Psaní příspěvků
Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa, david, smike
- rb
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 5
Sleduji tohle vlákno a mám pocit, že by si mnozí mohli vzpomenout jak začínali než se pustí do "nováčků". Pavel63 lehce nastínil v čem je drobný problém a zmíněný také někde jinde. Když jsem začínal já, a od té doby se toho moc nezměnilo, tak byl problém cokoliv najít. V podstatě nezbylo nic jiného než použít "brutální" sílu a pokusit se najít dané informace podle témat a názvů diskuzí. V celku rozumím, že tohle by už dnes mohl být v tom množství docela problém. Teď už to není jen problém pro nováčky ale i pro moderátory tohohle molocha ukočírovat. Částečné řešení by přinesla implementace nějakého "inteligentního" vyhledávání ve kterém by vypadly relevantní výsledky a né tu hrůzy co vylezou tady. Možná by stálo za uvažovat nad způsobem který je běžný jinde, "umrtvovat" dlouho nepoužívané vlákna a pokud v nich nejsou relevantní informace je prostě smáznout. Myslím, že by se stálo za to uvažovat o přenesení fóra na jiný (čti vyspělejší) systém. // nechce se mi rozepisovat proč si to myslím neb z analýzy věci plyne, že do hry vstupuje dost proměnných které byly diskutovány jinde i s důvody=nechce se mi je vypisovat znovu.
- Pavel63
- aktívní jachtař
- Reputace: 44
Ono je to s tříděním témat a vláken trochu složitější, stejně tak jako s běžným tříděním papírů doma. Prostě například předpisy a kapitánské průkazy pro plavbu v Chorvatsku (např.) dát do Chorvatska (kde jsou spíš popsaná místa), nebo do tématu Kapitánské průkazy a předpisy pro plavbu? Systém třídění jako takový není tak jednoduchá záležitost, konec konců - kdo fotíte na klasiku, asi jste si nechávali fotky s negativy v obálkách a popisovali aspoń zhruba období a co tam je (např. Dovolená Chorvatsko 2004). Ale už tam vzniká problém, že na konci filmu třeba bylo 5 fotek z úplně jiné oblasti života ...
Podobně fórum se zaobírá něčím, ale přidá se k tomu ještě něco jiného, navazujícího na předchozí - a kam s tím?
Osobně se rovněž přimlouvám pro vyčištění fóra od "mrtvých" vláken - například řešení rekostrukce teakové paluby, kde byl poslední příspěvek v r. 2012, je určitě trvale platný, na rozdíl od vlákna, kde někdo nabízí třeba již zmíněnou dopravu do Chorvatska v červnu 2012 a takto nazve i vlákno.
S pozdravem
Pavel.
Podobně fórum se zaobírá něčím, ale přidá se k tomu ještě něco jiného, navazujícího na předchozí - a kam s tím?
Osobně se rovněž přimlouvám pro vyčištění fóra od "mrtvých" vláken - například řešení rekostrukce teakové paluby, kde byl poslední příspěvek v r. 2012, je určitě trvale platný, na rozdíl od vlákna, kde někdo nabízí třeba již zmíněnou dopravu do Chorvatska v červnu 2012 a takto nazve i vlákno.
S pozdravem
Pavel.
- Pavel63
- aktívní jachtař
- Reputace: 44
Ještě k té délce lodí - opravdu existují výjimky. Jak asi může být dlouhá (jen podle názvu) např. Bavaria 808 ? Jen upřesním, že to není ani 8 ani 80 stop, zrovna tak asi těžko jen tak odhadnu dle typu lodě délku Jouet 760. Jedině že by to bylo v metrické soustavě, což asi třeba u označení Bavarie není tak úplně běžné. A potkal jsem je obě minulý týden, brázdí vody Orlíku.
Pavel.
Pavel.
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73
Marečkovi
a já zase souhlasím s Marxem, Engelsem. Ve všem. V psaní, zpívání, ježdění na motorce, potápění, fotbale, stavění, jachtění, kouření, dirigování a vůbec ve všech jeho bohulibých činnostech. Jo, a taky v psaní příspěvků, v tom je skoro nejlepší 

- rb
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 5
Mňo, pokud bychom se drželi výzvy z prvního příspěvku, mělo by být tohle vlákno naprosto prázdné. Podobně vlákno s topicem "co si myslíte o ..."
Tedy ne všechny žádosti lze vyslyšet, nicméně by se mělo přistupovat k psaní příspěvků s rozumem. Když není co k věci, tak raději nechat klávesnici v klidu.

