mirinekk

Varování před údajně špatnými firmami, špatné zkušenosti atd.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

mirinekk

Příspěvekod Bilardos » ned úno 03, 2013 8:24 pm

nemáte prosím někdo aktuální informace o uživateli JI mirinekk?
Nelze se s ním v posledních dnech nijak spojit :-(
Děkuji za info
Omen
vytrvalý návštěvník
Reputace: 160

Příspěvekod Omen » čtv črc 18, 2013 1:15 pm

Nějaké informace mám, ale bohužel nejsou dobré.
Tento zde anonymní "uživatel" si pravděpodobně rád užívá, ale ne vždy za své peníze.
Moje a mých přátel z posádky zkušenost je, že vybere peníze jako zálohu na zajištění charterové lodi a pak není ani loď ani peníze.
Peníze nechá poslat na účet, který není na jeho jméno a sám je tak těžce postižitelný.
A podobnou zkušenost nemáme podle všeho sami. Vyslechli jsme na Regatce JI 2013 ledacos.
Pokud ho o peníze zpět žádáte, vyhýbá se kontaktu, až přitvrdíte, slibuje. Je to opředeno různými historkami.
Doporučuji být při jednání s ním obezřetný.
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 18

Příspěvekod Martin88 » čtv črc 18, 2013 4:11 pm

Mě už také došla trpělivost, budu to řešit.
Jestli tu někdo máte nějaké další pohledávky, napište mi SZ.
Já se pak poradím s mým doktorem, jak nejlépe dále postupovat.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » čtv črc 18, 2013 10:00 pm

Môžte mi prosím prezradiť, prečo posielate mirínkkovi peniaze, ak chcete ísť na plachetnicu? On má čártrovku, alebo čo? :o
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Martin88 » pát črc 19, 2013 3:36 am

[quote="Denis"]Môžte mi prosím prezradiť, prečo posielate mirínkkovi peniaze, ak chcete ísť na plachetnicu? On má čártrovku, alebo čo? :o[/quote
A chces to opravdu vedet,nebo se z nudy seres do veci o kterych vis uplny "censored"?
I know about censorship ] :D
Zbiry
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 11

Příspěvekod Zbiry » pát črc 19, 2013 7:02 am

Martin88 píše:
Denis píše:Môžte mi prosím prezradiť, prečo posielate mirínkkovi peniaze, ak chcete ísť na plachetnicu? On má čártrovku, alebo čo? :o[/quote
A chces to opravdu vedet,nebo se z nudy seres do veci o kterych vis uplny "censored"?

Já myslím, že to Denise opravdu zajímá! :D ... :lol: ....
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » pát črc 19, 2013 7:45 am

Mne by zase zajimalo, jak dlouho bude trvat, nez se tu lidi nauci pouzivat [quote].
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » pát črc 19, 2013 8:01 am

Při vší úctě, nevím jestli je potřeba zkušeným harcovníkům vysvětlovat, jak se organizuje plavba, jak se dává dohromady posádka, jak se dává dohromady potřebných cca 50.000 CZK na loď. Já to vidím spíše na tu nudu..... :P

Jinak. Naprostý základ pro soukromé organizování jakýchkoliv sportovních či společenských akcí je, vybrat od zájemců nevratnou zálohu. Bez ohledu na to, jestli potřebné prostředky mám, nebo ne. Protože pokud zaplatím zálohu ze svého a měsíc před akcí mě polovina účastníků odřekne, jsem i se zbytkem pěkně nahraný a dost se nám to prodraží. A kdo to dosud nepoznal, má velkou šanci v budoucnu. Čím více akcí bude pořádat, tím je procento pravděpodobnosti větší. Tak jen do toho!!!
To jsou celoživotní zkušenosti z organizování desítek až stovek akcí všeho druhu. Může se to nelíbit, ale je to tak. Nejsme cestovka která produkuje zisk a na podobné "problémy" tvoří rezervy.

