Co pobyt na lodi dal a vzal

Krátkodobé i dlouhodobé pobyty na lodi / hausbótu z různých úhlů pohledu.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

vilma
moderátor
Reputace: 46

Co pobyt na lodi dal a vzal

Příspěvekod vilma » pon led 10, 2011 10:00 pm

Úmyslně nespecifikuju, jestli dlouhý či krátký pobyt.
V každém případě tento topik nemá být o penězích a nákladech na pobyt na lodi.
Hodí se sem kratší či delší zamyšlení a úvahy, kterým se snad nikdo občas nevyhne.
dedko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Příspěvekod dedko » úte led 11, 2011 4:59 pm

Vilma:

Pri čítaní tema " čo pobyt na lodi dal a vzal " Tak sa len pousmejem, a pospomínam na leto 1996. To leto som sa vybral na týžden túlať po Dunaji.
Rybačka,pozorovanie a fotenie všetkého života na téj rieke. Jeden podvečer som sa rozhodol na nočnú rybačku,tak som si vyhliadol pekné miesto a vyhodil kotvu.
Pri chytaní som si ani neuvedomoval ako ten čas letí, až som spozornel že vdialke
smerom na Vieden strašne blýzká. Lenže asi za 15 minút už to začalo nad Bratislavou, tak som sa rozhodol ukončiť úspešný lov a zdvýhnúť kotvu.Naštartoval
som motor a pomaly sa vybral k brehu ktorý bolv dialke 900m. Bol som od brehu asi 500m a začalo pofukovať. Ja som pridal na plný plyn a už som bol od brehu len 100m a vtedy to začalo !! Vlny sa zdvyhly aj na meter, mňa to hadzalo až kým som nedošiel ku brehu.Vystúpil som z člna a išiel ho uviazať. Keď som sa vracal k člnu jedna vlna nadvyhla čln vyhodilo na breh na skalu a dalšie vlny začaly čln zatápať. Rýchlo som skočil ratovať čo sa dalo,oblečenie rybarskú výsroj
až sa mi to podarilo.Idem k autu hladám klúče po vačkoch ale oni niesú !!
Som si spomenul že ích mám vsedačke v člne, lenže ani tam !!
Už som vedel že môžem len pískať :whist: dvýham mobil zobúdzam manželku aby mi priniesla nahradné.

Pobyt na lodi mi dal ?

Vela krásných zážitkov
Vela krásných úlovkov
Velkú skusenosť !

A čo mi vzal ?

Všetky krásné úlovky!!!!
Všetky klúče, " auto - byt "!!!
Všetky doklady!!!

Takže pobyt na lodi, mi dal aj vzal............

dedko
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » stř led 12, 2011 9:55 pm

Dedko zobral túto tému materialisticky a z úsmevom. Tak ja pridám niečo z iného súdku. Fakt silnú výpoveď.

Co do me, tak jeste hnipu na Kanarech. Hurikany dole konci na konci listopadu. Zbyva tak puze Kapverdy, ci severni Senegal a nebo hupsnout pres ITCZ do Brazilie. A treba taky si dat kolecko pres J. Atlantik a pak zpatky pres ITCZ na sever. Cekam tu ale taky na vyrizeni papiru. Ma stara ex chce zvysit alimenty a bavi se jen se soudci, VZP ti pripomina stare dluhy, banky se ozyvaji na roky nepouzivane ucty, rodice ti vycitaji zivot a dozaduji se klidu od exekutoru atd. Tenhle tzv. civilizovany svet je na draka. Hezky te lapaji, ale jen tak te nepusti. Myslim si, ze byt opravdu svobodny ani nejde. Protoze to by jsi se automaticky promenil na delikventa. Vsak taky definice demokraticke spolecnosti je, ze:"Mensina je podrizena Vetsine". A ja jsem ta mensina mensin.
Rad bych si postavil dreveny katamaran. Primitivni, ale funkcni. Vydlabane kmeny, plosina, chatrc na ni obracene V stezen, latinska a kvadrata plachta na zadni a zasuvne kyly. Jenze k tomu potrebuju ale kapnout na prilezitost radne/poradne vydelat, vyplatit se z otroctvi civilizace a mit od tech vsech urednickych supu pokoj. Jinak na me poslou Interpol.
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8

Příspěvekod TashonkaWitko » stř led 12, 2011 10:21 pm

od koho to je ?
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » stř led 12, 2011 10:39 pm

Od človeka s velkou túžbou sa plaviť a s ešte večšou túžbou vypadnúť zo šedi každodenného života. Už dvakrát mi neodpovedal a obávam sa či ho už niekde neodchytili. Len dúfam že sa niekde plaví. Konkrétne meno je dôverné. Ale jeho príbeh je na knihu.
Leniczka
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Příspěvekod Leniczka » ned dub 15, 2012 6:47 pm

Nějak to tu chcíplo :? Tak to trochu oživím.. :)

