FAJN regatka portálu 2014

Nová sekce pro naši první větší akci na moři.
Pokyny, seznamy účastníků, oddíl pro přípravu kapitánů atd.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát říj 25, 2013 3:05 pm

Vy jste letos nějací aktivní..... :?
Dal jsem tam starý odkaz jen jako příklad jak to vypadá....

Tady máte aktuální
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... sp=sharing

Podmínky jsou stejné, má pocit že se mluvilo o min. počtu 12 lodí. Již teď je závazně objednáno 10 lodí. To vyjde.
Ještě čekám na stálice ve startovním poli Korki a Matt (i když ten bije posádku tak nevím kdo s ním na jaře pojede.....)

Dále evidujeme zájemce do posádky. Kdo máte volná místa nabídněte zde, nebo jim napište na uvedené kontakty.

4 místa chudu a spol
1 místo tosotoso
bedrich
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 22

Příspěvekod bedrich » sob říj 26, 2013 9:09 am

Tož abych se neflákal: Loď č. 7, La Niňa, Oceanis 45 Estelle, skip. leguan, coskip. bedrich, crew Karin, Svoboďák, Svoboďačka, Marek, Martina. Další 1-2 členové v jednání, příp. nabízíme. Potvrzená rezervace a smlouva, peníze na cestě (29.10. zapl.)
modrymax
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod modrymax » sob říj 26, 2013 2:05 pm

Zdravím Skučící hurikán :)
jestli ještě máte volné místo v posádce
tak se prosím závazně hlásím :D
Naposledy upravil(a) modrymax dne pon říj 28, 2013 9:16 am, celkem upraveno 1 x.
tosotoso
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 25

Příspěvekod tosotoso » ned říj 27, 2013 2:56 am

zdravím všetkých, vidím že sa takto na loď asi nedostanem. Hľadám niekoho kto mi pomôže aj s kapitánskou skúškou (chorvátskou), Na výmenu môžem ponúknuť - robím domáce pivo, kurzy jeho výroby a mám na Slovensku e-shop na suroviny. Viem že na more alkohol nepatrí, ale pivo je od stredoveku považované za potravinu.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » ned říj 27, 2013 8:46 am

Tosotoso, na regatke nie je priestor, aby si šiel na skúška a najmä tam nie je priestor aby si si nacvičoval manévre a ovládanie lode , plachiet, ktoré potrebuješ.
Dôležité je, či chceš chorvátske papiere aby si vedel ovládať plachetnicu, motorák, alebo malý gumák. Alebo, vieš ovládať loď na ktorej chceš jazdiť?
Ak chceš jazdiť na plachetnici, kludne sa pokús dostať na Regatku niekomu do posádky, zober si zo sebou nejakú knuhu o jachtingu a budeš nasávať informácie. Naučíš sa toho dosť, to mi ver, hlavne ak nič ešte nevieš.
Samotné skúšky nie sú zásadný problém.
tosotoso
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 25

Příspěvekod tosotoso » ned říj 27, 2013 1:11 pm

Denis píše:Tosotoso, na regatke nie je priestor, aby si šiel na skúška a najmä tam nie je priestor aby si si nacvičoval manévre a ovládanie lode , plachiet, ktoré potrebuješ.
Dôležité je, či chceš chorvátske papiere aby si vedel ovládať plachetnicu, motorák, alebo malý gumák. Alebo, vieš ovládať loď na ktorej chceš jazdiť?
Ak chceš jazdiť na plachetnici, kludne sa pokús dostať na Regatku niekomu do posádky, zober si zo sebou nejakú knuhu o jachtingu a budeš nasávať informácie. Naučíš sa toho dosť, to mi ver, hlavne ak nič ešte nevieš.
Samotné skúšky nie sú zásadný problém.

Ďakujem, ide mi o papiere na jachtu a chcem sa to aj skutočne naučiť. Ak mi viete niekoho poradiť budem vďačný, ak nie, niečo náhodou nájdem. A budúci rok pôjdem :-)
bedrich
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 22

Příspěvekod bedrich » stř říj 30, 2013 9:21 pm

Estelle zaplaceno, potvrzeno od Yachtnetu. :good:
FerenCS
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FerenCS » čtv říj 31, 2013 3:24 pm

Posádka "Nádej-Naděje" Salona 45 URSA, zaplatená záloha.
Al_Pako
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Loď číslo 16 záloha zaplacena

Příspěvekod Al_Pako » pát lis 08, 2013 4:10 pm

Ahoj všichni,
loď číslo 16 ústy skippera hlásí zaplacení zálohy a potvrzení nájemní smlouvy. V neděli od 14 hodin máme ustavující schůzi posádkového výboru, na níž se usneseme o jménu pro loď i posádku.
Zatím je nás sedm, jak to vypadá, když přibudou ještě další, hodláme přesedlat na větší loď.