Takže při přečtení Denisova "duchaplného" dotazu mě spadla brada asi stejně jako Martinovi. Jen jsem to původně nechtěl komentovat, protože to odvádí diskuzi od původního záměru založení vlákna.
No ale co už fčil.... :oops:
host60
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod host60 » pát črc 19, 2013 8:32 am

Jojo Baharisi, předběhnul jsi mne :-).
Byl jsem s Mirinkem 2x a v pohodě, jako řada jiných i vícekrát než já, ale cca před rokem se něco zlomilo a od té doby do jde s Mirinkem do háje. Řekl bych, že démon alkoholu se na něm podepsal více, než může zvládnout :-(
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » pát črc 19, 2013 12:28 pm

Martin88 píše:
Denis píše:Môžte mi prosím prezradiť, prečo posielate mirínkkovi peniaze, ak chcete ísť na plachetnicu? On má čártrovku, alebo čo? :o[/quote

chcel som ti zmysluplne odpovedat, ale po tvojom sprostackom prispevku ti poviem len dobre ti tak.

Jirko, setri slova, ty by si dal prachy mirinkkovi???
nex
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod nex » pát črc 19, 2013 12:45 pm

Denis jen to vlakno zneprehlednujes a pises nesmysly. mluviti (psati) stribro,mlceti zlato. Kdyz k vlaknu nic nemas, prosim ovladni svych 6000 prispevky a mlc.

s mirinkem mam napluto pomerne dost. v loni jsem prohlasil, ze s nim uz nevlezu ani na necky. alkohol mu uplne vymyl mozek, ztratil veskerou soudnost a malem nas vsechny zabil. praxe, ze se u kapitana davaji dokupy penize je normalni. NIKDY s tim nebyl problem. az do lonskeho podzimu. mirinek okradl celou posadku o hodne penez, na me osobne udelal hodne velky podraz a prisel jsem take o spoustu penez. samozrejme ve chvili kdy dojde na placeni a vraceni telefon nereaguje a mirinek je nedostizny. nejspis by to chtelo dat dokupy lidi ktere stejne napalil a resit to vsichni dohromady, nez kazdy zvlast.
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pát črc 19, 2013 12:54 pm

Netřeba šetřit, slov mám do foroty a stojím si za nimi. :lol:
Tvá otázka mě nesedí k tvému rozhledu a zkušenostem starého barda. Navíc byla zbytečná.

Ono záleží na tom Deni, kdy. Mirinekk se zúčastňoval všech (tuším) Regatek a v době kdy se formovala ta letošní, nebylo ještě v povědomí lidí, že má problémy tohoto druhu. A nejenom Regatka. Organizoval bez problémů plavby již několik let. Pokud dojde k takovému veletoči v chování člověka, chvíli to trvá než se to dostane ven. A první poškození se dle mého vědění řadí už z konce minulé sezóny (já to vím od jara). Jen se to ostýchalo dát na veřejnost. Stále se doufalo, že se z toho dostane, že se to vyřeší.

Takže netřeba teď v tuto chvíli dělat "po bitvě generála". Teď ne. Ale před 1/2 rokem, před rokem, proč ne? Byl to kluk zde činný a i když se vědělo že trochu více bumbá, nemyslím si že to je kluk špatná.
Jak mu to dopadlo mě moc mrzí, je mě to opravdu líto. Někdy se to zkoulí, ani člověk neví jak. :cry:
Omen
vytrvalý návštěvník

Příspěvekod Omen » pát črc 19, 2013 12:57 pm

[quote=... mirinek okradl celou posadku ......[/quote]

Aby bylo jasno, jedná se o jinou posádku, než o které píšu já.

Naše posádka tu situaci už aktivně řeší, jestli budeme úspěšní se teprve ukáže - koncem září začíná řízení
Jinak Nexi platí to, na čem jsme se dohodli v Kaštele.
Omen
vytrvalý návštěvník

Příspěvekod Omen » pát črc 19, 2013 1:01 pm

Admini prosím ....Proč v tomto vlákně nejde upravovat příspěvek, když jsem něco zkazil? Proto, že to bylo původně v tlachárně?
skyline
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skyline » pát črc 19, 2013 1:11 pm

Ako pisal Baharis

Mozno este niekto dufal ze sa to urovna, vsetko vyriesi a bude to v pohode. Ale bohuzial nic sa neriesi a nemozeme byt dalej ticho. Stalo sa co sa stalo to sa uz neodstane ale nechceme aby sa to nahodou opakovalo niekomu inemu.
Preto sa to riesu tu a teraz.
nex
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod nex » pát črc 19, 2013 1:28 pm

Baharis na to nas vsechny dostal, ze se to muze stat kazdemu.

