Spinakr

Že plachty jsou hlavním motorem jachty je známá věc. Vše kolem plachet a lan....

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

hula-m
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod hula-m » úte čer 18, 2013 8:24 am

Chystám se ušít stahovací rukáv k našemu spinakru. Můžete někdo poradit se střihem? Stačila by fotografie toho jak je to uděláno. Vede se horní lanko (to, co rukáv stahuje ze spinakru) venkem v nějakých očkách nebo vnitřkem a opět v očkách? Jak je udělán dolní lem rukávu, aby při natahování na spinakr při kasání nedrhl nebo se nezamotával. Je tam nějaká výstuha? Předpokládám, že před kasáním se vítr ze spinakru vypustí lankem, které vede k oku uprostřed spinakru, ale s rukávem to nijak není propojené? Předpokládám, že rukáv je se spinakrem na spinakrovém výtahu a pak zněj jdou dvě lanka. Jedno pro stahování směrem nahoru a druhé dolů.
Richard
věčný začátečník
věčný začátečník
Reputace: 82

Příspěvekod Richard » úte čer 18, 2013 8:36 am

smike
moderátor
Reputace: 18

Příspěvekod smike » úte čer 18, 2013 11:06 am

hula-m
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod hula-m » úte čer 18, 2013 11:35 am

Very usefull. Díky.
CarlosPereiros
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod CarlosPereiros » úte čer 18, 2013 11:37 am

Hulo - Letos na jaře jsem si nechal v Polsku ušít genaker včetně snufferu - rukávu, zatím byla příležitost ho použít jen jednou. Nicméně na tom druhém videu je vše jasně vidět: jsou to v podstatě dva rukávy - větší je na genaker nabo spinaker a menší na lana, nahoře musí být kladka a genaker nemůže být připnutý rovnou k výtahu proto je na videu "distanční" tyčka, já tam mám nerez lanko cca 30 cm. dole je našitý límec. Lano na vytažení snuffru vede tím menším rukávkem nahoru přes kldku dolů velkým rukávem k limci, taháním vytáhneš límec nahoru. To je celé.
Zdarec Karel
Richard
věčný začátečník
věčný začátečník
Reputace: 82

Příspěvekod Richard » úte čer 18, 2013 12:10 pm

Viděl jsem DIY provedení, kde límec byl zhotoven z kýblu, kterému bylo uřezáno dno.

Zpět na