jak dovest lod na voziku

Technické podpůrné prostředky pro jachting (auta. přívěsy, šífy).

Moderátoři: vilma, Pepa, david

pamor33
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

jak dovest lod na voziku

Příspěvekod pamor33 » pát kvě 28, 2010 7:25 pm

novacek; ahoj jedu v nedeli do Nemecka pro plachetnicku TRidi $@) a prosim o radu. Lod je $m dlouha a !,^m siroka mam v planu ji privest na klasickem voziku za autem korba 2x1m . Ma predstava je dat na vozik dve prkna alod na nej proste uvazat a privest nebo ne. predem dekuji za kazdou radu
david
moderátor
Reputace: 234

Re: jak dovest lod na voziku

Příspěvekod david » pát kvě 28, 2010 8:00 pm

máš nějakou divnou klávesnici. :mad: příště než odešleš, dej si náhled :)
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » pát kvě 28, 2010 8:25 pm

Rozluštil jsem ze znaků, že si jedeš pro 420, která je 420 cm dlouhá a 160 cm široká. Ověř si pro jistotu, jak moc smí náklad přesahovat dozadu přes vozík podle německých předpisů, kdysi jsem to řešil a pokud si z hlavy pamatuji správně, bylo tam nějaké omezení ve dvou věcech - samotný přesah nákladu a potom ještě maximální vzdálenost mezi koncovými světly a koncem nákladu - v podstatě šlo o to, že když náklad přečuhuje dozadu přes auto nebo vozík, musí stále zůstat koncová světla viditelná i z takové výšky, ve které sedí třeba řidič kamionu. Matně tuším, že tehdy jsem informace našel na webu německého automobilového klubu nabo svazu (určitě to bylo něco jako náš ÚAMK).

Možná bych na Tvém místě dal pod loď ještě dostatečnou vrstvu něčeho měkkého, molitan, složené deky, pneumatiky... 420 je závodní loď, dost odlehčená, a při drcnutí přes díru ve vozovce by dno lodě mohlo dost trpět, pokud by sedělo rovnou na prknech.

Moje osobní zkušenost se vztahem německých policistů k lodičkářům je veskrze pozitivní a z toho, co jsem sám zažil nebo na vlastní oči viděl, prochází při převozu lodí hodně věcí dost nepředpisových už od pohledu, ale nespoléhal bych na to úplně :?
karf
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod karf » pon kvě 31, 2010 9:05 am

Felix píše:Moje osobní zkušenost se vztahem německých policistů k lodičkářům je veskrze pozitivní a z toho, co jsem sám zažil nebo na vlastní oči viděl, prochází při převozu lodí hodně věcí dost nepředpisových už od pohledu, ale nespoléhal bych na to úplně :?

Mám zkušenost s německými policisty z trochu jiného soudku. Jeli jsme z dovolené s VW transporter s vlekem 2x4m se 3 motorkami (souprava nad 3,5t) a ve stoupání se 2 pruhy jsme předjížděli auta. Jel za námi policista v civilu (pochopil jsem že mimo službu nebo v důchodu), předjel nás a dal nám přednášku o zákazu předjíždění "kamionů" v levém stoupacím pruhu...takže za mě němečtí policisté přísní jsou. Navíc pokud dojde k maléru (i cizí vinou), tak je lepší mít vše v pořádku, jinak se člověk nedoplatí :(
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » pon kvě 31, 2010 9:19 am

to karf : přesunuto
dalak
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dalak » pon kvě 31, 2010 9:36 am

No, Karfe, dovolim si malinko Te poucit. Musis cist cele dopravni znacky, i dodatkove tabule. Byvaji tam nakladaky, osobaky s vozikem a nekdy i autobusy . Casto vidim protahle obliceje ridicu aut s vozikem odstavenych policii. S nemeckymi policisty zas tak velke trable nehrozi , diskutuji a pokuty mirne, ale ve Francii by ses nedoplatil. Ve Spavelsku je za zakazane predjizdeni min pokuta 6000eur , Italove by Te po opalkovani pripravili na tyden az dva o ridicak, tak opravdu opatrne ! Ony ty obytne privesy a lode na voziku kolikrat brzdi provoz vic nez kamiony , tak proto to policie nerada vidi. O pristupu evropskych policii neco vim, tak mi nesahej na nemce, jo ;) ?
rozvid
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod rozvid » stř bře 28, 2012 9:38 am

pamore33, jak to slo s tou prepravou? Sam mam v planu neco velmi podobneho. Asi 4 m plachetnici bych chtel vezt na 1,8m korbe nakladoveho privesu. Lod bych otocil dnem vzhuru. Myslite ze pujte takto lod dobre privazat? Premyslim take o prodlouzeni oje - do stavajici oje zasunout a prisroubovat novy kus ocelove trubky, aby se dalo lod posunout vic dopredu (ted je mezi korbou privesu a autem jenom 1 m). Kdyby se to osvecilo bych si misto prken nechal udelat pevny ocelovy nosic a lod bych prepravoval takto, dokud si neporidim opravdovy lodni prives.
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » stř bře 28, 2012 9:43 am

Uz jsem to tu nekde psal.

