Greifswald a jeho okolí - informace k teritoriu
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
trailer sailers
jak je to s kotvením na Greifswalder Oie?Svého času tam byl jen nouzový přístav,potom jen pro turist.velké lodě
- Fum
- návštěvník fóra
- Reputace: 7
Loni v srpnu jsme pluli kolem Rujány (start i cíl v Lauterbachu) na plachetnici Sportlake 660 a voda v zátokách nebo klidnějších místech byla skutečně zelená. Ne, že by to byly zrovna žabince, ale docela nás to překvapilo. Jakmile jsme byli dál od břehu a zvedly se i vlny, tak se to výrazně zlepšilo.
- jirkabb
- návštěvník fóra
- Reputace: 16
phobos píše:Naposledy jsem plul 30.zari z Greifswald - Sasnitz-Swinouscie-Kroslin- Greifswald a v zalivu byla voda stale zelena joko zacatkem srpna·.
V marine rikali ze bylo velmi teple leto.
Ahoj, jsem na Baltu již čtvrtou sezónu (Krummin-za Wolgastem) a zelené je to tam kazde leto, ale to uz je takový folklor... Čistá voda je az v Kattegatu . Maš na lodi českou vlajku ? Porad tam nějak Čechy nepotkavam a to jsem tam cele leto ...

- jirkabb
- návštěvník fóra
Je dobre, ze česká vlajka ma taky trosku reprezentaci v NDR
u nas v Krumminu je slip, ale asi nebude funkcni, vsechny lode se jeřábují, ale jinak je tam opravdu krásně . Parkování s vlekem je zcela bez problému , pokud někdo chce dlouhodobě tak se využívá zimní stání , je to cca 200m od vody. Ja platím parkovné za celou letní sezónu 95,- EU ... Což je šest mesiců ... 

- jirkabb
- návštěvník fóra
phobos píše:Ahoj, jasne mam ceskou vlajku a mas pravdu nepotkal jsem tam cecha jeste ani jednou. Povezu do Grieifswaldu lod myslim tak v puli dubna. Tak se treba nekde potkame.
Zeptám se, kolik se platí letní sezona v Grieifswaldu ? Bylo by fajn nekdy po grilovat na Rudenu taky s českou posádkou ... Ja se letos ale chystám na leto do Norska, tedy pokud me pocasi pustí ...
- jirkabb
- návštěvník fóra
kanic píše:Jirko, kolik je prosím Tě pod mostem ve Wolgastu a kdy ho zvedají ? Naposledy jsem proplouval za NDR, to ale vypadal jinak.![]()
Víte někdo něco o Kroslinu naproti Peenemunde ? Dík. k.
Kroslin je ve spolku, takže tam mame kotveni za 3 EU

Jinak mosty v sezóně :
Pennemunde...Wolgast...
Platí od 03.05.2015 do 31.10.2015
05:45 hodin
07:45 hodin
12:45 hodin
16:45 hodin
20:45 hodin
23:30 hodiny nutné pro otevření obchodní dopravu
Poslední otvor v 23:30 hodin je pouze na objednávku
sloužil až do 21:00 hodin na telefonu 0381/20671844.
Most se otevírá po dobu maximálně 15 minut.
Plavidla musí být 10 minut před otevřením mostu svůj záměr
Zobrazit průchod tím, že vjede do oblasti patky.
No jak je vidět tak v každé marině na greisfwaldu je česká lod.My jsme v Lubminu a je to super,6 hodin od baráku,vedle pláž pro prcky a v marině plovoucí hospoda....A na vodu je to kousek.
V Kroslinu je to luxusní marína kam už nepáchu,protože mě tam natáhli na naftě
.Slipů je tam docela málo,ale skoro všude je jeřáb bez problémů.
V Kroslinu je to luxusní marína kam už nepáchu,protože mě tam natáhli na naftě

- jirkabb
- návštěvník fóra
martin111 píše:No jak je vidět tak v každé marině na greisfwaldu je česká lod.My jsme v Lubminu a je to super,6 hodin od baráku,vedle pláž pro prcky a v marině plovoucí hospoda....A na vodu je to kousek.
V Kroslinu je to luxusní marína kam už nepáchu,protože mě tam natáhli na naftě.Slipů je tam docela málo,ale skoro všude je jeřáb bez problémů.
Ahoj Martine, je fajn, že se taky Češi vrací na sever... Mozna by bylo dobry nekdy naplánovat nejake setkání na vode... jinak te zdravim, v Libštáte jsem te letos nevidel ...