Fotosoutěž 2011 - 2012

Diskuze o fotkách, fotografování a hlavně o probíhající fotosoutěži.
[hr:]
[url=http://web.jachting.info/contest/list]>>>Odkaz na soutěž<<<[/url]

Moderátoři: vilma, Pepa

david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » pát úno 24, 2012 12:00 am

možná by to vyřešila možnost dvou hlasů, místo jednoho, s tím, že by nešlo dát dva hlasy sobě
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát úno 24, 2012 2:53 am

A k čemu?
Právě a jen jeden hlas má tu váhu.
Když dá někdo hlas sobě, už nemůže dát hlas jinému a naopak.
Prostě hlas patří fotce která si zaslouží postoupit a ve finále pak vyhrát.
Pokud něčí fotka za to stojí získá dost hlasů na postup tak jako tak. Pokud je to ta moje tím lépe. Pokud není sám se tím zbavuji možnosti ovlivnit pořadí.... V jednotlivých kolech toho jeden hlas mnoho neovlivní.
A ve finále už je to opravdu výběr toho nej ... z nej. A tam si myslím každý dá hlas tomu co se mu líbí.

Právě proto si myslím, že tak jak to je s jedním hlasem, je to optimální. Každý má prostě možnost dát jen jeden hlas a měla by to být ta fotka, která si to zaslouží, lhostejno kdo je autor....
Pavel63
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 44

Příspěvekod Pavel63 » pát úno 24, 2012 6:56 am

To Jerryx:
Máš pravdu s tou politikou, neměl jsem to sem vůbec tahat. Tak to, prosím, klidně smaž. Já reagoval jen na ten příspěvek, kde se dotyčný vyjádřil, že tomu porovnání s morálkou poslanců nerozumí.
Politika mne vytáčí a otevírá se mi kudla v kapse, tak se tady tím nebudeme zabývat a kazit si náladu.

Jen pro vysvětlení původní myšlenky - když dám do soutěže (tady na JI) fotku, dám tu nejlepší, co mám. Ale měl bych dát potom hlas opravdu snímku, který se mi nejvíc líbí. Může to být samozřejmě i ten můj, ale taky nemusí. Ale dávat hlas sám sobě mi připadá tak nějak ne úplně ideální (nemůžu najít to správné slovo).

Naopak poslanci bez jakýchkoli skrupulí hlasují pro prosazení svých (osobních) zájmů, zájmů svých stran a lidi jsou až někde na chvostu jejich zájmů. Ale srovnávat jachtaře s poslanci, to se všem jachtařům omlouvám - to by byla hodně tvrdá urážka.

A proto - obraťme list.

Pavel.
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8

Příspěvekod TashonkaWitko » pát úno 24, 2012 8:29 am

Pánové, někteří z vás to zbytečně prožívají ;)
Nikdo (tedy aspoň doufám) nedává fotky do soutěže na JI proto, aby za každou cenu získal CENU. Nic proti cenám, ale nemyslím si, že by nějaká lodní bižuterie nebo klobáska, byť sebelepší, někomu stála za nějaké podvádění. Proto bych vůbec nehodnotil zda dát hlas sám sobě je morální či ně, zda je to podvádění či ne atd ... pokud to systém a pravidla umožňují, je to každého věc ... vždyť tady fakt nejde o nic jiného než se pochlubit povedenou fotkou. To, že dostanu hlas pro mě osobně znamená jediné - že se fotka někomu líbila.

K fotosoutěži bych měl jinou "výhradu" ... pokud se shodneme, že ceny nejsou to, proč se lidi soutěže zúčastňují, pak nechápu, proč se nemohou plnohodnotně zúčastnit i admini případně moderátoři. Tedy, že nemůžou vyhrát nebo postoupit do finále. Co je to, s prominutím, za blbost ? :shock: Podezírá zde snad někdo (namátkou) Jerryxe, Libora nebo Baharise, že s úmyslem získat slevu na nákup šeklu ovlivní z pozice své funkce hlasování ??? :crazy:

JInak doufám,že soutěž bude pokračovat i letos .. minulý rok jsem se moc nezúčastnil a letos bych to rád napravil ...

TW

Technické P.S. + pochvala : Moc dobrý nápad, že se fotky promítají na hlavní stránce. Do soutěže tak nakukuji výrazně víc než dřív, když to tam nebylo :good:
Baldrique
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod Baldrique » pát úno 24, 2012 8:40 am

Ja jsem pro Aby JI team klidne mohl soutezit souhlasim. kdyby slo o milionu tak by bylo hloupe aby to rozhoduji aby soutezili ale takhle.... To ze jsem neco vyhral jsem se dozvedel az ted. Mnohem lepsi bylo ze se fotky libily
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » úte úno 28, 2012 5:31 pm

Dobrá, dobrá. Nikdo se nevyjádřil proti, budeme tedy považovat i moderátory a adminy za běžné uživatele, mající stejná práva jako všichni ostatní.
No ale máme ještě resty. Tak jako my jsme v podstatě amatéři, amatérská je i činnost v souvislosti se soutěží.
- Vůbec nebyl zahájen nový ročník. Je to takový časový odstup, že to snad už ani nemá smysl. Považujme tedy Fotosoutěž 2011-2012 za zahájenou a dělejme jakoby nic.

