FAJN regatka portálu JI - 2011

Nová sekce pro naši první větší akci na moři.
Pokyny, seznamy účastníků, oddíl pro přípravu kapitánů atd.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Standa83
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 5

Příspěvekod Standa83 » stř kvě 04, 2011 5:06 pm

repo píše: Také jsem si všimnul těch vašich udivených pohledů, když jste viděli naše trička ;) No prostě, někdy se to zamotá ... Nakonec ale naše náhradní Anita byla téměř bez problémů, takže zaplať pánbůh za ni.

Jestli to spíš jen nebyly unavené pohledy, přece jen už byl konec týdne :crazy:

Maja, B36, nás trochu potrápila.. Lehčí potíže s rolfokem, dobíjením a takřka nefunkčním rychloměrem, kterej i po opravě ukazoval s odchylkou +/- jeden uzel (a pak i log byl jiný od reálu) :(
Ale důležité bylo, že sme konečně pluli :good:
matt
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod matt » stř kvě 04, 2011 5:34 pm

Standa83 píše:
repo píše: Ale důležité bylo, že sme konečně pluli :good:

no za sebe můžu říct, že bych klidně vyrazil příští tejden znova :-) Mě to houpaní prostě chybí :-(
repo
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod repo » stř kvě 04, 2011 6:18 pm

Jel bych hned taky, regatka byla super ale bohužel mi dojem některé posádky dost kazily.

Namátkou příšerné chování posádky Pain Killeru v zátoce na Sv. Klimentu. Každý někdy může přebrat, ale tohle bylo fakt dost. Když v sedm večer celá posádka vyřvává přes reproduktor a mikrofony na celou zátoku s deseti loďmi disco karaoke, ožrale tančí nazí na koupacím platu a k tomu si klidně vyvěsí přes zábradlí vlajku JI, tak mě to hlava nebere. Ještě že jsme to zabalili a vyrazili v noci na Palagružu ... I když za hoďku úplně padl vítr, než bychom se tam vrátili, to jsme radši bez plachet zůstali celou noc na moři.
tulise
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod tulise » stř kvě 04, 2011 10:07 pm

Regatka byla suprova i pro Cervene trpasliky.
Uzili jsme si to....DIKY MOC....
pavel99
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pavel99 » stř kvě 04, 2011 11:39 pm

Jsem rád, že většina lodí byla bez problémů, mi jsme si je vybrali doufám na několik let dopředu. Posádka 17 - Charón, Bavaria 38 Ana. Když jsme loď přebírali tak neměla autopilota, slíbili nám ale že okolo 17:00 bude. Bohužel nebyl a další slib byl v neděli okolo 8:00. Když ani na poledne nebyl, vyrazili jsme. Po 5 hodinách na plachty servisní baterka hlásila že je KO, tak jsme nahodili motor a na neutrál ji dobíjeli. Vozím s sebou klešťák, takže jsem pozděli změřil, že odběr z baterky byl 6 až 7A, takže by baterka o kapacitě 170Ah měla přece jen vydržet o něco déle. Autopilota nám přijel technik z charterovky namontovat v pondělí po 11:00 (slíbeno bylo 8:00) do Rogoznice. Vyrazili jsme cca okolo 13:00 směr Hvar. Jelikož téměř nefoukalo tak jsme většinu času jeli na motor se zapnutým autopilotem. Mezi Hvarem a Sv.Klimentem přestal autopilot ovládat kormidlo a jak jsem po vypnutí autopilota zjistil, začalo se zasekávat kormidlo. S problémy ale úspěšně (nikoho jsem nenaboural) jsme přistáli se zasekávajícím se kormidlem v Palmižaně. Zavolal jsem do charterovky, kde mi slíbili že ráno okolo 8:00 někdo dorazí a pokusí se o opravu. V úterý "ráno" okolo 13:00 dorazil člověk, který zjistil že upadlo táhlo s řetězem pomocí něhož kormidluje autopilot. Upadnutý řetěz pak bránil řetězu kormidelního kola v pohybu a to se zekávalo. A kde že udělali soudruzi z NDR chybu? Při montáži autopilota a jeho řetězu nedal technik na táhlo, které řetěz drží (stejné táhlo je na relingu) kontramatku a ono to za nějakou hodinu provozu upadlo. Navíc upadla závlačka řetězu, který potom spojil elektrikářskýma páskama, které taky vozím. Z Palmižány jsme vypluli těsně před 14:00, takže po nás nikdo platbu za další den stání nechtěl. Pak už jsme se jen courali směr Šibenik po trase Drvenik - Primošten - Skradin - Šibenik. Naštěstí nic dalšího neupadlo. Vrátili nám 280 EUR za vzniklé problémy.

