Alternativa k Wallas 1300 ?

Palubní instalace, zařízení a výbava lodě pro plavbu.

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 18

Alternativa k Wallas 1300 ?

Příspěvekod Martin88 » pon říj 22, 2012 2:03 pm

Hledám malé topení /petrolej nebo nafta/, nejvíce by mě vyhovoval Wallas 1300, i kvůli flexibilnímu odvodu spalin,
ale ta cena :?
Tak kdyby někdo někde viděl něco podobného, písněte mi sem,díky
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 6

Příspěvekod Monty » pon říj 22, 2012 3:18 pm

dodo
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dodo » pon říj 22, 2012 4:13 pm

taky jsem nad Wallasem premejslel ale pak me odradilo zejmena to, ze kazdejch "par" (nevim presne, snad 100 nebo tak nejak) hodinach provozu se udajne zablokuje a melo by se nechatzkontrolovat a seridit ve Wallas certifikovanym servisu.

Psal jsem jim tam, jestli je to pravda a ze mi to prijde divny protoze muzu bejt treba nekde daleko kde servis Wallas neni. A oni mi trochu jinymi slovy odpovedeli, ze jejich topeni neni urceny pro pravidelny topeni ale spis si obcas o vikendu kdyz je chlanejc pritopit :(

Tak jsem sel do Atesa (Brano).
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Martin88 » čtv říj 25, 2012 2:54 pm

Monty - díky, ébršpéchr je ještě o kousek dražší, ale pomohla mi konzultace s jejich technikem
dodo - ten servis mi ani nenapadnul :shock:

zatím tedy budu vymýšlet variantu s kamny na dřevo, ale kam s komínem? :mad:
dodo
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dodo » čtv říj 25, 2012 4:40 pm

Kdysi jsem taky premejslel o kamnech na drevo - jenze krome toho kam s kominem budes muset vyresit dalsi vec a to "kam s drevem". Aby jsi mel dost suchyho dreva kdyz treba bude tejden prset.

pokud ti nevadej kamna s kominem tak jdi radsi do nastennych kamen na naftu, napr. Sigmar marine heater 120

http://www.sigmarine.com/products.html

Kdybych na ne mel misto tak bych do nich sel. Udajne jsou velmi spolehlive protoze nemaj zadne pohyblive casti. Pry je pouzivaji rybari na Aljasce stylem "na podzim zapnout a na jare vypnout" :good: Spousta jachtaru na zahranicnich forech si je pochvaluje

Mozna bys me napsat do jake to chces lodi, protoze to bude asi celkem zasadni
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Martin88 » čtv říj 25, 2012 5:20 pm

je to do starého ocelového motoráčku,kde není ale skoro vůbec žádné místo na nic,salon má 2x2m a boky jsou prosklené,jediná možnost, kam dát topení,je pod schůdky do salonu, nebo na zadní nebo přední stěnu,ale tam se mi zase nehodí vyústění komína zkrz střechu.
podobná kamna jak píšeš jsem viděl tady ale nevím co s tím komínem
no a navíc také nestojí pětikilo :?
Stanislav
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 50

Příspěvekod Stanislav » čtv říj 25, 2012 5:28 pm

Měl jsem v lodi naftová kamna Refleks 62M. http://www.refleks-olieovne.dk/default. ... umber=1563 Plná spokojenost, teď budu dávat větší s vyším výkonem. Vedle nich stály druhá kamna na pevná paliva. Používali jsme oboje, do těch na pevná paliva jsem kupoval normální brikety. Dřeva by muselo být hrozně moc. Tak že když bylo pevný tak pevným a jinak naftou. Ta vychází dráž.
Jinak mám ještě oboje kamna ve stodole a kdyby jsi měl zájem tak jsou k mání. Kamna na pevná paliva už do lodě dávat nebudu.
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Martin88 » pát říj 26, 2012 12:19 pm

Stanislav píše:Měl jsem v lodi naftová kamna Refleks 62M. http://www.refleks-olieovne.dk/default. ... umber=1563 Plná spokojenost, teď budu dávat větší s vyším výkonem. Vedle nich stály druhá kamna na pevná paliva. Používali jsme oboje, do těch na pevná paliva jsem kupoval normální brikety. Dřeva by muselo být hrozně moc. Tak že když bylo pevný tak pevným a jinak naftou. Ta vychází dráž.
Jinak mám ještě oboje kamna ve stodole a kdyby jsi měl zájem tak jsou k mání. Kamna na pevná paliva už do lodě dávat nebudu.

