Otevírání Baťova kanálu 2012

Popis zajímavých míst na českých vodách

Moderátoři: vilma, Pepa, david

jsekera
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 5

Otevírání Baťova kanálu 2012

Příspěvekod jsekera » pon dub 30, 2012 12:31 pm

Ahoj,
tak zítra nám to už začne, viz
http://www.batacanal.cz/joomla/index.ph ... &Itemid=43
chystám se spustit Wikinga dnes večer, nebo zítra dopol., budu se převážně pohybovat
kolem Uher.Hradiště, poznávací znamení vlajka JI, přidáte se někdo???
sekysh

P.S.:dle dostupného info budou v provozu všechny komory, po celé délce kanálu

edit:p.s.
sucri
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod sucri » pon dub 30, 2012 1:41 pm

Ahoj,

zítra ráno spouštíme 2 lodě v Otrokovicích,chceme využít komor a doplout dolů co nejdále,takže se určitě potkáme.Mám Sporta a na přídi vlaje vlajka JI.Mimochodem,rád tě poznám osobně,na Baťaku jsem často a loni jsme si společně psali ohledně plachetnice Pasja,případně i o společné cestě do Pl.

Tak zítra...,Mirek.
Kora
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Kora » stř kvě 02, 2012 9:26 pm

Ahoj,
Tak jak bylo na Baťáku? Já se chystám v sobotu, spouštět budu pravděpodobně ráno v Otrokovicích, tak kdyby se chtěl někdo přidat ke společné plavbě tak se ozvěte :-)
sucri
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod sucri » stř kvě 02, 2012 11:00 pm

Ahoj,

akce otvírání Baťáku se podařila bez chybičky.V Otrokovicích jsme ráno postupně spustili na vodu 6 lodí,poslechli si projev starosty a vyrazili jsme na plavbu.Ve Spyťáku jsme byli před 10-tou a čekala nás otevřená komora.Po proplutí nás čekalo překvápko v podobě větvemi a jiným bordelem zaneřáděná vodní hladina.Pomalou plavbou se dalo proplout,sem tam jsme si pomohli pádlem.V Babicích jsme dali sváču,klobáska z udírny a pivko-skvělé a pluli dále.Binec ve vodě byl v celém úseku kanálu až do Staráku.Znatelně lepší to bylo až na řece.Počasí nádherné,sluníčko,mírný větřík.Mazali jsme dále,v Ostrohu jsme se potkali s Honzou Sekerou.Málem jsme si ho nevšimli,ale zamával na nás přes plot zahradní restaurace.Chvíli jsme poseděli a pokračovali dále až do Veselí,kde jsme se museli otočit,ať se stihnem dostat zpět.To se nám málem nepodařílo,neboť ve Staráku byla porucha na komoře.Ale po příjezdu servisáka se vše rozběhlo a my 10 minut před 18-tou jsme stáli před komorou va Spyťáku.Proplavili nás a svižnou plavbou jsme fičeli do Otrokovic,vytáhli lodě a nádherný den byl u konce.

zdraví Mirek,irča a Vladěnka
sucri
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod sucri » čtv kvě 03, 2012 12:02 am

Ahoj,

akce otvírání Baťáku se podařila bez chybičky.V Otrokovicích jsme ráno postupně spustili na vodu 6 lodí,poslechli si projev starosty a vyrazili jsme na plavbu.Ve Spyťáku jsme byli před 10-tou a čekala nás otevřená komora.Po proplutí nás čekalo překvápko v podobě větvemi a jiným bordelem zaneřáděná vodní hladina.Pomalou plavbou se dalo proplout,sem tam jsme si pomohli pádlem.V Babicích jsme dali sváču,klobáska z udírny a pivko-skvělé a pluli dále.Binec ve vodě byl v celém úseku kanálu až do Staráku.Znatelně lepší to bylo až na řece.Počasí nádherné,sluníčko,mírný větřík.Mazali jsme dále,v Ostrohu jsme se potkali s Honzou Sekerou.Málem jsme si ho nevšimli,ale zamával na nás přes plot zahradní restaurace.Chvíli jsme poseděli a pokračovali dále až do Veselí,kde jsme se museli otočit,ať se stihnem dostat zpět.To se nám málem nepodařílo,neboť ve Staráku byla porucha na komoře.Ale po příjezdu servisáka se vše rozběhlo a my 10 minut před 18-tou jsme stáli před komorou va Spyťáku.Proplavili nás a svižnou plavbou jsme fičeli do Otrokovic,vytáhli lodě a nádherný den byl u konce.

