Koupě plánu od Atkin Boat

Stavební plány lodí, odkazy na ně, atd.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

JirkaHouba
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Koupě plánu od Atkin Boat

Příspěvekod JirkaHouba » úte srp 05, 2014 12:02 pm

Ahoj,
Chci koupit plány na stavbu plachetnice od: http://www.atkinboatplans.com hned na začátku jsem narazil na problém. Požadují platbu pouze šekem nebo hotovost do obálky. Neakceptují bankovní převod. Máte s tím někdo zkušenost?
JIRKA
bahno
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod bahno » úte srp 05, 2014 12:54 pm

Podivej se, kdo to prodava - vdova po Atkinovi(1918-1999)... takze bych se nedivil ponekud staromodnim pozadavkum. Pokud vim nikdo si nikde nestezoval na neseriozni pristup, jejich plany jsou bezne zminovany v pomerne duveryhodnejch magazinech. A nejsou to takovy palky, tak bych to risknul.
kanic
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 21

Příspěvekod kanic » úte srp 05, 2014 3:19 pm

Paní Atkin chtěla poslat hotovost přes Western Union.
JirkaHouba
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod JirkaHouba » úte srp 05, 2014 3:19 pm

Ahoj,

vůbec jsem neměl na mysli, že by to nebylo seriózní. Spíš mi šlo o to jak to vlastně probíhá. S platbou šekem nemám žádnou zkušenost. Zatím mám pocit, že budu muset u banky nechat vystavit šek a ten pošlu v obálce do USA. Připadá mi to trošku krkolomný a slečna v bance mi taky nebyla schopna dát uspokojivou odpověd.
A co se týká ceny těch plánů, tak to považuju spíš za službu než za obchod. Ty ceny jsou vzhledem k tomu co je v nabídce perfektní. Je tam spousta nádhernejch historickejch konstrukcí a u mnoha i fotky ze skutečných realizací. Takových kdyby bylo víc :)
Naposledy upravil(a) JirkaHouba dne úte srp 05, 2014 3:53 pm, celkem upraveno 2 x.
JirkaHouba
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod JirkaHouba » úte srp 05, 2014 3:22 pm

S Western Union taky nemám zkušenost, ale pokud je to prostě platba přes "banku", tak to by neměl být problém. Za mě to vyřizuje podstatně lépe jazykově vybavená kamarádka a o Western Union mi nic neříkala. Zjistím to.

JH
bahno
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod bahno » úte srp 05, 2014 3:23 pm

Pokud bere Western Union, tak je to velmi jednoduchy. Zajdes na pobocku(tech je hodne), das penize+poplatek, dostanes kod a ten ji posles. Ona si to pak na jiny pobocce vybere. To by bylo idelani.

Zpět na