Nova vyhlaska o zakazu plavby se spalovacim motorem

Vše co souvisí s předpisy kolem plavby a technickou dokumentací lodí, včetně jejich regisdtrace. Přepravy lodí. Technickými prostředky pro dopravu lodí. Dále pojištění lodí, přívěsů, osob atd.

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

bomba
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 0

Příspěvekod bomba » ned dub 05, 2015 12:04 pm

Pistolka píše:
mirzik píše:
Pistolka píše: Myslím , že je to správně . Styděl jsem se jako jachtař za bordel , výkaly na břehu v zátokách takových oblíbených kotvišť .. Skupinky rádoby " jachtařů " pořádajících párty u ohňů na břehu .. To bude asi i jeden z důvodů zákazu . Ti slušní se svezou , protože si nedovedli ty neslušné srovnat , klasika česká ...
Tu petici bych nepodepsal , protože jak se prolomí vyhláška , v jednom bodu , přibudou další ústupky a zákazy a nerad bych se dočkal , že na Lipně zase motory pro lodě zakážou .Čekám na to 40 let abych se mohl zase svést s rodinou na pramici s motorem .. :mad:

:thmbdn: :thmbdn: jak již bylo napsano..... :puke: , že by závist "on má plachetnici" nechápu proč jsi se sem vůbec přihlašoval :gun:

Když tu nebudu pochlebovat , tak se přihlašovat nesmí ? :shock: Nevím co sem pleteš závist .. Nepíšu o závisti a plachetnici taky mimo jiné vlastním ...
Napsal jsem jen svůj názor , poznatky .. Nemám ani problém si zaplatit kotviště , kde vyleju chemku , naberu vodu , dobiju aku atd ..

Chlapče,chlapče,kvůli takovejm,jako jsi ty a hausbotáři, na tom Lipně ty motory na čtyřicet let zakázali :cry: :cry: :cry: :cry:
Pistolka
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Pistolka » ned dub 05, 2015 12:06 pm

DonTragedy píše:Pistolka: nikto ta zatial neosocoval, i ked tym sposobom, ktorym vystupujes, si mi zlcou hnul riadne - a to, ze zrejme s tym nieco mas, priamo krici z tvojho vystupovania. Pre mna je nastastie riesenie jasne - na buduci rok som chcel kupovat lod, aby som nemusel do zahranicia, nekupim, ale kvoli ludom ako si ty, zbalim rodinu a pomaly sa presuniem niekam, kde ludia ako ty, nebudu ostatnych obvinovat, ze nespacifikovali grazlov a podobne kecy. Myslim, ze na to tu je kopa inych darmozracov (MD CR, SPS, policia ... ), ktory svoju pracu nerobia a pozadovat od jachtarov, aby napriklad urobili poriadok s rybarmi na brehu, moc realne nie je. Ide to tu od desiatich k piatim.

Ano chci pořádek , ne anarchii , jsem tu odpad a mě podobní ?..)) :mad: V čem ? Že souhlasím s tím aby na vodě nebyla divočina a třeba při návratu večer z ryb jsem nenapálil do jachty zakotvené 50 metrů od břehu bez světel a vyvázaný špicí na břehu ? Mimochodem na Lipně dost běžný jev .. Jaký problém je upozornit kolegu , že takhle teda ne ? Někdy ano , protože tě kolega pošle do zadele a dělá binec dál .. ano potom jsou tu ouřady co na to dlabou , samozřejmě ..
DonTragedy
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 6

Příspěvekod DonTragedy » ned dub 05, 2015 12:07 pm

Stouny : myslim, ze vsetkych tu prave stve to skatulkovanie :
- silny motor - jasne bezohladny blbec
- ide v sklze -jasne vsetci bezhlavo narazaju a ohrozuju plavcov
- rybar - vsetci nechavaju len bordel na brehu
- pozical si lod - tak sa sprava na brehu ako prasa
.... kamnar vs hadrar vs rybar ....

