnohem hůře, než bunda koupená před deseti roky.

Co nějaké oblečení z opačného konce? Někdo tady doporučoval pracovní hadry. V čem jezdí na moře rybáři? Známy jede na Balt, nedalo by se koupit něco u v Gdaňsku?
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » sob led 05, 2013 3:52 pm

bomba píše:Ahoj.
Vilmo,málokterý jachtařský bunda je zateplená,počítá se s použitím více vrstev funkčního prádla,a brutálně zateplená bunda stylu lyžařské po případném promočení bude dlouhodobě nepoužitelná,promočení slanou vodou je průser ještě větší protože sůl funguje jako aviváž :( Moje SLAMka je prakticky 3Layer hadr s membránou neopren,flece límec,toť vše.Já jsem se snažil Černocha trošku nasměrovat,má vybráno,tak ať je spokojenej. :) Kdybych hledal něco do brutálních podmínek,ta budu hledat toto:
http://www.musto.com/fcp/product/Outdoo ... colour=red

Jojo, věřím, že Černoch neprohloupil, nechci ho teď znervozňovat, vím co to je za hrůzu, pochybnosti cestou domů s balíkem v ruce :) . Jenom jsem taková superpoctivka, tak jsem dodatečně žvatlala.

Když koukám, co mívají kluci na sobě na lodi, vždycky jsou takoví vyteplenější než já, i v Tullnu bylo hodně takového zboží. Určitě záleží na oblasti, pro kterou se hadříky prodávají.

Já mám fakt takovou "šustku bundu s dírkovanou podšívkou" :) . Odepínací tepelná vrstva mi "zmizela v marině".
Jsme v topiku kvalita značek, tak píšu : je to značka ProRainer a slouží mi zatím bezvadně, nemám výhrad. Mám model opět pánský vel. S (protože to na rozdíl od dámských nemá rozšířené boky a je to do půli stehen.) Až se zbavím těch nezletilců doma, co mi ještě zbývají, tak plánuju cesty dál a budu vybírat i ty teplejší varianty. Zkřehlost může zabít :) .

edit : navíc teď se i do obyč. oblečení začínají více přidávat i termo (takové ty stříbrné tenké) folie, nenabývá tím objem, ale je to pak podstatně teplejší, tak si na to počkám. To bych chtěla.

Má s tím někdo zkušenosti u jacht. oblečení ?
bomba
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bomba » sob led 05, 2013 9:13 pm

Ahoj
To by nebylo vůbec od věci,jestli by to nekomu pomohlo,bylo by to super,muselo by se vyjádřit vedení,aby to nebylo braný jako reklama,je tu lidí jako psů,každý sem tam něco koupí,napsat takový malý hodnocení,ne kde sem to koupil,ale co sem koupil,co je na tom dobrý co špatný,cena jenom hrubá,žádná reklama,moderátoři proberte to .
cz_pipa
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod cz_pipa » pon led 14, 2013 11:33 am

Zdravím všechny.

Jaký máte názor na bundu Gill Coast Jacket a kalhoty Gill Coast Trousers ??

Jsem začínající jachtař a potřebuji něco na plavbu hlavně v dubnu (chorvatsko)...když jsem byl loni v chorvatsku v dubnu tak taky dokáze pekne foukat a pršet....tadle bunda a kalhoty jsou v dobré cenové relaci. Má někdo zkušenost? Říkám žádné extrémní podmínky. Jezdíme do chorvatska od dubna do září.
smike
moderátor
Reputace: 18

Příspěvekod smike » pon led 14, 2013 11:58 am

kalhoty od Gillu (nevím jestli přesně tento typ, ale určitě stejného střihu a cenové hladiny) jsem měl a a v podmínkách jarního Jadranu jsem byl spokojenej..
Cernoch
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Cernoch » úte led 15, 2013 6:23 pm

Nákup od XM mi nevyšel, čekám na nové modely, ale mezi tím mé oko padlo přesně na tyto kalhoty a bundu Gill. Super cena a na inshore vypadá, že i pěkně ochrání (líbí se mi ten vysoký límec). Určitě vyzkouším! 8)
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » ned úno 03, 2013 9:38 pm

Bohužel oblíbená offshore řada XM od Plastima skončila... :hmm:

Ale je tu už rovnocenná náhrada co do provedení, kvality i ceny.

bunda Balutti offshore

kalhoty Balutti offshore
greenhorn
návštěvník fóra
návštěvník fóra

XM Offshore

Příspěvekod greenhorn » pon úno 04, 2013 5:24 pm

Cernoch píše:Nákup od XM mi nevyšel, čekám na nové modely, ale mezi tím mé oko padlo přesně na tyto kalhoty a bundu Gill. Super cena a na inshore vypadá, že i pěkně ochrání (líbí se mi ten vysoký límec). Určitě vyzkouším! 8)

