Lakomcova reakce na přeškolení u Yachtnetu

Pořád stejný problém: kde a jaký průkaz na loď je potřeba, je či není uznáván atd.

Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa

Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » ned lis 16, 2014 9:50 pm

Libor, ďakujem za návod, ale asi som si kúpil zlý počítač :( mne to vyhladávanie tak ako popisuješ nefunguje. Dvojkyn príbeh len potvrdzuje čo som napísal ja. Černoch nech si spraví čo chce, ale pýtal sa a ludia reagujú. to tu tak vždy bolo. Samozrejme každí má na to svoj názor.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » ned lis 16, 2014 9:55 pm

Pavel63 píše:

Zeptám se blbě - mám "Průkaz způsobilosti k vedení námořní jachty". V některých příspěvcích se uvádí "rekreační plavba" a podobně - já v průkaze o ničem takovém nemám zmínku. Ten průkaz pro rekreační plavbu se vydával dřív, nebo až teď?

Pavel.

Rekreační byl zrušen pro nezájem. Ale ten nezájem byl dán limity (omezeními). To je to co dodnes ministerstvu zazlívám....
Rekreační průkaz bych si s radostí udělal, nehodlám se tímto způsobem totiž živit.
jozinn74
Červená karta
Červená karta
Reputace: 0

Příspěvekod jozinn74 » ned lis 16, 2014 10:17 pm

Ahoj, ja tomu porad nerozumim.
Chorvati maji more, my ne.
Chorvati vydavaji prukazy na more, my taky.
Chorvati vydavaji prukazy na more lidem ktere nejaka bezvyznamna CESKA firmicka preskoli na suchozemsky prukaz.
Muzete mi rict, ktery trouba se necha preskolit???
Kdyz si dam na stul prukaz zeme co ma 5000 km pobrezi a zeme co ma 0 km pobrezi, ktery prukaz si udelam?!
Vi o tomto chorvatska strana?
No ani spis necekam ze mi to tu nekdo vysvetli, spis padne heslo ze chorvatske papiry prestavaji platit he he he
Zato ty ceske berou po celem svete. Ha Ha Ha
Uz vim proc o nas ostatni mluvi jako o narodu sasku ...
Smutne a vubec to neni k smichu.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » ned lis 16, 2014 11:03 pm

Ale rozumíš Zdendo, rozumíš. Velice dobře. :P

Znáš nesrovnatelný rozsah školení i zkoušek na chorvatské B a české C. Znáš to ty, znám to já a zná to zajisté i spousta dalších lidí. Kdyby tě člověk neznal poslal by ti korunu a začal to složitě vysvětlovat.
Ale tady to je zbytečné. :mad:
jozinn74
Červená karta
Červená karta
Reputace: 0

Příspěvekod jozinn74 » ned lis 16, 2014 11:19 pm

No jestli ono neni tak, ze nejaky pan z Jachtnet umele vyvola problem a jelikoz sem dodava nejske ty drobne, tak to jeho podrztasky budou na jachtininfo propagovat.
Je videt ze se tady odpovedi nedockam, tak zkusim se poptat v Chorvat na kapitanatech ( ty budou koukat )
Hodne mne pobavila umele stanovena podminka pro zajemce ze musi mit 500 mil. To jen aby se nereklo.. He he he
Hele, tady nekomu hodne jebe.
Kuwa kde je to stare dobre jachtinginfo bez Yachnetu.
No nic, mejte se tu jsk chcete.
Jozin - Honza,
Jenik,
Jenda,
pro pratele Jen Jan!
Banik Pico! Ostrava!!!

[mod="Libor"]
jozine už jsem tě jednou varoval. Teď je to podruhé. Ještě jednou máš ban. Napadat a urážet tu nikoho nebudeš[/mod]
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » ned lis 16, 2014 11:28 pm

Už ho pustili?
martinptacek
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 21

Příspěvekod martinptacek » pon lis 17, 2014 9:51 am

windward píše:Jinymi slovy, pokud rezident CR ma cesky prukaz C, ktery ho opravnuje k rizeni jachty pod ceskou vlajkou, pak s timto prukazem on muze ridit jachtu i pod italskou vlajkou. Pokud rezident HR je opravnenen s chorvatskym prukazem B ritit konkretni jachtu pod chorvatskou vlajkou, pak podobnou jachtu muze ridit i pod italskou vlajkou. Pokud rezident CR ma chorvatsky prukaz B, ktery ho NEopravnuje k rizeni jachty pod ceskou vlajkou, pak NEmuze ridit obdobnou jachtu ani pod italskou vlajkou.