- Jarda885
- zkušený harcovník
- Reputace: 102
Re: Psaní příspěvků
Je začátek roku. Čas bilancování starého roku a předsevzetí do nového roku.
Prosím všechny členy JI o větší tolerantnost k jinému názoru.
V posledních pár týdnech napsali nejméně dva lidé, kteří mají určité znalosti a zkušenosti, že na JI končí. Lidé z jejichž názorů se dá poučit.
Vždy z důvodu útočné reakce na příspěvek, který považovali za pravdivý a poučný.
Je to škoda.
Je třeba si uvědomit, že většina z nás dokáže napsat (v rámci určitého myšlenkového rozpoložení nebo pouze letmým přečtením předchozího příspěvku) úplný nesmysl.
Takže ještě jednou:
V posledních pár týdnech napsali nejméně dva lidé, kteří mají určité znalosti a zkušenosti, že na JI končí. Lidé z jejichž názorů se dá poučit.
Vždy z důvodu útočné reakce na příspěvek, který považovali za pravdivý a poučný.
Je to škoda.
Je třeba si uvědomit, že většina z nás dokáže napsat (v rámci určitého myšlenkového rozpoložení nebo pouze letmým přečtením předchozího příspěvku) úplný nesmysl.
Takže ještě jednou:
- bernau1
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 9
Přesně co píše Jarda885.Už jsem něco takového sem chtěl napsat ale vidím že mi to vzal z hu..by
Dle mého pocitu tady už delší dobu vzrůstá určitý druh agrese a netolerantnosti i když vím že pravidla se musí dodržovat.Někteří by si své ego měli léčit někde jinde.Jachting.info už není co bývávalo.Bohužel... 