zdraví Mirek,irča a Vladěnka
sucri
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod sucri » sob kvě 19, 2012 9:57 pm

Ahoj,

tak se zítra opět chystáme na Baťák,nepřidá se někdo?Zatím jsme 2 lodě.Má být krásné počasí,škoda navyrazit.Ještě nejsme rozhodnuti,kde spustíme lodě na vodu :? ale asi ve Veselí.Láká nás Hodonín,ale neznáme to tam,nevíte někdo,jak to tam vypadá?Hlavně by mě zajímalo možnost spuštění lodě na vodu a parkování aut s vleky.Podle mapy by tam mělo být přístaviště,ale nemám žádný kontakt.

Zdraví Mirek. :whist:
pripluv
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pripluv » ned kvě 20, 2012 8:57 am

Pojedes-li po Bataku, skoncis ve Skalici. Do Hodonina zbyva dodelat jednu komoru a trochu zabagrovat. Jeli jsme jej v tydnu. Par fotek.
lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 1

Příspěvekod lebon » pon črc 30, 2012 10:14 am

Ahoj mořeplavci.Chtěl bych se podělit o zkušenosti z baťáku.Můj osobní názor: fialový hnus.Začalo to telefonickým dotazem na infocentrum ohledně parkování auta s vlekem.Žádný problém,jsme na to připraveni ve Spytihněvi.Po příjezdu a spuštění lodi na vodu a dotazu kde zaparkovat,ať nezavazím jsme byli vyhnáni,parkoviště slouží pouze pro hosty půjčovny pramiček.Na zpětný dotaz infocentra nám slečna sdělila,že je jí to líto,ale myslela,že to nebude problém,protože parkoviště je na pozamku povodí.(zaparkoval jsem v Babicích u známých).Voda v kanále i v Moravě opravdu stoka (mám fotky,neumím vkládat) do které není schopen skočit ani cigán.Na celé trase možnost použít sprchu pouze ve Veselí (jedna na celý autokemp se 60l bojlerem).Při nemožnosti se okoupat v přírodě jsme v tom pařáku po dvou dnech smrděli jak cigánské hračky.Co se týče vyvázání na přístavištích opět komplikované až namožné,90% míst jsou zabrány půjčovnámi.U břehu mimo púřístaviště nelze viz Denis zarostlé burinou.Co se plavby týče,zase všechno špatně.Na pramičkách ožralí výrostci a i když mají jen 5Hp,umí na té šířce kanálu pěkně pohoupat.Dále hausboty v rukách dědečků a babiček s vnoučaty po cca 5min školení v ovládání vjezd a výjezd z komor cca 30min,prostě nestihnete nic.Celá ta opičárna kolem kanálu je vlastně vybudována pro cyklisty.Nemají žádné požadavky na prostor,parkování,nic si nevezou ssebou,tak jsou odkázáni na tu mizernou nabídku.Douzované cigáro z plechové udírny s přímým ohněm bylo upečené,takže vypadalo jak "censored",a i tak chutnalo.Nakonec perlička,když jsme přijeli do Spytihněvi nakládat,zístili jsme že na sjezdu parkuje Tranzit s naloženým gumákem a nikde nikdo.Jelikož pršelo už asi hodinu a my jsme měli střechu už sbalenou byli jsme promoklí a chtěli jsme ten víkend mít za sebou,poslal jsem manželku,aby toho imbecila našla.(Já bych ho asi zabil)Přišel idiot s kapitánskou čepičkou pruhované polokošili a modrých kalhotách a se slovy"abych se neposral" nastartoval a odjel.Všem připomínám,že toto je můj názor na tuto lokalitu a všichni mají určitě jen ty kladné zkušenosti.Píšu to až dnes,kdy už jsem vychládnul.Pro mne Baťův kanál s touto organizací už ani náhodou.
jsekera
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod jsekera » pon črc 30, 2012 1:07 pm

ahoj,
jen pár postřehů od místního:
co se týká infrastruktury, tak doufám, že jsi kopii tohohle příspěvku zaslal i společnosti "sdružení obcí pro rozvoj baťova kanálu" které jako jediné s tím může něco dělat, neprosazují ekonomický zájem jednoho subjektu ale celého regionu. Pokud se nespokojení návštěvníci
nebudou ozývat, změny se nedočkáme, my místní se ozýváme,ale jsme pořád jedni a ti samí
a tak naše hlasy již nemají tu sílu........
Je toho víc, ale to je na delší debatu a asi do jinného topicu........
Jediné s čím nesouhlasím, je kvalita vody, plavou v ní sice(obvzlášť teď čerstvě po sečení)
mech.nečistoty ale charakteru trávy a občas větev, ale jinak, hlavně na volné řece to jde, vlastně je to každý rok lepší a lepší(ta voda)
lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod lebon » pon črc 30, 2012 2:46 pm

