Oblečení

Oblečení a obutí vhodné pro jachting, pro pobyt a plavbu, nákup, zkušenosti, doporučení atd.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Lakomec

Aigle

Příspěvekod Lakomec » stř říj 28, 2009 10:13 pm

Tak postupně. Je to pouze můj názor, nikdy jsem nevyzkoušel nic jiného, v roce 2000 jsem si koupil tuto soupravu a mám ji dodnes.
Mám bundu AIGLE Ocean, kalhoty jsou Aigle Bermuda. Je nutné napsat, že jsem si to pořizoval v květnu, na první plavbu na jadranu, kdy jsem absolutně netušil, co to jachting je, a jestli tu soupravu budu schopen využít na moři. Souprava stála asi 6 tis. Kč, byla zlevněná. Jedná se o lehké provedení, bez fleeace vložek, kalhoty jen na tělo. Po těch mnoho let jsem celkem pochyboval, zda mám dobrou soupravu, nosím bundu i když třeba prší a já musím se psem na procházku. A to jsem vždy zpocen, nějak moc bunda nedýchá. Kalhoty to samé. Pak se tady na portálu před dvěma lety řešilo oblečení a pamatuji si, že Denis na něčí otázku, jak pozná že jsou kalhoty nepropustné odpověděl, že ať si sedne na lavičku když prší a přečte třeba noviny, že to zaručeně pozná. Držel jsem hubu, přece nebudu chválit něco, co se tomu popisovanému ve vlákně podobalo jen vzdáleně. Ale pozor: na moři a v tvrdých podmínkách úžasné. Posledních pár let v Řecku a naposledy i Atlantik, super. Vlny můžou valit jak chtějí, vždy jsem suchý. Teda jen oblečení pod bundou, dole nic pod kalhoty nenosím. Je fakt, že třeba Myšák málem padnul, když to zjistil, ale já to mám tak, moc se neoblíkám. Nevím, co je psáno, kolik mm vodního stloupce a tak. Pár nocí jsem ve vlnách proseděl a kalhoty nepropustili nic. Po každé plavbě věci vymáchám ve sladké vodě, důsledně, občas to vyperu na 30°C, pořád drží. Každopádně příští rok budu kupovat novou soupravu, zase se pokusím AIGLE.
marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 33

Příspěvekod marks » čtv říj 29, 2009 9:35 am

děkuju lakomče, chlapci a děvčata ;)
lvbor
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod lvbor » sob říj 31, 2009 10:16 am

Designere teď je na aukru včetně kalhot na prodej.
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » sob říj 31, 2009 10:51 am

já jsem zatím v marinepool spokojenej :) , jen že ty holínky jsou opravdu vynikající - takže si říkám, že i ostatní by mohlo být velice dobré.
t0m
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod t0m » sob říj 31, 2009 8:37 pm

Jojo, holínky Aigle Racer, taky se mi cestou do Norska zalíbily. Jen ta příšerná cena, ale už nelituju...
Baldrique
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Obleceni

Příspěvekod Baldrique » stř lis 04, 2009 1:02 pm

Nevim jestli to tu jiz nebylo, ale poridil jsem si tento dvoudilny oblek od firmy Normark resp. Seafox. mozna jsem hloupy a setrilek ale prijde mi ze to umi to same co drive zminovane obleceni. Je to delane na Norsky rybolov tudiz do slane vody a navic to plave (coz je nmozna zbytecny luxus) ale nestoji to tolik (cca 3700-4500 za bundu i sturmace http://www.topfishing.eu/sundridge-/sun ... vouci.html
Naposledy upravil(a) Baldrique dne stř lis 04, 2009 1:17 pm, celkem upraveno 1 x.
Baldrique
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Baldrique » stř lis 04, 2009 1:03 pm

simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 1

Příspěvekod simon » stř lis 04, 2009 2:10 pm

Baldrique píše:http://www.grundik.cz/cz-detail-134869-luxusni-plovouci-dvoudilny-oblek-seafox.htm

schazi L
http://www.grundik.cz/cz-detail-134869- ... eafox.html

Už tam je. B. :D
lvbor
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod lvbor » stř lis 04, 2009 4:21 pm

tak tento oblek jsem měl,nevím zda tento není nějaký vylepšený,já jsem si objednal červený a byl jsem v tom jak robot.velmi špatně se v tom hýbe,je to tvrdé,neforemné.L
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » stř lis 25, 2009 6:48 pm

Ahoj všem, chtěl bych si pod stromeček udělat radost a koupit si jachtařské oblečení. Nemusí to být komplet, klidně i zvlášť.
Asi by mi zatím šlo hlavně o bundu, ale kdyby byl i komplet za nějakou rozumnou cenu nepohrdnu. :D

