A vyhnout se benzince ve Splitu,to je jak Biogrd se Sukoš dohromady

Moderátoři: vilma, Pepa, smike
Cernoch píše:......A k tomu tankování mimo domovskou marinu...myslel jsem, že charterovka vyžaduje účtenku z domovské mariny. Opravdu akceptují těch pár uplutých mil??
Baharis píše:....
- Ukazatele nafty jsou ve většině případů na prd. Jo, někde se na ně dívají. Ale dost často také zapisují stav motohodin a dokáží si spočítat kolik loď projela. ...
Baharis píše:Možná to není oficiální název, no my tomu tak říkáme. Zajíždění do ježků - do kójí. Jak píše Standa83 a fotkou to dokládá. Výhodou je že při bočním větru není potřeba rychle rychle vázat mooring, loď se vždy bokem opře a váže se také bokem. Na straně ježka je potřeba, aby fendry lízaly vodní hladinu. Dlouho je měla (co já vím) jen Mandalina a Kremik, nedávno jsem to viděl ještě někde jinde, ale nemůžu si vzpomenout.
Kremik je opravdu bez benzinky, minimálně pět let.
Nedivím se obav z tankování, bývá to děs. A když třeba člověk chytne v Biogradu SZ vítr 15-20 uzlů, metrové vlny a konec nějaké regaty (cca 20 lodí), kdy jsou někteří tak sprostí, že se snaží předbíhat, do toho příjezd a odjez trajektu, to je opravdu lahůdka. Samozřejmě bez příďáku. To by jinak nebavilo.
Na tom panoramiu mě zaujal pohled na Monaco. V sobotu večer jsme stáli nad ním a tankovali...
Baharis píše:IvoKu, je mě to líto, ale mosím.
Mandalina je poloostrov, nacházející se na dotek, JV od města Šibenik. Odtud název Marina Mandalina. Který je zažitý, ale mám dojem že teď už neplatí. Marínu, místní charterovou společnost, stejně jako přilehlé loděnice, vlastní společnost NCP. A mám dojem, že už přejmenovali i marínu na NCP.
EDIT: Heavy trochu výše dal kousek mapy...
Ante píše:můj názor je, že pro začátečníka čím horší tím lepší, zkušenost nenahradíš. Příště zase pojedeš tam kde to je snadné a pak zase a tak dál až jednou bude situace kdy ti nic jiného nezbude a ty budeš vystresovaný k tomu špatné podmínky a jsi víš ke ?
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host