Bydlení na lodi

Krátkodobé i dlouhodobé pobyty na lodi / hausbótu z různých úhlů pohledu.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Sachmet
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sachmet » pon pro 10, 2007 9:24 pm

Já osobně souhlasím, tohle podepíšu :-D
Tak jestli vás to bude bavit, zkuste mrknout na fotečky a pár dalších informací. A moc díky za všechny rady i podporu, bezva spolupráce!

<a>Amsterdam 2007</a><br>
Sachmet
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sachmet » pon pro 10, 2007 9:26 pm

A sakryš, odkaz nemaká, tak oprava:
Amsterdam 2007
mysacek
s/y Kirké
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mysacek » pon pro 10, 2007 11:00 pm

no pekne, moc pekne :good:
ten bazmek vypada jak roll grot :mad:
jediny, z ceho vzdy rostu, jak vidim lana u nadrze :gun:
MilanR
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod MilanR » pon pro 10, 2007 11:46 pm

Ano, je to ta pravá. Závidím :-)
MilanR
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod MilanR » pon pro 10, 2007 11:53 pm

Jestli se nepletu, zahlédl jsem na fotkách na přídi "mrtvého muže"? To se na kanálech hodí, pomůže se stěžněm.
MilanR
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod MilanR » pon pro 10, 2007 11:54 pm

Teď jsem koukal na stav vody ve Vltavě a do Prahy tedy rozhodně nedopluješ. Ale do Mělníka v pohodě... Nebo chceš zůstat natrvalo v zahraničí?
Milos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

zásah

Příspěvekod Milos » úte pro 11, 2007 12:28 am

Sachmet, mne sa to tak vidí, že tá krásna loď so svojím charakterom aj patinou dosť zodpovedá tomu po čom túžiš (aj tvojim možnostiam). Taký zásah do čierneho sa nemusí opakovať... ;) Pripájam sa k tíško závidiacim (keby som bol single, a mal podobnú šancu, tak neváham).
toma
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod toma » úte pro 11, 2007 7:57 am

Ahoj Sachmet, je to moc pěkná plachetnice. Jenom se mi zdá trochu moc zelená. Nevím, jak dlouho stála, ale podle fotek asi nějaký pátek jo - řasy na palubě, dřevěné části neošetřené a taky samá řasa, s pojezdy na kosatku se taky dlouho nehýbalo, lanoví je zralé na kopletní výměnu. Rozhodně bych před definitivním rozhodnutím trval na zkoušce motoru a alespoň krátké vyjížďce. Nicméně vypadá dobře a odstranit výše uvedené by byla spíše radost - až na pár výjimek není nic příjemnějšího, než si hrát s vlastní lodí, ne? Ale nejsem žádný odborník na koupě lodí z druhé ruky, tak třeba jen maluji čerta na zeď. Každopádně za tu cenu je při plné funkčnosti perfektní. Mimochodem, máš pěkný a obsahově zajímavý web.
Sachmet
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sachmet » úte pro 11, 2007 8:03 am

ANO.
Ano, je tam mrtvej muž.
Ano, chci to zatím mít v zahraničí, ale nevylučuju, že až se vyblbnu, tak budu uvažovat o tom mít ji co nejblíž . spíš na dojíždění než na trvalé bydlení.
A ano, je to ona. Přesně vyhovuje tomu, na co ji chci a mně okamžitě chytla za srdíčko. Ta se mnou přežije kždý můj bláznivý nápad a nenechá mě ve štychu, když se o ni budu starat.
Mám dojem, že jdu do toho :-)
Sachmet
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sachmet » úte pro 11, 2007 8:06 am

Jsem si všdomá toho, že chce nějakou práci a údržbu, ale jednak mě to bude bavit a jednak jsem nenašla žádný vážný problém. Vevnitř je všechno dřevo pěkně udržované, to venkovní bude chtít trochu pozornosti atd....
Sachmet
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sachmet » úte pro 11, 2007 8:52 am

Jak tak koukám, tak mi v tom mém článku úplně vypadly fotky interiéru...tak už jsem to opravila, sorry :-)
Amsternad 2007
stefin
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod stefin » úte pro 11, 2007 9:55 am

To Sachmet:
Fotky interieru tam byly, akorat nahled se Ti nejak pokazil (v 2. polovine fotek je na nahledu zobrazeno neco jineho nez jaka fotka se Ti ukaze pod nim)
Jinak lod se mi moc libi, samozrejme pri pohledu na detailni fotky je videt, ze jiz ma neco za sebou, ale i detaily vypadaji slusne, nemyslim si, ze bych zahledl neco, co by se nedalo lehce poopravit ci zkraslit. Vzhledem k cene i umisteni jachty jsi ale asi nemohla vybrat lepe. Ted bude zasadni otazka ten motor, nebot novy by byl temer stejne drahy jako lod. navenek vypada dobre udrzovany, to ale nic neznamena. Verim ale, ze bude OK.
Moc drzim palce, aby Ti to vyslo.
Georg
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Georg » úte pro 11, 2007 10:24 am

Ahoj Sachmet, jak tě něco chytne za srdíčko tak to je dobré znamení jdi do toho,ale pozor s chladnou hlavou.Loďka je to moc hezká a hned k použití.Já sám jsem letos v Holandsku taky koupil plachetnici byla taky trochu špinavá i se všudy přítomnými pavoučky, ale to za krátko zmněníl rejžák a vědro s vodou.Holanďané jsou pohodový národ a hlavně nekecaj.Lepší obchod uzavřeš odpoledne než ráno.Přeji Ti hodně uplutých mil a pohodu na na lodi. :whist:
ficcus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ficcus » úte pro 11, 2007 11:05 am

Sachmet, máš strach? Tak si ho užij a jdi do ní ;) Jestli ji miluješ, tak už není co řešit :mad:
Ludek
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Ludek » úte pro 11, 2007 11:21 am

Sachmet, preji Ti opravdu aby Ti to vyslo. Moc nadsencu jako Ty asi neni. Nicmene opatrnost nikdy neskodi.
Urcite by bylo dobre vyzkouset, jak se lod chova na mori pod plachtami.
Ludek
Sachmet
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sachmet » úte pro 11, 2007 11:36 am

Žádné strachy, bez zkoušky ji nekoupím!
Myslím, že někdy na jaře pojedou známí do Amstru, tak se svezu s nima a budu se na ní prohánět...klidně tam zůstanu tejden a budu se s tou kráskou seznamovat - koneckonců zpáteční jízdenka u Student Agency stojí asi patnáct set, což je daleko levnější než jakýkoli benzín... Na loď stačí složit od deseti procent výš a už mi ji nikdo nesebere. A když pak najdu něco vážného, tak mi prachy vrátí, ebo to majitel opraví. Řešili jsme to dost dlouho a ten Holanďák vypadal velmi slušně a byla s ním rozumní domluva ohledně všech testů i stání v maríně.
No a jestli všechno dobře dopadne, tak v létě zamířím směr jižní Francie :-)
Ludek
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Ludek » úte pro 11, 2007 12:02 pm

To je velmi solidni jednani.Pokud je tam financni riziko nula, tak asi neni co resit.
Ludek
dan
s/y Hannah
Reputace: 2

Příspěvekod dan » úte pro 11, 2007 8:16 pm

ahoj sachmet,vypada to opravdu za tu cenu velmi slusne,v jakem stavu a z ceho jsou plachty?
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » úte pro 11, 2007 9:45 pm

Kúpiť loď v Holandsku je velmi dobré, okrem iného aj skrz polohu. Ak by som si tam ja kúpil loď, tak by som sa na juh až tak neponáhlal a jeden rok /minimálne/ by som si oboplával Balt. Ak odplávaš na juh, tak kedy sa tam zas vrátiš? Nikdy. A je tam toho čo pozerať.Istotne by som si pozrel severonemecké mestečká pri mory, odtial cez Dánsko do Kodane a popri Dánskom pobreží na sever cez Oslofjord do Osla. Potom príbrežnou plavbou na juh až po Gotta kanal a vnútrozemím Švédska po kanáloch a jazerách smer Štokholm. ďalej cez ostrov Aland a kamenné Fínske more do Fínska do Turku a južným pobrežím cez Helsinky až do Kronštadtu v Rusku. Ak by ma tam nezavreli tak cez pobalské republiky do Polska a ďalej Nemecké pobrežie a šup do Holandska. Ale tam by som si najskorej pozrel Frízsko a až potom by som išiel na juh. To by bola krása. Dá sa to vôbec za dva roky stihnúť? :?
toma
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod toma » stř pro 12, 2007 7:40 am

Přesně tak, Denisi, úplně souhlasím. Jen bych ještě přidal před cestou na jih norské fjordy, Island a britské ostrovy. Ta plachentice je pro to jako dělaná, na jihu se bude nudit. Sachmet by jen pro bydlení na lodi musela pořešit poměrně tuhou zimu na severu, kdy severní Balt zamrzá.
Sachmet
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sachmet » stř pro 12, 2007 10:40 am

To se ještě vyvrbí, ta loď je v pohodě a mně by se taky líbilo vyrazit na průzkum po okolních čertech ďáblech, když už v té oblasti budu.... Ale kamarádi mi dali jasně najevo, že když budu potřebovat občas na tři neděle do Čech kvůli dizertaci nebo rodině, tak jsou ochotní hlídat lodičku jenom někde v teple... no ale uvidíme, nějak šikovně to zorganizuju :-)
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 418

Příspěvekod lynx » čtv pro 13, 2007 4:21 pm

Ahoj Sachmet,
pokud jsem to ze složeného obrázku poznal, je to dlouhokýlová loď. Vřele doporučuji – tyhle lodi výborně drží směr (kromě zaďáku ovšem).
Také poměr délky a šířky je výborný – žádná kachna, ale štíhlá krasavice.
Po těchto stránkách není proč váhat!
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

hlídání lodičky

Příspěvekod pecho » čtv pro 13, 2007 6:28 pm

Sachmet:
"....... hlídat lodičku jenom někde v teple..."
Já se taky hlásím na hlídání lodičky v teple. Zdraví Pecho
pietro070
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pietro070 » čtv pro 13, 2007 8:51 pm

To Sachmet
lod zodpovedá jej názvu "PEARL" niet čo doať :clap: , držím palec a odvahu, v kútiku srdca zavidím....
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » čtv pro 13, 2007 10:04 pm

Chlapi, kurňava, nezávidte, 10000 euro nie je tak vela. :D A kamarádov čo ti loď postrážia v teple nájdeš vždy dosť, ani netušíš kolko máš kámošov. :lol:
Dovolím si prezentovať svoju starú myšlienku inovovaného jacht klubu, teda skúpime /skoro/ všetky Seahawky, to je to čo kúpila Sachmetka a rozmiestnime ich po Európskych moriach a potom sa budeme už len navštevovať. Každú plavbu v inej oblasti. Pekná utópia, nie?
Ale vrátim sa k téme, tento topic ma prinútil zamyslieť sa nad mojou 9m plachetnicou a rozhodol som sa, že ju začnem na budúci rok prerábať na obytnú loď. Chudinka, už má pomaly 20 rokov, ja som jej 3-4 majitel a ešte nebola na vode. Ale toto ešte vydrží. :o

Zpět na