Tak já mám celou dobu chorvatskej průkaz a on mě neopravňuje řídit vlastní loď pod českou vlajkou. To je mi nějaký divný. Vážně máme někde napsaný, že česko neuznává námořní průkazy jinejch zemí EU? Nebo to platí jen pro Chorvatsko? Já se kolem lodí nějakou dobu motám a mám z toho totální guláš. Chudák ten, kdo teprve začíná. Toho vážně lituju.

Ještě, že máme to ministerstvo. Který zbaví obyčejnýho člověka strachu a odpovědnosti, že jeho znalosti nejsou na moře dost dobrý. Dostane ministerský razítko, že umí všechno proto aby mohl plavat v oblasti B nebo C. A stejně tak ochrání ostatní lidi na moři, že všichni čeští jachtaři vybaveni průkazem mdrč jsou dostatečně proškoleni, že od nich nehrozí žádný nebezpečí. Vůbec nechápu jak mohli lidi před vydáváním průkazů vůbec po moři plout, že se všichni nesrazili na jedné hromadě. A co když, získání průkazu člověka strachu a odpovědnosti nezbaví? Potom bych vůbec nevěděl, proč v česku vydáváme námořní průkazy, nebo proč se vůbec zajímáme o to, který námořní průkazy v česku platí a který ne, když tu evidentně žádný moře nemáme. No je to dobrá taškařice.
RACEK
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 100

Příspěvekod RACEK » pon lis 17, 2014 11:54 am

Ano, při charteru mimo HR, tedy hlavně v Řecku a Itálii je s HR papíry problém. Tedy tak polovina chartrovek vám loď na HR papíry vůbec nepůjčí. :shock:

Neznám žádný případ, že by někomu někde papíry MDČR neuznali. :? Jestli znáte konkrétní situaci napište.

To přeškolení od YachtNetu mě přijde jako rozumné a smysluplné. 8) Jestli znáte někoho kdo to dělá za lepších podmínek napište.
seemann
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 4

Příspěvekod seemann » pon lis 17, 2014 12:22 pm

Jestli to zadavatelům vadí, měli to dát do inzerce a bylo po diskuzi. Mě to ale baví, jen doufám, že se někdo neurazí a přestane přispívat, je to koření tohoto fóra. Hodně mazáků odtud odešlo, nebo se částečně stáhli a je to škoda. Takže Lakomče, Baharisi, Denisi a spol jen do toho, vždyť jde v podstatě vo h..........!
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » pon lis 17, 2014 12:45 pm

Tak já si bohužel nemyslim, že jde o h......
Jde o to, jestli je toto fórum nezávislé, nebo neni. Tedy jestli to co tu někdo napíše je opravdu vyjádřením jeho zkušeností z nezávislé praxe, nebo jsou to jen obchodně marketingový kecy, kterými nás krmí drtivá většina obchodníků. To je snad sakra důležitý ne?

Neznam pozadí tohoto sporu. O problematiku papírů se až tak moc nezajímám. Pročetl jsem obě aktivní vlákna, který řeší to samý. Domnívám se, že tu původně vzniklo komerční vlákno, který se ale tvářilo, jako nezávislý. Když tu na to Lakomec upozornil, tak byl moderátory nejen vypískán, ale dokonce i cenzurován. Ano, cenzura je i to, když se nepohodlný příspěvek přesune do jinýho vlákna. Podle mého názoru Lakomec zabojoval za čistotu fóra a právem mu náleží uznání.

Když se vrátim k předmětu sporu: nabídka oné firmy může, ale i nemusí bejt ta nejlepší. Záleží na úhlu pohledu a požadavcích konkrétního člověka. Přitom stačilo začít ve smyslu "dobrý den, zastupuji tu a tu firmu, máme ty a ty zkušenosti a nabízíme ty a ty služby".
Beda
radioamatér
radioamatér
Reputace: 12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » pon lis 17, 2014 12:46 pm

Denis píše:jachtu pod italskou vlajkou muze ridi osoba s libovolnym prukazem, pokud tento prukaz opravnuje k rizeni obdobne jachty pod domaci vlajkou drzitele prukazu.

