Popis marín v chorvatsku - prosba
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- JardaF
- zkušený harcovník
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Popis marín v chorvatsku - prosba
Ahoj, někde v diskuzích o chorvatsku tady proběhnul odkaz na chorvatské stránky, kde je popis marín. Jak chorvatsky, tak anglicky, plus mapa marín a přilehlých zátok... hezky udělaný...nemůžu to zaboha znovu najít a o odkaz jsem přišel, když mi hupnul počítač. Nevíte o tom někdo? Předem díky.
-
- aktívní jachtař
Jerry zkus http://marinas.com. Jinak na www.istra-yachting.com jsou užitečné odkazy a je tam i odkaz na Nautical guide.
M.
M.
nevim jaky byl odkaz, ale na strankach jedne z charterovek Say.. www.say.hr je brozura v elektronicke podobe, kde jsou ceny a planky vsech marin. Podobny odkaz jsem videl na stranchach ACI ( bez zaruky)....pokud potrebujes konkretni marinu, muzu ti planek nascenovat 

- JardaF
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
tresinka: Nemuzes prosim upresnit ten odkaz? Na say.hr se nemuzu k nicemu takovemo dostat. Diky za nabidku skenu, ale potrebuju to spis obecne a pro planovani.
Macek: Diky za tip, marinas znam - ta co hledam, ma v sobe i namorni mapy mariny a okoli. Probehlo to tady v diskuzich... jsou to takove nenapadne stranky. A nemuzu to za nic objevit.
Macek: Diky za tip, marinas znam - ta co hledam, ma v sobe i namorni mapy mariny a okoli. Probehlo to tady v diskuzich... jsou to takove nenapadne stranky. A nemuzu to za nic objevit.
Nemuzu najit ten spravny link, ale jeden jsem objevil, kde je vseobecny popis...http:// www.croatiacharter.com/marinas.asp
pamet uz moc neslouzi, ale jsem si skoro jist, ze pri objednavce vseobecne brozury na strankach ACI jsem dostal i sikovnou brozurecku o marinach ( uz je to nejaky cas)
pamet uz moc neslouzi, ale jsem si skoro jist, ze pri objednavce vseobecne brozury na strankach ACI jsem dostal i sikovnou brozurecku o marinach ( uz je to nejaky cas)
-
- aktívní jachtař
V tom případě tady máš ten odkaz na peljar http://peljar.cvs.hr/ . Jinak v časopisu MORE vycházely tištěné průvodce (asi 10 sešitů) mám to na lodi, jestli chceš, někdy to přivezu - používám už téměř výhradně 808ičky a informace z plotteru
- simon
- aktívní jachtař
- Reputace: 1
neco malo i zde: http://www.marinanet.hr/marines/marines_cz.htm
- JardaF
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
simon píše:JardaF píše:ad ten marinanet - zkoušel jste někdy někdo ten jejich rezervační systém?
byls v chorvatsku? pokud jo, tak si myslim, ze velmi presne odhadnes k cemu to je dobre... ale klidne se muzu mylit
Byl. A myslím si totéž. Ale říkám si, že třeba, možná...
Ale bylo by to krásný. Jako začátečník mám právě obavy z toho nedostatku místa ve vhodných kotvištích, když se přižene špatné počasí... Tak se chytám stébla

Ahoj vespolek,
teda, to co budu doporučovat není informační pramen výhradně co se marín týče, ale poměrně hodně a aktuálních informací o kotvištích na HR pobřeží najdete na www.skippertipps.de Logicky je to teda v němčině, ale ze zkušenosti mohu pro hrubší plánování plavby vřele doporučit.
popeye
teda, to co budu doporučovat není informační pramen výhradně co se marín týče, ale poměrně hodně a aktuálních informací o kotvištích na HR pobřeží najdete na www.skippertipps.de Logicky je to teda v němčině, ale ze zkušenosti mohu pro hrubší plánování plavby vřele doporučit.
popeye
- FerenCS
- aktívní jachtař
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
Macek0585 píše:Ten mladší z obou (pokud tam ještě dělá, byl jsem naposledy loni v říjnu)
Antonio +385 91 533 7366, nikdy nebyl problém pokud jsem se ozval den dopředu.
Ďakujem veľmi pekne, to je to čo potrebujem.