Jirko,opakuji znova,jsem pitomec nezasažený výpočetní technikou,neumím vkládat fotky.Bordel z trávy a rákosí mi nevadí,kalná voda mi nevadí,ale pěna z pod splavu 4km od místa činu a mastné skvrny od oleje,kelímky od jogurtu a mikroten jo.Pokud bych se moh po koupeli osprchovat v čisté vodě,tak by mi ani to nevadilo.Jinak nic jsem nikde neposílal,jelikož to nemá význam.Usoudil jsem podle telefonátu s pracovnicí organizace CA Baťův kanál.Dva dny před výjezdem mi všechny pochybnosti vyvrátila a vyzvala mě k tomu,když něco nebude jak řekla ať jí zavolám.Po oznámení problému mi řekla,že je jí to líto a že se omlouvá.Já jsem jen chtěl varovat čtenáře těchto stránek,kteří by přijeli z daleka,ať nechají lodě doma a přijeli se jen kolem té stoky projet na kole.Stejně je to o nervy jet uzkým kanálem krokem a dva metry od vás po asfaltce fičí dědek na ukrajině obložený kýblama a pruty na ryby a vy na něho čumíte,jak se strácí v dálce.Prostě šílený víkend a znovu opakuju,je to varování,kdo nevěří ať si to vyzkouší na vlastní kůži.Nikde psát nebudu v představě,že mi nějaký zodpovědný pracovník odepíše a začne zdůvodňovat ,proč to tak je by mě cyp střelil a to nemám zapotřebí.Stojí to tam za prd a v životě tam nepojedu a obrázek ať si z těchto přízpěvků vytvoří každý sám.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon črc 30, 2012 7:54 pm

Hmmm :?

Tak to budu muset revidovat plány na proplavení s vlastní kajutovkou...

Díky za info.
dako
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dako » úte črc 31, 2012 7:32 am

to Lebon:

Tos me nepotesil, v zari tam mam objednanou kajutovku. No, snad to dopadne dobre. Zdař bůh
MERCHANT
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MERCHANT » úte črc 31, 2012 8:17 am

to Lebon

Díky za info. Živě si to dovedu představit.
Udělali z toho poutní místo a nějak zapoměli, že
ta masa lidí se potřebuje najíst, umejt, dojít na záchod, vyhodit odpadky. :(
Když k tomu ještě přidáš lidskou bezohlednost je ze zajímavého výletu horor. :shock:

Snažil jsem se přemluvit rodinu, aby jsme tam strávili prýma víkend.
Ještě, že se mi to nepovedlo.
lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod lebon » úte črc 31, 2012 9:20 am

To je ta správná formulace.Jak krásné to vystihnout několika větami.
jsekera
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

baťák

Příspěvekod jsekera » úte črc 31, 2012 1:03 pm

no,
co k tomu dodat.....
ono nikdy nic není jenom černé, nebo bílé..... té černé tu bylo poměrně dost
(však si jistě ještě někdo přihodí-hlavně ti co tam nikdy nebyli,že?)
Asi tak: nějaká turistická plavba, která by stála za pozornost se na
těch našich cca 60 splavných kilometrech provozuje tak poslední 3 roky.
těžko si dokážu představit, že si postavím bufet, zázemí a budu jej provozovat v místě,
kde propluje jedna loď za 10hodin........ tohle to se postupně mění a provozovatelé
jdou logicky až za provozem( předtím tu prostě nebyl) např. letos byly otevřeny 3 provozovny
jen u úseku kostelany n. moravou-uherské hradiště(cca na 5km) z toho dvě nově, jedna kompletně
zrekonstruavána, možnost osprchovat se je min. ve dvou z nich, mám ale dojem,že i v té třetí.
veřejných kotvišť taky přibývá, např. městské moto v UH nabízí nově přípojku na H2O i elektřinu,
podotýkám je to samoobsluha na mince.
Ten dojem že na cyklisty jsou zde připraveni lépe, je správný, ale tady jezdí na kole každý, je to tu malá šanghaj
a tak maj cyklisti v budování infrastruktury minimálně 20let náskok............
chci toho napsat víc, ale nestíhám, přispěvek budu ještě odpol.editovat............................
sek
lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod lebon » úte črc 31, 2012 2:11 pm

