SPORT 50

Patří sem různé tipy a témata zatím nezařazená, nemající dosud samostatnou sekci kdekoli ve foru, v případě nahromadění určitého tématu bude sekce zřízena.
Pokud nevíte kam s novým tématem, vložte sem.

Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa

profesorikebara
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

SPORT 50

Příspěvekod profesorikebara » sob úno 22, 2014 7:15 pm

chystám se dát novou barvu na tohohle sporta. Zatím brousím.
Prosím o radu jakou barvu tam dát a jaká je ta původní. Brousím smirkem. Smrdí jako pryskyřice, ale nevím jaká(epoxidová barva, polyesterová barva. Četl jsem tu na foru, že každá smrdí jinak hořce, nebo sladce, ale já to nepoznám. Neví někdo, jaká barva se tam dávala. Předpokládám, že tam je původní, na jiný podklad jsem při broušení nenarazil.
Původní barvu chci nechat jako základ :?
Děkuji za rady

H.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) profesorikebara dne ned bře 30, 2014 8:20 pm, celkem upraveno 2 x.
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 12

Příspěvekod packa » sob úno 22, 2014 7:48 pm

jo-maš pravdu je to Sport 50-u meho je po cele délce kyl s odlehcovacimi otvory a 3-4 prícné prkna (nat.dub) na to jsem dal 6 prekližku aby zapadla do toho vybrání-jeste tam bylo par kostek polystyrenu(uplne rozpadlejch) ty jsem tam nedaval a na konci pod mot.vanou jsem udelal 2 otvory 125mm po stranách kylu a zadekloval instalaterskou zatkou)aby jsem mohl vysat vodu a vetrat.vsechno nalakovat a po obvodu prilaminovat paskou.pri vyrezavaní opatrne-je to slabe a proříznes laminat jako já-
foto nemam-to me nenapadlo
Josef
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 3

Příspěvekod Josef » pon úno 24, 2014 1:47 pm

Pane profesore Ikebaro. Polystyren bych tam nedával. Časem se do něj dostane někudy voda a už jí nikdy nedostaneš ven. Dřevěnou překližkovou desku bych tam také nezalaminovával - zase se tam může dostat voda a je dost těžká. Dno bych vystužil podélnými a příčnými žebry zhotovených z elektroinstalačních plastových trubek a husích krků v ohybech (dělají se v různých průměrech), které bych položil na dno a třeba i na boky (zevnitř trupu). Trubky bych přelaminoval v celé délce k trupu. Jako podlahu bych zhotovil dřevěné vyndavací podlážky z latí s mezerami (rošt). Případná nacákaná voda proteče podlážkami na dno lodě a hohy máš pořád v suchu. Po vyjmují podlážek vodu snadno vytřeš houbou. Vše dobře vyschne a nikde nic nehnije.
bobes
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

Příspěvekod bobes » pon úno 24, 2014 1:51 pm

Také se chystám už pár let podívat se pod podlahu našeho Sporta 50, ale nějak mi to časově nevychází. Zkusil jsem si šlápnout do pár Sportů co jsem potkal na Slapech a ty podlahy jsou +- na pošlap stejný.( měkčí). Totéž překližka která vyztužuje zrcadlo. To na tom bývá stejně nebo i hůř než výztuhy v podlaze. Já na něm mám 5tku motor, tak to zatím neřeším. Jediné co jsem si udělal, tak výpustnou zátku , abych mohl po sezoně vypustit všechnu vodu co se dostane mezi dno a podlahu. Letos udělám vzadu u zrcadla studánku jak radí Packa a strčím tam bilgepumpu. I když člun plachtuju stejně tam voda při dešti nějak nateče. Jinak jsem si udělal podlážky z latí a vodovzdorné překližky všude kde se v člunu pohybuju a naprostá spokojenost. Kajutu plánuji stejně dlouho jako kouknout se pod podlahu a se stejným výsledkem. Jinak Sport 50 tady má vlákno, tak by se to tam mohlo přesunout ať je to pohromadě.
profesorikebara
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod profesorikebara » pon úno 24, 2014 8:12 pm

díky za poznatky.
Hledal jsem vlákno, ale nenašel prosím o navedení :cry:

Zpět na