Temža - Londýn a okolie....
Moderátoři: vilma, Pepa, david
-
- aktívní jachtař
- Reputace: 20
Temža - Londýn a okolie....
Ahoj.
V sobotu som mal návštevu z Londýna „kamarát dlhodobo žijúci v Londýne“ a pozval nás na návštevu. Prezrel som okolie Londýna na google mape a hlavne rieku Temžu. Podľa mapy to vypadá pekne. Zvažujem tú návštevu spojiť s nejakou plavbou po rieke Temža.
Plavil sa z Vás niekto na rieke Temža ?
V sobotu som mal návštevu z Londýna „kamarát dlhodobo žijúci v Londýne“ a pozval nás na návštevu. Prezrel som okolie Londýna na google mape a hlavne rieku Temžu. Podľa mapy to vypadá pekne. Zvažujem tú návštevu spojiť s nejakou plavbou po rieke Temža.
Plavil sa z Vás niekto na rieke Temža ?
- ixxo
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 32
Dedko, len výletnou loďou medzi parlamentom a Towerom
ale ako som videl Temža nad Londýnom je uzučká ale je tam kanál medzi Londýnom a Liverpoolom, narrow boat sa dá požičať. VV Camden Town som sedel dosť dlho pri komore a obdivoval ako to funguje, chlapík sedel za kormidlom a dáma behala po komore, ručne otvárala a zatvárala vráta, ale išlo jej to od ruky, nerobila to po prvý krát.

- Strycek_Bidlo
- zkušený harcovník
- Reputace: 8
- Kontaktovat uživatele:
Tady máš online mapy a pilota:
http://www.visitmyharbour.com/harbours/thames-estuary/
http://www.visitmyharbour.com/harbours/thames-estuary/
- maxik1958
- zkušený harcovník
- Reputace: 36
- Kontaktovat uživatele:
A tady inspiraci NarowBoats http://www.starelode.cz/index.php/forum ... arni-cluny
V centru bych to asi neřešil - je tam docela hustý provoz - zejména výletní lodě, ale kolem od Richmondu dál - Hampton Court, Sunburry, Weybridge je řeka moc hezká a je na ní plno menších lodiček. Tam a případně výš proti proudu by to mohlo být zajímavé. Neplavil jsem se tam, jen jsem očumoval na návštěvě...
- avalon
- aktívní jachtař
- Reputace: 10
Dedko, Temzu ti vrelo odporucam, je to super napad!! Az po Londyn trosku problem s velkym prilivom ale Richmond co je uz trosku vyssie uplna nadhera!!! No a Windsor fantazia!! kukni toto: http://www.windsor.gov.uk/discover-the- ... ames-trail Bol som 

-
- aktívní jachtař
- Reputace: 20
Jé ! Jéé ! Jééé !!!
Chlapi, každému pekne ďakujééém !!!
Ixxo, už vidím ako moja "babkadáma" behá po komore, a ručne sa pokúša zatvoriť či otvoriť vráta.......
Strycek_Bidlo, super mapy a ten pilot, on a line, je tiež super ......
maxik1958, tak to je skutočne inšpirááácia, už sa balíme.......
Pán Baharis, babka má na příďi člna čestné miesto, ona to ulídááá...
Ale trocha tej Tvojej mape nerozumiem. Keď som ju priblížil, tak na tej mape sú samé číslice...
Hm... asi sa Tvojej deti na mape učili násobilku, či hrali nejakú hru.
pre mňa, neznámu .....
Bahno, ak zdravie dovolí, tak na budúci rok to, ofotím a keď budete dobrý, tak možno aj opíšem, yes ?.....
Jano, na tú hustú premávku výletných lodí, mám recept. Ráno 6°° budíček a každá rieka je, len a len naša !
Výletné lode sa vtom čase, upratujú, dotankúvaju, dopĺňajú si všelijaké zásoby a na plavbu sa vydajú najskôôôr, až po 9°° a za ten čas si centrum užijeme.....
Avalon, Hm... problém s prílivom ? To nemyslíš vážne ! Ty nepoznáš naše kvality ? Ty nevieš že náš Linder je nepotopitelný (až kým sa nepotopí ! je stále nepotopitelný !)
A ty nevieš že sa proti prílivu dá plaviť aj na súši ?....
Všetky odkazy som pokukal a je to skutočne paráda !!!
Už som zbalený, ale nie do Londýna, ale na vikendovú plavbu v Holandsku....
Chlapi, každému pekne ďakujééém !!!

Ixxo, už vidím ako moja "babkadáma" behá po komore, a ručne sa pokúša zatvoriť či otvoriť vráta.......

Strycek_Bidlo, super mapy a ten pilot, on a line, je tiež super ......

maxik1958, tak to je skutočne inšpirááácia, už sa balíme.......

Pán Baharis, babka má na příďi člna čestné miesto, ona to ulídááá...

Ale trocha tej Tvojej mape nerozumiem. Keď som ju priblížil, tak na tej mape sú samé číslice...
Hm... asi sa Tvojej deti na mape učili násobilku, či hrali nejakú hru.
pre mňa, neznámu .....

Bahno, ak zdravie dovolí, tak na budúci rok to, ofotím a keď budete dobrý, tak možno aj opíšem, yes ?.....

