Ano. Hlavně teď zapřemýšlet, jak neudělat reklamu

takže obecně: oslovil jsem asi 5 spedicí, 2 se mi nenamáhaly ozvat vůbec, jedna rovnou napsala, že tohle neumí, jedna zareagovala celkem hned s prosbou o bližší popis a ilustrační foto a poslední se ozvala asi za další den.
Když to zkrátím: ta, co zareagovala nejrychleji a hned chtěla základní údaje, následně komunikovala co chvíli, vyjasňovali jsme si podrobnosti a odhadem do pár hodin byla na světě nabídka. Vzhledem k - v té době již - docela uvolněné atmosféře v těch dialozích jsem kontroval s drobným návrhem na o něco nižší cenu, což vyústilo ve výsledný kompromis, který se mi už líbil. Na vysvětlenou: bral jsem jako určitý "mustr" cenu přepravy z Finska tady uživatele "elan3" ze začátku roku 2013 a myslím, že už i ten první návrh byla zajímavá cena, ale protože jsem ještě nevěděl pár věcí, tak jsem zkusil tu jednu licitaci
Vlastně bylo tedy během jednoho dne všechno dohodnuto a výrazně delší dobu mi zabralo dostávání informace o kompletní výšce lodě (loď + stojan), protože pro standardní přepravu je holt ten limit 3m. Nakonec to vypadalo, že budeme 5cm pod

takže dobrý. Ve výsledku jsme asi 40cm nad (a to se z podstavce sundavala kola), takže ještě +5000,- Kč cca za nadměrný náklad, ale to už je prostě život a hlavně to bylo vlastně zjištěno až na místě cca týden před zahájením přesunu, takže to by už byla ptákovina z toho vycouvat.
Mezitím se ozvala ta poslední spedice, které jsem tedy předal stejné údaje o rozměrech atd. a opět se odmlčela, zjevně propočítávala. Cca po 3 dnech poslala nabídku, jež byla více než dvojnásobná! Vzhledem k tomu, že v daný čas už bylo vše domluveno s tou předposlední spedicí, tak jsme jen odepsal, že děkuji, ale že to je mimo můj rozpočet.
Shrnuto: doprava mě stála 40000,- Kč + DPH (to je včetně toho příplatku za nadrozměr). Odmítnutá nabídka druhé spedice, která by do toho šla, činila myslím 104000,- Kč + DPH. Myslím, že jsem se celkem přiblížil Vláďovo (elan3) ceně myslím 1400,- EUR (je tu někde vlákno o tom - Dovoz lodě z Finska nebo tak nějak). EUR holt od tý doby podražilo a tak vůbec......
Doufám, že neva tenhle delší sloh; případný kontakt na tu celkem cool spedici mohu dát přes SZ, aby to bylo korektní.
Úterý se blíží a předpověď říká, že by nám do toho jeřábování nemuselo pršet

tak držte palce!
P.[mod="pavlii"]