Kvalita značek
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
- Jarda885
- zkušený harcovník
- Reputace: 102
Děkuji Vilmě, že doplnila moje znalosti.
E-shop jachting.info patří asi Liborovi. Tak bude určitě seriózní obchod.
Vilmin problém, jestli kalhoty se šrákama nebo bez, má pro mne jasné řešení. Kalhoty se šrákama jsou vysoko nad pás, takže perfektně chrání ledviny. Chlapi nemusíme tak často sundávat šráky.
EDIT překlepy
.
E-shop jachting.info patří asi Liborovi. Tak bude určitě seriózní obchod.
Vilmin problém, jestli kalhoty se šrákama nebo bez, má pro mne jasné řešení. Kalhoty se šrákama jsou vysoko nad pás, takže perfektně chrání ledviny. Chlapi nemusíme tak často sundávat šráky.
EDIT překlepy
.
- Hauz
- návštěvník fóra
- Reputace: 9
- Kontaktovat uživatele:
Mám Parasail offshore oblek koupený loni v Tullnu, perfektní a za výbornou cenu, po zkušenostech, co jsem v tom v xstrémních podmínkách zažil bych už nebral oblek bez šráků, protože mít ledviny v teple je k nezaplacení. Stejný problém s močením budu teď řešit všitím zipu u odborníků.
P.S. Tak ale nevím jestli by to bylo řešení pro Vilmu se zipem na zadku ?!

P.S. Tak ale nevím jestli by to bylo řešení pro Vilmu se zipem na zadku ?!

