FAJN regatka portálu 2015

Nová sekce pro naši první větší akci na moři.
Pokyny, seznamy účastníků, oddíl pro přípravu kapitánů atd.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

host60
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

FAJN regatka portálu 2015

Příspěvekod host60 » pon lis 03, 2014 9:31 am

Zdravím a mám nesmělý dotaz, Regatka 2015 bude?
Vím, že po poslední regatce byl Libor poněkud rozladěný za některé reakce nás některých účastníků :-), ale za posádku Kačeři musím říci jednoznačně, že o regatku stojíme a stačí nám zajistit lodě a pak se během regatky potkávat s ostatními účastníky.
Taky bych to potřeboval vědět, abych případně včas loď zajistil jinde.
Díky za odpověď.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon lis 03, 2014 1:01 pm

Dobrá otázka. Nevím :?

Pokud se toho někdo ujme , že Václave ;) , tak ano.

Lodě zajistit není problém a předběžně je předjednáno. Přepoklad opět poslední týden v dubnu 2015.
Svobodak
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Svobodak » pon lis 03, 2014 9:18 pm

Libor píše:...Pokud se toho někdo ujme...

A musi se toho, Libore, nekdo ujmout???
To vsichni chteji byt stale nejak a nekym organizovani, potrebuji vest nekam za rucicku???

Nenazral uz cas na prerod teto akce z FAJN regatky na FAJN setkani na vode??? Ne, ze by na FAJN regatce bylo neco spatneho, ale at si nikdo nevytvari zbytecne ocekavani, ktera zustanou nenaplnena.
Kdyz se muzeme setkavat v Hodonine, proc bychom se nemohli setkat nekde v Dalmacii?
Kdo bude citit potrebu setkavat se vice, muze organizovat setkani klidne i nekolikrat za den.
Kdo tu potrebu mit nebude, setka se treba jen na zacatku a na konci.
Je na tom neco spatneho???

Ja tam v tom terminu budu, protoze tato akce je pro mne neco jako 'otevirani vody'.
Bude-li tam jeste nekdo, rad se s nim setkam. Nebude-li tam nikdo, setkam se nekde v hospode s nekym uplne jinym.

P
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv lis 06, 2014 11:00 am

Vlastně nemusí.
Lodě zajistím (odpoledne to sem pověsím, už je to domluvené, právě přišlo potvrzení termínu).

S tím názvem to vůbec není špatný nápad. Už nad tím dlouho přemýšlím. Jen tu mám asi ještě 15-20 žlutých poznávacích vlajek regatky (loni jsem dělal nové za ty co šly do světa nebo se ztratily) a je mi líto je vyhodit.... :?
Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Bilardos » čtv lis 06, 2014 11:30 am

Libor píše:Vlastně nemusí.
Lodě zajistím (odpoledne to sem pověsím, už je to domluvené, právě přišlo potvrzení termínu).

S tím názvem to vůbec není špatný nápad. Už nad tím dlouho přemýšlím. Jen tu mám asi ještě 15-20 žlutých poznávacích vlajek regatky (loni jsem dělal nové za ty co šly do světa nebo se ztratily) a je mi líto je vyhodit.... :?

Libore, podle mě to setkávání je nereálné, pokud tedy nemyslíš opravdu jen to na začátku a konci.
Proč? Regatka dle mě držela lodě u sebe, že si chtěli v rámci možností zazávodit.
Pokud tam toto nebude, tak se dle mě až na výjimky všichni rozprchnou dle svého a akce bude defakto jen hromadné objednání lodí v jeden termín.
Není to při zaběhnuté tradici, zájmu škoda?
Svobodak
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Svobodak » čtv lis 06, 2014 8:11 pm

Proc skoda, Bilardosi???
Tradice pokracuje, jen se malicko meni jeji forma.
Proc se meni??? No na to, myslim, Libor odpovedel jiz pred pul rokem v zaverecnem prispevku k regatce 2014 (at neni nutno hledat, prikladam citaci) :

Libor píše:Pěkně jste to tady probrali.
Ale psal jsem:
Případné pozměňující NÁVRHY vítány. Konstruktivní kritika se přijímá.

Vyhodnotit to co bylo umím taky a těch konstruktívních návrhů až na pár vyjimek mnoho nebylo.

Tedy slíbené vyhodnocení.