Aleš
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » sob lis 09, 2013 12:04 pm

Jak to tak vypadá, nebude katamarán a zatím ukládám do klidu i posádku Strážců. Víc lidí se nepřihlásilo, kluci šetří dovolenou na naši společnou podzimní akci a na malé skořápce pro čtyři se mě nějak nechce. Větší loď zase ve čtyrech někteří členové neutáhnou finančně.

Nicméně i když loď neobjednáváme, nechávám to otevřené a třeba se to ještě nějak vyvrbí.

Ale mám i konstruktivní informaci.
Při tvorbě a sestavování nových stránek jsem zjistil, že InstaMapper, který před necelým rokem skončil, opět začíná pracovat. Zatím vydal beta aplikaci do mobilů Android a je v testovací fázi na portále www.insta-mapper.com/. Sledování polohy jsem dříve na stránkách měl a bylo to minimálně náročné na datové přenosy. Teď jsem vyzkoušel čtyři jiné systémy a byl to děs. Stahovalo to megabajty.
Navíc, oproti dřívější verzi, umožňuje na jedné mapě sledovat vícero mobilů. Takže pro Regatku by to bylo velmi vhodné. Kdyby lidé co zůstali doma, mohli na mapce integrované do našeho portálu, sledovat celou flotilu.
Kromě pár peněz za datové přenosy to je celé zdarma.
tatik007
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod tatik007 » sob lis 09, 2013 8:48 pm

Ahoj všem
Strýci mají zaplacenou zálohu a potvrzenou smlouvu, Teď jdeme připravovat metr - příští týden ho začneme stříhat
Jarda B.
Al_Pako
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Al_Pako » ned lis 10, 2013 9:00 am

Nápad s použitím Insta-Mapperu rozhodně vítám a naši loď v něm hodlám angažovat.

Aleš - skipper "šestnáctky", zatím ještě beze jména
dakar
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Pohodáři

Příspěvekod dakar » ned lis 10, 2013 4:32 pm

Ahoj tady Dakar- hlásím Pohodáři jedou zaplacena záloha-Baqvaria 46 .cruiser.Posádka -Dakar, Venca,Míra,Radek,Libor,Pšenda,Carda,Martin.
host60
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod host60 » pon lis 11, 2013 1:31 pm

Posádka č. 12 Kačeři letos s menšími změnami: loď Sun Odyssey 40.3 zaplacená záloha, posádka Honza (host60), Ondra, Mrazík, Radek, Tomáš, Adam; vlajku JI máme vlastní
karyon
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod karyon » stř lis 13, 2013 6:59 pm

Už se zase těšíme na (né Ježíška) Regatku :D Takhle http://www.youtube.com/watch?v=1z0bl3Cahk8 sem se nudil před pár dny ve dvě ráno :) Zdraví Ondra (karyon) z posádky Kačerů.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř lis 13, 2013 10:01 pm

:good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good:

Ondro - Ty jsi talent ! Pouštím si to několikrát ....těším se taky.

Tebe musím najmout do týmu JI....kdy chodíš na pivo?
karyon
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod karyon » stř lis 13, 2013 10:41 pm

Libore díky, ale je to jen pár fotek a v noci sem se jen trochu nudil, navíc to youtube při nahrávání nějak kouskuje, přitom to má přes 300MB to krátký video! Takže kvalita horší ;) Dá se s tím vyhrát i lépe, ale ve dvě ráno už sem na to moc neviděl :D Jo a pivo normálně nepiju, dávám si ho jednou za rok pouze na Regatce :D Ale když budu moct, rád pomůžu s něčím :)
Jelena
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Jelena » sob lis 16, 2013 3:41 am

Zdarec děcka,

neuvěřitelné, já snad neznám jediného Jachtaře co pije,
jen ve vyjímečných příležitostech se všichni napijou na lodi:-)
No a to mám kamaráda, co nejí maso, jen na lodi - náhodička:-)

Jo jinak ta mega zátoka, kterou jsem letos objevil je na ostrově Ščedro - fakt paráda, doporučuji.
Pokud máte něco čím byste mohli překvapit na Jadranu, sdílejte, to přivítají asi všichni Adriatic Jachtaři:-)

Pěknej víkend.
Václav
matt
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod matt » ned lis 17, 2013 11:13 am

Libor píše:Ještě čekám na stálice ve startovním poli Korki a Matt (i když ten bije posádku tak nevím kdo s ním na jaře pojede.....)

