Ahoj, pro přimíchání do epoxidu sháním wood flour (dřevní moučka). Jde hlavně o to, aby zatvrdlý epoxid ve filletu nebyl příliš vidět oproti okolnímu dřevu (překližce). nebo se dá epoxid barvit?
prosím, poraďte.
Díky
Matěj
dřevní moučka
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- bahno
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 6
jajarin píše:Při odlévání jsme epoxyd barvili acetonovými barvami, ale místo7,5 dílů jsme míchali 10dílů tvrdidla. Jinak primíchat jde vše co je suché a nemastné, asi do max 20% oběmu.
Tech 20% se ale vztahuje k tomu odlevani, ne? Na filety je to zoufale malo, tam to sypu tak 1:1, aby to bylo dostatecne husty.
Hannu doporucoval hustit moukou a ruznejma druhama mouky(celozrna, kukuricna...) doladit barvu, aby sedla ke drevu.
Ahoj, s epoxidem pracuji často, míchám si jako plnivo vlastní směs : nabroušené jemné piliny z vibrační brusky-různé barvy: gabon, dub , smrk atd, aerosil proti stékavosti a případně drcenou bavlnu. Je dobré si namíchat na celou loď dopředu, aby nebyla pak strakatá
to už jsem na své první lodi S+G propásl. Poměr vyzkoušet na vzorku. Pilin budete mít při stavbě víc než dost 

Já jsem opravoval teakové dřevo na palubě. Do rozmíchaného epoxy jsem sypal piliny teaku, které jsem sebral od brusky (mám brusku s odsáváním). Množství jsem nijak nepočítal, epoxy je dostatečně tekuté, takže jen podle odhadu. Krásně drží dodnes a je to už pomalu 9 let. Jen po skončení sezony samo dřevo vlivem počasí (slunce, déšť) zšedne, doplněné výplně ne. Takže to chce vyčistit a napustit lakem.