Také jsem rád že se toto vlákno vytáhlo. Nemusím zakládat nové. O co mě jde.
Především bych všem čtenářům doporučil, aby si procvičili abecedu, naučili se číst a především chápat význam slov. Všeobecné výkřiky to by se mělo, ono by se mělo jsou na prd. Je potřeba si ve své hlavičce udělat pořádek a rozlišovat kdo co dělá zle a kdo útočí. Necítím se být vůbec adresátem nějakých nářků že ten či onen opouští teatrálně fórum. Pokud někdo není dlouhodobě schopen pochopit členění diskusních vláken, odmítá slušné výzvy k nápravě, nevím co si mám myslet. Na jednu stranu lituji kvalitních příspěvků, na druhou stranu si říkám proč? Proč jedni mají dodržovat pravidla a druzí ne? Jak dlouho pak vydrží ti "dodržující" je dodržovat a kdy se přidají k těm co na všechno kašlou?
Nabízím takový přehled situací (to je ta věta co byla odstraněna).
Co se tedy za ten měsíc stalo, kdo koho honil, kdo na koho útočil.
Pavel za tu dobu jenom v mém vlákně zapsal sedm příspěvků, které byly OT. Dále napsal šest příspěvků, které mě nějakým způsobem napadaly či znevažovaly, dostal jsem od něj tři negativní hodnocení bez jakéhokoliv vysvětlení. Jenom v jednom vlákně za jeden měsíc, těch OT příspěvků které napsal i jinde bylo samozřejmě daleko více.
Já jsem proti tomu za celý měsíc neřekl půl slova!!!
Ani jednou jsem se neohradil ani jednou jsem jej neoslovil a na nic jsem nereagoval. Je toto ten hon o kterém píšeš Zdendo?
Pak už některým došla trpělivost a majitel tohoto fóra (Libor) a další ctěný a uznávaný člen tohoto fóra (Lynx) si jej dovolili slušně informovat že je Off-Topic. To si teda dovolili moc!!! Reakce Pavla mě natolik vytočila, že jsem mu to na plnou hubu a tak jak to opravdu je, vysvětlil. De facto jsem pouze podpořil Libora s Lynxem v tom, že mají pravdu a že to je jak píší. To je vše co jsem udělal a to jsem si tedy dovolil ještě víc.
Kdo koho honí a kdo by si měl zamést před svým prahem ať si udělá laskavý čtenář sám. Libor už něco napsal o balancování mezi anarchií a bor*delem. Je to vždy těžší, než držet jednu línii. Ale hlavně, chtít "balancovat" musí všichni. Jednostranné porušování pravidel není možné dlouhodobě akceptovat.
Především bych všem čtenářům doporučil, aby si procvičili abecedu, naučili se číst a především chápat význam slov. Všeobecné výkřiky to by se mělo, ono by se mělo jsou na prd. Je potřeba si ve své hlavičce udělat pořádek a rozlišovat kdo co dělá zle a kdo útočí. Necítím se být vůbec adresátem nějakých nářků že ten či onen opouští teatrálně fórum. Pokud někdo není dlouhodobě schopen pochopit členění diskusních vláken, odmítá slušné výzvy k nápravě, nevím co si mám myslet. Na jednu stranu lituji kvalitních příspěvků, na druhou stranu si říkám proč? Proč jedni mají dodržovat pravidla a druzí ne? Jak dlouho pak vydrží ti "dodržující" je dodržovat a kdy se přidají k těm co na všechno kašlou?
Nabízím takový přehled situací (to je ta věta co byla odstraněna).
Zdenda12345 píše:Vsichni kdo maji vsech pet pohromade, umi cist a pamatuji si mesicni historii vi, ze to utok byl. Nebo snad baharis tak uskostlive haji pravidla u vsech uzivatelu?
Co se tedy za ten měsíc stalo, kdo koho honil, kdo na koho útočil.
Pavel za tu dobu jenom v mém vlákně zapsal sedm příspěvků, které byly OT. Dále napsal šest příspěvků, které mě nějakým způsobem napadaly či znevažovaly, dostal jsem od něj tři negativní hodnocení bez jakéhokoliv vysvětlení. Jenom v jednom vlákně za jeden měsíc, těch OT příspěvků které napsal i jinde bylo samozřejmě daleko více.
Já jsem proti tomu za celý měsíc neřekl půl slova!!!
Ani jednou jsem se neohradil ani jednou jsem jej neoslovil a na nic jsem nereagoval. Je toto ten hon o kterém píšeš Zdendo?
Pak už některým došla trpělivost a majitel tohoto fóra (Libor) a další ctěný a uznávaný člen tohoto fóra (Lynx) si jej dovolili slušně informovat že je Off-Topic. To si teda dovolili moc!!! Reakce Pavla mě natolik vytočila, že jsem mu to na plnou hubu a tak jak to opravdu je, vysvětlil. De facto jsem pouze podpořil Libora s Lynxem v tom, že mají pravdu a že to je jak píší. To je vše co jsem udělal a to jsem si tedy dovolil ještě víc.
Kdo koho honí a kdo by si měl zamést před svým prahem ať si udělá laskavý čtenář sám. Libor už něco napsal o balancování mezi anarchií a bor*delem. Je to vždy těžší, než držet jednu línii. Ale hlavně, chtít "balancovat" musí všichni. Jednostranné porušování pravidel není možné dlouhodobě akceptovat.
- bedrich
- aktívní jachtař
- Reputace: 22
Nešlo by to, prosím, už dál neďoubat? Psaný text může někdy vyvolat v čitateli i emoce, které snad nebyly pisatelem ani zamýšleny. V posledních pár letech odešlo po různých slovních přestřelkách i několik členů, jejichž zkušeností a názorů jsem si vážil. Jejich (byť i někdy kontroverzně vnímané) příspěvky mi tu chybí. Co takhle s tím novým rokem vidět o fous pozitivněji, přbrat trochu tolerance, nenechat se snadno "vytáhnout z díry".
Díky Jarda
Díky Jarda
- Omen
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 160
Baharis píše: ...Kdo koho honí a kdo by si měl zamést před svým prahem ať si udělá laskavý čtenář sám....
...já už si laskavě udělal ... hoď kamenem kdož jsi bez viny!
Podepisuji, co přede mnou napsal Jarda. Více nadhledu by se mi taky líbilo.
-
- moderátor
- Reputace: 234
nějak se tu někteří chapci furt pletete význam příspěvků ve smyslu: " kontroverzní" - ne každej souhlasí - ale dobře zařazený , příspěvky zajímavý, ale blbě zařazený a příspěvky offtopic - neboli mimo mísu.
Je škoda, a není to chyba moderátorů, že Pavel místo aby přispíval tam, kam má (přesně řečeno podle nálady jednou jo, podruhý ne), tak rozdává mínusy a ve finále končí.
Je škoda, a není to chyba moderátorů, že Pavel místo aby přispíval tam, kam má (přesně řečeno podle nálady jednou jo, podruhý ne), tak rozdává mínusy a ve finále končí.
Tak to ja se zase naopak klidně zase budu angažovat. On prévě způsob a praktiky, kdy se mele páté přes deváté, stylem čím víc fotek a čím víc SPAMuji do všech vláken do kterých zrovna v posledním dnu přispívám, případně čím více jsem agresivní, tím jsem důvěryhodnější - tak to mně odsud právě vyhnalo. Jen nevím, zda jste to vlastně se mnou vyhráli 
A to, aby se psaly příspěvky tam, kam mají jedině podporuji. I když i ty Davide, jsi smazal svůj poměrně nevhodný příspěvek s fuckem ve vlákně 84kn a já se na něj pak odkazuji jako trouba. Já už tu možnost editace nemám. Ale čert to vem. Už to není podstatné.
A pokud někdo neunese jiný názor, asi není kompetentní k diskusi. Ono to je celkem vážná disciplína ...

