otočný přepínač 220 V
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- mysacek
- s/y Kirké
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
otočný přepínač 220 V
Ahoj,
nedaří se mi najít přepínač pro 220 V. Jde o přepínání různých zdrojů 220 V na lodi (ponton, generátor, měnič).
Takže otáčením ideálně ve třech pozicích, ale postačí i dvě) přepínám všechny tři dráty, tedy živý, nulák i zem.
Díky Myšák
nedaří se mi najít přepínač pro 220 V. Jde o přepínání různých zdrojů 220 V na lodi (ponton, generátor, měnič).
Takže otáčením ideálně ve třech pozicích, ale postačí i dvě) přepínám všechny tři dráty, tedy živý, nulák i zem.
Díky Myšák
-
- radioamatér
- Reputace: 12
- Kontaktovat uživatele:
Tady se delali prepinace a slo to rozebrat, povymenovat vacky, kontakty jak jsi potreboval, jde nastavit az 6 poloh. jedina vada ze clovek musel mit suple rozebranejch, treba se nekdo najde kdo to ma. V tomhle byl bezkonkurncni KSP16, novejsi jsou mensi a skladani je clovece nezlob se.
Mam tri dvoupolove prepinace vedle sebe, 16A, nejsou ale navzajem blokovane. Je to asi
12 cm siroke a ma to prepinani kolebkou. Muzu dat k mamce a az bude neco posilat pridala by to, moc to nevazi.
Mam tri dvoupolove prepinace vedle sebe, 16A, nejsou ale navzajem blokovane. Je to asi
12 cm siroke a ma to prepinani kolebkou. Muzu dat k mamce a az bude neco posilat pridala by to, moc to nevazi.
Naposledy upravil(a) Beda dne pon pro 17, 2012 12:34 pm, celkem upraveno 2 x.
pakeťák
podivej se na stranky Obzor Zlín nebo jim primo napis
navrhnou reseni a i poslou
navrhnou reseni a i poslou
- mysacek
- s/y Kirké
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji všem, zejmena tove, páč Obzor Zlín je trefa do černého...
Blbé je, když člověk ví, co chce, ale neví, jak se to jmenuje
Mám ještě jeden dotaz na elektrikáře...
Břehová přípojka jde rovnou do jističe s proudovým chráničem a potom do tohohle vačkového spínače. Takže ostatní zdroje budou buď bez proudového jističe nebo pro každý zdroj bude extra proudový jistič, což mi příjde trošku jako blbost. Nebo bude proudový jistič až za spínačem, jenomže to se mi tam budou v ocelové lodi motat dráty bez proudové ochrany, což mi také nepříjde ideální, takže babo raď.
Myšák
Blbé je, když člověk ví, co chce, ale neví, jak se to jmenuje

Mám ještě jeden dotaz na elektrikáře...
Břehová přípojka jde rovnou do jističe s proudovým chráničem a potom do tohohle vačkového spínače. Takže ostatní zdroje budou buď bez proudového jističe nebo pro každý zdroj bude extra proudový jistič, což mi příjde trošku jako blbost. Nebo bude proudový jistič až za spínačem, jenomže to se mi tam budou v ocelové lodi motat dráty bez proudové ochrany, což mi také nepříjde ideální, takže babo raď.
Myšák
- kolovratek
- návštěvník fóra
chránčka
je možny pouzit pro ulozeni kabelu treba plastovou nebo pancerovou chranicku - trubku - co by chranila pred mechanickym pozkozenim a naslednym zkratem, ale dostatecne dimenzovanej kabel mozno i dvojitou izolaci bohate staci / guma HO7 RN-F /
- kolovratek
- návštěvník fóra