začátečník - plavba v čr
Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa
začátečník - plavba v čr
Zdravím všechny přítomné,
jelikož jsem v jachtingu začátečník měl bych na Vás pár dotazů. S kamarádem jsme si udělali před rokem HR papíry typu B. Letos nebo příští sezónu plánujem pořízení nějaké jachty zde v čechách. Můj dotaz tedy zní jakou licenci musíme mít, když chcem provozovat jachting v ČR? Chorvatské papíry nám asi neuznají že?
Našel by se někdo kdo by mi buď zde, nebo třeba mailem trosku toto osvetlil?
Děkuji moc
Pepa
jelikož jsem v jachtingu začátečník měl bych na Vás pár dotazů. S kamarádem jsme si udělali před rokem HR papíry typu B. Letos nebo příští sezónu plánujem pořízení nějaké jachty zde v čechách. Můj dotaz tedy zní jakou licenci musíme mít, když chcem provozovat jachting v ČR? Chorvatské papíry nám asi neuznají že?
Našel by se někdo kdo by mi buď zde, nebo třeba mailem trosku toto osvetlil?
Děkuji moc
Pepa
Lidi tak poradíte mi někdo prosím? Já jsem tu hledal, ale nějak jsem odpověď nenašel. Pátral jsem trošku na netu a na stránkách SPS a našel jsem toto:
Pro plavbu v České republice bude občanům ČR i cizincům UZNÁN buď průkaz vůdce malého plavidla získaný na základě zkoušky u Státní plavební správy, nebo mezinárodní průkaz vůdce rekreačního plavidla vystavený oprávněným orgánem uvedeným v příloze 4 rezoluce v zemi, která k rezoluci přistoupila a průkaz byl na základě doporučení rezoluce vydán (viz příloha 2, 3 a 4 rezoluce č. 40 EHK/OSN). Pro plavbu v České republice NEBUDE UZNÁN mezinárodní průkaz vůdce rekreačního plavidla s oprávněním vystaveným POUZE pro plavbu na moři a dále průkaz, z nějž není zřetelné, že byl vydán podle rezoluce.
Když jsem se koukl do té rezoluce č.40 tak chorvatsko tam je napsáno ANO. Takže teoreticky by chorvatský průkaz B měl být v ČR uznán, problém je v tom, že v přílohách té rezoluce jsou vzory jak by průkaz měl vypadat a hlavně, že by na něm mělo být napsáno, že je v souladu s rezolucí č.40 což na HR průkazu B napsáno není. Máte někdo zkušenost s HR průkazu v ČR???
Pro plavbu v České republice bude občanům ČR i cizincům UZNÁN buď průkaz vůdce malého plavidla získaný na základě zkoušky u Státní plavební správy, nebo mezinárodní průkaz vůdce rekreačního plavidla vystavený oprávněným orgánem uvedeným v příloze 4 rezoluce v zemi, která k rezoluci přistoupila a průkaz byl na základě doporučení rezoluce vydán (viz příloha 2, 3 a 4 rezoluce č. 40 EHK/OSN). Pro plavbu v České republice NEBUDE UZNÁN mezinárodní průkaz vůdce rekreačního plavidla s oprávněním vystaveným POUZE pro plavbu na moři a dále průkaz, z nějž není zřetelné, že byl vydán podle rezoluce.
Když jsem se koukl do té rezoluce č.40 tak chorvatsko tam je napsáno ANO. Takže teoreticky by chorvatský průkaz B měl být v ČR uznán, problém je v tom, že v přílohách té rezoluce jsou vzory jak by průkaz měl vypadat a hlavně, že by na něm mělo být napsáno, že je v souladu s rezolucí č.40 což na HR průkazu B napsáno není. Máte někdo zkušenost s HR průkazu v ČR???
- fishmaster
- aktívní jachtař
- Reputace: 0
- Monty
- zkušený harcovník
- Reputace: 6
Si Maďar,bo co?Napsal jsem Ti,co ve vnitrozemních vodách k vedení plavidla potřebuješ.Pak chceš poradit zase totéž.Chorvatské papíry jsou Ti v Čechách na dvě věci.Na ho..o a na nic.Jsou to papíry k vedení rekreačního plavidla na moři(dá li se tak Jadran nazvat).Rezoluce nerezoluce.Zato ale můžeš bez problémů použít VMP na moři.Na moři můžeš použít cokoli,třeba i průkaz z knihovny.Vnitrozemské vody jsou ale něco jiného.
howk
Monty
howk
Monty
- veselyroman
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 14
Ano, skutečně ani na vedení plachetnice s plochou plachet do 80 m2 nejsou žádné praktické zkoušky. To znamená, že na získání VMP + rozšíření na možnost vedení plachetnic s plochou plachet do 80 m2 budeš pouze skládat písemný test na Státní plavební správě. Kroužkovat odpovědi nebudeš, protože test se skládá na PC. Tady: http://www.spspraha.cz/zkousky/Check.as ... bilost=S80 si dokonce můžeš vyzkoušet, jak přesně bude zkouška probíhat.
Jen pro doplnění - praktické zkoušky by jsi musel dělat pouze pokud bys chtěl mí možnost vést motor s výkonem nad 100 kW.
Hodně štěstí.
Jen pro doplnění - praktické zkoušky by jsi musel dělat pouze pokud bys chtěl mí možnost vést motor s výkonem nad 100 kW.
Hodně štěstí.
- Jirka_TEC_Tce
- aktívní jachtař
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, na motory do 100kW, plachty do 80 qm a na moře se dělají jen teoretické zkoušky na VMP na PC na SPS. (Jsem jak Ivan Mladek:-) ). Vybereš si na stránkách termín, pošleš přihlášku, opatříš si požadované náležitosti (doktor, výpis z rejstříku trestů), přijedeš, uvidíš a zvítězíš.
Ahoj Jirka
Edit: Veselý Roman byl rychlejší
Ahoj Jirka
Edit: Veselý Roman byl rychlejší

- fishmaster
- aktívní jachtař
- Reputace: 0
- Jirka_TEC_Tce
- aktívní jachtař
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
- maximilian