Doufám že příští rok to bude bez problémů - pokud se tedy budu moci zúčastnit.
matt
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod matt » čtv kvě 05, 2011 8:28 am

No tak koukám, že když jste nám Anu vyfoukli o den dřív, než jsme stihli obědnat byl ospíš pro nás štestí. Nám to prozměnu nedobíjelo hlavní - motorovou baterii a neustále jsme pípali, kvíleli a podobně. Takže jsme se tak yvraceli, pak elektrikář řek, že na to nemá náhadní díly a že to napojí napřímo a že to bude taky fungovat :? Nicméně jsme občas pípali pořád, ale před vyplutím jsme byli ujištěni, že baterku to dobíjí. Když už jsme u toh otelefonu, tak na ten jsme se ani jednou nedovolali :(
Delous
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Delous » čtv kvě 05, 2011 1:36 pm

Zdraví další z trpaslíku,
když to tu tak pročítám, koukám že Tulise ani nepopsala naši trasu, tož není se čím chlubit, mnoho namořních mil naše posádka neujela, jednak to bylo naší vstávající naturou a jednak jsme dávali přednost plachtění i v té trošce větru, která byla, před jízdou na motor. Tj. :

23.- příjezd do Kaštely
24.- z Kaštely do mariny Palmižana na Sv.Klementu.
25.- ze Sv.Klementu do zátoky Šešula na ostrově Šolta(mimochodem prvotřídní kuchyň v restauraci nad molem)
26.- z Šešuly do Rogoznice
27.- z Rogoznice do Trogiru
28.- z Trogiru na Velki Drevenik
29.- z Velkého Dreveniku krizovani do Kaštely s malou zastávkou na tankování, ovšem nevím kde, neb po předchozím večeru jsem nebyl sto to pojmout (Tulise či náš kapitán jistě doplní) ;-)
30.- brzo ráno odjezd domu

Kešky naše posádka ulovila jen dvě, jednu na Svatém Klementu a druhou na Dreveniku, na kešku v Kaštele už nějako nevyzbyl čas.
Stejně jako loni, i letos jsme šli do volby 8-mi místné Oceanis 43. loni jako první posádka Frangipani, letos jako druhá posádka poněkud méně luxusněji vybavené Sweety Pie, takže letos už ty základní nedodělky byly již vychytány a až na naftu, která se nám v průběhu plavby nějakým záhadným způsobem protekla od motoru pod podlahu, jsme žádné vážější závady neobjevili.
Co se týče fotek, pár vybraných fotek z mé produkce se dá dohledat na http://delous.rajce.idnes.cz/FAJN_JI_Re ... 0.4._2011/ , samozřejmě fotek je mnohem více, ale ne všechny byly publikovatelné, ostatně Libor to na Dreveniku krásně shrnul slovy "teda vy trpaslíci se nezdáte" :-) . Najdete tam jak fotky z TRogiru, kde naše Sweety Pie vypadala oproti vedle stojici Sea Force One opravdu jako malý trpaslík, nebo tradiční lovení brýlí u mola na Velkém Dreveniku. A když jsem u těch fotek musím autora fotky od kešky z Dreveniku upozornit na nepsané pravidlo geocachingu, kde je zapovězeno fotit se s keší přímo u místa úkrytu(vždy alespoň trochu poodejít), tedy fotit zakázané není, ale fotka by se pak neměla veřejně objevovat na netu, neb to pak už není o hledání kešek, ale o jejich prostém vybírání a logování.
Někdo tu zmiňoval naše mikiny, tímto se omlouvám autorovi grafického návrhu, že jsme bez jeho svolení použili logo proti regulím místo na záda na rameno, jako domovenku, jednak byla důvodem této změny cena vyšívání a jednak jsme si říkali, že malé logo tu mikinu udělá estetičtěji přijatelnější, ostatně Puma i třípruháci mají na svých výrobcích loga také malá. Pokud by někdo měl zájem, mohu skrze e-mail či PM poslat orientačně ceny, na kolik to celé vyšlo i adresy dodavatelů, u kterých jsme si to nechali dělat. Minimálně v případě domovenky s logem FAJN JI regatky muzeme nabídnout pro další ročník posádkám výpomoc při vyšívání, neb software na vyšití toho loga v jedné barvě je již zaplacen a uložen u příslušné firmy, takže by to případní zájemci o domovenku měli už pouze za cenu toho vyšívání. Jinak mikiny jsou 80% bavlna + 20% umělotina, buď s kapucou, či v dámském provedení bez kapuci.
Jinak poupata od Michala Davida v zátoce Sv. Klimenta byla ještě relativně OK proti partičce mlaďasů(asi angláni)v předvečer odjezdu v marině na Kaštele, kde 5 jejich lodi jelo na plné repráky ven do Mariny a z každé lodi se ozýval jinej rachot pozdě do noci. Až jsme ráno v sobotu při odjezdu měli sto chutí je jít frkačkama vzbudit, anebo jim alespon odpojit elektriku, aby do rána ti jejich nagelovaní blbečci umrzli, ale nějak jsme to pak hodili za hlavu.