FerenCS píše: Pokiaľ viem je tam plytká voda ale sa tam dáko s DUFOUR 44 napchám. Pokiaľ viem tak je tam lepšie ísť provou k mólu.
Ahoj FerenCS,
hloubka je u mola v Primostenu úplně v pohode, vyvazoval jsem se zádí s SO52, hloubku při vyplutí (směrem k pláži) jsem kontroloval v BlueChart a dle něj máš ve směru od mola k pláži ještě 80m hloubku větší než 2m. Mě se taky pláž s mělčinou zdála blízko, ale bylo to opravdu OK. Tvůj D44 má ponor 1,75m, takže žádný strach a hezky si to užij, zdraví "pes".
Letos vyplovám z nové mariny v Chorvatsku (myšleno pronájem lodi).
Jedná se marinu Zaton, která se nachází na 43°46'41.858"N, 15°49'49.615"E. Vytaženo z mapy.cz.
Snažil jsem se o této marině co nejvíce zjistit, abych věděl do čeho jdu. Byl to docela problém nějaké informace najít.
Stálo mne to spoustu času něž jsem něco zjistil. Berte to prosím jako info, abych někomu ušetřil čas.
Pokud pojedete ze Zatonu do Šibeniku po silnici Z6088, tak kousek za Zatonem je v zatáčce odbočka k vodě. Zde by měla být zmíněná marina. Na vnitřní straně této zatáčky je sloupek s nápisem "Marina Zaton".
Z dálnice je to do mariny asi 19 km.
Vegetace na břehu není tak hustá a tak stožáry upozorní na to, že se blíží marina.
Parkování auta v marině bylo v roce 2011 zdarma. (potvrzeno z více zdrojů)
V marině je i restaurace. WC, sprchy, elekřina, voda.
Je to malá marina – asi 30 lodí.
Pozor při přistávání, je tam malá hloubka. Držte loď co nejvíce od mola ať nebouchnete kormidlem o dno. Přistát zádí k molu jde.
Už se buduje molo na věší hloubce, tak se to snad časem vyřeší.
V nedalekém Zatonu, asi 900 metrů je obchod, bankomat.
Do Šibeniku je to asi 9 km a tam jsou markety, pokud chce někdo dělat větší nákup.
Jedná se marinu Zaton, která se nachází na 43°46'41.858"N, 15°49'49.615"E. Vytaženo z mapy.cz.
Snažil jsem se o této marině co nejvíce zjistit, abych věděl do čeho jdu. Byl to docela problém nějaké informace najít.
Stálo mne to spoustu času něž jsem něco zjistil. Berte to prosím jako info, abych někomu ušetřil čas.
Pokud pojedete ze Zatonu do Šibeniku po silnici Z6088, tak kousek za Zatonem je v zatáčce odbočka k vodě. Zde by měla být zmíněná marina. Na vnitřní straně této zatáčky je sloupek s nápisem "Marina Zaton".
Z dálnice je to do mariny asi 19 km.
Vegetace na břehu není tak hustá a tak stožáry upozorní na to, že se blíží marina.
Parkování auta v marině bylo v roce 2011 zdarma. (potvrzeno z více zdrojů)
V marině je i restaurace. WC, sprchy, elekřina, voda.
Je to malá marina – asi 30 lodí.
Pozor při přistávání, je tam malá hloubka. Držte loď co nejvíce od mola ať nebouchnete kormidlem o dno. Přistát zádí k molu jde.
Už se buduje molo na věší hloubce, tak se to snad časem vyřeší.
V nedalekém Zatonu, asi 900 metrů je obchod, bankomat.
Do Šibeniku je to asi 9 km a tam jsou markety, pokud chce někdo dělat větší nákup.
- DarkDruid
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
MERCHANT píše:Jedná se marinu Zaton, která se nachází na 43°46'41.858"N, 15°49'49.615"E.
Ze Zatonu jsem vyplouval teď v září (2011), marina je to skutečně hodně malá. Problému s hloubkou jsem si ale v oblasti, kde stála naše loď, rozhodně nevšiml. Tím ale netvrím, že v jiných částech mariny mělko nebylo, důkladně jsem ji celou nekontroloval, jen okolí naší lodi. Každopádně kdybys potřeboval ještě nějaké info nebo tak něco, klidně se ozvi. Na webu co mám v profilu jsou i fotky a video ze Zatonu.

DarkDruid píše:MERCHANT píše:Jedná se marinu Zaton, která se nachází na 43°46'41.858"N, 15°49'49.615"E.
Ze Zatonu jsem vyplouval teď v září (2011), marina je to skutečně hodně malá. Problému s hloubkou jsem si ale v oblasti, kde stála naše loď, rozhodně nevšiml. Tím ale netvrím, že v jiných částech mariny mělko nebylo, důkladně jsem ji celou nekontroloval, jen okolí naší lodi. Každopádně kdybys potřeboval ještě nějaké info nebo tak něco, klidně se ozvi. Na webu co mám v profilu jsou i fotky a video ze Zatonu.
Jednu prosbičku bych měl. Kde jsi dotankoval loď při vracení?
Díky za odpověď.