Ahoj Jiříku,už jsem psal,že je to můj názor a ať se každý zařídí.Já jsem takový starý vůl,pokud to nevyzkouším na vlastní kůži tak nevěřím.Už o tom psal i Denis,že se tam projel na kole,na zkoušku a s člunem by tam po tom co viděl nejel(pouze kdyby tam byla nějaká akce).Co se týče těch sociálek tak máš pravdu.Jedna je ve Spytihněvi(Tam jsme spouštěli),Druhá v Babicích(ve vedlejší vesnici) a třetí (posledni)cca 40 km ve Veselí nad Moravou(jedna společná se 60l bojlerem pro přístav a autokemp,a jaště s pokaženou baterií) sprchu v Petrově nepočítám (1m3 plastová nádržna střeše garáže,ponorka hozena do Moravy a samospádem 2m puštěnou zahradní hadicí)toaleta ve formě kadibudky s vloženou chemickou toaletou a u rypáku koš od Algidy,kde se odkládá použitý toaletní papír a kolem toho mračna much.Při vykonávání potřeby máš málo rukou.Na to,že se už padesát let lítá do kosmu mi toto připadá nechutné.No ale proti gustu,však víš.Ty to nejsi schopen posoudit,když vytáhneš člun před barák chvílu pojezdíš,pak ho hodíš do garáže a jdeš na pivo.Horší je když dojedeš do přístaviště a personál tě odežene,že tyto místa jsou pro půjčovnu,tak ti nezbývá nic jiného než se vydrápat po zarostlám břehu,nebo pokračovat dál modlit se ať ještě stihneš komoru.Jinak provoz komor od 10hod je taky půvabný.Ráno vstaneš,posnídáš a pak do desíti v tom pařáku čučíš na zavřená vrata,která jsou cca co 5km.Ale jak říkám,vyzkoušet je třeba všechno.
jsekera
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod jsekera » úte črc 31, 2012 4:06 pm

no jsem honza, to jen tak pro pořádek...... , co máš furt s tím jiříkem?
loď mám na moravě komplet celou sezonu a nejezdím jen po odpolednech,
ale o to zde snad nejde.........
otevírací doba komor: povodí argumentuje nedostatkem personálu, což při
sezoní činosti chápu, ale řeší to brigádníky, kterých je myslím
dost, prý to nějak nejde kvůli zákoníku práce,musely by být
na každé komoře 2 směny......
Mě osobně tohleto vadí asi nejvíc, ale opět, ozývají se pouze
stále dokola jen místní, velmi úzká skupina ( a to ani ne skupina,
protože nejsme schopni se nějak v úsilí spojit) , neoficiálně z povodí
zazněl i hlas, že o to stejně veřejnost nemá zájem, asi jsou spokojení,
když se nikdo neozývá, tož proč se tím zabývat........
mimochodem KAŽDÝ kdo provozuje kolem moravy a baťáku nějakou
živnost, má osobní dálkový ovladač od komor. Je jenom na lidech, jestli
se toho budou, či nebudou dožadovat..........
Kvalita vody: no já osobně se spíš raději pohybuji na volné řece a tam to jde spíš pomalu k lepšímu,
na téměř se nepohybujícím se kanálu jaksi lepší vodu než v řece ani neočekávám,
a na koupání (nemyslím hygienu) je řeka........
No a to zázení:všechny 3 nové se nachází v lebonem popsaném úseku mezi babicemi a veselím, kde prý nic není....
1.komplet. zrekonstruované přístaviště ve starém městě, sprchy, sociálky, jídlo.....
2.na jezu u kunovského lesa , 49°3'46.617"N, 17°25'23.898"E, letos nově otevřená
zašívárna u osla, sociálky, jídlo, pití..... není tam břeh. přípojka.
3.penzion u komára,49°2'59.220"N, 17°26'2.601"E, na olšavě, musí se odbočit do levobřežního
přítoku moravy a jet ještě cca 1km, ale letos tam povodí komplet opravilo břehy, přebagrovalo,
zajíždí tam dokonce s "místní lodní linkou", s ponorem do 1m by neměl být problém.
+ např. již výše zmiňované městské molo v UH, kde proud+voda jsou 24h denně.
+ možnosti občerstvení po cestě např v uherském ostrohu........
no nevím , asi jak se kdo dívá kolem sebe, že.......
Jasně, že to má spousty much (nejen těch na toaletách :-) ) ale to je zatím ještě o vývoji a taky o tom kdo co chce. baťák je spíše technická památka než nějaký přírodní div a na pěkný ježdění jedu někam jinam, nebo min.na volnou řeku......
podle mě to za to vidět stojí, obzláště když si člověk uvědomí k jakému účelu to bylo zbudováno.......
trochu nepohodlí beru jako daň za poznání a dobrodružství.
tož asi tak, musí opět pracovat, tož později
sek
MERCHANT
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MERCHANT » úte črc 31, 2012 4:09 pm