Tak vynechám z toho EU, Čech čo má chorvatské papiere, nemôže riadiť loď pod Českou vlajkou mimo územia ČR?

Kua, Čechové, nerobte zo svojej krajiny divoký Kurdistán. :D Každí nech si robí jak jeho ctená libost, ale myslím že vlády do tržných nájomných vsťahov nezasahujú. Nešírte tu paniku. Kto zažil osobne, že mu v Taliansku nechceli prenajať loď na chorvátske papiere?

Denis pise ze to tak maji v Italii. Kazda zem to muze mit jinak. Treba se to casem srovna v cele EU, ale zatim je to tak. Tam je to vec Italu, ne EU a Cehu.
Beda
radioamatér
radioamatér
Reputace: 12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » pon lis 17, 2014 12:59 pm

Denis píše:Keď nestačí RYA, stačí ČR? :) Daj odkaz na tu Dvojkynu informáciu. Dík a svetu mier.

Denisi pokud budes anglican, staci v Italii i RYA.....
Jestli taliani razi ze papir musis mit od uradu zeme, kde mas obcanstvi.
Mozna by stacilo se naucit italsky a udelat si papiry italske.

K te EU, nekde jsem cetl ze kazda zeme EU ma pravo si zakony sve zeme poupravit podle mistnich zvyklosti. Jak je videt, tak se ty prukazy na lode nevydavaji mezinarodni, jako treba ridicaky. U nas mame ty spravne mezinarodni ridicaky snad az na treti pokus. Tak az se vetsina zemi dohodne na nejakem prukazu s mezinarodni platnost bude klid. A to se asi nestane, hlavne kdyz jsou zeme kde se vydavaji prukazy v nekolika organizacich. A i v ramci jednoho statu se dohaduji co plati.

K Rusku JPP povidala ze tam jsou oblasti kde kapitan jachty musi byt Rus... Mozna na vychod od ST. Peterburgu, ale mam to z JPP.

Treba papir co mam jako radioamater plati po vetsine zemi sveta, u zemi co pristpopili k CEPT, ale musi mit zkousky jednotne, co do obsahu a narocnosti.
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pon lis 17, 2014 1:15 pm

Zdenda12345 píše:Domnívám se, že tu původně vzniklo komerční vlákno, který se ale tvářilo, jako nezávislý.

Chápu to dobře tak, že jsi Cernocha přímo obvinil z toho, že se zde v r. 2012 zaregistroval jako spící agent společnosti YN a teď vystoupil z utajení a založil to "komerční" vlákno? Není to pomluva, není to trestné?
Prosím tě Zdendo, dokážeš po sobě alespoň přečíst co jsi napsal? :crazy:

To čím se zde argumentuje ve prospěch široké a uboze podváděné jachtařské veřejnosti :mad: jsou opakující se nepravdy, polopravdy a žlučovité výpady, které nechápu. Jaký povyk těch nespravedlivějších a nejsprávnějších, že si nějaká společnost dovolila na svých stránkách uvést nějakou nabídku?
No to je prostě vrchol!!! Jak si to vůbec mohla dovolit? :shock:

BTW: S vašima kecama o cenzůře běžte do ..... :P
Určití lidé tento argument používají vždycky, když jim něco nelíbí. Stále dokola a stále si myslí že to bude fungovat.
Lakomec

