mapy Itálie

Mapy námořní, řek a kanálů + odkazy ke stáhnutí. Ale také požadavky na hledané mapy. Třeba je někdo má.

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

hele
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

mapy Itálie

Příspěvekod hele » úte říj 30, 2007 6:25 pm

Ahoj!
Neví někdo o naskenovaných mapách Itálie - konkrétně jihozápad - Lipary, Sicílie? Mám cosi v elektronické podobě, ale papír je papír ;)
jirkaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 3

Příspěvekod jirkaM » úte říj 30, 2007 7:39 pm

mam od Imray M10. je to velike meritko 1:2 750 000, ale byl jsem s ni na Liparech letos na podzim + pilot book ( ten mam taky ) a uplne to stacilo. Jeli jsme ze Salerna. Na lodi byly i podrobne mapy, ale jak rikam, nijak zvlast nejsou treba. Pilot book je dobre udelany a zadne velike zaludnosti v teto lokaci nejsou. Je v anglictine, koupil jsem ho pres net cca za 2000 kc. Jestli ho nechces kupovat a budes opatrnej:) - rad ti ho klidne pujcim.
hele
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod hele » pon lis 26, 2007 6:07 pm

Dikes. Pilota mam, ale nejaka ta podrobnejsi mapa by me zajimala. Byli jsme tam a docela se mi tam libilo, myslim, ze by neskodilo mrknout se tam znovu :-)
13paja
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod 13paja » úte lis 27, 2007 8:18 am

:) Prosím jirko M, mohl by jsi sem hodit zkušenosti z plavby atd.? Mám zabukovanou loď ze Salerna na 9/2008 (Dufour 455-moc se na ni těším), tak by se mi nějaká poznámka hodila. Např. parkování auta, trasa plavby a kde jste kotvili, poplatky. Díkec :)
jirkaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 3

Příspěvekod jirkaM » úte lis 27, 2007 10:45 am

For 13paja

Tak nejprve - nejeli jsme autem, doporucuju to vazne zvazit, jelikoz zpatecni letenka z Bratislavy do Neapole se Sky Europe stala 2600,- Kc a kdyz je koupis uztakhle dopredu, budou jeste levnejsi. Sice se nam stalo, ze jsme menili pak jedno jmeno v posadce, ale tzn. priplatek 1000,- Kc za zmenu letenky a to je porad v pohode. Dopravu z Neapole do Salerna jsem objednal primo pres charter a bylo to bez chybicky. Pro 6 osob byla cena myslim 110,- EUR. Zpatky to bylo o 25 EUR drazsi, ale to bylo jeste s vyletem do Pompeji a na Vesuv - oboji doporucuji.
S parkovanim nevim, marina v Salernu se prestavuje, takze tam byl trosku chaos a rozhodne tam mnoho mista nebylo.
Lod - oproti Chorvatsku perfektne vybavena funkcnimi vecmi, nemohl jsem si stezovat. Pocasi - lze domluvit v charteru, ze ti posilaji sms - tady to bylo zdarma a dokonce nam dali mobil s italskou sim kartou. Nicmene pocasi stahuji pres internet, takze jsem sms moc nevyuzil. Pocasi je zde vice vetrne a v oblasti Lipar jsou nekdy necekane bourky.
Zalezi kam pojedes. Byl jsem na Liparech a na pevnine v meste Tropeea - oboji super. Lipary - mariny da-li se to tak rici nejsou nic moc. Dvakrat jsme tam zajeli a dvakrat jsme je v noci opousteli, jelikoz vlneni bylo tak velike, ze nam to malem utrhlo vazaky na lodi.
Koteveni je na velikych hloubkach a na muj vkus blizko brehu. Marina v Tropeea ( to je na pevnine ) byla super, perfektni vybavenost a moc hezke mesto.
Poplatky - myslim, ze se pohybovali okolo 30-50 EUR za noc ( lod 40 stop ), ale dost zalezi na sezone. Velmi drahe jsou mariny na Capri.
Jidlo - kdyz letis letadlem je to slozitejsi, ale ne o tolik. Par veci jsme si vezli, ostatni jsem objednal u charterovky a oni nam to nakoupili a dali do lode - pivo, vino, pecivo, maslo, syr, salam, atd. Prirazka byla 20% k cene v obchode. Jinak hospody jsou od 6 Eur do 15 Eur .
Snad to pomuze ;)
13paja
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod 13paja » úte lis 27, 2007 3:03 pm

jirkoM - S tou dopravou je to zajímavý tip. Kažkopádně díky :)
Olda
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Olda » čtv led 10, 2008 7:23 pm

Mám černobíle nakopírovné papírové mapy JZ Itálie. 1:250000 a 1:100000. Bohužel tenkrát to nešlo jinak, než to valit na kopírce. Navíc je vždy střed mírně zkreslený, protože je to kopírovaný z brožury. Ale používal jsem je.
Kdybych tam jel nyní, používal bych Google earth. Zkoušel jsem si ty obrázky stáhnout i se souřadnicovou sítí a vytisknout. Vypadolo to docela použitelně. Akorát tam není hloubka (stejně mám sklopnou ploutev :) ). Zátoky zato líp než na mapě.

Zpět na