to jsekera

Máš pravdu. Není vše jen bílé a černé.
Je snadné plivnout jedouvatou slinu.
Ale zkusil jsi si někdy zadat na internetu "Baťův kanál"?
Já ano. Našel jsem tam vždy jen jak je to super. Jak je vše zajištěné a pod.
Chápu, že nejde vše hned. Ale proč inzerují co není pravda.
Mohu srovnávat.
Absolvoval jsme plavbu po Holandských kanálech.
Tam by jsme měli sbírat zkušenosti.
Připlul jsme k automaticky ovládanému mostu. Kamera mne načetla.
Zablokovala dopravu, zvedla most a já proplul.
U nás něco nemyslitelného. Představa, že by pan podnikatel ve svém přepichovém Audi musel čekat,
až nějaký turista propluje :whist:
Přesto pořád doufám, že na Baťák jednou vyrazím.
lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod lebon » úte črc 31, 2012 5:54 pm

Tak dobře Honzo,už opravdu naposled,zakoupil jsem publikaci od batacanal.informoval se telefonicky(vic už neumím) a ani v Plavebním atlase není nic z toho co píšeš uvedeno(už ho nepotřebuji můžu ho věnovat),ale je to jak říkáš "technická památka" a to doslova se vším všudy,akorát ta reklama je nadčasová.Nikoho neodrazuji,nikoho nepomlouvám,toto jsou suchá fakta zažitá na holou kůži,a to jsem nepodcenil přípravu a vše jsem zišťoval.Jo doma jsem taky o všem informován,ale když přijede přezpolák,tak je v prdeli.Jinak musím souhlasit,je to technická památka a tu stačí vidět jednou jako u nás těžní věž.Ale už dost,kdo nezažije a podlehne tlaku reklamy a klamných informacím agentury ten stejně neuvěří.
janekz
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod janekz » úte črc 31, 2012 8:30 pm

Si myslím, že je nutné i takto negativní názor transportovat na zodpovědná místa - u Baťáku asi nejspíš na tu agenturu. Není třeba vyžadovat odpověď či vysvětlení, chápu že z toho může jednoho cyp střelit. Ale pokud chceme, aby se něco pohlo a změnilo - a to bychom chtít měli, vždyť tu žijeme - je to naše jediná možnost a skoro až občanská povinnost.

Až se na agentuře podobných kritik sejde hodně a všechny budou podobné, je rozhodně šance, že se něco pohne.

Takže varování ostatních potenciálních návštěvníků je sice príma, ale jediný výsledek tohoto postupu může být, že zanikne další možnost plavby v ČR.

Já osobně píšu emeila vždy, když jsem nespokojený a nepátrám, jak s ním bude naloženo. Mám dobrý pocit, že jsem přiložil stébélko při budování světlých zítřků lidstva... :)