Lodě společně objednat příští rok nebude problém. Na tom tato akce vlastně celá před 5-ti lety začala.
Více se já angažovat již nebudu.
Pokud pojedu, tak pouze jako řadový účastník (odpočinout si).
Proč?
Protože nejsou lidi.
Protože chybí motivace.
Protože je poptávka pouze (zdrtivé většiny) jen o zorganizování regaty a to já neumím. nejsem závodník. Ve finále to jsou stejně ale potom s opravdovým zájmem 3-4 lodě.
Protože zbývající poptávka je příliš roztříštěná. Každý chce něco jiného a těžko to nějak rozumně skloubit.
Starat se ale máme o všechny (v ideálním případě).
A láká mě více akce v říjnu (mám na to více času, nemám problém s 1. Q v účetnictví a těch výhod pro podzim se najde více). Pokud bude akce v říjnu, vyměním to pro sebe za duben ...

Trochu mě mrzí že se zapomnělo na dřívější deklaraci, že se přizpusobíme nejslabší posádce/lodi/kapitánovi. Že nechce někdo vyplout do 35 uzlového větru se nedivím, ale že druzí pak nemají pochopení a bylo to špatně, že se nejela rozjížďka.....
Stejně tak se někteří pluli schovat před bouřkou....naprosto v pořádku....
Jen si vzpomínám že v předchozích letech když pršelo se na to všichni (co pluli jako rozjížďku) vybodli a dopluli na motor. Tak není motivace v dešti cokoliv organizovat při představě marnosti konání.... (možná se pletu, nechci nikomu křivdit, je to jen můj pohled)

Ad spojení.
Kdo chtěl, měl ho několikrát denně. Nejčastěji HR mobil - měli jsme ho po ruce zvedali jsme každý hovor. Nemálo jsem také volal dalším posádkám. VHF vysílačka neměla potřebný dosah. O pohybu téměř všech lodí jsme měli docela dobrý přehled. I zprostředkovaný od jiných posádek -> kdo kam pluje ....kde je ...kde bude kotvit...kdy připlují na dostřel...
Jedinný kdo neměl spojení mobilem byl Matt (loď od jiné společnsti) a ti si kupodivu vůbec na nedostatek kontaktu nestěžovali....

A ti co si vsadili na alkohol se tentokrát pletou....nemám potřebu něco obhajovat. Alkoholový bar na mole byl v podstatě pouze na Drveniku.
První večer u večeře to bylo, co si pamatuji, jen 1- 2 piva. Ten problém začal již dříve pozdním odjezdem, z původní 22 to bylo něco po 3 ráno. Naše chyba.

Děkuji tímto všem co se vyjádřili jakkoliv, ať už tady veřejně či ještě na lodi v maríně.

Co jsem potřeboval to jsem slyšel a co bude dál se uvidí za rok.

Také děkuji všem co nabídli pomoc.

A Staropramenu za skvělý spozoring. Třeba to bude za rok Staropramen Regatka JI.... :good: (a posléze z toho vynechám to JI...)

Navic neni nikde napsano, ze se organizace 'FAJN regatky JI' nemuze ujmout nekdo jiny, kdo ma zajem a schopnost to cele zorganizovat.
Je na to pet mesicu prostoru, tak s chuti do toho. Cas potom ukaze, jak zdarila to byla akce, jaka ocekavani byla naplnena a jaka nikoliv.

Ja za sebe a zaroven za posadku LaNina Liborovi jiz v tento okamzik velmi zdvorile dekuji za ochotu a opakovane zajisteni vyhodnych podminek pronajmu u YachtNetu a tesim se na videnou na vode pri tradicnim, tentokrate jiz sestem, rocniku FAJN regatky ci FAJN setkani 2015 (kazdy, necht si vybere, co je mu blizsi).

Myslim, ze slavnostni vykop byl ucinen, nezbyva nez poseckat, az Libor vyvesi termin a je mozno objednavat lode.
Pripijim na zdar FAJN regatky / setkani JI 2015 :cheers:

P
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Vyhlášení akce JI

Příspěvekod Libor » pát lis 07, 2014 1:12 pm

Vážení přátelé a příznivci našeho portálu JI,

Právě přišel potvrzený termín a podmínky. Takže již žádné dohady a můžeme se do toho pustit. Jarní termín je tedy opět daný.

Pro velký zájem mezi účastníky jsme se rozhodli tuto neformální seznamovací plavbu v rámci FAJN regatky portálu JI opět vypsat a zajistit lodě. Podmínky, chartrová firma, termíny, maríny atd. zůstávají stejné jako bylo již dříve několikrát.

