Léto letos nebude,varují Frantíci.

Počasí je jednou z nejvíce sledovaných témat při plavbě. Vše kolem počasí a jachtingu.

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 6

Léto letos nebude,varují Frantíci.

Příspěvekod Monty » stř kvě 29, 2013 1:44 pm

...a tohle jste už četli???To bude letos se muset plout asi trochu jižněji :? ....Zbohem integrované Hrvatsko...a tak jsem se na tebe,předpokládám po vstupu do EU už zcela jistě zrušených všech tvých nesmyslů těšil. :cry:

:lol: :lol: :lol:

http://pocasi.eurozpravy.cz/zpravy/7098 ... a-200-let/

howk
Monty
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » stř kvě 29, 2013 3:08 pm

Není to šíření poplašné zprávy § 357 ? :?

zde :D
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » stř kvě 29, 2013 6:00 pm

Si z toho,náčelníku,děláš kozy,ale pokud někdo pravidelně(nejlíp už pár let)sleduje počasí a větry v Mediterránu,doporučuju stáhnou ňákej ten grib,nebo foto z Passageweather v Lyon Bay,pak mu rychle dojde,že něco v pořádku letos není.Síla a hlavně délka trvání tramontán vůbec nekoresponduje s touhle pokročilou dobou jarní. Boha jeho,šak vím,jsem tam ňákej pátek odsloužil,ne... :hmm:
Třeba připomenout,že tramontány jsou větry od W až NW a přináší v Lionském zálivu,hlavně v zimě, studené počasí,ale slunečné a majoritně ovlivňují proudení vzduchu od Lyon Bay,po Menorcu,Sardínii a Corsicu...a někdy i kousek za roh... :D Dosti často bývají zaměňovány s Mistráli,jenž tam sice foukají taky, a taky trochu víc E,v částech Fr. riviery je tak nazývají i místní.Jsou taky někdy hodně kruté,nicméně v globálu vliv a velký dosah nemají.

howk
Monty
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 418

Příspěvekod lynx » stř kvě 29, 2013 6:06 pm

A jaký bude léto na Baltu, v Severním moři a v Kanálu?
Co o tom říkají Francouzi?
:D
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » stř kvě 29, 2013 6:10 pm

Toš já nevím,já s nima nemluvím od doby,co zavedli milionářskou taxu.A nejsu si jistej,jestli vůbec vědí o tom,že ňákej Balt a Severní moře existuje .Majoritní část populace spíše ne... :blink:

howk
Monty

A bych nezapomněl,diplomatické styky s krajinou Galského kokrháče jsem přerušil poté,co byla parlamentní většinou soc.vlády zamítnutá moje žádost o vojenskou intervenci na Kanárských ostrovech a následné,i když násilné připojení těchhle šutrů k zámořským koloniím Francie s uvězněním a následnou popravou autonomní vlády(některé členy vlády pro jistotu víc krát). Iluze o tom,jak by to dopadlo si ale stejně nedělám,bo Frantíci,vzato křížem historií ještě žádnou válku nevyhráli a z průserů je musel vždycky někdo tahat :hmm:...ale mám to tam rád.

howk
Monty
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » čtv kvě 30, 2013 7:07 pm

Lynxy,u Frantíků odpověď na to,jak to bude v Baltu nehledej,přišli na to Rusi...U Frantíků bych to bral s rezervou,ale Rus se předci nemýlí...to bude průůůůůser....To jako i na Kanárech mně bude zima...??? :blink: Zjistěte mi někdo,kde nebude...já si zatím zabalím.

http://pocasi.eurozpravy.cz/zpravy/7113 ... a-200-let/

howk
Monty
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » čtv kvě 30, 2013 7:36 pm

Já bysem teda francouzské předpovědi počasí nevěřil hlavně proto, že jí zřejmě vytvořil nějaký Francouz. Ani kdyby mi říkal předpověď na zítra, natož na dva měsíce dopředu :D
Ale když teď kouknu na mapy Google a zaškrtnu tam vpravo nahoře "Počasí", tak vidím aktuální teploty Oslo 21°C, Trondheim 17°C, Tromso 22°C a rád bych zdůraznil Murmansk 27°C. Uznávám, že v Murmansku se blbě čártruje loď.
Opravdu nehodlám zdůrazňovat taková trapná čísla jako Kodaň 20°C, Gdaňsk 17°C a Karlskrona 22°C.
Ale překvapují mne čísla Pula 16°C, Zadar 12°C, Split 18°C a Dubrovník 17°C, neboť při tom porovnání aktuálních teplot nechápu, proč tu kdekdo pokřikuje, že jezdí do drahého a narvaného Chorvatska kvůli tomu, že tam je teplo? :lol:
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » čtv kvě 30, 2013 7:42 pm

Strécu,strécu...Tam se nejezdí kvůli teplu....To pro milou pohostinnost,prázdným plážím,dobrému a levnému jídlu a hlavně...ono jim tam našinec rozumí... :D ...Všude jinde čumí jako blbeé.

howk
Monty
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod lynx » pát kvě 31, 2013 9:05 am

Monty, nám Seveřanům to moc nevadí – myslím tu dobu ledovou.
Jednak dalších dvě stě let asi žít nebudem, druhak se prostě přesuneme někam jižněji.
Třeba do Středomoří, kde bude volno, protože vás – zmrzlíky počasí vyžene ještě dál na jih. :D
MERCHANT
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod MERCHANT » pát kvě 31, 2013 6:49 pm

Mladý polárník se v tomto počasí cítí jako ryba ve vodě :P
rogix
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

Příspěvekod rogix » sob čer 01, 2013 11:18 pm

tak a teraz sa v tom kto ma vyznat? :?