Proto bych chtěl poprosit o radu. Co by jste mi doporučili za značku, typ atd. aby poměr kvalita a cena byli v rozumné rovině.
Na zaoceánskou plavbu se zatím nechystám, takže bych oblek zatím využil v jarních a podzimních měsících především v HR, GR, prostě ve středozemí. Časem možná i na Baltu. Nevím co ještě doplnit, tak kdyby bylo třeba tak mi řekněte a rád doplním :)

Díky
jirkaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 3

Příspěvekod jirkaM » stř lis 25, 2009 6:56 pm

Me se osvedcilo mit dve bundy - lehci a tezsi - obe mam Marine Pool a nemuzu si stezovat. Cenove to bylo asi oklo 5-6 tisic ta lehci a 10-12 ta druha. Nicmene zacinam sezonu co nedjriv na jare - pristi rok uz v breznu v Chorvatsku, kveten Balt .....a koncim az v rijnu. Tu tezkou bundu uziju fakt jen brzy na jare a pak v tom podzimu. Kalhoty mam jen jedny, cenove nekde okolo 3-4 tisic.
Jestli se nepletu tak cenove vychazeji velmi dobre komplety Plastimo.
Pokud jde o kvalitu, sahnes-li po osvedcene znacce, nemusis se bat. Misto na experimenty mi neprijde zde zrovna vhodne.
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » stř lis 25, 2009 8:39 pm

V tomhle rozhodně experimentovat nechci a nebudu. ;) Já ale o tom oblečení nevím vůbec nic :( Jak poznám lehkou a těžší bundu?
Podle čeho? Podle hustoty materiálu?
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř lis 25, 2009 8:57 pm

Podle odolnosti proti vodě. Udává se v mm vodního sloupce.

Já si pořídil na přeplavbu na Maltu od Gotopu toto http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=1171
s tímto http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=1172

Odpovídá to tomu co popisoval Jirka jako těžkou sadu.

Nechtěl jsem investovat do dvou sad, volil jsme tedy raději vyšší- má širší rozsah použití.
Není to zateplené, tedy podle teploty pod to volíš potřebný počet vrstev.

Co víc dodat? Klidně se ptej.

Na Jadran by ti stačila i nižší a levnější řada Offshore.

O holínkách se tu řeč vedla, prostuduj. Na Jadran asi není bezpodmínečně nutné, i když příjemné.

Co ti ale určitě doporučím, jsou rukavice. Jakékoliv jachtařské.

Pokud zvoliš kvalitní bundu s dobrou kapucí, nebudeš už na hlavu kromě kulicha nic potřebovat.

Jinak je dobrý ještě Klobouk Southwester http://shop.jachting.info/index.php?mai ... cts_id=877
tatinecek
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod tatinecek » stř lis 25, 2009 9:01 pm

Já mám 3 bundy:

1/ Marinepool - úplně lehounká, bez výplně, vhodná do tropů apod., potřebuješ pod ní triko s dlouhým rukávem, aby byla pohodlná,protože se zpotíš a na tom igelitu/který samozřejmě propouští i ven/ je hned voda.

2/ Pastimo- ta už má síťované výplně a je těžší a teplejší. Má vynikající kapuci. To je tak na Balt v srpnu, Jadran v v kv ětnu.

3/ Aigle Ocean(Pro?) - těžká bunda, s 1 cm fleesovou vložkou s windstoperem, zpotíš se než se oblečeš. Tak ta JE TEPLÁ I KOLEM Nuly C.

4/ Kalhoty, hlavně aby byly suché i na mokré lavičce .

5/ Do zimy potřebuješ kvalitní rukavice a čepici. Jedině pravá vlna hřeje i mokrá.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » stř lis 25, 2009 9:24 pm

mirinekk píše:Jak poznám lehkou a těžší bundu? Podle čeho? Podle hustoty materiálu?

Nevyjadřoval jsem se doposud, protože mé názory jsou už ohrané a starší členy portálu asi unavují. Už hodně dávno jsem se přihlásil k vybavení MarinePool Podívej se na jejich stránky a uvidíš, do jakých podmínek jaké vybavení doporučují. Mou už nevedou, ale pro běžné podmínky středozemí jaro/podzim, mě vyhovuje ve třídě Offshore/Ocean, bunda Sydney Ocean Jacket. Takovou podobnou mám. Včetně vepínací fleesové vesty. Ta se užije i sólo, během chladnějších letních večerů.
Pokud by jsi si na veletrhu nebo v prodejně kde jsou k dostání vzal papírový katalog, jsou tam rozpracované jednotlivé materiáli i se svými charakteristikami vodních sloupců a průniku vodních par. To by asi bylo na dlouho popisovat.
zdenek132
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod zdenek132 » stř srp 25, 2010 8:56 am

