neopren na okruhovku

Oblečení a obutí vhodné pro jachting, pro pobyt a plavbu, nákup, zkušenosti, doporučení atd.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

poz
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

neopren na okruhovku

Příspěvekod poz » pát zář 30, 2016 8:00 am

Ahoj, chtel bych pozadat o doporuceni neoprenu na okruhovku s rozumnym pomeren cena vykon. Diky Poz
Crazymen
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: neopren na okruhovku

Příspěvekod Crazymen » ned říj 02, 2016 9:10 am

mam dobre zkusenosti se znackou Pegasus co prodavaji v Lidlu,obcas se najdou na netu ve vyprodeji. Jsou tak akorát aby neomezovaly a zaroven chranily. Mam taky dobrou zkušenost s rychlym schnutim. Nicmene az si ho přestanes trhat,tak stejne prejdes jinam;-) ja treba pouzivam platene kalhoty a starou košili:-D
kapo
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 39

Příspěvekod kapo » ned říj 02, 2016 5:00 pm

ahoj,používal jsem neopren když jsem závodil na Fireballu,osvědčil se mi neopren s dlouhými kalhotami a bez rukávů,lepší je tenčí,kolem 3 mm,první jsem měl 5 mm a byl trochu neohebný.Když byla moc zima,nosil jsem ještě lehčí jachtařskou bundu.Přes neopren jsme si ještě natahovali starší krátké elastáky,protože jak skáčeš na hrazdě a občas sedněš na nějaký kování tak se na zadku dost ničí.Ale už je to pár let,jaký jsou ted trendy nevím.Chtěl bych vidět kosatníka na hrazdě v plátěných kalhotách a svetru když fučí a je zima,kormidelník přeostří a kosatníka vykoupe....značek je na netu dost,stačí hledat,stejně je to všechno Čína ;)
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 97

Příspěvekod Dvojka » pon říj 03, 2016 9:22 am

Osobně jsem tohle řešila před rokem - co na sebe a nedát za to vše do poslední koruny. Jezdím závody od jara do podzimu a občas nám na vodě i sněží ;).

Kalhoty používám vyvažovací - neopren, na zadku a kolenou zesílený a zdrsněný, délka 3/4, kšandy. Trika mám 3 - jedno zimní, neoprenové, dlouhý rukáv a vevnitř to má strukturu jako fleece, jedno krátké letní UV50+ ze série CREWSAVER jako kalhoty a k němu bundičku (jen Spray Top), jedno z Decathlonu -taky letní UV50, neoprenky boty, do nich ponožky sportovní (umělé vlákno) z Decathlonu -je pak pocitově tepleji, za 300Kč to stálo za to. Rukavice asi troje, těch není nikdy dost. To vše je http://www.crewsaver.com/Content/Images ... ochure.pdf a ceny mají poměrově k výkonu fakt dobré. U nás je zastupuje Honza Myslík, stačí se mu ozvat a domluvit se.

Jinak Decathlon má občas dobré věci za rozmuné prachy, ale třeba pro mne by celý neopren, bez střihu, který už rovnou počítá se sedem, nebyl to pravé, ale děti jezdí v celoneoprenech. Dělelný mi umožňuje kombinovat třeba teplé kalhoty a tenké triko.

Na zimu jsem si pořídila ještě jedny Lars kalhoty, vevnitř medvídek, zvenku něco na omak jako kůže/guma. Je v nich teplo i když tam náhodou nateče, je to nepromok, ale ne sucháč. Sucháč by se hodil, ale stojí nad 11000,- a to se mi nechce zatím dávat, když to trhám na lodi.
Na to vše se používají staré uplé věci, aby ses nechytal na různou výstroj lodě a výčnělky.
Vestu jsem řešila dlouho, než jsem našla takovou, která mi umožňuje pohodový pohyb.

Vše záleží na typu lodě a tvých ambicích a stylu jízdy. Pokud to bude něco pomalého a nejezdíš v rámci možností lodě, tak to usedíš možná v plátěných kalhotách a ve svetru ( :lol: ), ale pokud máš něco dnešního, jezdíš do maxima lodi, tak okruhový jachting je koupací/cvakací, ostřik vlny ze skluzu je kupodivu mokrý, nástup je mokrou nohou a pokud tu vodu skombinuješ s větrem (protože kdo by jezdil v bezvětří ;)), tak si představ, co ten větřík udělá s mokrým nevhodným oděvem na tvé kůži. Na vodě jsi většinou víc jak 4h, chce to pocitovou pohodu :)
Ondrais
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 20

Příspěvekod Ondrais » úte lis 29, 2016 3:16 pm

luxusní ceny mají v DECATHLONu. O kvalitě nic nevím, ale řekl bych že to špatné nebude.

Zpět na