Jestvuje napríklad francúzske tvrdenie, že toto leto bude extrémne studené.
Ide pravdepodobne o trochu mätúcu informačnú bublinu, ktorá sa v tom lepšom prípade vzťahuje len pre územie Francúzska. Nevenoval by som tomu veľkú pozornosť.

A bude teda to chladné leto?
Podľa dostupných informácií to sezónne predpovede neočakávajú. Bude teplotne normálne až nadnormálne. Teda podobné ako posledné letá. Je ale možné, že vzhľadom na prúdenie, ktoré v Európe prevláda už od zimy môžeme očakávať, že začiatok leta, hlavne jún bude skôr daždivejší a o niečo chladnejší než je dlhodobý priemer. Celkom určite sa ešte teraz nedá povedať, že nás čaká najchladnejšie leto za posledných dvesto rokov. To je nezmysel.
fishmaster
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod fishmaster » ned čer 02, 2013 12:54 am

Jaký bude léto je mi šumák.Hlavně ať už neprši a voda nestoupá. :hmm:
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » ned čer 02, 2013 7:51 am

fishmaster píše:Jaký bude léto je mi šumák.Hlavně ať už neprši a voda nestoupá. :hmm:

už jde na vás 1200 m 3 a vypadáto, že odpo bude 1500 a půjde víc
toms
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod toms » úte čer 04, 2013 9:15 am

Lynxi nevím jaké bude léto, ale místní vrcholná sezóna, tj. začátek května na kanále byla letos dost drsná. Je pravda, že nepršelo, ale zima byla kurevská. I v slunečné dny nevylezla nad 10°C. Myslel jsem, že jsme měly štěstí i smůlu. Štěstí na to, že nám na moři nepršelo, ale ve Francii byla záplavy a smůlu na to teplo. A ona doba ledová. Asi přejdeme na ledoborce.

Tomáš
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod lynx » úte čer 04, 2013 10:22 am

Jak to přijde, že vrcholná sezóna je v květnu, když nejvyšší teploty a nejméně srážek je (obvykle) v červnu a červenci (OK, taky v srpnu)? :o (Myslím Kanál.)

Ale jinak souhlasím – loni ve Skotsku jsem v červenci zažil kombinaci 12°C a 6 Bft (v noci 8°C a 7 Bft) a vskutku – niiiic móóóc. :(
No co, dobré oblečení to jistí. (Nebo špatné, ale hodně. :D )

L.
toms
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod toms » úte čer 04, 2013 11:15 am

Lynxi dovolím si ti oponovat názorem obyvatel končin na pobřeží severního Atlantiku, se kterým já souhlasím. Nejlepší jachtařské počasí je květn. Je už slunečno, neprší a jsou dlouhé dny, takže sluneční svit vyrovná i nižší teploty. :good: S červnem sice teploty rosou, ale začíná pršet, nebo je alespoň zataženo. V létě se zase už začínají zkracovat dny a tak ubývá slunečního svitu, a tak si tepla moc neužiješ a prší. Díky Golfskému proudu zde nefunguje tak výrazně akumulace tepla v moři jako třeba ve středomoří kde je teplo i na podzim.

No blbá kombinace je málo špatného oblečení. :(

Tomáš
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod lynx » úte čer 04, 2013 11:45 am

Mňo, já vycházím z údajů pro JZ Anglii:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

http://www.metoffice.gov.uk/climate/uk/ ... limates/sw

Rozhodně se nechci hádat. A taky je možné, že máš informace od Francouzů, kteří to vidí jinak. (Bez ironie.)

L.
dan
s/y Hannah
Reputace: 2

Příspěvekod dan » stř čer 05, 2013 12:09 am

Nejlepsi zpusob jak urcit nejvhodnejsi obdobi pro jachting na Kanale je podivat se z okna nebo zajit vyvencit psa na plaz...kdyz je slunko a vitr tak do 20 knots tak to je OK.... :) ;)
Ted tady mame 14 dni paradni pocasi,na slunku kolem 25c,vitr 3B,parada.kazdy den je venku spousta lodi.Loni o tomto case sest tydnu v kuse "censored".Bez prestavky.
Takhle jsme jachtili minuly tyden v Solentu.Pres den na pevnine na tricko,na mori na mikinu.Vecer by byl nejlepsi kozich....
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 090&type=1
Ja verim ze leto bude!!! :)
Edit:tak prselo,no :roll: ...scalo cenzor nepobral...
kaptn
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kaptn » stř čer 05, 2013 12:37 am

toms píše:

...nevylezla nad 10°C. Myslel jsem, že jsme měly štěstí i smůlu. Štěstí na to, že nám na moři nepršelo, ale ve Francii byla záplavy a smůlu na to teplo
Tomáš

kurňa pište trochu spisovně na českém webu,slovo veřejně publikované by mělo odpovídat alespoň reálu.Tož jsi Tomáši žena?
Fakt,někdy než to přeluštím,zvláště bez nabodeníček a s takovýma hrubicema,mě to otráví :gun: :gun: :gun:

Zpět na