Preprava lode Lanzarote - Bratislava
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- copy
- zkušený harcovník
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
Preprava lode Lanzarote - Bratislava
Poraďte mi niekto, ako prepraviť loď z ostrova Lanzarote do Bratislavy. Po ceste to kvôli šírke nepôjde - chcel by som po vode.
-
- aktívní jachtař
- Reputace: 21
po moři co nejdál a pak třeba http://cs.wikipedia.org/wiki/Mil_Mi-26
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73
-
- aktívní jachtař
katamaran
no to se dá jen těžko pochválit, ale zase je levnej. Na vrtulník zbude dost financí
Já bych si vzal tohle, ale ještě pár peněz chybí http://www.milanuncios.com/veleros/jean ... 990502.htm
no to se dá jen těžko pochválit, ale zase je levnej. Na vrtulník zbude dost financí
Já bych si vzal tohle, ale ještě pár peněz chybí http://www.milanuncios.com/veleros/jean ... 990502.htm
Naposledy upravil(a) martinptacek dne úte pro 30, 2014 7:56 pm, celkem upraveno 1 x.
-
- aktívní jachtař
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73
- copy
- zkušený harcovník
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
ixxo píše:Je to jasné, po vode k ústiu Rhony, hore Rhônou, odbočka v Saint Symphorien na kanál Rhône Rýn, na Rýne v Mainzi odbočka na kanál Dunaj Rýn a je vymalované. Krásna dovolenka na tri týždne. S rozmermi lode sa zmestíš do každej komory, ponor je úplne bez problémov.
ixxo vdaka. ty to poznas aj osobne? aky silny ma Rhone prud? nebol som tam na vode nikdy.
-
- moderátor
- Reputace: 234
ixxo píše:Je to jasné, po vode k ústiu Rhony, hore Rhônou, odbočka v Saint Symphorien na kanál Rhône Rýn, na Rýne v Mainzi odbočka na kanál Dunaj Rýn a je vymalované. Krásna dovolenka na tri týždne. S rozmermi lode sa zmestíš do každej komory, ponor je úplne bez problémov.
překrásná dovolená to sichr bude, ale ne na tři týdny.
Z Marseje do Blavy to šacuju min. na 2000 km, když dá 80 km/den, což nedá, tak by to bylo 25 dnů. 5-6 neděl bych viděl jako pohodovej výlet a ne zběsilou honičku.
- bozakafka
- aktívní jachtař
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
To vubec neni nerealny. Naopak to muze byt pekna plavba. Nedavno jsem cetl v PBO clanek o podobnem catu jak plul z anglie do dunaje a pak do recka. strasne se mi to libilo. Toho zavesneho motoru bych se nebal, spoustu katamaranu co pluji na mori pouzivaji zavesny motor a 40 koni na 5,5 tun je bohate az az. Jak pise David olej menit po 100 hodinach a nesetrit na nem. a samozrejme mit nahradni dily. No a taky prostudovat manual motoru. Jedinou nevyhodou bude spotreba. Hlavne nesetrit na oleji do nohy. Celkem ti zavidim, muže to byt dobra plavba. Hlavne se nenech odradit......nedavno jsem videl v praze na cinde zakotvenou britskou plachetnici
Co je to za motor.

Co je to za motor.
- Ozzie
- zkušený harcovník
- Reputace: 42
Vo všeobecnosti sa mení olej po 200 mh, alebo po sezóne. Na takej plavbe by som sa nespoliehal na neznámý motor, ktorý je navyše po generálke. O motoroch v katamaráne by vedel rozprávať Anton, prípadne aj Dedko. Ja by som zaobstaral náhradný motor a to určite Bigfoot, alebo High Trust, teda s prevodom do sily.
- bozakafka
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
Zavesný motor vydrzi hodne. Napriklad v SUN and FUN kde jsem kdysi pracoval, kupoval majitel zasadne yamaha secondhand motory z bohatsich pujcoven. Ty motory nalitali za sezonu kazdej tak 1000 mil. Jediny problem byly palivove filtry, protoze kvalita benzinu je na malte spatna. Obcas odesel vstrik a nebo vstrikovaci cerpadlo a to jsou jen mouchy. vstrik se da opravit a cerpadlo se da nahradit jinym ktery stoji 80eur namisto orig za 1500. Podle mne je honda slusna firma. Co se tyce mne, preferuju vstrikovani. Nemam rad karburatory.
- bozakafka
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
Ozzie píše:Vo všeobecnosti sa mení olej po 200 mh, alebo po sezóne. Na takej plavbe by som sa nespoliehal na neznámý motor, ktorý je navyše po generálke. O motoroch v katamaráne by vedel rozprávať Anton, prípadne aj Dedko. Ja by som zaobstaral náhradný motor a to určite Bigfoot, alebo High Trust, teda s prevodom do sily.
Radsi po 100, zalezi na oleji. Nezapomen ze ten motor bude pernamentne v zatezi a po go v zabehu.