Caledonian canal

Evropské regiony které nemají vlastní kategorii..

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Viper01
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Caledonian canal

Příspěvekod Viper01 » úte úno 04, 2014 9:47 pm

Ahoj,
chtěl bych se lehce optat, jestli máte někdo zkušenost s plavbou po Kaledonském kanálu ve Skotsku?
Chtěli jsme s partou zas změnu - po plachtění u nás a na Mazurách a motorové lodi v Holandsku jsme si řekli, že Skotsko v červnu by mohlo být pěkné.
Měli bychom vyplouvat z Invernessu. Myslím, že bychom mohli zvládnout celý kanál na jižní konec a zpět. A potřebuji zjistit co nejvíce o místních zvycích.
Zatím jsem je prohlížel Google maps. Našel jsem marínu, prošel kanál...bude to občas zábava v několikastupňových zdymadlech.
No a dotazy - nejlepší by byl nějaký česky psaný jacht-průvodce. Ale třeba jak je to s mosty a zdymadly? Otevírací doba, jestli se otevírají / proplavují jen v dané hodiny, nebo jak kdo přijede? Jak je to s kotvením - jestli jen u městských mol a v přístavech, nebo se dá i v přírodě (máme motorovku)? Ono v Holandsku se to dá, ale v Anglii každý kus země někomu patří, tak aby nebyl problém. Koukal jsem třeba na okolí kolem Urquhart Castle - kus na sever je chráněný přístav, ale na hrad je to pak 5 km po silnici, takže kdyby se dalo zakotvit někde blíž...ne že bychom to neušli.
No a pak takové informace - jestli a kolik se tak platí za kotvení? Jestli máme na placení někoho hledat, nebo si někdo najde nás - mimo maríny, u městských i jiných mol? Nějaké zajímavé body, možnosti nákupů, hospody, jestli se dá někam i vyrazit na kopec (v rozumné vzdálenosti), služby - elektrika, voda, odčerpání odpadu (kde a za kolik)?
Čím víc informací, tím lépe. Děkuji všem
DonTragedy
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 6

Příspěvekod DonTragedy » úte úno 04, 2014 9:55 pm

Snad sa nikto nenastve, ale ked sa hladal co najviac info o lodicke, tak som nasiel aj takuto reportaz a ide v podstate tade kam chces ist, tak snad to pomoze.

odkaz
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 418

Příspěvekod lynx » stř úno 05, 2014 9:31 am

Ahoj,
z kanálu jsem v Inverness vyplouval na moře, takže jsem proplouval jen dvěma zdymadly a otočným železničním mostem.
Doporučuji Ti projít tyhle stránky:
http://www.scottishcanals.co.uk/our-can ... al/boating
Je tam i kalkulačka ceny za proplutí.
Tady je Skipper's Guide s informacemi o pracovní době, zdymadlech, mostech, palivu atd.:
http://www.scottishcanals.co.uk/media/9 ... ersion.pdf
Průvodce obsahuje i mapky jednotlivých úseků.
Mám zkušenost, že obsluha komor je přátelská a ochotná.
Hezkou plavbu!

L.
MERCHANT
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod MERCHANT » čtv úno 06, 2014 3:28 pm

Také nad touto plavbou uvažuji.
Jsem stále ve stádiu příprav.
Co jsem však zjistil, že i v létě tam může být docela pošmourno až kořalečno.
Doporučuji si vzít na cestu hodně silný tekutý svetr
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 418

Příspěvekod lynx » čtv úno 06, 2014 3:48 pm

Netřeba voziti svetry z Čech.
Továren na jejich výrobu se zde nachází dosti.
Nazývají se disillery.
:D

P. S. Obvykle lze do nich podniknouti exkurzi a několik modelů na místě vyzkoušeti.

Zpět na