v patek rano (vecer jsme vyjizdeli) mi s desem v hlase vola, ze se stal prusvih a nevi jak z nej ven. protoze chtel usetrit penize a dohodl se s kamaradem ktery dela v rakousku, ze od nej koupi levneji Eura. kamarad jel domu a mel tezkou dopravni nehodu. lezi nekde v nemocnici. penize ma u sebe, ale je na JIPCE a vse je v haji. takze ty mas veci zbalene, komplet vse zaplacene (penize se poslali mirinkovi predem) a vse je v haji. nejsou penize na cestu, nejsou penize na mariny, nejsou penize na jidlo, proste chybi fura penez. mas pravdu, to se bohuzel stat muze. nevim kdo z vas se bude rvat na nejakou JIPKU v rakouske nemocnici k cloveku, ktery je na tom zle pro sve penize. a 11 lidi je sbalenych na lod. takze jsem mu ty penize pujcil, aby jsme mohli jet. jak jsem rikal, byli jsme spolu na lodi mnohokrat.

bohuzel pak zjistis, ze penize nelezi v rakouske nemocnici. mirinek z tech penez zaplatil sekeru v hospode ( cca 35 000,- Kc) plus dalsi dluhy. mirinek imitoval ruzne telefonaty jak se to snazi vyresit. no a pak zjistis, ze jidlo musel zaplatit nekdo jiny ze svych penez, na ktereho mirinek usil jinou boudu. lidem co byli na lodi poprve nauctoval naprosto nesmyslnou cenu. podotykam, ze to byli jeho kamaradi z detstvi. nenapadlo je, ze by je mohl obrat, to by prece nikdy neudelal.

a kdyz to das vsechno dokupy, tak to nejsou tisice co nam dluzi, ani desetisice, ale je to vic nez 100 000,- Kc

takze si s tebou dovolim Baharisi nesouhlasit. mirinek je spatny kluk a navic krivak. vsechny jeho problemy jsou kvuli jeho chlastu a za to ho omlouvat nebudu. navic vyuzit duvery, ktera je mezi lidma co jezdi na lode je proste svinstvo. a to nebyl omyl, ale dopredu pripraveny podvod.
host60
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod host60 » pát črc 19, 2013 1:51 pm

Ještě pro zajímavost již z roku 2011 Dražební vyhláška Vladimír Fiala. To kdybych býval věděl ...
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Martin88 » pát črc 19, 2013 1:55 pm

To Denis - smysluplně odpovědět jsi nemohl, neznáš celý problém
Pro ostatní - pro potřebu trestního oznámení můžu do SZ poslat poslední adresu bydliště dotyčného s datem narození a č.OP,
jeho poslední tel.čísla,která ještě fungovala
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pát črc 19, 2013 1:59 pm

nex píše:...ani desetisice, ale je to vic nez 100 000,- Kc
Máš Nexi proklatě tvrdé argumenty, nemám proti nim co postavit. :( Osobní zainteresovanost je dozajista argument, proti kterému není co říci.

Já to z toho pohledu kolemjdoucího (ahoj, ahoj, jak se máš, co děláš, kdy kam popluješ???) mohu vnímat jinak a nemusí to být správně. Pravdou je že "démon" (pověstné cucíky) dokáže s člověkem hodně zamávat. Omlouvat to nelze, chápat snad trochu ano.
No a když si člověk vzpomene na toho druhého v době před bodem zlomu... :hmm:
:sorry: Ale budu končit. Už vás dál nebudu rozptylovat v cestě za uplatněním svých nároků.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » pát črc 19, 2013 8:34 pm

Nex, TY by si mal ovládnuť svoj prst a nepísať tu nezmysli a ešte k tomu mne vyčítať mojich 6000 príspevkov. Tie mám asi preto, lebo som tu najdlhšie z Vás. Ale podme k tebe, TY od jesene vieš čo je mirinekk zač a držal si hubu??? To by Bilardos a ďalší nemuseli prísť o peniaze a teraz tu robíš múdreho. Sa môžeš hambiť. To bolo fakt zlato, to mlčania.

Tato vaša skúsenosť bude hádam dobrá na to, aby sa ostatní poučili. Ale aké si s toho zobrať poučenie? Že by sme nemali dávať prachy luďom čo chlascú? To je ten " generál pred bitkou" ?