Liborovi

Příspěvekod Lakomec » pon lis 17, 2014 1:32 pm

Libore, sice Tě nechápu, ale to nevadí. Pokiud jsi to nestihl zaregistrovat z jiných příspěvků v tomto vlákně a můj první příspěvek na tebe zapůsobil jako rudý hadr na býka, tak ještě jednou, speciálně pro Tebe.
Původně jsem zareagoval na Baharisův příspěvek. S Baharisem jsme si to vysvětlili. Na jedné z Fajn Regatek, když jsem prohrál s Baharisem šampáňo, které jsem mu taky na místě předal, jasme se bavili, takové to tlachání o jachtingu. To už Yachtnet byl partnerem tohoto portálu. No a Baharis v této uvolněné atmosféře prohlásil, že občas pro Yachtnet taky jede dělat kurzy do Chorvatska. Nevím, proč se rozčiluješ, je přece potvrzením dovedností každého člověka, když pracuje pro jednu z nejvýznamějších firem na trhu. Říct to přece není urážka. Nebyl by jediný důvod se za to stydět. Taky jsem to v mém příspěvku napsal, že Yachtnet udělal pořádek na trhu. Daleko dřív, než toto fórum vzniklo.
Takže k Baharisovi. Pokud napíše, že jsem to tenkrát v Chorvatsku na Brači pochopil špatně a Yachtnet si ho nikdy neobjednal na žádný kurz v Chorvatsku, u té Coly, co jsme si slíbili, si to vyříkáme a já se mu omluvím.
Libore, přečti si prosím ještě jednou vše, co napsal Windward a co je na stránkách Yachtnetu. O tom to tady je. O ničem jiném. O nesrovnalostech, které mi neseděli a tak jsem se zeptal a zapochyboval.
Pokud nevadí Tobě, že na Tvých stránkách se objevují informace nejasné, zvlášť když se jedná o partnera tohoto fóra, nic mi do toho není, ale nemůžeš chtít po uživatelích, aby nereagovali. Je mi úplně jedno, jestli jiné firmy dělají školení a zkoužky za 50.000 Kč nebo za nic, mě zarazil jen ten postup a všechny informace k tomu.
Já jsem dělal zkoušku u MDČR v době, kdy MDČR vypisovalo termíny pro jednotlivé oblasti plavby a na tyto termíny se pak hlásili zájemci, včetně firem, jako je např. Yachtnet. Zkoušky se dělali v budově Cěské námořní plavby. Za pronájem místa jsem fakt neplatil. Protože se situace mohla změnit, napsal jsem dotaz na MDČR a čekám na odpověď. To jsem také napsal Černochovi. Tak v čem máš problém?
Takže prosím Tě, místo toho, abys mě osočoval z toho, že lžu a že mi někdo šlápl na kuří oko, vysvětli mi, jak mám pochopit toto:

Windward jednou napíše:
Logickym krokem bylo pak naplavat pozadovane mile a jit rovnou z chorvatskeho prukazu na cesky "B". Presne tak vsichni moji zaci delali, protoe to byla nejefektivnejsi cesta. Tj. jednoduse receno cesky prukaz "C" se vubec vynechaval, jakozto irelevantni.

a pak v zápětí chce po lidech 2 x kolek za zkoušku, protože jak píše dál:

4. S chorvatskym prukazem nemuzes primo obdrzet cesky prukaz B. Musis prvne mit cesky prukaz C a teprve pak muzes ziskat cesky prukaz B. Aby to bylo pro uchazece casove mene narocne, umoznuje ministerstvo slozit obe zkousky v jednom dni. Za vystaveni dvou prukazu si bere dvarkat spravni poplatek.

Je možné, že jsem tak natvrdlý, když mi to není jasné. čtu si to pořád dokola, snažím se v tom najít nějaký rébus, který jsem jen já nepochopil. Zatím jsem nic nenašel, věřím, že mi Libore pomůžeš se v tom zorientovat. Nemůžu to samozřejmě vedět určitě, ale mám z Tvé reakce pocit, že Tobě to jasné je. Je to Tvůj moderátor a Tvůj partner.
Lakomec

na poblití

Příspěvekod Lakomec » pon lis 17, 2014 1:42 pm

Baharis píše:To čím se zde argumentuje ve prospěch široké a uboze podváděné jachtařské veřejnosti :mad: jsou opakující se nepravdy, polopravdy a žlučovité výpady, které nechápu. Jaký povyk těch nespravedlivějších a nejsprávnějších, že si nějaká společnost dovolila na svých stránkách uvést nějakou nabídku?
No to je prostě vrchol!!! Jak si to vůbec mohla dovolit? :shock:

Baharisi, to je na mě? Pokud ano, napiš prosím ty opakující se nepravdy, polopravdy a žlučovité výpady.
Pokud to není na mě, moc se Ti omlouvám, že jsem si to myslel.
windward
moderátor
Reputace: 62

Re: Liborovi

Příspěvekod windward » pon lis 17, 2014 2:21 pm

1.
Lakomec píše:Logickym krokem bylo pak naplavat pozadovane mile a jit rovnou z chorvatskeho prukazu na cesky "B". Presne tak vsichni moji zaci delali, protoe to byla nejefektivnejsi cesta. Tj. jednoduse receno cesky prukaz "C" se vubec vynechaval, jakozto irelevantni.

