Marina Split

Popis zajímavých míst na Jadranu

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

dexter
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod dexter » ned črc 29, 2012 1:48 pm

takze split z mojeho pohladu.
info od webholdinga z mojeho pohladu trosku mimo.
Parkovat sa da len na kusku pri vstupu do mariny za rampou to je tak pre 10 aut co je samozrejme beznadejne plne. Dalej sa da parkovat len pri mole A. Co je samozrejme tiez plne ak nechodite na lod v oktobri, alebo maji co ale mozno tiez nepomoze pretoze miesta je tam malo. V kazdom pripade parkovanie platene za 70 euro v splite ak nemate mat lod z mola A sa vobec neoplati pretoze na ostatne mola to mate dost daleko a tak ci tak musite z vozikom trepat veci cez celu marinu ....
Takze odhliadnuc od toho, ze aj ked som chcel zaplatit nemal som vlastne za co pretoze nie je kde parkovat. Chorvatsky "mongol" / doslova / na rampe nemal problem ma stiahnut o 70 eur, ale na otazku kde teda mam zaparkovat len zamaval rukami, ze nevie lebo je plno - tak som to vzdal a chtiac nechtiac zaparkoval pri tom mure na vstupe do aci marina split pretoze inde sa to proste NEDA.
Auto, ale v pohode ziaden problem.

jo a benzinka stale nefunguje - resp. mam pocit, ze ju nadobro zrusili.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » ned črc 29, 2012 3:03 pm

Promiň, ale info bylo takové, jaká byla skutečnost. Od toho to je info. ;)
Jednalo se o druhý týden květen (to jsem tam byl s ním) a první týden červenec. Je jasné, že parkovacích míst tam je poskrovnu. Ale když má člověk štěstí, může opravdu parkovat přímo u lodi. No, spoléhat se na to určitě nedá.

A jak bylo popisované to parkoviště mezi marinou a městem, tam se vám nechtělo?

Slyšel jsem, že městské nábřeží se pomalu dokončuje. Opravdu žádný náznak benzinky? To přeci musejí mít kšeft jako hrom, taková kumulace lodí... :?
IvoK
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Re: re:

Příspěvekod IvoK » pon črc 30, 2012 6:15 pm

webholding píše:Nějak si nemohu pomoct, ale debata ohledně placeného parkovného ve Splitu mi celkem dodává úsměv do tváře. Letoš jsem tam již dvakrát parkoval, pravda, chtějí 70eu za týden, ale v poměru 1 400 - 2000 eu za loď mi to příjde jako celkem směšná částka.

Vždy když jsem dojel, tak jsem stál autem přímo u lodi. Neřešil jsem žádné přejíždění, žádného soukromníka jeslti tam auto najdu nebo nenajdu. Zaparkoval jsem, věci jsme si přenesli doslova 3 metry do lodi a prázdné tašky, krabice od jídla a podobné věci na přepravu zpět do auta. Celé nalodění nám teď netrvalo ani 20 minut, když pominu uklizení kuchyně.

Dokonce naposledy, když jsme se vrátili po týdnu k autu, tak jsem měl i umyté okna a světla od soly, kterou na auto doneslo týdenní stání přímo na molu.
Upřímně, je to stejná debata jako parkovat auto v Praze před barákem nebo v garáži. Chce někdo klid, jisototu a pohodlí? Zaplatí si. Chce ušetřit? Stojí kdekoliv jinde. To tak je, bylo a vždy bude.

Jinak co se týče tankování, tak jsem taktéž to řešil v Milně. Ráno jsem posádku ani nebudil (když pominu že je probudil motor), vše si pobabil a o půl deváté byl v Milně. Předemnou byly jen nějak 4 lodě, přičemž zaráz mohou tankovat 2. Takže jsme se chvíli potočili, jelikož za a předemnou frajeři manevrovali příďovými motory a nechápali proč já na šestatřicítce musíme dopředu a dozadu :) A během 15-ti minut jsme už odjížděli na koupačku do zátoky.

A já si zase myslím, že ať si každý zváží sám, za kolik a kde chce parkovat auto. Nicméně, ač sám zatím také parkuji přímo v marině, tak se rád dozvím tipy, jak ušetřit. Třeba mne to už příště také přestane bavit a nechám ho v pěšo vzdálenosti. Určitě se tak zachovám v momentě, kdy vyvezu rodinku a vše půjde jen z mé kapsy. Ono při jízdě s přáteli ten nárůst o 300 Kc není rozhodující.

Nicméně bych upozornil začínající jachtaře na ACI Split vzhledem k malé šířce mezi moly. Naposledy jsem tam byl 4 roky zpět tak nevím, zda se něco nezměnilo, ale pupínky mám ještě dnes. Za větru a po zmatkách "pískálků" kde máme stát, jsem měl opravdu dost velké problémy tu 36ku usadit do berthu a nevzít molo či jiné lodě.

Pro začátečníky bych určitě doporučil raději marinu "Mandalinu" na druhé straně Splitu.

Jinak Milna je skvělá volba na naftu, bez front a nemusí se do domovské mariny spěchat ani ráno doplňovat.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » pon črc 30, 2012 7:50 pm

IvoK píše:Pro začátečníky bych určitě doporučil raději marinu "Mandalinu" na druhé straně Splitu.

Nemyslel jsi kolego Kaštelu? Mandalína je u Šibeniku... ;)
Jinak máš samozřejmě pravdu, každý ať si rozhodne sám, kde bude parkovat a kudy pojede (Slovinsko). Jinak stání Mě ve Splitu připadala normální, nic mimořádného. Ale byla jsem tam letos poprvé. To Zadar je o trochu horší.
skyline
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skyline » úte črc 31, 2012 10:24 am

Moje skusenosti s parkovanim v Splite: Naozaj malo miesta... Ale podarilo sa zaparkovat i ked to bude asi tym ze sme boli prvy Oktobrovy tyzden... ;) A s parkovnym sme sa dohodli priamo s tetou na recepci... Dali sme jej 50 euro za tyzden... :)
Inac na to tankovanie treba prist skor... My sme vtedy dosli do Milny tak okolo obeda a uz to bolo dost plne...
Ked sme sa vracali zacal dost fukat a na miesto nas musel dotlacit gumak z mariny lebo to naozaj neslo... Miesta malo a bez straty kyticky by sme to nedali... Ale clovek sa uci...
IvoK
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod IvoK » úte črc 31, 2012 4:51 pm

Baharis píše:
IvoK píše:Pro začátečníky bych určitě doporučil raději marinu "Mandalinu" na druhé straně Splitu.

Nemyslel jsi kolego Kaštelu? Mandalína je u Šibeniku... ;)
Jinak máš samozřejmě pravdu, každý ať si rozhodne sám, kde bude parkovat a kudy pojede (Slovinsko). Jinak stání Mě ve Splitu připadala normální, nic mimořádného. Ale byla jsem tam letos poprvé. To Zadar je o trochu horší.

Baharisi, uhodil jsi hřebíček na hlavičku :-) Samozřejmě se jedná o Kaštelu a ACI Split
dexter
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dexter » pát srp 03, 2012 10:40 am

Baharis píše:Promiň, ale info bylo takové, jaká byla skutečnost. Od toho to je info. ;)
Jednalo se o druhý týden květen (to jsem tam byl s ním) a první týden červenec. Je jasné, že parkovacích míst tam je poskrovnu. Ale když má člověk štěstí, může opravdu parkovat přímo u lodi. No, spoléhat se na to určitě nedá.

A jak bylo popisované to parkoviště mezi marinou a městem, tam se vám nechtělo?

Slyšel jsem, že městské nábřeží se pomalu dokončuje. Opravdu žádný náznak benzinky? To přeci musejí mít kšeft jako hrom, taková kumulace lodí... :?

baharis - z mojeho pohladu ako som napisal je to info mimo. Parkovat priamo pri lodi sa da iba ak mas lod na mole A a este mas stastie, ze je tam malo aut. To su dve tak tazke podmienky, aby sa nahodou splnili, ze to je fakt skoro bezpredmentne uvadzat to ako info a pride mi zavadzajuce to doporucovat to snad chapes.

Proste realita je ina. Da sa parkovat vyssie, pri pizzerii alebo nad nou. Je tam celkom velke parkovisko. Na vylozenie veci je mozne auto nechat priamo pri marine dole a potom ked je prazdne ist ho preparkovat. Toto je skor tak na 90% standard co sa tam deje a s cim by som pocital.
Ak ma niekto to neuveritelne stastie, ze ma pier A a este tam je malo ludi tak super a hura dnu.

