http://byznys.lidovky.cz/cez-by-chtel-z ... rgetika_hm

Moderátoři: vilma, Pepa, smike
brin píše:Nevím, ale z laického pohledu mi to přijde jako nesmysl - jaký přínos by to mělo? Již dnes jednou elektrárny ve špičkovém režimu a vody je relativně dost - kolik odstávek se pravidelně na elektrárnách dělá? O kolik by bylo možné touto přestavbou zvýšit případný okamžitý výkon? A pobere koryto případný zvýšený průtok vody? Podle mě ukládat energii do vody, které je dost je dost "censored"é. Tahání peněz z kapes daňových poplatníků.
Zdenda12345 píše:Tak především využívání solární energie není zelený nesmysl! Je to budoucnost. Nesmyslná je bohužel aplikace u nás (tedy nesmslná pro většinu z nás... je tu pár vyvolených). S větrnou energií je to trochu komplikovanější.
Baharis píše:Ano, velká pravda. Solární energie je BUDOUCNOST. To bezesporu a já jí fantím. Sám částečně vytápím domek solárem a je to příjemné. Nikoliv ovšem přítomnost! V současné době to je v rozsahu jaký je, hrozný nesmysl. A přes to vlak nejede.
Baharis píše:Ano, velká pravda. Solární energie je BUDOUCNOST. To bezesporu a já jí fantím. Sám částečně vytápím domek solárem a je to příjemné. Nikoliv ovšem přítomnost! V současné době to je v rozsahu jaký je, hrozný nesmysl. A přes to vlak nejede.
david píše:a jedna soutěžní: kde byla postavena první přečerpávací elektrárna u nás?
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů