Oblečení

Oblečení a obutí vhodné pro jachting, pro pobyt a plavbu, nákup, zkušenosti, doporučení atd.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

muflonek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod muflonek » pát dub 13, 2012 1:02 am

Včera mi přišlo oblečení Navis . Testu bude podrobeno na Atlantiku od Azor na La Grace .

Už teď můžu říct, že kapuce je zcela nedostačující, a že si musím dát do spodního lemu stahování, které chybí (tunel tam však je... Také chybí garáž na zip, ale za tu cenu to považuji za dobrý kauf... Nepromokavé to bude.o)

Přemýšlím kapuci odpárat a udělat si zcela novou... nemáte někdo tip na rychlou opravnu outdoorových oděvů?

Samozřejmě o testu oblečení na Atlantiku budu informovat.o)))
novottom
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod novottom » pon kvě 14, 2012 1:42 pm

já jsem zkusil objednat oblečení Surplus, uvidím jaké kvality bude a pak dám vědět.
matt
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod matt » pon kvě 14, 2012 3:27 pm

Já nakonec těsně před odjezdem na regatku koupil v Decathlonu obyčejný kalhoty od Triboardu a kajakářskou budndu přes hlavu a bylo vyřešeno. Ani jedno teda prakticky nedýchá, ale rozhodně jsem byl 100% v suchu. Co by taky člověk chtěl, když jsem za to dal dohromady cca 1400
radar
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod radar » pát pro 21, 2012 3:59 am

Ahoj muflonek.
Jak dopadlo tvoje testovani obleceni od navis?
Diky Radar
gryf
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod gryf » sob bře 08, 2014 9:39 am

Chci koupit oblečení na loď - kalhoty a bundu, neznáte někdo web stránky na koupi v USA? Díky za radu. Gryf
JP
nováček na fóru
nováček na fóru

Obleceni na baltu

Příspěvekod JP » ned dub 20, 2014 8:55 pm

Byl jasem pozvan na plavbu po Baltu. Byl jsem dvakrat na 14 dni na Mazurech. Tak trochu se bojim, ze to bude jine kafe. Pokousel jsem procist dost topicu na tomto foru, ale nedocetl jsem se co by jste doporucili za obleceni na plavbu po Baltu.

pocatek plavby - za mesic
delka plavby - 14 dni
vyplouvame z Gdansku

zatim mam tip jen na bundu

Bundu - http://www.sailingcentrum.cz/jachtarske-ob...acket--804
Kalhoty - ??
Boty - ??

Dekuji za odpovedi
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » ned dub 20, 2014 9:13 pm

Nemám tušení o materiálu 3 Dot ™, asi bych do toho bez osobních zkušeností někoho blízkého nešel.

Já bych určitě chtěl aby materiál byl Gore, abych se někde dočetl jaký to udrží vodní sloupec a jaký objem vodních par to dokáže pustit ven. Neméně veledůležité je střih a utěsnění oblasti límce a kapuce proti zatékání vody při dlouhodobém pobytu v dešti či přelívajících se vlnách, dost důležité je i utěsnění rukávů. Když prší, máš ruce na kormidle a tím pádem zápěstí výše jak loket. A umí ztékat.

Názor každého se vyvíjí dlouhodobými zkušenostmi, dobrými a špatnými zážitky. Můj názor jsem zde opakovaně publikoval. Věřím prověřené značce Marinepool. Mám druhou a dozajista budu příště mít i třetí.
Třeba taková řada Offshore u společnosti Avar Yacht..... ;)
JP
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod JP » ned dub 20, 2014 9:32 pm

To Baharis: tve nadseni pro Marinepool jsen cetl. :) Vetsim problemem jsou pro mne kalhoty, kde vsechny kalhoty offshore maji maji ksandy a z toho nejsem vubec nadseny. Rozumim funkci (voda se nedostane pod obleceni), jen proste bych chtel klasicky strih.
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 102

Příspěvekod Jarda885 » ned dub 20, 2014 9:53 pm

Vyvýšené kalhoty s kšandami mají praktický význam. Na lodi se můžeš pohybovat v nejrůznějších pozicích. Máš stále zajištěny zateplená záda. A hlavně jsi v suchu.

Na nepohodlí kšand si velmi rychle zvykneš.