A to, aby se psaly příspěvky tam, kam mají jedině podporuji. I když i ty Davide, jsi smazal svůj poměrně nevhodný příspěvek s fuckem ve vlákně 84kn a já se na něj pak odkazuji jako trouba. Já už tu možnost editace nemám. Ale čert to vem. Už to není podstatné.
A pokud někdo neunese jiný názor, asi není kompetentní k diskusi. Ono to je celkem vážná disciplína ...
-
- moderátor
Erre, jsem strašně línej psát, ale přemůžu se.
Z moderátorů se zcela jistě nikdo nesnažil nad tebou vyhrát. Je tedy otázkou, zdali jsi vyhrál sám nad sebou
když se tu pohybuješ dál. Já to spíš vidím tak, že ti jen kejchly nervy a že se ti spraví.
Mazat příspěvky není až tak úplně jednoduchý, většinou dojde ke ztrátě kontinuity,ať se snažíš sebevíc.
A závěrem, proč nikdo z těch, co se jim kdeco nelíbí na místním režimu, se neobětuje, včetně tebe, a nenabídne Liborovi moderování nějakého topicku ? My jsme národ hospodskejch kritiků. Většina se jen veze, každej by prezidentoval o 200% líp a super finančních ministrů je plná putyka. Blbý je, že většina si nedovede ani přepočítat útratu.
Z moderátorů se zcela jistě nikdo nesnažil nad tebou vyhrát. Je tedy otázkou, zdali jsi vyhrál sám nad sebou

Mazat příspěvky není až tak úplně jednoduchý, většinou dojde ke ztrátě kontinuity,ať se snažíš sebevíc.
A závěrem, proč nikdo z těch, co se jim kdeco nelíbí na místním režimu, se neobětuje, včetně tebe, a nenabídne Liborovi moderování nějakého topicku ? My jsme národ hospodskejch kritiků. Většina se jen veze, každej by prezidentoval o 200% líp a super finančních ministrů je plná putyka. Blbý je, že většina si nedovede ani přepočítat útratu.
Davide, sice jsem psal, že nevím, zda jste to se mnou vyhráli, ale bylo to myšleno sakrasticky. Něco jako když máma sděluje dceři "no tys to teda s tím Bohoušem vyhrála" nebo jinak, když se sarkasticky mluví o výhře. Nic jiného v tom nehledej a už vůbec ne ve vztahu k moderátorům.
Saze mi nebouchly. Jen nerad křičím a ještě méně do zdi. Zdá se mi to degradující. Argumenty pokládáné stylem čím víc tím lépe anebo když to nejde silou, půjde to ještě větší silou nejsou mně vlastní a z takové komunikace se snažím vyvázat. To je vše.
Finanční génius nejsem a počtář tedy nejsem také kdovíjaký. Ale můžu-li pomoct, řekněte si čím a já jistě pomůžu.
Saze mi nebouchly. Jen nerad křičím a ještě méně do zdi. Zdá se mi to degradující. Argumenty pokládáné stylem čím víc tím lépe anebo když to nejde silou, půjde to ještě větší silou nejsou mně vlastní a z takové komunikace se snažím vyvázat. To je vše.
Finanční génius nejsem a počtář tedy nejsem také kdovíjaký. Ale můžu-li pomoct, řekněte si čím a já jistě pomůžu.
err_ píše:Tak to ja se zase naopak klidně zase budu angažovat. ...
chtel jsem to napsat jen do komentare k hodnoceni, lec nejde to, je tam moc malo znaku ... jsem ted doplatil na me omezeni

urcite vyhrali

-
- moderátor
Mohli by jste se, tedy někteří
, poněkud víc snažit dodržovat pravidlo č.12 tohoto fóra a pokud ihned odpovídáte na předchozí příspěvek, tak to nedělat přes "citace" - vpravo nahoře, ale přes "odpovědět" - vlevo dole?