Boot Tulln 2016,2017,2018,2019,2020,2023
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- topper
- návštěvník fóra
- Reputace: 2
Boot Tulln 2016,2017,2018,2019,2020,2023
Zdravím, už se to zase blíží: 3.- 6. března 2016
Zajímalo by mě, zda letos budou k objednání volňásky jako loni, nemáte někdo informaci?
Pokud by nebyly tak sleva 2 eura lze vybavit na stránkách výstaviště. Ale to asi není nic nového.
Zajímalo by mě, zda letos budou k objednání volňásky jako loni, nemáte někdo informaci?
Pokud by nebyly tak sleva 2 eura lze vybavit na stránkách výstaviště. Ale to asi není nic nového.
Re: Boot Tulln 2016
Pozdravujem,
nejde niekto z okolia Žiliny na výstavu do Tulln-u? Ponúkam spoločnú jazdu mojim autom, alebo si prisadnem a prispejem na cestu...
nejde niekto z okolia Žiliny na výstavu do Tulln-u? Ponúkam spoločnú jazdu mojim autom, alebo si prisadnem a prispejem na cestu...
- Surcouf
- pravidelný návštěvník
Boot Tulln se blíží.
Kdo by měl zájem se ke mně připojit asi v sobotu 5. III. ? Vyjíždím z Prahy.
Surcouf
Surcouf
- ficcus
- zkušený harcovník
- Reputace: 39
- Kontaktovat uživatele:
V pátek ráno z ČB ...
- Surcouf
- pravidelný návštěvník
K připomenutí
Boot Tulln se blíží.
Surcouf
Boot Tulln se blíží.
Surcouf
- black
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Jedu z Břeclavi asi ve čtvrtek nebo pátek
Mám ještě tři (3) volné (Free-Admission Voucher)y
Mám ještě tři (3) volné (Free-Admission Voucher)y
- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
Volné vstupenky na výstavu jsou zde.....
http://reader.mymagazines.cz/reader/tablet/96
- tosotoso
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 25
V piatok ráno idem z Bratislavy, som v aute sám a môžem niekoho vziať, alebo sa pripojiť.
- jozin888
- návštěvník fóra
geronimo píše:Volné vstupenky na výstavu jsou zde.....
Ďakujem
- mirus
- pravidelný návštěvník
Díky za volňásky.
- Surcouf
- pravidelný návštěvník
Tak jaký je letošní Boot TULLN?
- copy
- zkušený harcovník
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
Surcouf píše:Tak jaký je letošní Boot TULLN?
rozhodne sa vyplatí navštíviť ho.
Mňa zaujala napr. táto ponuka - čln z 50-tych rokov, a naozaj je "k mání"
- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
Rozhodně se návštěva vyplatí... oproti minulým ročníkům se mi zdá, že ubylo "našich" lodí, tedy trailersailerů, ale i přes to bylo co prohlížet, dalo se nakoupit od šeklíků, map, knih, po přístroje , oblečení...
pár fotek zde
pár fotek zde
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73
Pěkný fotky. Už se těšim. Vyrážíme tam zítra.
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
Výstava parádní, celá rodina jsme z ní nadšení.
Mě osobně trochu zarazila všeobecně mizerná kvalita zpracování plachetnic. S vystavovatelem Duforky jsem se trochu dal do řeči. Ptal jsem se ho, proč se u výstavního kusu musím dívat na oblemcané okno od silikonu, odstávající příčky různě přilepené k trupu silikonem, atd. atd. No nebyl ze mě nadšený. Přiznam se, že jsem byl už z ostatních plachetnic trochu rozladěný hromadou laminovaných dřevotřísek, papírových foliovaných zárubní, apod. Co mě udivilo asi nejvíc je neopracovaný laminát. Prostě jak se to uřízlo, tak to zůstalo. Například ve vstupu do kajuty z kokpitu. Člověk se širšími rameny se o ten laminát nutně musí poškrábat. Boční stěny byly většinou cca o 5mm zapuštěné vůči přesahu střešního laminátu.