Pozitiva převyšují negativa.
jirkabb
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 16

Re: Obleceni na baltu

Příspěvekod jirkabb » ned dub 20, 2014 10:03 pm

JP píše:Byl jasem pozvan na plavbu po Baltu. Byl jsem dvakrat na 14 dni na Mazurech. Tak trochu se bojim, ze to bude jine kafe. Pokousel jsem procist dost topicu na tomto foru, ale nedocetl jsem se co by jste doporucili za obleceni na plavbu po Baltu.

pocatek plavby - za mesic
delka plavby - 14 dni
vyplouvame z Gdansku

zatim mam tip jen na bundu

Bundu - http://www.sailingcentrum.cz/jachtarske-ob...acket--804
Kalhoty - ??
Boty - ??

Dekuji za odpovedi

Zkus se podivat na tohle, z Baltu mám vyzkoušené a za super peníze , i dobry materiál ...
http://rybar.braunstar.cz/termo-obleky/ ... sh-2-dilny
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » ned dub 20, 2014 10:15 pm

Také ty lacle nemám rád. Ne, nesnáším je. Když vidím u kolegů na Jadranu nebo v Řecku ty neforemné planďáky až po krk, je mě to k smíchu (potajmu, protože oni jsou na ně hrdí). Pokud by jsi zde četl i o mé nechuti ke chladnému počasí a vodě, byl by to už velký výkon, ale je to tak. Proto ti s kalhotami na Balt moc nepomůžu. I když i u těch kalhot, kdyby bylo nejhůř, bych si za rozumnou cenu vypral nějaké nízké od Marinepool.

Já před lety koupil obyčejné za dva litry v e-shopu tady u Libora. Ani gore to není, ale na mé jachtání stačí. I když je slota a jsou mě z kapuce vidět jen oči, pod bundou rolák, dole jsem zvyklý na plavky a na žabky. Jestli jsem je měl 1 -2 krát za rok?
Takže na Balt si nech poradit od kolegů :roll:
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » ned dub 20, 2014 11:00 pm

Já jezdím už pár let v bundě a kalhotách Gotop Coastal, plul jsem v tom kompletu třeba i koncem dubna z Německa do Oslo a vloni v červnu z Polska do Trondheimu a je to celkem bez problémů.
Bunda je plně dostačující a kalhotám (lacláče) vyčítám jenom to, že nemají poklopec.
Takže si myslím, že pokud máš z Mazur nepromokavou a větrudolnou bundu a kalhoty se stahovacími manžetami a vejdou se ti pod to flísové kalhoty a bunda, tak to bude koncem května stačit, pokud nepojedete pár dní v kuse ve větru od sedmičky nahoru.
Ale ten oblek od Jirkabb vypadá zajímavě.
JP
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod JP » pon dub 21, 2014 1:20 pm

To strýček bidlo, na balt v tomto čase jsou asi ideální hodinky, na sandály je tam asi zima? :(
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » pon dub 21, 2014 2:16 pm

Vždycky mám holinky sebou, ale málokdy na noze.
Původně jsem nosil sálové boty, co jsem koupil v Tesku ve výprodeji, a poslední dobou obvykle jezdím v plastových croocsech a když prší, sundám si ponožky, abych je nemusel sušit.
meser
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod meser » pon dub 21, 2014 8:47 pm

Moje zkušenost je následující: Určitě něco na hlavu, ať jsou schované uši a tohle nosit za všech podmínek (minimálně aspoň šátek). Na plachetnici fouká pořád a nic není horší než bolavé uši (snad jen zuby). Nějaký lehký komplet na slunečné dny a něco dost hřejivého na studené dni. K tomu něco nahoru co zaručeně nepromokne a pro jistotu to vzít dvakrát protože jakýkoli proti-dešťový oblek se může protrhnout a katastrofa je na cestě.
Na nohy. Určitě sebou hrubé ponožky ze 100% vlny nejlépe ve třech vydáních (vlna je jediná věc co znám která hřeje i ve vodě). Gumáky nevím, já bych volil něco uzavřeného s měkkou podrážkou a určitě ty kristusky (sandály), ale takové co na noze drží opravdu pevně. Tahle obuv se mi do horších podmínek osvědčila nejvíc, co vteče to vyteče. Když máš chvilku pro sebe, utřeš nohy natáhneš vlněné ponožky a za chvíli je ti teplo a sucho. Ale uznávám že na Štormování ve sněhu to dobrá obuv není.
Co se týče značek oblečení tam ti moc nepomůžu. Já jezdím na otevřených Lodích s kombinovaným pohonem (plachta a vesla) a oblečení používám takové jaké bylo před tisícem let. Takže k tomuhle tématu jen tak "ogólně" (obecně).
tatinecek
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod tatinecek » úte dub 22, 2014 1:24 pm

Moje zkušenost z Baltu a Severního moře:
Kvalitní bunda s kapucí / a lepší je oceanpro než coastal/ a krytem přes ústa a nos, a manžetami, které nepustí vodu na předloktí
Vlněná čepice a kšiltovka, kvalitní brýle + doporučím lyžařské brýle s čirým sklem
kvalitní termoprádlo, nejlépe z merino vlny, a více vrstev
fleesovou bundu,vlněný svetr s windstopperem
Jachtařské kalhoty zësílené na zadku a přetažitelné přes holinky
dobré holinky , které udrží teplo + vlněné ponožky
rukavice jachtařské, ale hodí se i neoprenové.
Pokud bude pršet , všeho se hodí vzít ˇkolik uveze loď, než mít jen jedno oblečení a za pár hodin je vše totálně promočené.

Nu a když bude i hezky, tak stačí něco málo na sebe . Pokud bude foukat 40 Kn a pojedeš ostře proti, pak potřebuješ výše popsanou kvalitu.
A opravdu nepromokavé je i pogumované pracovní oblečení, které není ani gore ani nic dalšího, ale v dešti splní svoji funkci dokonale a to za 1000 Kč.
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 102

Příspěvekod Jarda885 » úte dub 22, 2014 2:33 pm

tatinecek píše:......
A opravdu nepromokavé je i pogumované pracovní oblečení, které není ani gore ani nic dalšího, ale v dešti splní svoji funkci dokonale a to za 1000 Kč.

Ale nedýchá. Já se v tom zpotím a jsem více v mokru a zimě, než kdybych zmokal. Pro mne to není.

Mám kamaráda, který má dobrou termoregulaci a nepotí se. Ten se mi směje, kolik dávám peněz za jachtařské oblečení. Jemu pracovní oblek stačí. Nevadí mu, že mu s klukama říkáme, že vypadá jako šel stěhovat jaderný odpad.
JP
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod JP » ned dub 27, 2014 12:21 pm

diky moc
Michal123
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 5

Re: Oblečení

Příspěvekod Michal123 » pon lis 09, 2015 11:24 pm

Není problém koupit rybářské pracovní hadry za pár korun.
Ale to potom znamená tahat letadlem těžký protiatomový gumový oblek, plus pěkné hady na večerní párty. :whist:

Takže aktuálně co se dá prosím koupit? Hadry co vydrží všechno po dobu hlídky (4 hodiny), vypadají rozumně a nestojí majlant.
tosotoso
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 25

Příspěvekod tosotoso » úte lis 10, 2015 10:15 am

nad týmto si neuvažoval?
http://shop.jachting.info/index.php?main_page=product_reviews_info&products_id=2292&reviews_id=19

Mimochodom - 4 hod prudkom daždi vydržia aj handry z Decathlonu. Ale potom už začnú premokať (vlastná skúsenosť)
JaOCZ
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 110
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JaOCZ » stř lis 11, 2015 10:24 am

Ze starsich jachtarskych kalhot, ktere jsem si trhnul pod kolenem jsem si nechal udelat kratasy. Pri suchem chladnejsim pocasi moje nejoblibenejsi obleceni. Kdyz je vic zima, tak teple ponozky a kozene holinky.

Clovek se nepari a pritom mu netahne na zada. 8)

Prikladam foto

image.jpg
image.jpg (142.43 KiB) Zobrazeno 11122 x

image.jpg
image.jpg (650.67 KiB) Zobrazeno 11122 x

H.
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » sob lis 14, 2015 3:18 pm

Kdybys dal kviz, tak bych hlasovala pro to, že je to určeno do teplého mokrého počasí a ono je to do suchého chladného :)
ale vypadá to super a myslím, že to začnou firmy vyrábějící jacht. oblečení napodobovat !
JaOCZ
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 110
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JaOCZ » sob lis 14, 2015 3:55 pm

To bych si to mel patentovat :)

Ps: tim chladnym myslim tak 15-20 stupnu
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » pát pro 18, 2015 1:05 pm

Koupil jsem manželce pod stromeček vestu Baltic Surf&Turf . Je příjemná na nošení, límec podšitý fleecem, pevné zipy a má dostatečný vztlak, aby udržela majitele na hladině při pádu do vody. Máme na lodi automatické samonafukovací vesty, ale nikdy je nepoužíváme (jako asi všichni na našich vodách), myslím, že toto je dobré řešení...
Pro sebe jsem si koupil Vesta Baltic Flipper 50N ta je dokonce oboustranná...
http://www.baltic.se/en/products/floatation-clothing/
Byly dokonce ve slevách, tak pokud někdo neví co koupit, ještě by se to dalo stihnout...

image-0.jpg
image-0.jpg (26.08 KiB) Zobrazeno 10892 x

Zpět na