Vyhlašujeme tedy již 6. ročník Fajn regatky portálu JI. S podtitulem Fajn setkání JI na vodě.

Je to již šestá velká společná akce na slané vodě... Pořádáno s podporou Yachtnet s.r.o.

Termín 25.4.- 1.5.2015 (1 týden)
Lodě: všechny dle vlastního výběru kapitánů a posádek z nabídky společnosti Adriatic Sailing, což je jedna z nejlepších firem v oblasti a dostatečně prověřená minulými ročníky.
Lodě s vybavením jsou zde:
http://yachtnet.cz/charter2183.html?ord ... 12&typid=1

Podmínky stejné jako minule a předminule a :
sleva 30 % a 8 % YachtNet (jedná se samozřejmě jako minule o slevy z ceníkové ceny). Je to max. sleva. Další slevy jako výstavní atd. již nelze k tomuto přičítat.
+ spinaker nebo genaker na vyžádání zdarma (dle dostupnosti k jednotlivým lodím)

Od dnešního dne 7.11. 2014 lze provádět rezervace vybraných lodí, mezitím se připravují podklady a rezervace volných lodí pro tento termín.
Kdo dříve objednává -> vybírá z větší nabídky

Oficiální deklarace podniku: flotilová spoluplavba
Případný doprovodný program bude pouze takový jaký si společně uděláme.

Místo vyplutí: marína Kaštela

Oblast plavby: cca jako předchozí ročníky.

Cena: viz ceník u každé lodě.

Dále účastníci si hradí dopravu tam a zpět, pojištění, stravování, další vedlejší výdaje (kauce, nafta, poplatky atd.)

STARTOVNÉ a jiné SE NEHRADÍ

Organizace posádek:
o posádku, loď (objednání atd.), platby se stará vždy kapitán dané posádky. Každý může počítat s pomocí týmu JI s čímkoliv bude potřebovat.
Matadoři již znají jak to chodí. Ti co mají celou posádku si objednají každý samostatně loď pro svou posádku. Pokyny uvedu dále, stejné pro všechny.
Ti co chtějí sestavit svou posádku (kapitáni), ale chybí jim někdo(mají místo) můžou rovnou zde nabídnout volné místo.
Ti co se chtějí zúčastnit jako členové posádky, se budou zde samostatně hlásit a společně posádku budeme doplňovat do již stávajícíh. Pozn. pokud je již někdo s nějakým kapitánem domluvený, nemusí se hlásit zde znovu. Nahlásí ho kapitán ve své posádce.
Pokud by se náhodou stalo, že bude více zájemců do posádky, tým JI je schopen zajistit kapitány dle potřeby.
Tedy akce je určena pro všechny zájemce z portálu JI (celé i neúplné posádky).

Program: jaké si to uděláš....takové to máš.....

Následuje další krok a to je objednání lodí, prozatím rezervace. Toto relativně spěchá protože čas tlačí, resp. výběr lodí se zmenšuje. Kdo dřív přijde....
Všechny objednávky budou vyřizovány v došlém pořadí. Vše by mělo být uzavřeno cca nejpozději do konce prosince...

Tak tedy již je možno objednat / rezervovat loď pro tuto akci.
Důležité je uvést jako obvykle do poznámky rezervace heslo pro slevu 30% + 8 % "Akce regatka JI"(to abyste byli zařazeni do správné slevové skupiny). A dále je potřeba vybírat lodě od společnosti Adriatic Sailing, jak již bylo uvedeno. Po vyčerpání všech lodí a případné další poptávce bude možné ve spolupráci s firmou YachtNet objednat další lodě od další firmy. řešení se vždy najde. Ale zatím není relevantní.
Příklad následuje - každý provede od začátku rezervaci sám na své jméno (kapitán). To je také důležité.

Postup: zde na portále vyberu termín 25.4.2015 a počet posádky 4 a více ve formuláři v levém sloupci, ponecháme předvolené Chorvatsko. Tlačítko Hledej není v některých prohlížečích vidět celé, ale stačí kliknout na modrý proužek v dolní části tohoto bloku/pole.
Dostanu http://yachtnet.cz/results.php?orderby= ... 12&typid=1

Předposlední sloupec slouží po kliknutí na seřazení lodí dle firem (lze také projít všechny, ale není potřeba). Po kliknutý 2x na sloupec CHARTER máme společnosti seřazené abecedně a hned první je již jmenovaná Adriatic Sailing, zde psanou jako A.SAILING.
Nalistuji vyhlédnutý typ lodě v nabídce a kliknutím otevřu text pro vybranou loď a dole potvrdím na tlačítku REZERVOVAT.
Některé typy jsou zastoupené vícekrát,ale může stát, že ji rezervoval někdo již před Vámi. Proto je potřebovat počkat na odpověď z YachtNetu a v případě neúspěchu vybrat jinou loď.....