Nad plátkem dalmátské pancety plněné uzeným chorvatským sýrem z benzínky z dálnice zdraví trpaslík Radim, alias Dělouš
matt
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod matt » čtv kvě 05, 2011 5:19 pm

já už si matně vzpomínám... molo na Veli Drveniku, Sweety Pie, cca půl 2 v noci, spousta trpaslíků a jejich zelená a naše povidlová meducína :lol: :D
Delous
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Delous » pát kvě 06, 2011 8:27 am

matt píše:já už si matně vzpomínám... molo na Veli Drveniku, Sweety Pie, cca půl 2 v noci, spousta trpaslíků a jejich zelená a naše povidlová meducína :lol: :D

No Trpaslíci tam byli tuším pouze 3 a tu dvojkombinaci mi snad ani raději nepřípomínej, ještě v pátek večer jsem místo piva raději pil kyselej jogurt :-)

Radim
repo
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod repo » pon kvě 09, 2011 9:07 am

Delous píše: Jinak poupata od Michala Davida v zátoce Sv. Klimenta byla ještě relativně OK proti partičce mlaďasů(asi angláni)v předvečer odjezdu v marině na Kaštele, kde 5 jejich lodi jelo na plné repráky ven do Mariny a z každé lodi se ozýval jinej rachot pozdě do noci. Až jsme ráno v sobotu při odjezdu měli sto chutí je jít frkačkama vzbudit, anebo jim alespon odpojit elektriku, aby do rána ti jejich nagelovaní blbečci umrzli, ale nějak jsme to pak hodili za hlavu.

Jo, to máš pravdu. Ti mlaďoši byli fakt příšerní, my naštěstí kotvili dost daleko od nich. Je ale trochu rozdíl, když si dělají ostudu sami za sebe a když někdo "hrdě vyvěsí" vlajku JI a pak se chová jako "hovádko" a kazí pověst ostatním.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » ned čer 05, 2011 9:54 am

Tak trochu jiné veselí.... na lodi ;) http://web.jachting.info/video/detail?id=107

Malá vzpomínka, a nebo návnada pro další ročník.....

Díky všem za účast, bylo to skvělé.
matt
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod matt » ned čer 05, 2011 10:31 am

Bylo to parádní a ikdyž jsme přijeli až za tmy, tak jsme si to s váma užili :-)

Když Neptun dovolí, tak příští rok naviděnou :-)
smucek
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 5

Příspěvekod smucek » ned čer 05, 2011 10:50 am

Hezké, moc hezké. Tyto halové disciplíny jsou na jachtingu moc krásné. Dodatečně přeji staromanželům ještě hodně spolu prožitých let. Mrzí mi to, že sem nemohl, ale letos už mám na moři tři týdny vybrané, a že to byly krásné chvíle.

Zpět na