No tak chlapi! Prosím vás! Poďme k veci! Bol by som veľmi rád, keby sme sa držali témy, neodbáčali a písali sme tu iba to čo sme s týmto "jedincom" zažili a nie J.P.P.

OK?
Teda k veci: ja som tiež mirrinekovi naletel

s.r.e ma to ale to už je minulosť! Čo sa stalo, stalo sa! Už to nezmením! Zdochol pes! Čo si mám?

Nepomôže. Treba ísť ďalej, ale to neznamená, že to prejde len tak!
Ako to bolo? Prvý krát som bol na regatke v roku 2012, mal vlastnú posádku a spoznal som tam veľa dobrých ľudí, ktorí vystúpili z virtuálneho priestoru

a musím povedať, že to vtedy pre mňa boli správny chlapi, pardon! aj dámy, ktorí ma medzi seba prijali

Díki
Bol tam aj mirrinek, a pravdu povediac bol asi prví, s kým som prišiel na FR JI 2012 do kontaktu

A potom ešte pár krát, mali sme rovnaké lode... hm, teraz ma napadlo, že tie strety boli také, trochu iné... stále mi tvrdil, že som mu prebral jeho URSU a ja som vtedy chcel LOLI. No ale to teraz nie je dôležité.
Posádku na ročník 2013 som nemal,
tak som to oznámil na fóre, mirrinek ma kontaktoval, že či nejdem s ním. Tak sme si pár ráz cez telefón pokecali, slovo dalo slovo, dohodli sme sa a poslal som peniaze na zálohu. Teraz je nám to jasné, ale vtedy? No napadlo by vás to? Ako už písal Baharis, kto to pozná a vie ako to chodí... proste sa to tvárilo ako štandardný postup.
To, že niečo nie je v poriadku som zistil náhodou až cez rezervačný systém firmy YachNet. Ten sa k tomu vtedy priamo nevyjadril, ale to už mirrinek žačal zahmlievať... tak sme ostatné platby presmerovali priamo do YachtNetu.
Pre budúcnosť, pokiaľ nie ste si istý človekom, ktorý vás osloví s ponukou, že dáva do kopy posádku na plavbu, posielajte peniaze radšej priamo čártrovke na číslo zmluvy, ktorú by vám normálny skipper mal poskytnúť a účet čártrovky si overte, je vždy na webe. Nie je to dokonalé riešenie, ale vyhnete sa nepríjemným prekvapeniam.
Nám to tiež zachránilo časť financií, lebo mirrinek nezaplatil čártrovke nič a aby sme vôbec mohli previesť loď na jedného z nás, teda mňa, museli sme vynaložiť veľa času, úsilia a aj dačo to stálo. Tiež podotýkam, že oceňujem prístup spoločnosti YachtNet, ktorá spoluorganizuje FR JI. Chápem, že kým sa v prípade zorientovali a vysvetlili sme si kto je kto, ubehlo dole Dunajom "trocha" vody a ukrojilo mi to trochu z mojich nervov a všeobecnej dôvery k ľuďom na fóre... ale verím, že drvivá väčšina tu zaregistrovaných ľudí je tá správna

Zvyšok sumy na doplatenie sme už doklepali spoločne my 7 statočný čo sme ostali, v nádeji, že to dobre dopadne. Firma YachtNet sa mi snažila pomáhať aj ďalej, až do úplného konca regatky.
Nebolo to teda jednoduché, duch nedôvery už bal zasadený, ale prvým osobným zvítaním kompletnej posádky sme toho ducha zadupali hlboko do zeme. Už mu pšenka medzi nami neporoste

Dúfam, že ani medzi vami
Ferenc
Ešte: trochu mi nejde do palice, že sa to tak naťahovalo. Keď som mal podozrenie, že dačo nie je v poriadku, teda že loď je voľná, tak som o tom informoval nejakých ľudí tu na fóre (na mobil) a to s mirrinekom pohlo, začal komunikovať a tváriť sa, že je všetko OK. Dlho mu to ale nevydržalo a za chvíľu to bolo v... no veď viete kde. A čo mi všetko nakecal, čo sa všetko stalo jemu a jeho rodine... že jeho paní spadla z koňa, že má zlomené hento, že leži v nemocnici... no, to by som tu písal do rána. Nemá význam. Obraz ste si myslím urobili
Odporúčam radšej ďalej od neho a keď komunikovať, tak radšej si zoberte právnika, dobrého právnika. Jedného dobrého som osobne spoznal pomocou tohoto fóra, odporúčam

Info cez SZ, ak mi dá zvolenie