- Nebyla vypsaná témata. Na mou dřívější výzvu k diskuzi o tématech nebylo reagováno, tedy to bude takto:
* říjen - Volné téma (vítěz určen stanislavK)
* listopad - Podzim a jachting (vítěz geronimo)
* prosinec - Portrét, detail (vítěz mirinekk)
* leden - Volné téma (vítěz spuzva)
* únor - Jachting v zimě
* březen - Závodní jachting
* duben - Příprava před vyplutím a stavba
* květen Námořní jachting
* červen - Vnitrozemský jachting
* červenec - Čtyřnozí přátelé
* srpen - Zátoky a pobřeží
* září - Děti na lodi

- Ceny: Měsíční ceny zůstávají. Doprovodné ceny pro finále zůstanou v podobné míře - od portálu JI. Stejně jako vloni i letos dodá stejnou hlavní cenu generální partner našeho portálu, společnost YachtNet. Případným sponzorům z řad uživatelů k zapojení se do doprovodných cen nebude bráněno - stejně jako v loňském ročníku. O sponzorské ceně samotné a jejím cílení si můžeme nejdříve prohodit pár slov v soukromé korespondenci.

Platí:
Doprovodnou cenu za fotograficky nejhodnotnější snímek z finalistů, kvalitní velkoformátová reprodukce vítězné (vlastní nebo libovolné vybrané) fotografie v ceně cca 1 000 , věnuje portál společně se sponzorem.

Doprovodnou cenu pro nejvíce postoupených snímků do finále, ruční anemometr Windmaster 2, věnuje portál JI.

Předání hlavních cen, pokud nebude dohodnuto jinak, bude opět na srazu portálu v Hodoníně, pravděpodobně poslední víkend v únoru 2013.

- Novinky: Již dříve se prodloužila doba trvání hlasování. U všech následujících měsíců je nastavena na 20 dní. O jeden měsíc jsem posunul finále, bude probíhat od 20.10. do 10.11.2012

No a těším se další pěkné pokračování soutěže. :good:
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » úte úno 28, 2012 11:48 pm

samej jachting, na kamnáře jsi nějak zapoměl :hmm:
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv bře 15, 2012 2:33 pm

Jachting je snad dostatečně široký pojem... :?
Nebo kamnáři provozují něco jiného?? :o

Ale spíš si říkám copak se stalo. Půlka měsíce a jen jedna fotka v aktuálním kole... ta tedy bude automaticky postupující.. :D
http://web.jachting.info/contest/detail?id=12
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » čtv bře 15, 2012 3:06 pm

Vypadá to, že to téma byl omyl. Příště je už nezařadíme.
Asi se tu moc nezávodí.... :oops:
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv bře 15, 2012 3:49 pm

Asi nahradit něčím typickým pro kamnáře.. :whist:

Téma by měl navrhnou David.... něco jako "kamnáři a jejich kamna" ;)
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte bře 20, 2012 8:04 am

A máme tu vítěze únorového kola. Stal se jím maak s pěknou fotkou
Obrázek

Blahopřejeme :clap:

(připomínám jen že vítěz kola se o cenu musí přihlásit sám...)
dedko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Příspěvekod dedko » pát čer 01, 2012 11:09 pm

Nejako je tu mrtvo.
Kým sa vydáte na svoje dovolenky tak robte pekné fotky do fotosúťaže.
Poskytnem cenu a to zaujímavú NÁLEPKU, nie diaľničnú! :D
Dedko.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » sob čer 02, 2012 6:47 am

Neviem Dedko, nápad je dobrý, ale v poslednej dobe sem nedáva fotky nikto. Obávam sa že to nefunguje. Škoda :(
sklenar_jakub
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sklenar_jakub » sob čer 02, 2012 9:22 am

no je to docela slabe ta fotosoutez... nevim proc ale nejde mi ani hlasovat... zalogovany jsem, explorer, mozila, chrome a stale nic, dostanu se jen k tem malym nahledum... ;)
panak-ml
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod panak-ml » sob čer 02, 2012 9:32 am

Momentálně je to rozbitý :(
Je to v tématu výpadek...
jerryx píše:bohuzel opet doslo k nefunkcnosti portalu (mozna si nekdo vsimnul :-P) ...
... a bohuzel nyni nefunguje modul FOTOSOUTEZ a kdo vi,
co jeste jineho.
webhoster nas v ramci zkvalitneni sluzeb presunul na jiny server - bohuzel zapomnel jaksi oznamit,
ze ten server ma uplne jinou konfiguraci a jeste hure, ze vypnul nektere moduly serveru, coz znamena,
ze spousta veci nefunguje - tyka se v podstate vseho okolo fotek, obrazku :gun:

budu to resit v nejblizsi dobe (tento vikend) a pravdepodobne bude opet dochazet k vypadkum, takze kdyz
bude web zrovna nedostupny, tak se prosim obrnte trpelivosti a verte, ze na tom pracuji az se ze me kouri :P

co se tyce fotosouteze, tak asi by bylo regulerni, kdyby se posledni kolo potom prodlouzilo - ted tam nejsou vsechny,
nejde hlasovat, atd. ... to pak necham na zvazeni vam a baharisovi (spravci fotosouteze) ...
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » pát srp 31, 2012 2:47 pm