Dále je potřeba nahlásit písemně svou posádku a rezervovanou loď nám zde (ve vlákně). Nebo i vhodný zůsob je E-mail, pak SZ, vyjimečně šnečí poštou.
Účastníci bez posádky se rovněž hlásí do seznamu zájemců o zařazení do posádky.
Vše kolem posádek (i přihlášení můžete napsat) se píše níže zde.

Během cca měsíce všechny došlé přihlášky Yachnet vyhodnotí a oznámí počet přihlášených lodí / posádek, mezitím také začne rozesílat pokyny k platbě zálohy. Nutno uhradit potom co nejdříve, jinak rezervace propadne a loď si pak může vzít někdo jiný.

Všichni co úspěšně objednají loď a následně dostanou také závaznou rezervaci lodě toto oznámí také portálu JI (viz tabulka co bude připravena a umístěna na Google docs).

Jediná slabina v této organizaci - jediný zádrhel je u neúplných posádek, tam totiž nedokáže Yachtnet držet blokaci do nekonečna.
Zde je třeba jednat relativně rychle, tedy buď se podaří během týdne až dvou poskládat posádky (neúplná posádka + zájemci o zařazení do posádky, nebo se neúplné posádky budou muset rozpustit mezi zbývající volná místa na lodích již rezervovaných tak aby každý zájemce mohl v dubnu 2015 vyplout.

Zároveň zde https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... JQ2c#gid=0
je seznam lodí (zatím loňský), kapitánů a jejich posádek, v něm
a) objednáno
b) potvrzeno,
c) zaplaceno

Momentálně je zkopírován poslední seznam.... z minulého roku a bude postupně upravován

POZOR - pokud některá loď jede ve stejném složení jako posledně, stačí nahlásit "Tichá voda" jede.....

V případě nejasností se ptejte.

Poznámka na závěr.
Žádám, aby všichni kteří hodlají plout společně (nebo se držet poblíž a večer kotvit společně), poslali na sebe funkční kontakt, telefon a email.
Vlastní komunikace v Chorvatsku může mít i formu SMS, nebo emailu. Avšak nejčastěji budeme používat chorvatské mobily co jsou ve výbavě lodí a potom také VHF a PMR. Je třeba mít připravenou záložní variantu jak zaslat a obdržet informaci o plavbě pro další den. Zkušenost je taková, že plán na druhý den se vždy den před vyplutím korigoval, upřesňoval, měnil..

Velmi se osvědčilo spojení pomocí mobilního telefonu, který byl ve výbavě každé lodi. Pokud získáme opět seznam čísel k jednotlivým lodím, doplníme k tomu jména posádek a zavěsíme na internet. Pak nikomu nebude nikomu nic bránit v komunikaci s kteroukoliv lodí.

Takže přeji všem stopu pod kýlem a naviděnou v dubnu na vodě.
Svobodak
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Svobodak » pát lis 07, 2014 2:52 pm

za posadku LaNina
Oceanis 45 Estelle - lod rezervovana, slozeni posadky prozatim nejasne.
Spoluplavba nejspis ne, pravdepodobnejsi je naplanovane setkani nekde.
To ale neni zadna definitiva, vse se muze dale vyvijet.

P
host60
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod host60 » pát lis 07, 2014 4:12 pm

Tak to byl fofr, z předchozích příspěvků v tomto tématu jsem měl pocit, že Regatka nikoho nezajímá :-), a než jsme si vybrali loď podle počtu osob a našich požadavků, tak byly všechny vhodné obsazené. Takže jedeme, ale ze Šukošanu.
pawlik
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 8

Příspěvekod pawlik » pát lis 07, 2014 4:24 pm

za posadku Filharmonie
Salona 37 - lod rezervovana, slozeni posadky prozatim nejasne.
Spoluplavba asi ano
Svobodak
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Svobodak » pon lis 10, 2014 10:11 am