- bob-bart
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Ahoj Cernochu,
poslal jsem ti SZ.
Z vlastní zkušenosti můžu doporučit Helly Hansen bundu Skardu.
Budeš-li hledat, najdeš na webu momentální slevovou akci 40%, ale i tak je cena jiná než za bundu Plastimo.
Ale podle mě je ta bunda skvělá a za trochu víc peněz naděláš hóóódně muziky.
EDIT: bunda HH Skarda neexistuje. Jak píšu dále jedná se o HH SKAGEN JACKET
poslal jsem ti SZ.
Z vlastní zkušenosti můžu doporučit Helly Hansen bundu Skardu.
Budeš-li hledat, najdeš na webu momentální slevovou akci 40%, ale i tak je cena jiná než za bundu Plastimo.
Ale podle mě je ta bunda skvělá a za trochu víc peněz naděláš hóóódně muziky.
EDIT: bunda HH Skarda neexistuje. Jak píšu dále jedná se o HH SKAGEN JACKET
Naposledy upravil(a) bob-bart dne pát led 04, 2013 8:29 pm, celkem upraveno 1 x.
Ahoj.
Chlapci,nic ve zlé,ale Černoch chce oblečení na jarní Chorvatsko a letní Řecko a Vy ho ženete do koupě offshorového oblečení,to je podle mne absolutní hloupost,jemu stačí bohatě inshore,nebo coastal.Nebudu tu dělat žádnou reklamu,ale je toho teď v zimě mraky,kamarád teď koupil komplet HL biscay za 250 Euro,jestli musí být v teple a suchu musí mít hodně dobré spodní oblečení,tam musí investovat! K čemu je offshorová bunda,která nehřeje a pod ní staré jägerky,Černochu,jestli ti mohu poradit,zajdi na nějaké outdoor,nebo alpin forum a začni se oblékat od trenek ne naopak,ta bunda a kaťata jsou až to poslední!A ten žlutej nepromok si určitě zabal na dno brašny.
Chlapci,nic ve zlé,ale Černoch chce oblečení na jarní Chorvatsko a letní Řecko a Vy ho ženete do koupě offshorového oblečení,to je podle mne absolutní hloupost,jemu stačí bohatě inshore,nebo coastal.Nebudu tu dělat žádnou reklamu,ale je toho teď v zimě mraky,kamarád teď koupil komplet HL biscay za 250 Euro,jestli musí být v teple a suchu musí mít hodně dobré spodní oblečení,tam musí investovat! K čemu je offshorová bunda,která nehřeje a pod ní staré jägerky,Černochu,jestli ti mohu poradit,zajdi na nějaké outdoor,nebo alpin forum a začni se oblékat od trenek ne naopak,ta bunda a kaťata jsou až to poslední!A ten žlutej nepromok si určitě zabal na dno brašny.
- Jarda885
- zkušený harcovník
- Reputace: 102
Cernoch píše:...... letní hospody mě zrovna nelákají, těch je v Praze dost!![]()
Čekám, že mě letos potrápí Řecko, hned na začátku dubna...
2 bomba:
S ohledem na výše uvedenou citaci nemohu souhlasit s doporučením oblečení coastal u inshore si nejsem jist. Neznám přesně nadefinování těchto termínů.
Coastal je pro plavby, které jsem výše popsal "od hospody k hospodě". Cernoch je výslovně odmítá.
Noční Řecko v dubnu na moři má daleko do letního Řecka. Někdy možná ano. Ale Cernoch říká, že chce jezdit hodně.
Myslím si, že jej neženeme do ničeho nepotřebného. Doporučujeme mu věci takové, aby byl schopen vždy velet lodi. Pro člena posádky mohu s Tebou souhlasit. Pro kapitána nikoliv.
S funkčním prádlem pod bundou stoprocentní souhlas.
Jarda
- vilma
- moderátor
- Reputace: 46
to Cernoch :
klikla jsem na ten odkaz co jsi dal a pochopila jsem dle popisky, že je to jen bunda. Asi špatně....
Ty kalhoty na foto v rožku, to vypadá na ty, co mám.
Udával jsi teritorium zájmu Chorvatsko, Řecko... Tam bych řekla, že to stačí bohatě. Já mám vrchní oblečení jen "tenké" nevyteplené a dávám pod to vrstvy jak potřebuji (a nosím většinou barbarské nefunkční bavlny a flízy a vyhovuje mi to tak). Ale brouzdám (bohužel) jen po Středomoří v období jaro, podzim, tedy určo neplavkový jachting, ale jinak žádná zvláštní divočina. Pěna létající vzduchem nebyla. Gaťata jsou ve výborném poměru cena/kvalita. Jejich cena byla tuším 2 litry.
Teď píšeš i o Baltu, bez bližších upřesnění. Tak to nevím - ty moje XM kalhoty jsou ze silné látky ale nevyteplené - to nevím jestli Ti bude stačit. Materiál si představ spíše jako"hrubou celtovinu", samozřejmě ohebnější atd., ale nepředstavuj si "oteplovačky" v kterých jsme jako děti lyžovaly.
to Hauz :
samozřejmě že zip nic neřeší, mám pod sucháčema kamaše.
klikla jsem na ten odkaz co jsi dal a pochopila jsem dle popisky, že je to jen bunda. Asi špatně....
Ty kalhoty na foto v rožku, to vypadá na ty, co mám.
Udával jsi teritorium zájmu Chorvatsko, Řecko... Tam bych řekla, že to stačí bohatě. Já mám vrchní oblečení jen "tenké" nevyteplené a dávám pod to vrstvy jak potřebuji (a nosím většinou barbarské nefunkční bavlny a flízy a vyhovuje mi to tak). Ale brouzdám (bohužel) jen po Středomoří v období jaro, podzim, tedy určo neplavkový jachting, ale jinak žádná zvláštní divočina. Pěna létající vzduchem nebyla. Gaťata jsou ve výborném poměru cena/kvalita. Jejich cena byla tuším 2 litry.
Teď píšeš i o Baltu, bez bližších upřesnění. Tak to nevím - ty moje XM kalhoty jsou ze silné látky ale nevyteplené - to nevím jestli Ti bude stačit. Materiál si představ spíše jako"hrubou celtovinu", samozřejmě ohebnější atd., ale nepředstavuj si "oteplovačky" v kterých jsme jako děti lyžovaly.
to Hauz :