Refleks mám v hledáčku také,tyhle,kvůli velikosti jediný vhodný,ale ten komín .... nechce se mi dělat díru do střechy,ale asi to jinak nepůjde
martin111
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod martin111 » pon říj 29, 2012 7:52 am

Můžu potvrdit,mám v lodi Reflleks http://refleks-olieovne.dk/default.asp?PageNumber=3473 nesmdí ani trochu a výkon více než dobrý.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » úte lis 20, 2012 7:12 pm

[quote="martin111"]Můžu potvrdit,mám v lodi Reflleks http://refleks-olieovne.dk/default.asp?PageNumber=3473 nesmdí ani trochu a výkon více než dobrý.[/quote]

Nevyžadujú pripojenie na elektrinu? Ak nemajú rozfuk, tak vyhrejú všetok priestor, nie su studené kúty?
Stanislav
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 50

Příspěvekod Stanislav » úte lis 20, 2012 10:22 pm

Je to lokální topidlo, jsou místa kde je chladněji. Asi by to šlo doplnit ventilátorem. Já to měl v salonu a tam to stačilo. Asi také záleží na vyhřívaném prostoru a izolacích.
martin111
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod martin111 » stř lis 21, 2012 7:43 am

Jedinou elektriku vyžadují pokud doléváš do spádové nádrže naftu el čerpadlem.Co se týká vytopení prostoru tak jak píše Stanislav je to lokální topidlo ale jediný prostor co nám to moc nevyhřeje je ložnice za zavřenýma dveřma....Co se týká izolací tak jsou velmi důležité,mám 8cm stříkané pěny a do teploty okolo 0 je to dobré.Jen je nutné si dát pozor na tepelné mosty.Prostor vyhřejou pěkně a za chvíli hledáš studenější kouty,ale pokud běží déle lod se pěkně prohřeje a hlavně vysuší.
MJvonVDF
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod MJvonVDF » pon úno 04, 2013 10:13 pm

dodo píše:taky jsem nad Wallasem premejslel ale pak me odradilo zejmena to, ze kazdejch "par" (nevim presne, snad 100 nebo tak nejak) hodinach provozu se udajne zablokuje a melo by se nechatzkontrolovat a seridit ve Wallas certifikovanym servisu.

Psal jsem jim tam, jestli je to pravda a ze mi to prijde divny protoze muzu bejt treba nekde daleko kde servis Wallas neni. A oni mi trochu jinymi slovy odpovedeli, ze jejich topeni neni urceny pro pravidelny topeni ale spis si obcas o vikendu kdyz je chlanejc pritopit :(

Tak jsem sel do Atesa (Brano).

Tak Wallase mam ale 3000DX, velka spokojenost, a teda v kuse natopino hodne pres 150 .. mozna 200h ted za sezonu.. .. tak doufam ze to neni nic moc co by me ted v tech mrazech melo potkat :D Sice tomu uz trosku je slyset vetrak, ale za novej (30D), co by se mi chtel vypinat a byl preplnenej pi***ama, to teda asi fakt nevymenim...
boskam
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod boskam » pon srp 19, 2013 10:36 pm

Zvažuji koupi lodě s topením wallas bootsheizer 1800D. Nevíte co se do něj leje za palivo, resp. Co koupit a kde koupit.
V manuálu je "lamp paraffine oil" nebo " esso exol D 60 (d180-220)"
MJvonVDF
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MJvonVDF » úte srp 20, 2013 11:58 am

boskam píše:Zvažuji koupi lodě s topením wallas bootsheizer 1800D. Nevíte co se do něj leje za palivo, resp. Co koupit a kde koupit.
V manuálu je "lamp paraffine oil" nebo " esso exol D 60 (d180-220)"

tak "lamp paraffine oil" je proste petrolej (do lampy)... :D
boskam
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod boskam » úte srp 20, 2013 1:37 pm

To vím, že je to petrolej, mě šlo spíš o zkušenost, co kdo používá. Jestli je rozdíl mezi výrobci nebo jestli není vhodné používat nějaký speciální petrolej s ohledem např. na životnost, spaliny ... Prostě poradit, kdo s tím má zkušenost, abych se neučil z vlastních chyb 8) .

Zpět na