2.
Lakomec píše:S chorvatskym prukazem nemuzes primo obdrzet cesky prukaz B. Musis prvne mit cesky prukaz C a teprve pak muzes ziskat cesky prukaz B. Aby to bylo pro uchazece casove mene narocne, umoznuje ministerstvo slozit obe zkousky v jednom dni. Za vystaveni dvou prukazu si bere dvarkat spravni poplatek.

Ve tvrzeni 1. se mluvi o tom, jake poradi ziskani prukazu jsem doporucoval jako nejefektivnejsi. Doporucovane poradi bylo: chorvatsky "kategorija B" -> cesky "B-offshore".

Ve tvrzeni 2. jsem ozrejmil technickou podstatu tvrzeni 1. Technicka podstata byla: mit chorvatsky "kategorija B" -> nakapitanovat 500Nm -> v jednom dni slozit ceskou zkousku C+B, protoze ziskat cesky B bez ceskeho C neni mozne.

Urcite sam vidis, a nemuzes nevidet a nechapat, ze rozpor neni nikde a v nicem, protoze druhe tvrzeni jednoduse doplnuje tvrzeni prvni o technicky detajl. Je v tom presna logicka navaznost a ty to zcela jiste chapes i sam.
Naposledy upravil(a) windward dne pon lis 17, 2014 3:38 pm, celkem upraveno 1 x.
windward
moderátor

Příspěvekod windward » pon lis 17, 2014 3:25 pm

Zdenda12345 píše:Domnívám se, že tu původně vzniklo komerční vlákno, který se ale tvářilo, jako nezávislý.
:) Zdendo, prosim pekne, zcela jiste je to z gruntu mylna, chybna domenka. Tuto domnenku muze lehce vyvratit uzivatel Cernoch samotny. :lol:

Obecne, pro verejne vyjadreni takoveto domnenky je lepsi mit fakta, o ktere je mozne se oprit. ;)

Zdenda12345 píše:Když tu na to Lakomec upozornil, tak byl moderátory nejen vypískán, ale dokonce i cenzurován. Ano, cenzura je i to, když se nepohodlný příspěvek přesune do jinýho vlákna.
No, to jiste... :lol:

Obratme se k prostemu faktu.

Je zjevne, ze poskytnout Lakomcovi vetsi tribunu by technicky nedokazal nikdo. Takze podekujme windwardovi za podporu svobody slova na tomto foru.

Obrázek
Naposledy upravil(a) windward dne pon lis 17, 2014 3:27 pm, celkem upraveno 1 x.
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » pon lis 17, 2014 3:27 pm

Baharis píše:že si nějaká společnost dovolila na svých stránkách uvést nějakou nabídku?

Tak toto už je na mne moc. Jsou snad stránky JI stránkami společnosti YN ? Něco mi uniklo ? To už je fakt moc. :roll:

Nemám problém s akcí, o niž tady informuje windward, může být pro lidi užitečná.
Nemám problém s Lakomcem, který chtěl pouze ujasnit finanční toky této akce, jestli je něco jinak bež dřív.
Kvitovala jsem popis stávajícího stavu od martinaptáčka.
Pobavila jsem se nad kombinací "připravuju na zkoušky v HR a horuju pro papíry MDČR."Lze to pochopit, vždyť o nic nejde.
Přežila jsem konstatování, že "moderátoři fora" někoho vypískali.

Ale že moderuju stránky YN se fakt dozvídám až touhle cestou. 8)
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pon lis 17, 2014 3:32 pm

Vilmo prosím tě, kde na stránkách JI je nabídka na ten kurz? Nejsem si vědom, možná jsem to přehlédl. Ale to myslím úplně vážně, opravdu.
Já to našel pouze na stránkách Yachtnetu. :?
Lakomec

pořád nechápu

Příspěvekod Lakomec » pon lis 17, 2014 3:37 pm

Windwarde, pokud napíšeš, že to děláte tak, že z chorvatského B přecházíte rovnou na český B a český C vynecháváte jako irelevantní a pak napíšeš, že technicky vzato uděláš C+B v jednom dni, tak já v tom žádnou logičnost nenacházím.