Když bych to vzala po pořadě, tak mi pobyt na lodi dal super zážitek, pak kapitánský průkaz a posléze manžela, kterého jsem si vlastnoústně požádala o ruku na dinghym v Zelene špilje na Ravniku :whist: :D

Svobodným chlapům by asi poradil, že vjet na dinghym s babou do nějaké pěkné jeskyně a vypnout motor, aby bylo možno si lépe vychutnat genius loci, je zatraceně šílený nápad... :mad: :D

Teď jsem zvědavá, co přinese v září naší dceři..že by sourozence..? :lol:
MERCHANT
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MERCHANT » ned kvě 20, 2012 11:53 am

Určitě spoustu krásných a nezapomenutelných zážitků

Třeba: sedím brzy ráno na palubě, popíjím svoji oblíbenou kávu, loď se mírně pohupuje a já pozoruji východ slunce.
Tuhle pohodu narušují pouze podivné zvuky z podpalubí. Někteří prostě spí fakt hodně nahlas.

Vděk v očích ženy, když jsem přistál u mola a z lodi vytáhl její ztracené dítě.

Když jsem poprvé vypadl z lodi a tak se nechtěně postaral o nácvikl povelu "Muž přespalubu"
Pajas11
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Re: Co pobyt na lodi dal a vzal

Příspěvekod Pajas11 » čtv led 28, 2016 11:00 pm

Jednoduse slozite. Pobyt na lodi mi vzal pobyt na sousi. Proste se mi houpe barak a na suche zemi mam problem spat. Uz na sousi spat nechci, brrrrrrr.
mikeduck
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mikeduck » pon dub 18, 2016 4:58 pm

Zatím mi pobyt na lodi jen dává.
Jak už někdo psal, káva za ranního rozbřesku na palubě lodi(sic zatím jen půjčené)nemá chybu.
A ta pohoda po vyplutí je k nezaplacení,všechen shon všedního života nechám na břehu,a jen se kochám a užívám si ten klid.
I jako rodina jsme na vodě tak nějak víc v pohodě.
Jo vlastně jednu věc mi pobyt na lodi bere-
DOVOLENOU .
Pořád je jí málo.Rok od roku míň.
Pavel-Sulc
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 235
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pavel-Sulc » pon dub 18, 2016 9:15 pm

Jižně od Stockholmu je napříč Švédskem ze Söderköping do Sjötorp na východní straně jezera Vänern starý kopaný Göta kanál. Má skoro 80 malých komor. Když jsme jeli poprvé kanál v 1975, byly komory ručně ovládané a posádka lodí pomáhala zavírat vrata a otvírat klapky na vodu. Často něco na lodi neklaplo a došlo k výměně názorů většinou mezi manželi. Proto se říká také kanálu Kanál rozvodů.
Když jsme jeli kanál po deváté, Jenny bylo 14 a Henry 12. Děti jeli podél kanálu na kole a čekali na nás u komory, až přijedeme s lodí a hodíme jim lana. Ve většině komor se bavili s obsluhou, která nás často komentovala – Vy tu nejedete poprvé že, nějak Vám to jde. Henry hrdě odpověděl – hmm jedem po deváté se stejnou lodí a stejnou manželkou.
Loď nám dala mnoho úžasných zážitků a skvělou rodinu. Jenny i Henry mají každý svojí loď a podnikáme společné plavby.
A co špatného? Jenny byly asi 4 roky, jeli jsme na motor, žádné vlny. Šla si do lodě pro papír a tužku že si bude kreslit. Když byla skoro v lodi, spadla a ozvala se tupá rána. Ležela na podlážce v kuchyňce u motoru, měla oči v sloup. Položil jsem jí na postel a rychle do přístavu. Běžel jsem s ní do auta Henry za námi. V nemocnici konstatovali otřes mozku a prasklou lebku. Spadla z motoru, z výšky kuchyňské židle. Byla 14 dní v nemocnici a Lída tam bydlela s ní. Vše se zahojilo bez následků.
Faust
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Faust » sob črc 01, 2017 12:51 pm

Ráno v zátoce, někde proti proudu, nad Orlíkem. Vzbudil jsem se kolem páté, je úžasné ticho. Přemýšlím, zda se mám otočit na druhý bok a ještě zavřít víčka, nebo zda přemůžu vlastní lenoru a podívám se ven. Zvědavost nedala. Vykouknu z kajuty, kolem je bílo. Nádhera. Nad zátokou sedí ospalý mrak, co si sem přičapl k odpočinku. Chuchvalce mlhy se kolem jen tak líně převalují, husté jako cukrová vata. Zívám a cvičně nahodím do té mlhy, od večera připravený prut. Hned přijde záběr, jeden pěkný šupinatý kapr, za chvilku druhý, lysec. Hodinka úžasného rybolovu. Přichází mírný vánek, mrak se zvedá, odlétá za svým a ryby přestaly brát. Kouzlo kapří zátoky mizí. Odvazuji loď od břehu, nahazuji motor a budím posádku, další báječný den na lodi je před námi.
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » sob črc 01, 2017 4:05 pm

Frantisek Hrubin????????

Zpět na