Nechtěl jsem jen nečinně přihlížet jak se nám bortí svoboda jachtingu,otázku na mdcr jsem se snažil položit co nejpřesněji a odpověď jsem dostal za hodinu.Zde -
Ve vyhlášce 241/2002 Sb. bylo napsáno (§ 5): "Malá plavidla podléhající evidenci mohou stát mimo vyznačená vývaziště a kotviště, pokud je plavidlo pod trvalým dohledem, nejvýše však 24 hodin vcelku.
Ve vyhlášce č. 46/2015 Sb. V § 2 je však už psáno :
(5) Na povrchových vodách, na kterých jsou vymezena a vyznačena místa pro dlouhodobé stání plavidel, může plavidlo podléhající evidenci stát přímo či nepřímo vyvázáno ke břehu nebo zakotveno mimo tato vyznačená místa pouze v době od východu do západu slunce, jedná-li se o
a) nesledovanou vodní cestu,
b) vodní cestu účelovou, nebo
c) vodní tok Vltavy od říčního km 239,6 (České Budějovice) po říční km 91,5 (Třebenice).
Proto bych Vás poprosil o vysvětlení důvodu této změny,těšil jsem se na zesplavnění Vltavy až do Budějovic o kterém se často píše a nabývám dojmu,že se naopak jedná o krok opačným směrem.
Děkuji za vysvětlení,p...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dobrý den,
Na Váš dotaz uvádím následující.
Toto ustanovení předmětné vyhlášky se změnilo v rámci připomínkového řízení, ve kterém MZe uplatnilo připomínku omezeného stání mimo vyznačená místa, a to proto, že v noci může dojít k manipulacím s vodní hladinou, nenadálý výkyv může při stání mimo vývaziště, kotviště či přístaviště, způsobit škodu na plavidle, jejíž náhrada by mohla být požadována po správci vodní cesty. V místech vyhrazených pro stání toto nebezpečí není.
S přáním hezkého dne
Mgr. Katarína Koleničková
ředitelka
Odbor plavby
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Stejnou sice která zde již byla zveřejněna,ale můj dojem je,že opravdu buď to mistrovství zemědělství potažmo rybáři májí o naše lodě a o povodí veliký strach,aby nedošlo vlivem kolísání hladiny k nějaké škodě na našich plavidlech a újmě povodí při následných soudech.Anebo paní mlží aby měla klid a žádné problémy viz odpověď kousek výše co dostal mirzik.Myslím že to bude trvat déle,ale nesmíme to vzdát.Úplně si to nedovolí zakázat.Jak napsal David-ať se ozve někdo z těch zde, co mají známé a kontakty, někomu z organizací, které tenhle paskvil připomínkují?Nebo na média,to už pomohlo v jiných jinak bezvýchodných situacích

Voda není autodrom kde se vyjíždí z depa a zase do něj vrací.