A záměrně manipuluješ a zavádíš. Já napsal jeden příspěvek do Černochova vlákna až poté, co jsem si přečetl Baharisův příspěvek. Tím by to skončilo. Tys mě ale přesunul, abych Tobě a Yachtnetu nevadil. Zde nutno říct, že Černoch s tím nemá fakt nic společného. Protože jsem chtěl, aby i po Tvém zásahu zůstala stopa po tom, k čemu jsem se původně vyjadřoval, upravil jsem svůj příspěvek a do předmětu napsal reakce na to školení.

Nevím jestli znáš to řčení, že "trafená hus zagága". Tak to přesně jsi udělal Ty a rozpoutal tady ty vášně. Nepotřebuji žádnou tribunu na rozdíl od vás.

Pokud se podíváš, kolik mám za 7 let příspěvků a k čemu se vyjadřuji, o čem píšu reportáže, tak jsi tisíc mil mimo a jen málokdo mě může podezřívat, že mám potřebu se zviditelňovat a vyjadřovat se ke všemu.
Naposledy upravil(a) Lakomec dne pon lis 17, 2014 3:57 pm, celkem upraveno 1 x.
Anonym
účet uživatele zrušen

Re: Liborovi

Příspěvekod Anonym » pon lis 17, 2014 3:55 pm

Lakomec píše:No a Baharis v této uvolněné atmosféře prohlásil, že občas pro Yachtnet taky jede dělat kurzy do Chorvatska.

Je to už mnoho let, nepamatuji si to. Ale nemůže to být pravda, protože to tak nebylo. Mohlo by být: "občas jede dělat kapitána", ale kurzy určitě ne. Ty jsem dělal pro jinou společnost a když jsem byl dotázán, zdvořile jsem odmítl s tím že ctím mateřskou společnost.
Co už dnes neplatí, vyvázal jsem se z těch služeb a jsem free.

Tato informace zde zazněla již třikrát (já, Libor, Denis) ale to nic, zopakuji ti to počtvrté. Taktéž zde zaznělo že Roman není zaměstnancem společnosti YN, jak jej opakovaně oslovuješ a podsouváš. V úvodním příspěvku označuješ YN za podvodníka který úmyslně lákal na HR papíry aby pak vyvolal paniku a mohl inkasovat podruhé.

A tak bych mohl pokračovat. Ale nemám čas ani chuť se tou žumpou znovu probírat. Je to nechutná a více než podezřelá nadstandardní aktivita a ptám se sám sebe podobně jako Libor, proč. Odpověď se asi nedozvím.
vilma
moderátor

Příspěvekod vilma » pon lis 17, 2014 3:58 pm

to baharis :
"Povyk" je na stránkách, na které se my dva díváme právě teď a kvůli tomu, co se píše právě zde.
A tak ta Tvoje básnická otázka mi evokuje, že musí jít o nabídku zde....A k tomu najednou vidím "na svých stránkách".
Já vím, že tu není tzv. nabídka na akci, jen o ní windward, jdyž na to přišlo, volně hovoří, a opakuji, nemám nic proti tomu.

No. Myslím se shodneme na tom, že je to tu poněkud zamotané a překombinované. Vzdávám sice hold slovní ekvilibristice, která se zde ve vlákně projevila, ale i tak by mi stačilo, kdyby to tu bylo mnohem jednodušší. Otázka - odpověď bez zanícené argumentace. Vždyť o nic nejde.
vilma
moderátor

Příspěvekod vilma » pon lis 17, 2014 4:16 pm

baharisi,
já nechci být mluvčím Lakomce, ale myslím, že se nic na podstatě "sporu" nezmění, když místo formulace "zaměstnanec" bude užívat formulaci "spolupracuje" v tom přece není podstata sporu. Totéž u Tebe, je přece pro danou diskusi nepodstatné zda jezdíš pro toho či pro toho.