A ešte poznámočka, toto je verejné fórum, každý sa môže vyjadriť k čomu uzná on za vhodné. Bilardosa poznám ako velmi opatrného človeka, preto ma prekvapilo že poslal niekomu peniaze a fakt som si myslel, že mirinekk má asi čártrovku. To ma proste nenapadlo, že Bilardos ide s ním ako kapitánom spolu na loď. To ma fakt mrzí, že ste takto prišiel o peniaze.

Je pravda že s tým nemám nič spoločného. Našťastie. To sú tí generáli pred bitkou. Baharisi zdravím ťa a vždy si stoj za svojími slovami, ďalej to dopracuješ ;) .
FerenCS
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FerenCS » pát črc 19, 2013 11:38 pm

8) No tak chlapi! Prosím vás! Poďme k veci! Bol by som veľmi rád, keby sme sa držali témy, neodbáčali a písali sme tu iba to čo sme s týmto "jedincom" zažili a nie J.P.P. :whist: OK? ;)
Teda k veci: ja som tiež mirrinekovi naletel :x s.r.e ma to ale to už je minulosť! Čo sa stalo, stalo sa! Už to nezmením! Zdochol pes! Čo si mám? Obrázek Nepomôže. Treba ísť ďalej, ale to neznamená, že to prejde len tak! :x
Ako to bolo? Prvý krát som bol na regatke v roku 2012, mal vlastnú posádku a spoznal som tam veľa dobrých ľudí, ktorí vystúpili z virtuálneho priestoru :) a musím povedať, že to vtedy pre mňa boli správny chlapi, pardon! aj dámy, ktorí ma medzi seba prijali :thmbup: Díki :)
Bol tam aj mirrinek, a pravdu povediac bol asi prví, s kým som prišiel na FR JI 2012 do kontaktu :? A potom ešte pár krát, mali sme rovnaké lode... hm, teraz ma napadlo, že tie strety boli také, trochu iné... stále mi tvrdil, že som mu prebral jeho URSU a ja som vtedy chcel LOLI. No ale to teraz nie je dôležité.
Posádku na ročník 2013 som nemal, tak som to oznámil na fóre, mirrinek ma kontaktoval, že či nejdem s ním. Tak sme si pár ráz cez telefón pokecali, slovo dalo slovo, dohodli sme sa a poslal som peniaze na zálohu. Teraz je nám to jasné, ale vtedy? No napadlo by vás to? Ako už písal Baharis, kto to pozná a vie ako to chodí... proste sa to tvárilo ako štandardný postup.
To, že niečo nie je v poriadku som zistil náhodou až cez rezervačný systém firmy YachNet. Ten sa k tomu vtedy priamo nevyjadril, ale to už mirrinek žačal zahmlievať... tak sme ostatné platby presmerovali priamo do YachtNetu.
Pre budúcnosť, pokiaľ nie ste si istý človekom, ktorý vás osloví s ponukou, že dáva do kopy posádku na plavbu, posielajte peniaze radšej priamo čártrovke na číslo zmluvy, ktorú by vám normálny skipper mal poskytnúť a účet čártrovky si overte, je vždy na webe. Nie je to dokonalé riešenie, ale vyhnete sa nepríjemným prekvapeniam.
Nám to tiež zachránilo časť financií, lebo mirrinek nezaplatil čártrovke nič a aby sme vôbec mohli previesť loď na jedného z nás, teda mňa, museli sme vynaložiť veľa času, úsilia a aj dačo to stálo. Tiež podotýkam, že oceňujem prístup spoločnosti YachtNet, ktorá spoluorganizuje FR JI. Chápem, že kým sa v prípade zorientovali a vysvetlili sme si kto je kto, ubehlo dole Dunajom "trocha" vody a ukrojilo mi to trochu z mojich nervov a všeobecnej dôvery k ľuďom na fóre... ale verím, že drvivá väčšina tu zaregistrovaných ľudí je tá správna ;) Zvyšok sumy na doplatenie sme už doklepali spoločne my 7 statočný čo sme ostali, v nádeji, že to dobre dopadne. Firma YachtNet sa mi snažila pomáhať aj ďalej, až do úplného konca regatky. :thmbup:
Nebolo to teda jednoduché, duch nedôvery už bal zasadený, ale prvým osobným zvítaním kompletnej posádky sme toho ducha zadupali hlboko do zeme. Už mu pšenka medzi nami neporoste :D Dúfam, že ani medzi vami ;)