Ahoj, Janek

P.S.: já několikrát prožil na Baťáku príma lodní den s dětmama. Jenže jsem místní a tak vím, co můžu očekávat, třeba to koupání by mě nenapadlo ani ve snu (hodně divokém).
jsekera
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod jsekera » úte črc 31, 2012 10:05 pm

já jsem doufám nikde nenapsal, že je vše v pořádku, nepopírám, že měl někdo špatný zážitek,
jen se jen snažím,právě pro to,že to vidím zblízka, podat zprávu o reálném stavu věcí, mě málo
místa ke kotvení a komory taky pěkně štvou a nejen tyhle věci..... jenom mě dost překvapily
řekněme úplně negat.reakce, že si ti lidi nevšimli ani jedné věci, která by se jim líbila.......
baták je jako muzeum(tou atraktivitou plavby) taky tam asi nebudeš chodit každý týden,
(asi třeba jako ta těžební věž,když jsi fanoušek do těžby) ,
třeba jednou za rok,dva, já osobně tam zajíždím jen s někým kdo to chce vysloveně vidět,
až bude dokončena komora na ježově, to bude jiná,splavnost až do kroměříže :good:
jak jsem říkal dávám přednost tomu málo řeky od spytihněvi dolů po proudu a moje zážitky
byly povětšinou kladné (přece si nějakým volem nenechám zkazit svoje volno.. ) i když
je fakt že "kemp" ve veselí stojí za to :mad:

tož tak, jen mi přišlo, že takový výkřik do tmy(pokud je to jen zde na foru)nic neřeší
a přišlo mi správné reagovat. nic víc. na nikoho jsem doufám jedovatě neplivl a jestli někdo
jinný, budiž mu to odpuštěno.
nic musím makat, zatím.
sek
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » úte črc 31, 2012 10:10 pm

Bolo tu spomínané moje meno, takže na Baťák som sa išiel pozrieť najskôr autom, nie na bicykli a dosť ma to tam vtedy šokovalo. Brehy obrastené burinou, to bol ten hlavný pocit. Po čase, po rokoch ma Červík nahovoril, aj ostatných a vyrazili sme tam s vlastnými loďkami. Našťastie sme tam neboli v lete, ale na jeseň. Pozitívne bolo že tam boli vybudované kotviská- úvaziská, všade boli bufety. Oproti Dunaju taký diezniland. Ale zas oproti Labe neuveritelne dobre vybudované, na Labe okrem Cidliny- hospody pri vode nie je nič, alebo nebolo keď som tam pred dvomi rokmi bol. V mestách žiadne verejné úvazisko pre malé lode, ale ani marína, alebo reštaurácia na vode.
Vadilo mi že sme nemali kde prespať, chýbajú vodácke kempy. Jeden sme sce našli, ale až pri ceste speť. Zázemie ako sprchy a WC sme neriešili, boli sme na dva dni, resp. WC sme riešili v kríkoch. Porovnávať to s Holandskom, alebo kanálmi inde v Europe nie je úplne kóšer. V zásade som bol spokojný, ale v lete by som tam nešiel. Byť na vode a nemôcť sa kúpať je fakt hrozné.
dako
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dako » sob srp 04, 2012 9:11 am

Chci se jen zeptat, byly tady vzpominane dalkove ovladace od komor na Batovem kanalu. Temi ovladaci se daji otevirat komory i mimo jejich provozni hodiny? tj. i mimo 10 - 18 hod nebo dokonce i mimo provozni dny?
Jinak nektere pujcovny jiz maji vypsane plavebni plany na rok 2013, kde uz pocitaji s celotydennim (tedy krome pondelka) provozem plavebnich komor uz od cervna. Dosud je to totiz:

cervenec,srpen; utery - nedele
kveten,cerven,zari rijen; patek - nedele.

Kdyz tak me opravte. Pokud to mam blbe.
kanic
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 21

Příspěvekod kanic » sob srp 04, 2012 11:11 am

Snad jo. Horší bude dostat se k němu do zamčené komorárny.
Z vlastní zkušenosti je lepší přenosná loď.
jsekera
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod jsekera » sob srp 04, 2012 11:23 am

zatím je to na bázi domluvy, s tím kdo ovladač má,
nyní se komora po provoz.době komplet vypíná,
s ovladači by musela zůstat "pod proudem" něco jako stand-by mód,
i když vzhledem k nutnosti vystoupit(zejména při proplav. proti proudu,
kdy nevím co je za vraty- kvůli možnosti zaklínění naplav. dřeva)
by i tohle nebylo zdržení, jedno otočení vypínačem...........
zatím se ovšem na povodí moravy tváří, že ovladače půjčovat moc nechtějí.......
je potřeba se dotazovat přímo na povodí, pobočka uherské hradiště.
tož tak,
sek

edit: p.s.:je krásně,beru děcka a jdem jezdit. teď hned :D

Zpět na