MartinB píše:J.....
Takže zřejmě nezbývá než před půjčením si nechat od chartrovky potvrdit, že průkaz, který vlastníte je ten pravý a nezbývá než věřit, že pokud řeknou ano, že soud v případě problému neřekne, ne.
.........
Přijde mi, že by bylo podnětnější, kdybychom se dohodli co nám vadí, než se handrkovat jak báby na trhu a s tím vyrazit na ministerstvo, třeba by se nějakých drobných vylepšení dosáhlo.
Vím, že na ministerstu jedná ČANY, je tu někdo další kdo může zvednout ruku ???
Myslím (jsem přesvědčený o tom) že ČANY jedná v zájmu jachtařů, myslím, těch jachtařů pro které jachtaření není obživou, tedy pro rekreační.
.........
První citace MartinaB
Po X-té první. U charterovky ty jako přebírající skipper prohlašuješ, že máš oprávnění. Nikoliv, že by charterovka dala nějaké potvrzení.
Jakmile budeš takové potvrzení chtít, upozorňuješ na nedodržení všeobecných podmínek z Tvé strany. Vystavuješ se nebezpečí, že Ti loď nepůjčí a propadne půjčovné bez náhrady - viz storno podmínky. Tento postup bych nedoporučil. Zbývá konec této myšlenky - věřit, že....
Druhá citace MartinaB
To je slovo do pranice. Přečteš-li si vlákno "Uznávání průkazů ČANY", ze kterého toto vlákno impulzem markse mojím přičiněním vzniklo, pravděpodobně dojdeš k názoru, že ČANY tahá ve vztahu k ministerstvu za hodně krátký provázek.
Ze svých rozhovorů se zástupci námořního úřadu na výstavách v posledních několika letech jsem dospěl k názoru, že námořní úřad ČANY jako partnera nebere.
Vyjádření představitelů ČANY v "jejich" vlákně to jen potvrzuje. V dokumentu, který zveřejnil Stanislav v
po 28. leden, 2013 15:18 je zmíněna APL (Asociace výrobců a prodejců lodí) a ANJ. APL nevím jestli má stejné zájmy jako rekreační jachtaři. ANJ nevím co je.
Jestli se tyto firmy dají kontaktovat nějakým smysluplným způsobem jsem pro, abychom šli do toho. Přidám se.
Toto není nic proti ČANY. Mohlo by to jít vedle, společně.
I když zatím se zřejmě ČANY o těchto iniciativách vyslovuje dost negativně.
Vím, že existuje ještě Evropská unie námořního jachtingu EUNJ. Tam jsem taky hovořil s představitelem. Oni se moc do tlaku na změny nehrnou. Snaží se orientovat v problému a vytěžit stávající stav. Vytěžit není pejorativní význam. Spíš využít. Ale toto slovo mívá také negativní význam.
Nebo budeme zakládat další platformu? Nějaké ČANY II pro lidi nemající vlastní loď a charterují? Abychom nešli proti ČANY. Těchto lidí je dnes v ČR víc než majitelů lodí.
Pokud mne chcete zasypat nadávkami, že je to nesmysl, nemusíte. Vím to. Ale kolik dobrých věcí vzniklo z původního nesmyslného nápadu? Mnoho. Je na tom postavena i uznávaná metoda teorie řízení - brainstorming. Nesmyslu se musí někdo chytit a posunout jej do reality. Bohužel z Ostravy toho moc nevyřídím. Chce to někoho z Prahy. Je to časově náročné a hodně nevděčné. Budu podporovat. To už je off topic i tady. Pokud by se toho někdo chtěl chytit, chce to jiné vlákno.
Do hlavního tématu tohoto vlákna (definováno v úvodním příspěvku) se nikomu moc nechce. Asi nejsou informace.