Kráska za hubičku
Moderátoři: vilma, Pepa, david, smike
- lynx
- zkušený harcovník
- Reputace: 417
Jen aby to dotyčná paní nepochopila jako odkloněné peníze.
P. S. Prozraďte člověku neznalému – co je na poslední fotce?
Bakista, prostor v kajutě pod podlážkou? Nebo něco jiného?
Taky je škoda, že tam není fotka té ploutvové skříně.
(Pokud to není právě ta poslední, ale to mi nepřipadá.)
L.

P. S. Prozraďte člověku neznalému – co je na poslední fotce?
Bakista, prostor v kajutě pod podlážkou? Nebo něco jiného?
Taky je škoda, že tam není fotka té ploutvové skříně.
(Pokud to není právě ta poslední, ale to mi nepřipadá.)
L.
Naposledy upravil(a) lynx dne úte bře 18, 2014 9:01 am, celkem upraveno 1 x.
- Crazymen
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
maxik1958 píše:Opravdová kráska pro odvážné: http://www.ebay.de/itm/Segelboot-Holzbo ... 2c7ea7b74e Jen to olovo má větší cenu
Silně mi připomíná plachetnici SVEA - mooooc by se mi líbila....tak doufejme, že snad jednou...

- MB
- návštěvník fóra
- Reputace: 1
na té poslední fotce je právě náběh dna k ploutvové skříni ....bolestivé to místo ploutvových lodí.
Ad uložaná měna ....mno, jsme se ženou krátce (25 let) a třeba by mi to pošlo ...nejde o ty peníze a o tu práci ..jde o následné využití a čas ....přesně pro to jsem prodal naši loď co jsme měli - na jaře na vodu, v říjnu z vody a poslední 2 roky jsem tam byli 4x ....to nemělo cenu . Měli jsem ji 10 sezon + jednu co jsem ten vrak kompletně obnovil (plecháč, 7,5 m) ....
Ad uložaná měna ....mno, jsme se ženou krátce (25 let) a třeba by mi to pošlo ...nejde o ty peníze a o tu práci ..jde o následné využití a čas ....přesně pro to jsem prodal naši loď co jsme měli - na jaře na vodu, v říjnu z vody a poslední 2 roky jsem tam byli 4x ....to nemělo cenu . Měli jsem ji 10 sezon + jednu co jsem ten vrak kompletně obnovil (plecháč, 7,5 m) ....
- Josef
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 3
Tady něco pro Maxíka. Chudinka bývalá kráska. http://www.lode-bazar.cz/inzerce/► ... ndan-1954/
Svého času to byla určitě krasavice.
Svého času to byla určitě krasavice.

- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73
Ahoj, tak pánové jsem majitel zmíněné belugy. Je na ní sice dost práce, ale je to poctivá lodˇ.
Má za sebou bohatou závodní historii na Slapech a nebojím se tvrdit, že to byla v osmdesátých letech jedna z nejrychlejších lodí. Zůstávala za ní i zmiňovaná SWEA, DUCH a Vltava.
Bohužel já nemám na opravu čas a budu se s ní těžko loučit, ale rád bych ji zase viděl na vodě.
Má za sebou bohatou závodní historii na Slapech a nebojím se tvrdit, že to byla v osmdesátých letech jedna z nejrychlejších lodí. Zůstávala za ní i zmiňovaná SWEA, DUCH a Vltava.
Bohužel já nemám na opravu čas a budu se s ní těžko loučit, ale rád bych ji zase viděl na vodě.
Má maličkost osobně
a můj strýc Jaroslav Jelínek, který belugy stavěl. Po jeho smrti prošla loď částečnou rekonstrukcí, ale v roce 2008 do ní začalo téct a od té doby je na suchu.

Naposledy upravil(a) Fortuna dne pon bře 24, 2014 10:17 pm, celkem upraveno 2 x.
- rb
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 5
Fortuna píše:Zůstávala za ní i zmiňovaná SWEA, DUCH a Vltava.
Teda, né že bych, ale tomuhle tvrzení se dá skutečně těžko uvěřit.

Zejména pokud se jedná o SVEU. Pokud mám informace o Duchovi, původní konstrukce je totožná se Sveou. V době kdy jsem ho viděl (80. léta) už byl po dosti drastické "rekonstrukci" včetně zkrácení zádě o cca půl metru. I když pravda je, že záleží na tom kdo kormidluje. To jeden může jet na seberychlejší plachetnici a stejně mu to bude prd platný. Že by Beluga porážela lod typu Svea považuji spíš za dílo šťastné náhody než za pravidlo.
- maxik1958
- zkušený harcovník
- Reputace: 36
- Kontaktovat uživatele:
Fortuna píše:Já taky. Prostě patří k době, kdy se rolfok vymýšlel u ohně. Nechceš se do ní pustit?
No, když tuhle u mne byl kamarád, a viděl mou sbírku, řekl: Maxi, tohle je na několik životú