U některých polských lodí je to ještě markantnější, ale tam tomu alespoň odpovídá cena. Příkladem budiž Venus. Na každém kroku je vidět snaha o osekání nákladů a hmotnosti. Ale třeba Phobos má u mě palec nahoru.
Naproti tomu velikostně srovnatelná motorové loě jsou na tom se zpracováním výborně. Přitom Hanse stála 500 tis. jurů a motorová loď (nepamatuji si výrobce) stejné délky stála 700 tis. jurů. Když odečtu drahé pohonné jednotky, tak jsme asi na velice podobné ceně. Přitom vnitřní zpracování bylo o milion levelů jinde. Všude masiv, kvalitně zpracovaný, ve stolech intarzie, kvalitní koberce (vyjímatelné), klima, webasto, generátor, atd. atd.
Bohužel jsme už neměli síly projít si venkovní bazarové lodě. Předpokládám, že umělé materiály a šizení interiérů bude podobně jako u karavanů trendem poslední doby. Takže venku bych si jistě spravil chuť.
Potěšilo nás ale, jak byli vystavovatelé příjemní a vstřícní. I přesto, že kvákám pouze inglišsky, si se mnou ochotně povídali. Rádi ukazovali vše co mají. Nikde žádné tlačenice, vše na dostatečné úrovni. Z našich výstav jsem tyto pocity nikdy neměl.
P.S. ještě jsem si vzpomněl na ukázku nějakých "revolučních" kotev. Všichni se tam rozplývali, jak se ta kotva krásně zarývá (do písku).... Já jsem typický šťoura. Tak jsem tu kotvu položil "na záda". a tahal jsem a tahal a ono nic. Hned ke mě přiskočili a opravili mě, že takto ne. Prý to musim správně otočit. Tak jsem se ptal, co když to tak padne na dno, jestli se musim potopit a otočit tu kotvu. Takto prý ta kotva nikdy nedopadne a tečka. Tak jsem kotvu z výšky pomalu spustil jako vrátkem a pak jsem úmyslně zatáhl tím "nesprávným" směrem a ouha. Byla na zádech.... bylo mi naznačeno, abych vypadnul.
Zajímalo mě to proto, že jsem si zrovna v práci nechal vyříznout 18kg kotvu. Něco mezi mantus a rocna. No a řeším, jestli na ní dát ten oblouk, který právě zajistí, že to po dopadu nikdy nezůstane na zádech. Vzhledově bych jí samozřejmě raději bez oblouku, ale funkčnost je na prvním místě. No zkusím tu najít vhodné vlákno, kam ten dotaz umístit.
Mě osobně trochu zarazila všeobecně mizerná kvalita zpracování plachetnic. S vystavovatelem Duforky jsem se trochu dal do řeči. Ptal jsem se ho, proč se u výstavního kusu musím dívat na oblemcané okno od silikonu, odstávající příčky různě přilepené k trupu silikonem, atd. atd. No nebyl ze mě nadšený. Přiznam se, že jsem byl už z ostatních plachetnic trochu rozladěný hromadou laminovaných dřevotřísek, papírových foliovaných zárubní, apod. Co mě udivilo asi nejvíc je neopracovaný laminát. Prostě jak se to uřízlo, tak to zůstalo. Například ve vstupu do kajuty z kokpitu. Člověk se širšími rameny se o ten laminát nutně musí poškrábat. Boční stěny byly většinou cca o 5mm zapuštěné vůči přesahu střešního laminátu.
U některých polských lodí je to ještě markantnější, ale tam tomu alespoň odpovídá cena. Příkladem budiž Venus. Na každém kroku je vidět snaha o osekání nákladů a hmotnosti. Ale třeba Phobos má u mě palec nahoru.
Naproti tomu velikostně srovnatelná motorové loě jsou na tom se zpracováním výborně. Přitom Hanse stála 500 tis. jurů a motorová loď (nepamatuji si výrobce) stejné délky stála 700 tis. jurů. Když odečtu drahé pohonné jednotky, tak jsme asi na velice podobné ceně. Přitom vnitřní zpracování bylo o milion levelů jinde. Všude masiv, kvalitně zpracovaný, ve stolech intarzie, kvalitní koberce (vyjímatelné), klima, webasto, generátor, atd. atd.