Tak fotosoutěž už definitivně skončila, nebo mi něco uteklo ? :?
Pepa
moderátor
Reputace: 24

Příspěvekod Pepa » pát srp 31, 2012 5:28 pm

To né, ale trochu to naboural přenos portálu - více jerryx a snad pozítží Baharis, jež má fotosoutěž na starost.
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pát zář 28, 2012 9:15 pm

Zdravím všechny přátele celuloidu i mikročipů.
Máme dva dny do konce tohoto soutěžního kola a také celého ročníku. Každý se může přesvědčit, že v tomto měsíci není ani jedna fotečka. Při nejlepší vůli, nenajdu ani jednu do tématu, tak jenom test, jestli vše funguje jak má. Vypadá to že ano, tak kdo chce, může ještě zabodovat.

Po pravdě musím přiznat, že jsem se tomuto modulu po dobu jachtařské sezóny moc nevěnoval. Moc to vzhledem k plavbám nešlo, něco je ale i jen na mé píli. Teď už, až na malé vyjímky, to vypadá že máme pro letošek zakotvíno, tak pokud bude zájem, můžeme pokračovat.

Následovat bude finálové kolo, jehož hlasování vyhlašujeme od 1.10. do 31.10. Je to s ohledem pro možné použití fotek na kalendáři portálu a jeho přípravy, aby byl nachystaný do Nového roku.
Souběžně budou vyhlášená témata nového ročníku, který pojede od 1.10., zase do 31.8.2013. Jestli jsou ještě nějaké návrhy na téma které dosud nebylo zařazeno, změnu uvítáme. Je na to víkend.
Pavel63
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Pavel63 » pát zář 28, 2012 9:19 pm

Ahoj Jirko,

já mám dojem, že to chtělo sem dát echo, že už to zase funguje. Já neměl tušení, že už to jede.

Tak se jdu podívat, co je za téma. A za nás coby uživatele díky za vše, co kolem toho děláš.
Pavel.
Pavel63
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Pavel63 » pát zář 28, 2012 9:23 pm

No, a není tam ještě někde nějaký renonc? Tam, kde obvykle byla fotosoutěž, tak je jen okno "Fotosoutěž" a pod ní text, že "pro tento blok zatím není žádný obsah" a nefunguje to jako odkaz - mohu na to klikat jak chci a nic.

Pavel.
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pát zář 28, 2012 9:23 pm

Já to sám nevěděl. Bylo těch plaveb celkem dost a času málo. Před týdnem jsem se vrátil z Elby a Korsiky, než člověk podělá to nutné doma, dostal jsem se k tomu až včera. A to zrovna tento modul nefungoval. :oops:

EDIT: Musíš do nové části portálu a PŘIHLÁSIT SE. Znovu! Někde nahoře to je popisované.
http://web.jachting.info/start
Naposledy upravil(a) Anonym dne pát zář 28, 2012 9:26 pm, celkem upraveno 1 x.
Pavel63
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Pavel63 » pát zář 28, 2012 9:30 pm

Aha, tak díky za info. Omlouvám se, tohle mi nějak ušlo.
Pavel.
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pát zář 28, 2012 10:11 pm

Než jsem zde začal diskuzi, ověřil jsem si že modul funguje. Normálně jsem náhodnou fotku nahrál (je to ta jedna a je mimo soutěž). Používám Google Chrome. Mohl bych to zkusit i v jiném prohlížeči, ale to by tam byly jenom mé fotky. Neumím je odebrat.
Pokusím se spojit s Jerryxem... :?
:admin:Vytvořil jsem samostatný modul pro Fotosoutěž a rozdělil původní vlákno podle ročníků. Pro nový ročník - po vyhodonocení , bude vytvořeno vlákno další.
Do záhlaví sekce jsem také přidal přímý odkaz do modulu soutěže.
panak-ml
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod panak-ml » pát zář 28, 2012 10:16 pm

Přes firefox mi nahrávání nejde :(

zkoušel jsem i operu a chrome a taky nic :hmm:
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » sob zář 29, 2012 10:02 am

Mně to taky nejde vložit, vyberu fotku, souhlasím s pravidly, kliknu na Přihlásit foto do soutěže a....

ERROR 500 - Internal Server Error!
The following error occurred:
The requested URL caused an internal server error.

If you get this message repeatedly please contact the webmaster.

:gun:

Zpět na