Posádka Veslích pozůstalých je letos trošku v nouzi :( Nikdo neví, zda bude mít v tu dobu čas. Navíc jsem byl měsíc na tour a propásnul cenově dostupné lodě... takže ted zvažuju i sám za sebe...

Nicméně naděje a námořnická touha umírá poslední, takže doufám, že volací znak - Dršťková polívka, zase uslyšíme v éteru 8)
VojtechMarek
nováček na fóru
nováček na fóru
Kontaktovat uživatele:

Fajn Regatka JI 2014 - pojede někdo?

Příspěvekod VojtechMarek » stř pro 04, 2013 11:26 am

Všem co si přejí stopu (a více) vody pod kýlem!

Poučen z předchozích nezdarů (a úspěchů) rozhodl jsem se vyzkoušet, jaké to je, když se pod plachtami nejen dovolenkuje, ale i trošku závodí. S lítostí jsem musel konstatovat, že všichni jachtaři z mých minulých posádek jsou velmi nadšení, má-li moře 22St C a více. Klesne-li teplota pod tuto mez, z původně nadšených námořníků se stávají zapšklí suchozemští domasedi.
Proto poprvé v životě podávám inzerát.
A protože k objednání lodě na Fajn Regatku JI je již skoro minuta po dvanácté, pro maximální urychlení, si pokusím být na tomto místě stručný.

Po konzultaci s Ing. Stachem jsem se svou účast na Fajn Regatce JI 2014 rozhodl pojmout jedním z následujících způsobů.

1. Rád se s někým odvážným svezu.
Mám průkaz VMP, na charteru v HR jsem byl 3x. Něco málo umím, ale rád bych se toho spoustu naučil. Jsem seriozní, nenáročný, samostatný a zodpovědný. Umím vařit. (Sakra, to doopravdy zní jako do seznamovacího inzerátu-zbývá dopsat: “telefon vše urychlí“ :D ). Mám sedmimístné auto a nebojím se ho použít. Pokud má někdo místo na palubě, rád se přidám. Jeho podmínky budu respektovat. Budou-li však nároky na mne kladené nesplnitelné, vyvolám vzpouru.

2. Alternativa druhá – HLEDÁM POSÁDKU.
V tom případě nabízím místo na lodi pro 3-5 lidí. (Jednoho už mám). Zkušenosti vítány. Nadšení je lepší. Přednost mají zkušení nadšenci.
Mé podmínky: Zajistím loď a vše s tím spojené. Uhradím 25% z pronájmu lodě - zbytek posádka rovným dílem. Kauci a případné jím způsobené škody na lodi hradí skipper. Nevratná záloha od posádky ve výši 1000Kč na účet Yachtnetu nyní, doplatek lodi dle pokynů Yachtnetu před odjezdem. Cestovní, startovní, kulinářské a ostatní zde nejmenované náklady - všichni na palubě rovným dílem. Bez kvalitní pojistky se na palubu nevstupuje. Ty, jako potenciální posádka máš právo a povinnost splnit svému kapitánovi, co mu na očích uvidíš. (Zejména ten z posádky, který bude jmenovaný nápojovým důstojníkem).

Jsi-li odvážný-á, připravený-á, odhodlaný-á a rozhodnutý-á, napiš mi email.
Dohodneme se.

V. Marek
kapo
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 39

Příspěvekod kapo » pát pro 06, 2013 4:38 pm

pro dlouhé zimní večery... :whist:

Obrázek

:blink:
FerenCS
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FerenCS » pát pro 06, 2013 10:07 pm

Či sa kukám SEM alebo na ten obrázok jedno viem skoro určite, stádo lodí sa budem snažiť míňať v úctivej vzdialennosti... ;) :D
kapo
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 39

Příspěvekod kapo » pát pro 06, 2013 11:04 pm

jestli to při závodech půjde... :?

Obrázek
Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Bilardos » pát pro 06, 2013 11:18 pm

kapo píše:jestli to při závodech půjde... :?

Jasně že jde. Stačí být první od startu po cíl, nechat všechny za sebou a nemusíš to řešit :D
Jelena
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Jelena » pát pro 06, 2013 11:41 pm

Jasně že to jde.
Jaro 2010
Jelena Jelena:-)
Obrázek

Zpět na