skipper píše:elan3 píše:Orlíka se to bude týkat minimálně, zásadní úpravy čekají Kamýk ,tam bude kolísat hladina a celý Kamýk se bude muset prohloubit .
Právě naopak, vše podstatné se musí odehrát na Orlíku.
Kamýk i dnes slouží především pro vyrovnání kolísavého odtoku ze špičkové elektrárny Orlík.
To mi prosímtě vysvětli? Kamýk má turbíny čtyři, orlík myslím dvě, když mele orlík, kamýcká je tak malá nádrž že dlouho jeho vodu neudrží. Od nepaměti meleme na raní a noční špičku, aspoň tak jsem to chápal já ( rozednění/setmění). Poslední dobou v létě po poledni, předpokládal jsem že nástup klimatizací. Učili nás ve škole a potvrdili při prohlídkách přehrad, že vodní elektrárny jsou hlavně doplněk tepelných elektráren do kolísavých zatížení. Kamýk jako přehrada je stavěna jako vyrovnávací hráz, pro velký spád hladiny od orlíku, by při plném výkonu elektrárny docházelo k velkým erozivním silám, proto je také tak blízko orlíku. Tolik o tom vím já, doba se mění a informace se překrucují, mohl by jsi mi to prosím upřesnit, nerad bych žil v bludu.
Neumím to už smazat a ono je to vlastně už výše vysvětleno, o úpravách na Kamýku jsem zatím nic neslyšel, tak poprosím moderátory o smazání než se rozvine zbytečná debata.