Ahoj.
Vilmo,málokterý jachtařský bunda je zateplená,počítá se s použitím více vrstev funkčního prádla,a brutálně zateplená bunda stylu lyžařské po případném promočení bude dlouhodobě nepoužitelná,promočení slanou vodou je průser ještě větší protože sůl funguje jako aviváž
Moje SLAMka je prakticky 3Layer hadr s membránou neopren,flece límec,toť vše.Já jsem se snažil Černocha trošku nasměrovat,má vybráno,tak ať je spokojenej.
Kdybych hledal něco do brutálních podmínek,ta budu hledat toto:
http://www.musto.com/fcp/product/Outdoo ... colour=red
Vilmo,málokterý jachtařský bunda je zateplená,počítá se s použitím více vrstev funkčního prádla,a brutálně zateplená bunda stylu lyžařské po případném promočení bude dlouhodobě nepoužitelná,promočení slanou vodou je průser ještě větší protože sůl funguje jako aviváž

- cechura
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
kdo je připraven, není zaskočen, do toho Řecka snad není třeba nic přeháňet.
Tohle snad nebude provozovat ani kapitán lodi.
jura
zimni hadry
Tohle snad nebude provozovat ani kapitán lodi.

zimni hadry
Naposledy upravil(a) cechura dne sob led 05, 2013 5:01 pm, celkem upraveno 2 x.
Ta cena za tu bundu to je mazec. Já už na značky nevěřím, značkové hadry na hory se šijou v Číně a je to poznat - střih kvalita. Bunda stará dva roky vypadá mnohem hůře, než bunda koupená před deseti roky.
Co nějaké oblečení z opačného konce? Někdo tady doporučoval pracovní hadry. V čem jezdí na moře rybáři? Známy jede na Balt, nedalo by se koupit něco u v Gdaňsku?
Co nějaké oblečení z opačného konce? Někdo tady doporučoval pracovní hadry. V čem jezdí na moře rybáři? Známy jede na Balt, nedalo by se koupit něco u v Gdaňsku?
- vilma
- moderátor
- Reputace: 46
bomba píše:Ahoj.
Vilmo,málokterý jachtařský bunda je zateplená,počítá se s použitím více vrstev funkčního prádla,a brutálně zateplená bunda stylu lyžařské po případném promočení bude dlouhodobě nepoužitelná,promočení slanou vodou je průser ještě větší protože sůl funguje jako avivážMoje SLAMka je prakticky 3Layer hadr s membránou neopren,flece límec,toť vše.Já jsem se snažil Černocha trošku nasměrovat,má vybráno,tak ať je spokojenej.
Kdybych hledal něco do brutálních podmínek,ta budu hledat toto:
Jojo, věřím, že Černoch neprohloupil, nechci ho teď znervozňovat, vím co to je za hrůzu, pochybnosti cestou domů s balíkem v ruce

Když koukám, co mívají kluci na sobě na lodi, vždycky jsou takoví vyteplenější než já, i v Tullnu bylo hodně takového zboží. Určitě záleží na oblasti, pro kterou se hadříky prodávají.
Já mám fakt takovou "šustku bundu s dírkovanou podšívkou"

Jsme v topiku kvalita značek, tak píšu : je to značka ProRainer a slouží mi zatím bezvadně, nemám výhrad. Mám model opět pánský vel. S (protože to na rozdíl od dámských nemá rozšířené boky a je to do půli stehen.) Až se zbavím těch nezletilců doma, co mi ještě zbývají, tak plánuju cesty dál a budu vybírat i ty teplejší varianty. Zkřehlost může zabít

edit : navíc teď se i do obyč. oblečení začínají více přidávat i termo (takové ty stříbrné tenké) folie, nenabývá tím objem, ale je to pak podstatně teplejší, tak si na to počkám. To bych chtěla.
Má s tím někdo zkušenosti u jacht. oblečení ?
Ahoj
To by nebylo vůbec od věci,jestli by to nekomu pomohlo,bylo by to super,muselo by se vyjádřit vedení,aby to nebylo braný jako reklama,je tu lidí jako psů,každý sem tam něco koupí,napsat takový malý hodnocení,ne kde sem to koupil,ale co sem koupil,co je na tom dobrý co špatný,cena jenom hrubá,žádná reklama,moderátoři proberte to .
To by nebylo vůbec od věci,jestli by to nekomu pomohlo,bylo by to super,muselo by se vyjádřit vedení,aby to nebylo braný jako reklama,je tu lidí jako psů,každý sem tam něco koupí,napsat takový malý hodnocení,ne kde sem to koupil,ale co sem koupil,co je na tom dobrý co špatný,cena jenom hrubá,žádná reklama,moderátoři proberte to .
Zdravím všechny.
Jaký máte názor na bundu Gill Coast Jacket a kalhoty Gill Coast Trousers ??
Jsem začínající jachtař a potřebuji něco na plavbu hlavně v dubnu (chorvatsko)...když jsem byl loni v chorvatsku v dubnu tak taky dokáze pekne foukat a pršet....tadle bunda a kalhoty jsou v dobré cenové relaci. Má někdo zkušenost? Říkám žádné extrémní podmínky. Jezdíme do chorvatska od dubna do září.
Jaký máte názor na bundu Gill Coast Jacket a kalhoty Gill Coast Trousers ??
Jsem začínající jachtař a potřebuji něco na plavbu hlavně v dubnu (chorvatsko)...když jsem byl loni v chorvatsku v dubnu tak taky dokáze pekne foukat a pršet....tadle bunda a kalhoty jsou v dobré cenové relaci. Má někdo zkušenost? Říkám žádné extrémní podmínky. Jezdíme do chorvatska od dubna do září.
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel oblíbená offshore řada XM od Plastima skončila...
Ale je tu už rovnocenná náhrada co do provedení, kvality i ceny.
bunda Balutti offshore
kalhoty Balutti offshore

Ale je tu už rovnocenná náhrada co do provedení, kvality i ceny.
bunda Balutti offshore
kalhoty Balutti offshore
XM Offshore
Cernoch píše:Nákup od XM mi nevyšel, čekám na nové modely, ale mezi tím mé oko padlo přesně na tyto kalhoty a bundu Gill. Super cena a na inshore vypadá, že i pěkně ochrání (líbí se mi ten vysoký límec). Určitě vyzkouším!
Mám XM Offshore, ale zatiaľ som ho nepotreboval obliecť

XM Offshore
Ja vam panove nevim. kdyz jsem jel poprve v zivote na lod, rozhodl jsem se koupit si bundu, protoze jsem nemel ani lyzarske obleceni. Pristupoval jsem k tomu, ze kdyz me to nechytne, tak ji proste s nejakou ztratou prodam a bude. Moc dobre se znam a vim, ze jakmile mi ofouknou zada, tyden budu jen hekat a takova dovolena je k nicemu. Dodnes sebou vozim i ledvinak. Koupil jsem tenkrat bundu XM Offshore. jachting me chytnul, jezisek mi k nim prinesl i krtecky (kalhotky s kapsama). Dodnes si blahorecim a zaroven nadavam, ze jsem si kalhoty nekoupil hned. Ono prostat i v chorvatsku vachtu a byt mokrej, zmrzlej neni nic moc. Boty mi prisli jako hloupost, vsak staci obyc. Pak mi na jedne plavbe rupla podrazka a nezbylo nez v pristavu koupit botky SLAM. Cervene abych ladil
a byl jsem zase tam, kde predtim. Proc ja vul si je nekoupil uz davno? Krtecky jsem na sobe mel za cca 6 let dohromady snad 5-6x,ale zaplatpanbuh za ne. Bundu pouzivam skoro porad. Neprofoukne, zalezu do kapuce a jsem jako v pelisku. Jezdim jen na jadranu a ani moc neplanuju jezdit nekam jinam. Kazdopadne jsem presvedcenej, ze kvalitni obleceni se vyplati a kdyz se clovek snazi, da se v akcich koupit za docela rozumny peniz. Za sebe muzu XM offshore jen doporucit. Mel jsem moznost otestovat i obleceni z pracovnich odevu. Nelze ani v nejmensim srovnavat ten komfort. A protoze se mam rad a chci si plachteni uzit, tak pokud je to jen trochu mozne, rozhodne bych jachtarske obleceni doporucil.