Ahoj,
nevíte prosím, jestli a jak se dá plachtit na Seneckých jezerech kousek od Bratislavy? Jedu tam na týden na dovolenou, bydlení přímo u vody a tak přemýšlým, jestli si mám sebou na střechu vzít nafuk. katamarán nebo ne. Zkoušel jsem hledat, jestli tam není v okolí nějaká půjčovna okruhovek, ale asi nejsem s Googlem moc dobrý kamarád.
No asi jsem se ustřelil, jmenuje se to Slnečná jezera a přijde mi to malé .... nejspíš na šlapadla a lodičky...
Oja
Senecká jezera, Slovensko
Moderátoři: vilma, Pepa, david
Já tam byl několikrát na dovolené před cca 30ti lety. To se ještě stanovalo opravdu u vody, vpravo hned za bránou. Pak jsem se tam byl kdysi podívat na tom místě byl nějaký lunapark a stany byly pouze vlevo u plotu.
Jednou jsem tam měl lodičku vaurien a dvakrát prkno. Celkem se to dalo. Prknaři řádili v zadní části a s loďkou to bylo tak na pomalé vyvážení rodinky s mylými dětmi kolem dokola. Do laguny a tak...
Na větší počet okruhovek se obávám, že tam není prostor. Není zase až tak veliké.
Jednou jsem tam měl lodičku vaurien a dvakrát prkno. Celkem se to dalo. Prknaři řádili v zadní části a s loďkou to bylo tak na pomalé vyvážení rodinky s mylými dětmi kolem dokola. Do laguny a tak...
Na větší počet okruhovek se obávám, že tam není prostor. Není zase až tak veliké.
- maximilian
- návštěvník fóra
- Reputace: 5
Informácia o možnosti plavby na Seneckých jazerách je tu.
maximilian píše:Informácia o možnosti plavby na Seneckých jazerách je tu.
Děkuji moc. Takže pokud jsem to pročetl dobře, pokud si přivezu své gumové necky, musím si zajít za správcem vodní plochy pro povolení. A nějak jsem nepochopil vymezení vodní plochy pro plavbu

Oja
- maximilian
- návštěvník fóra
Ja som to pochopil tak, že plaviť sa mimo vyhradený priestor medzi západným brehom a ostrovom je možné iba medzi 6:00 - 9:00 a po 18:00 do západu slnka. Predtým však musíš dostať povolenie od vedenia prevádzky, aby si mohol vôbec spustiť čln na vodu. Ak je nepriaznivé počasie a je málo kúpajúcich sa, može správa povoliť plavbu aj mimo tento čas. Naopak, ak je veľmi pekné počasie a mnoho plavcov, tak môžu zakázať plavbu po jazerách aj po 18:00.
- Ozzie
- zkušený harcovník
- Reputace: 42
Zober si ten katamaran, ale veľké nádeje a chute si nerob. Snaď keď bude zlé počasie a ľudia nebudú vo vode. Ináč Báger (domácí názov Slnečných jazier) býva dosť preplnený v sezóne a tá plocha je veru malá. Nikdy som nechápal prečo sa ľudia trepú stovky kilometrov do Senca na štrkovisko? Asi z nostalgie 

- maximilian
- návštěvník fóra