Hasiči a záchranáři používají dobré a odzkoušené oblečení do deště a vody. Jsou tam kvalitní materiály a ceny nejsou také špatné třeba www.zahas.cz . Uvažuji o koupi pláštěnky a kalhot. Jen to holt nemá značku pro jachtaře, ale pro použití na dva tři týdny v roce při plavbách po Jadranu je to podle mě dostačující. Začínám a proto si nechci hned kupovat oblečení použitelné pro Atlantik.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř srp 25, 2010 9:14 am

Neviděl jsem a tedy nechci zatím soudit, ale....

Na moři bude asi vidět rozdíl, málokdy prší rovně (svisle)....pak by to stačilo.

Moje zkušenost, měl jsem možnost porovnat více zanček a lyžařskou kvalitní výbavu kolegy. Byla mu pořád zima....

Jeden velký rozdíl bývá v manžetách, jachtařské mají dokonce dvojité....

Až ti šplouchne vlna do rukávu, nebo nohavice, budeš přemýšlet trochu jinak.

Máš však pravdu, že pro 2 týdny na Jadranu v létě je to trochu větší investice.
zdenek132
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod zdenek132 » stř srp 25, 2010 1:47 pm

Pročítal jsem si tu na foru oblečení a připadne mi to určitě jako nejlepší varianta z těch "levných". Rozhodně lepší než různé cyklistické a rybářské pláštěnky. Oni to mají hasiči a záchranáři celkem vymáknuté, včetně neoprenových bot a podobně. A co se týče ceny, jde to sehnat i levněji než v e-schopu. A že to má žlutou či oranžovou barvu včetně reflexních pásků nakonec není na škodu. Nejsou to hadry na promenádu po pobřeží.
radar
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod radar » stř úno 29, 2012 3:16 pm

Mate nekdo zkusenost se znackou NAVIS? Hledam neco na preplavbu atlantiku s L.G. v kvetnu.
www.navismarine.co.uk
Diky za vas nazor.
Radar
Hauz
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hauz » čtv bře 01, 2012 10:19 pm

Dnes jsme koupili v Tullnu na veletrhu offshore komplet zn. Parasail z výborného materiálu, dobře střižené, všechna kritická místa podšitá cordurou, bunda + kalhoty + vpínací flíska vše za 389 éček + jako pozornost firmy podšité spoďáry do kalhot. Vyzkoušíme v Bretani. :?
meloun
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod meloun » stř dub 11, 2012 2:03 pm

Přidal bych tip na levnou lehkou bundu od začátečníka pro začátečníky.
Tohle: tribord jsem v únoru
koupil v Decathlonu v Liberci za 700,-. Na konci března jsem ji měl v Chorvatsku a zatím jsem spokojen.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř dub 11, 2012 3:30 pm

To vypadá nejen kvůli ceně zajímavě. :good:
Hlavně různé náhrady trpí nedokonalostí, nedostatky jako jsou kvalitní límce a manžety v rukávech. A pak voda a vítr udělají své...

Tady to vypadá na dobré provedení límce, jako u jachtařských bund.

Jaké to má prosím tě manžety v rukávech, pokud nějaké má. To taky může být trochu problém.
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » stř dub 11, 2012 3:54 pm

To v prodejně v Liberci mají stejný sortiment jako na anglických stránkách?
matt
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod matt » stř dub 11, 2012 4:24 pm

Dneska jsem v Libereckém Decathlonu byl omrknout, estli nemaj něco co by se mohlo hodit na dubnovou FAJN regatku JI a nic použitelnýho pro jachting jsem teda neobjevil. Akorát vloni jsme tam kupovali jachtařské holinky... nicméně je možný, že jsem se špatně koukal...

Máte nějakej tip, kde to v tom Decathlonu hledat?
meloun
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod meloun » stř dub 11, 2012 5:20 pm

Byl jsem tam na začátku února a v té době to tam měli v uličce vlevo od pingpongových stolů.

Výběr nebyl velký - asi 2 typy bund + nějaké kalhoty, takže rozhodně ne jako na aglickém webu, nicméně mi to nedalo a zavolal jsem jim (decathlon):
Dozvěděl jsem se, že mám loňský model, letošní stojí 860,- a mají ho na prodejně. Říkali také, že většina z http://www.tribord.com se dá objednat za ceny odpovídající těm na agl. stránkách.

Co se týká manžet - má to jednoduchý suchý zip.

Zpět na