Mám XM Offshore, ale zatiaľ som ho nepotreboval obliecť :), na všetko mi stačila stará bunda od BMS. Nohavice som nepotreboval, stačili mi turistické goretexové tenké šušťáky - ak nebudeš "jachtať" vo vyslovene studenom počasí, tak ani gate ani čižmy nebudeš potrebovať - nohy sú hodne odolné - a na obutie sa oplatí investovať do neoprénových , hoci aj polovičných topánok - aj ako mokré hrejú. Tiež sa bojím prechladnutia, mohlo by to byť dosť nebezpečné pre mňa, chrbtičiara, preto som hľadal komplet, aby ma "nepodfúklo". Zásady pre výber boli nasledujúce: primeraná cena (nie Musto, to až v budúcom živote, ak sa zadarí) a hlavne vodný stĺpec, ktorý oblečenie má. 5000 - väčšina coastal, to je tak na drobnú prehánku, 10000, znesie už aj poriadnu búrku, ak si ale v takých nohaviciach sadneš, môžeš mať mokrý zadok, čo nie je nič moc, 20000 - bomba, len by to malo rovnako dýchať, inak si zvnútra mokrejší ako zvonku - ale to začíname hovoriť o iných sumách, ako je 6-7tis. za komplet. XM Offshore by malo mať 10000, a hoci sa to volá "offshore", je to (bolo to, lebo už sa nevyrába) určené na coastal. Vyberal som hodne, asi rovnako ako ty, nakoniec som vybral toto XM - snáď som neprehlúpil, ako sa hovorí u nás. Vyzerá a pocitovo je oblečenie naozaj masívne a pevné, hoci nie je zateplené. Jeden bývalý moderátor JI mi dal dobrú radu - vezmi do obchodu mokrú handru a v kúte si na ňu sadni (ak ťa obsluha neprizabije) a za chvíľu uvidíš. S XM som to skúšal doma, nie v obchode a vydržalo. Ale do čistej vody, aká zvykne byť na sedákoch, ktoré sú tvarované, by som si sadnúť netrúfol. Cena bola samozrejme úplne niekde inde, ako tie vychytené značky (bez dph ma komplet vyšiel aj s dopravou z Nemecka na cca 5500Kč - za to sú u Musta ponožky :) - žartujem). A ak je chladno, treba dať funkčné oblečenie a na to kvalitný, hoci tenký Polartec, alebo dva a je vystarané. Klasika ako na hory - radšej viac tenkých vrstiev ako jedna hrubá. Nohavice sú samozrejme s vysokými trakmi, aj na krížoch, takže pohoda. Skús pozrieť ešte aj značku BMS, moja bunda je úplná bomba, totálne nepremokavá, zateplená, hoci je to typický coastal, teda len na povozenie sa pri brehu. BMS bude asi trochu drahšie ako MX, ale mohlo by to byť kvalitou vyššie - minimálne to preštuduj.
nex
návštěvník fóra
návštěvník fóra

XM Offshore

Příspěvekod nex » pon úno 04, 2013 8:41 pm

Ja vam panove nevim. kdyz jsem jel poprve v zivote na lod, rozhodl jsem se koupit si bundu, protoze jsem nemel ani lyzarske obleceni. Pristupoval jsem k tomu, ze kdyz me to nechytne, tak ji proste s nejakou ztratou prodam a bude. Moc dobre se znam a vim, ze jakmile mi ofouknou zada, tyden budu jen hekat a takova dovolena je k nicemu. Dodnes sebou vozim i ledvinak. Koupil jsem tenkrat bundu XM Offshore. jachting me chytnul, jezisek mi k nim prinesl i krtecky (kalhotky s kapsama). Dodnes si blahorecim a zaroven nadavam, ze jsem si kalhoty nekoupil hned. Ono prostat i v chorvatsku vachtu a byt mokrej, zmrzlej neni nic moc. Boty mi prisli jako hloupost, vsak staci obyc. Pak mi na jedne plavbe rupla podrazka a nezbylo nez v pristavu koupit botky SLAM. Cervene abych ladil :lol: a byl jsem zase tam, kde predtim. Proc ja vul si je nekoupil uz davno? Krtecky jsem na sobe mel za cca 6 let dohromady snad 5-6x,ale zaplatpanbuh za ne. Bundu pouzivam skoro porad. Neprofoukne, zalezu do kapuce a jsem jako v pelisku. Jezdim jen na jadranu a ani moc neplanuju jezdit nekam jinam. Kazdopadne jsem presvedcenej, ze kvalitni obleceni se vyplati a kdyz se clovek snazi, da se v akcich koupit za docela rozumny peniz. Za sebe muzu XM offshore jen doporucit. Mel jsem moznost otestovat i obleceni z pracovnich odevu. Nelze ani v nejmensim srovnavat ten komfort. A protoze se mam rad a chci si plachteni uzit, tak pokud je to jen trochu mozne, rozhodne bych jachtarske obleceni doporucil. :whist:
Batcheeba
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Batcheeba » pon bře 04, 2013 3:48 pm

Má někdo zkušenost se značkou WestCoast (Švédsko)? V Tullnu měli velký stánek a věci opravdu zajímavé, ale přece jen poněkud dražší. Je to spíše pro offshore aktivity, vymyšleno se znalostí špatného moře, nic na Jadran :-)
radar
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod radar » čtv bře 07, 2013 6:07 am

Proč né. My tam byli před 14dni a myslim že bys tam to oblečení užil. ;)

Zpět na