Libore, aktualizace stavu :
posadka LaNina, lod Oceanis 45 Estelle - lod objednana, zaloha zaplacena

P
tosotoso
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 25

Příspěvekod tosotoso » pon lis 10, 2014 2:18 pm

Zdravím námorníci.
Túto jar by som rád ísť niekde, kde sa môžem zdokonaliť pri horšom počasí a pri skúsenejšom kapitánovi. A tak som uvažoval o tejto regatke s nejakým kapitánom, ktorý vie z lode a posádky niečo vyžmýkať. Je niekto kto by ma vzal do posádky nech sa priučím niečomu, čo sa v auguste na Jadrane naučiť nedá? Mám chorvátske papiere o minulého roku, 3 kap. plavby (Jadran v lete :good: )a 41 rokov, málo času a chuť sa niečo naučiť.
dakar
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

fajn regatka JI 2015

Příspěvekod dakar » stř lis 12, 2014 9:32 am

:) Ahoj všichni Dakarova posadka Pohodáři jedou na Saloně LOLI.Spoluplavba možná . :whist:
Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Bilardos » stř lis 12, 2014 9:58 am

Protože se zatím náš kapitán Ferenc za naši posádku nevyjádřil, tak jako co-skipper hlásím, že posádka Naděje nepojede.
Pokud někatří členové o akci uvažují, budou řešit místem v jiné posádce.
Za sebe to momentálně vidím za nepravděpodobné a pokud se na jaře sejdou okolnosti tak, že bych o účasti uvažoval,
pokusím se na poslední chvíli k němu přidat. Ale to opravdu zatím vidím za nepravděpodobné.
prcekee
návštěvník fóra
návštěvník fóra

mam zajem se pridat

Příspěvekod prcekee » stř lis 12, 2014 11:46 am

Pokud bude mit nekdo misto rad se pridam papiry mam. Jsem z karvine
FerenCS
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FerenCS » stř lis 12, 2014 12:47 pm

Potvrdzujem, Nadeje na JI15 neplava. Ideme na jeseň plávať samostatne na CC 2015
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 18

Příspěvekod Martin88 » stř lis 12, 2014 1:45 pm

Jak již dříve napsal Honza, letos vyplouváme na JI15 ze Sukošanu. V případě příznivého větru a počasí se naše posádka Tiché větry ráda setká s ostaními účastníky výletu někde na moři,
předloni se nám to také částečně podařilo :D
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř lis 12, 2014 1:47 pm

Tak se domluvte na názvu Kačeři, nebo Tiché větry?

Tabulku průběžně aktualizuji:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... JQ2c#gid=0

zelená = jede
červená = nejede
žlutá = zatím neupřesněno, údaje z roku 2014
Richard
věčný začátečník
věčný začátečník
Reputace: 82

Příspěvekod Richard » stř lis 12, 2014 2:11 pm

Loď číslo 9 - posádka Svěží vítr N E J E D E. Duben bude doba, kdy, jak doufám, budu dávat loď na vodu ... pokud cokoliv bude jinak, budu se snažit se k někomu vetřít ;)
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 18

Příspěvekod Martin88 » stř lis 12, 2014 2:21 pm

Libor píše:Tak se domluvte na názvu Kačeři, nebo Tiché větry?

Tiché větry
Bavaria 45
Skipper Martin88
Crew Honza,Jára,Víťa,Ondra a mnoho dalších :D
kolovratek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod kolovratek » stř lis 12, 2014 3:24 pm

loď č.11 nejede, jsem tam o měsíc dřív.
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 6

Příspěvekod Monty » stř lis 12, 2014 3:34 pm

Klucíííí,vemte mně sebou... :shock:

howk
Monty
hrnec
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod hrnec » stř lis 12, 2014 6:16 pm

kolovratek píše:loď č.11 nejede, jsem tam o měsíc dřív.

tři členové lodě č 11 jedou s jiným kapitánem pod vlajkou "Sun salutation". Loď rezervována. :P
matt
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod matt » pon lis 17, 2014 12:09 pm

Veselí pozůstalí nejspíš poplují na ELAN 410... jen těžko říct v jakém složení... :( :?
pawlik
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 8

Příspěvekod pawlik » stř lis 19, 2014 10:09 am

Posádka Filharmonie
Salona 37
Skipper pawlik
Crew: zatím Ráďa, Tom
záloha zaplacena

Edit: vlajku bychom si rádi půjčili nebo koupili

Zpět na