Takže už máš vybráno co budeš stavět? Dáš se do toho přes zimu?
Moderátoři: vilma, Pepa, david
kanic píše:Ahoj. Finn má nízkou záď. Do toho bych nešel. k.
Denis píše:Ako to popisuješ to blbost nie je, akurát tu vonkajšiu lamináciu by som dal radšej 2, alebo 3 vrstvy 200 g sametu. Jedna vrstva je tak tenká, že sa mi nechce veriť že by to bola dostatočná ochrana. To nadstavenie - predĺženie by malo aj nejakú vbútornú kostru, alebo to má držať len tou vnútornou lamináciou?
Denis píše:AK /jestli/by som to robil, tak by som si pravdepodobne vyrobil pomocnú kostru, dočasnú, na ňu by som pripevnil ten laminátový plát, zvonku by som to olaminoval a potom pomocnú kostru vysekal, šrobky usekal, odbrúsil.
Kolko laminovať znútra ťažko povedať, podla toho ako sa to bude chovať a ako to bude vystužené vo finále, ale asi by som použil 300 - 400 g biaxial a 200 g satén na povrch.
Na záver by som vlaminoval - vlepil nejké laťovanie, rebro, alebo iné výstuhy.
Kolko dať sklenej výstuže zvonku, to je tak isto zapeklitá otázka. Ak je trup navrhnutý pevnostne len z 10 mm lepenej dýhy, tak v zásade netreba žiadne dodatočné laminovanie, pokial sa nezmení spôsob využívania, namáhania trupu. Ak myslíš že sa námanie zvýši, prípadne chceš pevnostnú rezervu, tak laminuj. S toho čo som laminoval viem, že jedna vrstva 200 g, to je len kozmetická úprava. Keď som dal 1x 400 biaxial a 200 g plátno, tak to bolo už poznať na tej preglejke, aj na váhe. Viem že keď stavajú superlahké lodičky, tak dávajú viac vrstiev velmi tenkých vrstiev, preto by som dal zvonku cca 600 g skla z troch vrstiev.
Ak dáš z vonku a znútra dokopy 1200 g skla na m2, tak epoxidu budeš potrebovať asi 1,8 kg/ m2, dokopy je to cca 3 kg na m2 , plus farba. Večšiu časť plochy ale budeš laminovať len zvonka, tak si spočítaj, či ti ta váha navyše nerozhasí plány.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host