Inak ano medzi molami v marine je velmi uzko oproti kastele tak o polovicu, ja som parkoval pri silnom severnom vetre okolo 12-13 uzlov v narazoch do 15 s 45 stopou lodou, chlapici pustali do mariny po jednom, stalo sa v rade. Nemal som ziaden problem nastastie som to zaparkoval na jeden sup, ale bolo tam dost o hubu malo miesta a pri otocke som mal tak pol metra od kotvy dalsiu lod. :D
marosm
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod marosm » čtv srp 09, 2012 3:02 pm

dexter - prosim ta, kde konkretne je to vyssie pri pizzerii. Nikdy som tam nebol a berieme tam 25.8 jachtu, tak ked mozes prosim upresnit kde je to parkovisko vzhladom k marine.
dexter
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dexter » úte srp 14, 2012 3:31 pm

marosm píše:dexter - prosim ta, kde konkretne je to vyssie pri pizzerii. Nikdy som tam nebol a berieme tam 25.8 jachtu, tak ked mozes prosim upresnit kde je to parkovisko vzhladom k marine.

ved to uvidis ked tam prides - neda sa to prehliadnut.
ale, pre lepsie pochopenie som ti to domaloval do printscreenu z google map.
http://i45.tinypic.com/24llibl.jpg
dexter
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dexter » úte srp 14, 2012 3:43 pm

da sa parkovat samozrejme v tej platenej casti, ktora je vyznacena na obrazku zelenou / idealne/, ale je pravdepodobne, ze tam nebude miesto.

Na vyhodenie veci je mozne zastavit niekde v mieste oznacenom oranzovou, dalej sa nedostanes je tam rampa co oddeluje privatny priestor chartroviek, aut je tam tiez plno, mozno ak budes mat stastie ho tam budes moct nechat.

Ak nie tak potom sa da preparkovat, popri ceste alebo hore kde su dve moznosti vacsie, alebo mensie parkovisko.

Snad to pomohlo, daj vediet ako si dopadol.

ps: rano je miesta dost, a samozrejme k veceru minimum.
dexter
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dexter » úte srp 14, 2012 3:44 pm

inak ja ten tyzden beriem lod z trogiru :)
marosm
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod marosm » čtv srp 16, 2012 7:29 pm

Dik za odpoved, volali sme do mariny a ze nie je problem s parkovanim. Ze je tam dost miesta :)
dexter
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dexter » pát srp 17, 2012 12:33 pm

nechcem ti kazit radost, ale chorvat nema s nicim problem nikdy ked ide o peniaze.
Mne osobne zobral z ruky 70 euro za parkovanie s usmevom, ze pod dnu.
Vratil az ked som sa ho prisiel spytat kde ako mam parkovat ;) naco zamaval usami a ramenami, ze jaj a vratil peniaze.
a inak vseobecne volat do mariny tyzden pred tym ako tam pridem ci je tam dost miesta je usmevne.
<br><br>
ale, drzim palec mozno budete mat viacej stastia ....
marosm
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod marosm » pon srp 20, 2012 3:53 pm

Volali sme ake su moznosti parkovania, nie ci je tam aktualne dost miesta :) A to ze povedal ze tam nie je problem s parkovanim som uviedol ako jeho odpoved. Zatial sme nikdy nemali problem s parkovanim v marinach tak ma problem parkovania v Splite zaskocil. Ale nejak bude, dolezity je tych par dni na vode po zaparkovani :)
HoPrahok
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Re: Marina Split

Příspěvekod HoPrahok » stř srp 05, 2020 11:21 am

Kolegové, máte nějaké aktuální zprávy o možnostech parkování v ACI marině a mimo marínu ?
Jedu 8.-22.8., tak bych se potřeboval lehce zorientovat. Děkuji
Fum
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 7

Příspěvekod Fum » stř srp 05, 2020 7:59 pm

Měli jsme loď z ACI Split od 11.7. -18.7. letos, takže dost čerstvé info. V marině nezaparkuješ, protože v podstatě není kde, těch pár míst, co tam je, budou zřejmě obsazený. My jsme dostali tip na parkování od chlapíka, co nám předával loď a bylo to super. Je to cestou z mariny na nábřeží ve Splitu, hned první odbočka vpravo, jako by se vracíš zpět do mariny. Je to areál, který sousedí s ACI, jsou tam servisy a jachtklub. Šance, že tam zaparkuješ je rozhodně větší než v marině a nikdo po nás za parkování nic nechtěl. Do mariny pěšky max. 3 minuty kolem vody.
HoPrahok
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod HoPrahok » ned srp 09, 2020 12:11 pm

Díky za tip, i tam už bylo beznadějně narváno. Parkoviště nad kopcem placené v denním či hodinovém režimu, o týdn u či 2 týdnech ani náznak. V noci jsem nakonec zaparkoval podélně na pravém chodníku ve směru z kopce do mariny. Stojí tam auta s italskými, polskými, českými a dalšími značkami, jistě též jachtaři. Já tam dorazím za 14 dní, tak uvidim.
Jinak za mě ACI Split nikdy více, malé stísněné a parkování tragédie (zlata Kastela či Sukošan)

Zpět na