Lod 420cm odveze celkem bezpecne Titbit 2.6mx1.6m bez bocnic. Da se pujcit v pujcovne a je to rozhodne bezpecnejci, nez riskovat pokutu za prodlouzenou oj. Dovezl jsem takhle lodicku z Polska.
shooter
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 8

Příspěvekod shooter » stř bře 28, 2012 2:34 pm

Jenom bacha
V Německu myslim i jinde musi byt minimalne 2 kurty se štítkem a nosností aby to vyšlo na hmotnost nákladu na vleku.
Šutrák
Ivan470
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Ivan470 » sob kvě 26, 2012 8:28 pm

Poradte mi ako upevnit stazen pri preprave lodi - okruhovka 470. Vpredu mam na voziku privarenu tyc, kde je oprety a trci nad auto ale neviem ako najlepsie vyriest ulozenie stazna vzadu. Len tak ho polozit do lode? alebo mate na to nieco vymyslene? Dik.
smike
moderátor
Reputace: 18

Příspěvekod smike » sob kvě 26, 2012 9:25 pm

např.: položit na hranu zrcadla, podložit molitanem a přitáhnout gumicukem k lodi..
DonEmilio
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod DonEmilio » sob kvě 26, 2012 10:32 pm

Ano, nejdřív omotat molitanem a pak zapřít v lodi o zrcadlo. Ještě gumicukem přiáhnout k hrazdě jezdce nebo švérkasně. Pak se to ani nehne.
spuctum
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Přeprava lodě

Příspěvekod spuctum » pon říj 01, 2012 9:35 am

Ahoj, nechtěl jsem zakládat nové vlákno, tak se zeptám tady. Mám možnost koupit loď i s přepravním vozíkem , bohužel vozík nemá SPZ. Dá se to nějak legálně vyřešit pro převoz lodě ? Nějaké povolení či něco jiného ... nic mě nenapadá. Děkuji za případnou odpověď . Loď je 6.5m dlouhá.
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » pon říj 01, 2012 11:04 am

Venku, nebo v Čechách? V Německu si můžeš na každém obecním úřadě koupit přepravné značky včetně povinného ručení, na týden. Papíry nemusíš mít žádný! Unís, jedině papíry z jinýho vleku :roll:
spuctum
návštěvník fóra
návštěvník fóra

RE

Příspěvekod spuctum » pon říj 01, 2012 11:09 am

Jedná se o převoz u nás. Napadlo mě ještě natáhnout ten vozík na takový to plato co se na něm převáží auta , ale to asi nebude moc bezpečné co ?
shooter
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod shooter » pon říj 01, 2012 11:30 am

Nebude
Ja tak vozim loď i s manipulákem.Postup mám takový že natahnu navijakem loď i s manipulákem na plato na přepravu aut postavim na dva hevery,sundám z manipuláku kola aby byl níž,pustím dolú,přikurtuju a jedu.Tahám to transitem a loď má 5.6 metru.
Šutrák
bahno
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod bahno » pon říj 01, 2012 12:35 pm

maxik1958 píše:Venku, nebo v Čechách? V Německu si můžeš na každém obecním úřadě koupit přepravné značky včetně povinného ručení, na týden. Papíry nemusíš mít žádný! Unís, jedině papíry z jinýho vleku :roll:

Ciste teoreticky si muzes podat "Žádost o povolení zvláštního užívání silnice", a to na obec/kraj/ministerstvo dopravy(podle toho jestli pojedes jenom po obci, kraji nebo po republice) a pak ject po silnici i s necim bez papiru. Nicmene myslim ze se z toho clovek zblazni, nez to vyridi. Druha varianta je nalozit vlek na odtahovku.
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » pon říj 01, 2012 1:41 pm

Kolotocari tohle asi delaji bezne, ne? Ty jejich soupravy nemuzou odpovidat naprosto nicemu ze znamych predpisu.
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 18

Re: RE

Příspěvekod Martin88 » pon říj 01, 2012 2:34 pm

spuctum píše:Jedná se o převoz u nás. Napadlo mě ještě natáhnout ten vozík na takový to plato co se na něm převáží auta , ale to asi nebude moc bezpečné co ?

nevím co považuješ za bezpečné a co už ne,já to takhle vezl
za T5 jsem zapřáhnul plaťák,na kterém se vozí auta a jel do Germánie pro joláč 7m
loď byla na starém přívěsu, tak jsme to komplet natáhli kladkou na plaťák, u přívěsu jsem ufouk gumy
aby to tolik nepružilo,pořádně přikurtoval kurtama,na zrcadlo přidělal výstr.trojuhelnik a 600 km tradá zpět,
jediné,co mě trochu dělalo obavy,byly moje omezené skupiny v řidičáku a dálniční známka :lol:
Ante
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Ante » pon říj 01, 2012 4:10 pm

škoda že legálně :-) , dát na vlek RZ (SPZ) z jiného vleku, pšššt, ale dělám to tak
bokal
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bokal » pon říj 01, 2012 4:21 pm

Martin 88 je hodně odvážný, před 15lety, to bylo kdeco tolerováno, ale ten řidičák dnes nevysvětlíš ani u nás, natož germánskému policemanovi,

To Ante,
když už děláš takové partyzánštiny, tak se s tím aspoň veřejně nechval,
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » pon říj 01, 2012 6:34 pm

Jaké partyzánčtiny, tohle se v Čechách považuje ta standartní situaci 8)
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » pon říj 01, 2012 6:51 pm

Na mých stránkách a v čísle 11/2012 časopisu Yacht se dočtete o naší příhodě s lodním vlekem a německým policistou.
Já Anteho neodsuzuji.
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » pon říj 01, 2012 9:47 pm

Bokal:
Vis co da prace navrhnout lodni vlek tak, aby mel v papirech stejny rozmery jako stanovej?
bokal
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bokal » úte říj 02, 2012 5:15 am

Je to Viky osobní věc každého,
chtěl jsem hlavně zdůraznit, že to není třeba veřejně prezentovat.
Čte to tady kdekdo a může se stát, že se to zpřísní a už si to nikdo pak nedovolí.

Zpět na