Prosím vás kluci, už toho nechte. Připadá mi už i paranoidní vidět za tím, že Lakomec datluje do počítače, nestandardní aktivitu. Samozřejmě, mohu se mýlit, V každém případě už to tu začíná být absurdní dialog. Taková zimní debata.
Já osobně si počkám, zda bude nějaká odpověď od MDČR, jaký je ten proces z jejich strany. Po téhle debatě mě to začalo zajímat. I když
nečekám, že to bude něco dosud neslýchaného. No a hotovo. Ať si každá firma, každý školitel, dělá co chce jak chce...
Lakomec

OMLUVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Příspěvekod Lakomec » pon lis 17, 2014 4:29 pm

Jirko, moc se Ti omlouvám, že jsem napsal, že si vedl kurzy pro YACHTNET. Myslel jsem si to, ale evidentně jsem se spletl. Jestli Tě to urazilo, omlouvám se tady a teď a při nejbližší příležitosti osobně a minimálně se šampaňským. Mě osobně by naopak velmi potěšilo, kdyby si o mě mysleli, že pracuji třeba pro CATANU a organizuji jim přeplavby Atlantiku. Bohužel to tak není.

A to ostatní se dozvíš hned teď.

Pořád mám problém s jednou a tou samou věcí: d.e.b.i.l.n.í.ch 500,- Kč za kolek na české C, když dělám české B. To není problém Yachtnetu, kolek se platí státu. Ani jednou jsem nepoužil slovo podvodník, ani si to nemyslím. Myslím si, a to jsem napsal, že se v lehké panice nabídne za peníze něco dalšího, když to první, za co jsem zaplatil, nestačí. I díky Tvé přednášce o evoluci jsem to pochopil (doufám že jsi ocenil Barony). Jen jsem toho názoru, že věci by se měli dělat pořádně hned. A mě pobavily dvě věci: že již několik let vědí o problému s uznáváním HR papíru a pořád je tam dělají, a pak Tvůj příspěvek.
Od té doby se nebavíme ani o jednom, ani o druhém. Ty jsi mi to vysvětlil v dalším příspěvku a hotovo. Bavíme se o té pětistovce, kterou já nechápu a ani nepochopím. ten poplatek Yachtnetu za zkoušku C+B ve výši 1500,- Kč je vcelku vedlejší, každý ať si dává ceny jaké chce a za co chce. Je mi to jedno. Protože jsem zkoušku u MDČR dělal, a rovnou B, bez toho, abych měl nejdřív C, a platil jsem jen jeden správní poplatek - rozuměj kolek - na tom jsme se zasekli. Jsem palice tvrdohlavá. A bohužel to na Vás (Libor, Windward, Ty) zapůsobilo nějak divně a napadáte mě tady ze lží, podsouváte mi vedlejší úmysly, pro koho tak asi tady lobuji, proč se o to vůbec zajímám? Už jen z těchto reakcí, zbytečných, mi je divně.
A tohleto se vyřeší až odpovědí, kterou čekám od MDČR.
windward
moderátor

Re: pořád nechápu

Příspěvekod windward » pon lis 17, 2014 4:33 pm

Lakomec píše:A záměrně manipuluješ a zavádíš. Tys mě ale přesunul, abych Tobě a Yachtnetu nevadil.
Nikoliv, Lakomce, a poskytl jsem ti presne vysvetleni, proc jsem tak ucinil:

windward píše:Ahoj, Lakomce.

Kamarade, netreba mne nasazovat kozli hlavu. :lol: Tvuj nazor je samozrejme respektovan. Nic mene z obsahu tveho prispevku jsem predpokladal (a take jsem mel pravdu), ze prirozene vyvola diskuzi o prukazech. Takovych diskuzi ze tu jednostopettisic + jeste dva babiliony. Takze jsem to prirozene oddelil do samostatneho vlakna, ve kterem muzes svuj nazor ozrejmovat i nadale. Nema problema. :)

Zadna cenzura. Mas plny prostor.
Takze, nemas zadne pravo v dane situaci tvrdit, ze manipuluji a zavadim, a k tomu navic zamerne. Je to hrube hefer. Nesedi mne to k tobe vubec a nechapu, proc ses rozhodl v teto debade uchylit k levnym demagogickym nastrojum. Vysvetluji si to tak, ze jsi vychazel z nepresne informace (jako napriklad, ze Baharis pracuje pro YachtNet, ze dva kolky nejsou treba, atd.) a stal se "obeti vlastniho rozhorceni", smim-li takto pratelsky rict. :)
Naposledy upravil(a) windward dne pon lis 17, 2014 4:37 pm, celkem upraveno 1 x.

Zpět na