Bohužel jsme už neměli síly projít si venkovní bazarové lodě. Předpokládám, že umělé materiály a šizení interiérů bude podobně jako u karavanů trendem poslední doby. Takže venku bych si jistě spravil chuť.
Potěšilo nás ale, jak byli vystavovatelé příjemní a vstřícní. I přesto, že kvákám pouze inglišsky, si se mnou ochotně povídali. Rádi ukazovali vše co mají. Nikde žádné tlačenice, vše na dostatečné úrovni. Z našich výstav jsem tyto pocity nikdy neměl.
P.S. ještě jsem si vzpomněl na ukázku nějakých "revolučních" kotev. Všichni se tam rozplývali, jak se ta kotva krásně zarývá (do písku).... Já jsem typický šťoura. Tak jsem tu kotvu položil "na záda". a tahal jsem a tahal a ono nic. Hned ke mě přiskočili a opravili mě, že takto ne. Prý to musim správně otočit. Tak jsem se ptal, co když to tak padne na dno, jestli se musim potopit a otočit tu kotvu. Takto prý ta kotva nikdy nedopadne a tečka. Tak jsem kotvu z výšky pomalu spustil jako vrátkem a pak jsem úmyslně zatáhl tím "nesprávným" směrem a ouha. Byla na zádech.... bylo mi naznačeno, abych vypadnul.
Zajímalo mě to proto, že jsem si zrovna v práci nechal vyříznout 18kg kotvu. Něco mezi mantus a rocna. No a řeším, jestli na ní dát ten oblouk, který právě zajistí, že to po dopadu nikdy nezůstane na zádech. Vzhledově bych jí samozřejmě raději bez oblouku, ale funkčnost je na prvním místě. No zkusím tu najít vhodné vlákno, kam ten dotaz umístit.
- lapis67
- návštěvník fóra
- Reputace: 3
geronimo píše:Volné vstupenky na výstavu jsou zde.....
Díky za vstupenky , výstava opravdu skvělá, bylo na co koukat
- Omen
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 159
V Tullnu jsem byl letos poprvé, předtím 2x v Lodži.
Do Lodže už asi (pro mě) nemá smysl jezdit, Tulln je blíže a výstava je odhadem 3x větší.
Do Lodže už asi (pro mě) nemá smysl jezdit, Tulln je blíže a výstava je odhadem 3x větší.
Tulln rovnako len mozem odporucit, kedze som za BA chodil som na Inchebu Boat show s motorkami ale Tulln je vacsi, super. Ako si pisu v popise: druha zastavka po Dusseldorfe co je najvacsia europska a Tulln naj v strednej a vychodnej Europe. O rok som tam znova .
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
Taky jsem tam s tim kroutil. Asi jsem ale víc kroutil hlavou, tak si prodejce ani nepřišel popovídat.
Mimochodem pro praváky to má špatný smět otáčení.
Zajímalo by mě, jak to opravdu funguje v reálném prostředí. Např. vítr, vlny apod.
Mimochodem pro praváky to má špatný smět otáčení.
Zajímalo by mě, jak to opravdu funguje v reálném prostředí. Např. vítr, vlny apod.
- Tajomníček
- návštěvník fóra
- Reputace: 8
Tiež som na to pozeral. Cena bola myslím 149 europákov. No a nekúp to.
-
- aktívní jachtař
- Reputace: 21
kdyby tak šla klika vyměnit za kliku na vinčnu, popřípadě za golu. To už by šlo dostat do akučky. Na dojetí ke břehu by jistě stačila
jakou výhodu to může mít oproti klasickýmu pádlu..
(kromě ceny teda )
(kromě ceny teda )
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
Pádlo ti môže vyrvať z rúk zúrivý vietor, prípadne sa pádlom môžeš ošpliechať
- Omen
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 159
Tady je jeho starší brácha z dob dřevěných