Jano, na tú hustú premávku výletných lodí, mám recept. Ráno 6°° budíček a každá rieka je, len a len naša !

Výletné lode sa vtom čase, upratujú, dotankúvaju, dopĺňajú si všelijaké zásoby a na plavbu sa vydajú najskôôôr, až po 9°° a za ten čas si centrum užijeme.....
Avalon, Hm... problém s prílivom ? To nemyslíš vážne ! Ty nepoznáš naše kvality ? Ty nevieš že náš Linder je nepotopitelný (až kým sa nepotopí ! je stále nepotopitelný !)

Všetky odkazy som pokukal a je to skutočne paráda !!!

Už som zbalený, ale nie do Londýna, ale na vikendovú plavbu v Holandsku....
Re: Temža - Londýn a okolie....
Ahoj, jedu na prodlouzeny vikend prvne v zivote do Londyna. Neporadil by mi nekdo bazar lodnich veci? Moje romanticka predstava je obchod po strechu narvany mosaznymi doplnky:-) Nebo mam obejit poulicni trhy?
Diky!
Diky!
- pavelmicek
- návštěvník fóra
- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
Portobello market je bleší trh každou sobotu, je to celá ulice plná krásného vintage haraburdí, není to zaměřeno čistě na nic (takže ani nijak přehnaně na lodní krámy), ale zároveň tam najdeš vše co je staré a autentické.
Svého času jsem byl v Londýně pečený mazaný. S řadou přátel, kteří tam žili a studovali jsem si udělal seznam míst kam posílám všechny, kteří Londýn navštíví. Dokonce jsem si vytvořil i tištěného průvodce, ale není pro každého (standardní turista ovce, který prahne v prvé řadě vidět královnu si moc nepočte). Tiskl jsem to jako dárek formou fotoknihy. Je to 80 stran vytipovaných míst, které za ty roky podle mě stojí za to.
Udělal jsem to pro 8-mi denní výlet. S tím, že všechny vstupy jsou zadarmo a každý den mám i vytipované místo kde se dobře a levně najíst, většinou kde jí i místní. Kde jsou skvělé výhledy na Londýn. Na konci je mapa. Něco je česky něco anglicky, texty jsem samozřejmě kopčil z všelijakých zdrojů. Nečekej, že vše je krásně popsáno proč a jak to navštívit. Řada míst má v průvodci jenom název a fotku, zbytek si ověř sám jestli tě to zajímá. Začátek přeskoč tam jsou všeobecné bláboly.
Low-res verzi si můžeš stáhnout zde.
Svého času jsem byl v Londýně pečený mazaný. S řadou přátel, kteří tam žili a studovali jsem si udělal seznam míst kam posílám všechny, kteří Londýn navštíví. Dokonce jsem si vytvořil i tištěného průvodce, ale není pro každého (standardní turista ovce, který prahne v prvé řadě vidět královnu si moc nepočte). Tiskl jsem to jako dárek formou fotoknihy. Je to 80 stran vytipovaných míst, které za ty roky podle mě stojí za to.
Udělal jsem to pro 8-mi denní výlet. S tím, že všechny vstupy jsou zadarmo a každý den mám i vytipované místo kde se dobře a levně najíst, většinou kde jí i místní. Kde jsou skvělé výhledy na Londýn. Na konci je mapa. Něco je česky něco anglicky, texty jsem samozřejmě kopčil z všelijakých zdrojů. Nečekej, že vše je krásně popsáno proč a jak to navštívit. Řada míst má v průvodci jenom název a fotku, zbytek si ověř sám jestli tě to zajímá. Začátek přeskoč tam jsou všeobecné bláboly.
Low-res verzi si můžeš stáhnout zde.
vytisteno - diky! hires sem nenasel, ale neva:-)))) Portobello road je asi 300m od hotelu, takze neni co resit 

- pavelmicek
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:

Něco cenově rozumného? Taky tam v červnu pojedeme a je tam rok od roku dráž a zatím netuším, kde se ubytujeme. Azyl už nám tam nikdo z kamarádu neposkytne.Brubbel píše:Portobello road je asi 300m od hotelu..
Hele chytli sme asi 65% slevu na 4 hvezdu na booking.com. Takze ano 

- pavelmicek
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Já nemůžu na 8-mi denní pobyt pro 3 na žádnou slevu narazit sakryš. A to už zkouším od listopadu checkovat
Zatím to vidím na www.airbnb.co.uk To vychází cenově líp než booking

Moje zatim jedna zkusenost s airbnb byla velmi smutna. Nezapomen, ze tam musis platit uklid. Naposled jsem s nim spekuloval cestou do Parize, ale nakonec jsme skoncili v hotelu, protoze prave s uklidem to vyslo stejne draho, navic v hotelu dostanes snidani a mejdlicko 

- Martin88
- aktívní jachtař
https://youtu.be/Hpvt0itBgAI
Nahodou jsem narazil na toto video, takze ted hltam i vsechny dalsi dily
Dle wiki je v Britanii cca od r.1750 vybudovano kolem 6.500km kanalu, kez bych mel cas projet alespon desetinu
Nahodou jsem narazil na toto video, takze ted hltam i vsechny dalsi dily
Dle wiki je v Britanii cca od r.1750 vybudovano kolem 6.500km kanalu, kez bych mel cas projet alespon desetinu