Ferenc

Ešte: trochu mi nejde do palice, že sa to tak naťahovalo. Keď som mal podozrenie, že dačo nie je v poriadku, teda že loď je voľná, tak som o tom informoval nejakých ľudí tu na fóre (na mobil) a to s mirrinekom pohlo, začal komunikovať a tváriť sa, že je všetko OK. Dlho mu to ale nevydržalo a za chvíľu to bolo v... no veď viete kde. A čo mi všetko nakecal, čo sa všetko stalo jemu a jeho rodine... že jeho paní spadla z koňa, že má zlomené hento, že leži v nemocnici... no, to by som tu písal do rána. Nemá význam. Obraz ste si myslím urobili :thmbdn:
Odporúčam radšej ďalej od neho a keď komunikovať, tak radšej si zoberte právnika, dobrého právnika. Jedného dobrého som osobne spoznal pomocou tohoto fóra, odporúčam :thmbup: Info cez SZ, ak mi dá zvolenie ;)
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » ned črc 21, 2013 11:17 pm

Dobrý večer všem. Vlastně ani nevím co napsat, jen si myslím, že bych měl aspon něco. To co jsem provedl mě hrozně mrzí a nebyla v tom ani kapka nashvalu a předem promyšlené myšlenky. Když se tak zamyslím, vlastně jsem se potrestal sam tím, že na Regatku, na kterou jsem jezdil od prvního ročníku, už asi jed nebudu moci. Mohu si zato sam, a jak se říka, co si člověk udělal, ma si vyžrat až do dna :-(
Je mi moc líto, že nemohu napsat pošlete mi čísla učtu a ja vše srovnám. Věřte mi prosím, že bych to hrozně rád udělal, ale ted to bohužel neumím.
Aspon, bych se tímto rád omluvil Všem lidem, kterým jsem ublížil. Vím, že to je malo, ale bohužel než dat veřejne hlavu na špalek, ted víc nedokážu. Zaroven, bych chtěl moc poděkovat Všem, se kterými jsem prožil krásné a neopakovatelné chvíle. Nemohu jmenovat každého, takže snad jen... Nexi, Martine, Honzo, Stando, Jirko a celý týme tohoto fora. Děkuji
A ještě jednou prosím. Nebyl v tom umysl a je mi to vše líto. Nedokážu ted víc, než se omluvit a připojit své číslo:702 457 492

S velikou omluvou Všem Mirinekk
Richard
věčný začátečník
věčný začátečník
Reputace: 82

Příspěvekod Richard » pon črc 22, 2013 7:02 am

Jo, mirinkku, držím Ti palce, ať se dokážeš zvednout ... máš co napravovat. Richard
host60
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod host60 » pon črc 22, 2013 9:28 am

Čau Mirinku, jsem rád že jsi se ozval a zareagoval na tuto diskuzi včetně uvedení telefonu. Beru to jako pozitivní signál k tomu, že nechceš dělat mrtvého brouka, to je rozhodně plus. Ty naše peníze asi hned tak zpět nedostanem, ale zajímalo by mne co se sebou chceš dělat, respektive také co už dělat NEbudeš, aby jsi třebas zase jednou na regatku mohl se vztyčenou hlavou přijet?
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » pon črc 22, 2013 3:21 pm

Ahoj Richarda, to že mam co napravovat je bohužel pravda. Bral jsem na lehkou vahu Vaše rady ohledně mého pití a bohužel mě to stahlo dost dolu, takže děkuji, že mi držíš palce.

Ahoj Honzo, jsou dvě možnosti co dělat :( Bud si jít hodit mašli, ale tím by jsem ještě víc ublížil lidem, kteří o mě ještě vubec stoji.
Druhá možnost, ta těšší je bojovat s alkoholem, pokusit se dat se do kupy, postavit se k problemum čelem a ne je zapijet v nalevárně. Prostě vzchopit se, šetřit a pokusit se Vám vrátit co nejdřív peníze. Bohužel, toto není běh na jeden měsíc, takže na regatku se asi jen tak nedostanu. A věř mi, že jestli se tam dostanu, nebude to se vztyčenou hlavou, ale s velikými obavami a zaroven přáním, abych se osobně mohl omluvit všem lidem, který jsem zklamal a ublížil jim.

Zpět na