Takto sa da pokracovat do nekonecna a Pistolka jasne ukazal, ze ti slusni su v jednom pytli s tymi, co sa tak spravaju, lebo podla neho nemali odvahu ist na breh a dostat do drzky, za to, ze tam niekto robil bordel (chcel by som vidiet co on pre to urobil)... ako si uradnik ulahci pracu ? Zakaze to vsetko ? Ale dotkne sa to len slusnych. To je to iste ako metanolova afera - zaviedli kamery, kauciu na kolky ... ja som si nevsimol, ze zlocinci sa tym zakonom riadili a nemyslim si, ze sa nim zrazu zacnu riadit. Ale vykazali sme cinnost. Odrazky na obleceni vecer - vraj, aby boli vidiet fetaci a ozrani - pokuta 2,5k - 5k, ale fetka tie prachy nema, takze tomu max dohovoria, alebo sa na to uplne vykaslu, len ten slusny clovek ked nesplni nove pravidlo, dostane flajster. A toto je to iste. Bordel ostane, par "Pistoliek" z MD a SPS si uvolnilo plavbu pre svoje zaujmy a lodicky a tych "milionarov s drahymi jachtami", proste budu pokutovat za kazdu blbost - na blyti
Piwas
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Piwas » ned dub 05, 2015 12:07 pm

Platit za kotvení není podle mého názoru nic špatného, ale jen v případě, že za platbu existuje nějaká protislužba, jako třeba kotevní bóje, upravené sezení na břehu, vyhrazené ohniště, wc, kontejner na odpad atd. Ale platit za volné kotvení, kde za vynaložené peníze neexistuje protihodnota - palec dolů. Už jsem jednou vyjádřil svůj nesouhlas s omezením kotvení dle nové vyhlášky a nechápu to už jen z důvodu neexistence dostatečného množství vyznačených veřejných kotvišť, kde by se tedy mělo kotvit. Nebo že by začali najednou vznikat ?
Pistolka
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Pistolka » ned dub 05, 2015 12:09 pm

bomba píše:
Pistolka píše:
mirzik píše:
Pistolka píše: Myslím , že je to správně . Styděl jsem se jako jachtař za bordel , výkaly na břehu v zátokách takových oblíbených kotvišť .. Skupinky rádoby " jachtařů " pořádajících párty u ohňů na břehu .. To bude asi i jeden z důvodů zákazu . Ti slušní se svezou , protože si nedovedli ty neslušné srovnat , klasika česká ...
Tu petici bych nepodepsal , protože jak se prolomí vyhláška , v jednom bodu , přibudou další ústupky a zákazy a nerad bych se dočkal , že na Lipně zase motory pro lodě zakážou .Čekám na to 40 let abych se mohl zase svést s rodinou na pramici s motorem .. :mad:

:thmbdn: :thmbdn: jak již bylo napsano..... :puke: , že by závist "on má plachetnici" nechápu proč jsi se sem vůbec přihlašoval :gun:

Když tu nebudu pochlebovat , tak se přihlašovat nesmí ? :shock: Nevím co sem pleteš závist .. Nepíšu o závisti a plachetnici taky mimo jiné vlastním ...
Napsal jsem jen svůj názor , poznatky .. Nemám ani problém si zaplatit kotviště , kde vyleju chemku , naberu vodu , dobiju aku atd ..

Chlapče,chlapče,kvůli takovejm,jako jsi ty a hausbotáři, na tom Lipně ty motory na čtyřicet let zakázali :cry: :cry: :cry: :cry:

Co jsem provedl ?
DonTragedy
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod DonTragedy » ned dub 05, 2015 12:12 pm

Pistolka píše:Ano chci pořádek , ne anarchii , jsem tu odpad a mě podobní ?..)) :mad: V čem ? Že souhlasím s tím aby na vodě nebyla divočina a třeba při návratu večer z ryb jsem nenapálil do jachty zakotvené 50 metrů od břehu bez světel a vyvázaný špicí na břehu ? Mimochodem na Lipně dost běžný jev .. Jaký problém je upozornit kolegu , že takhle teda ne ? Někdy ano , protože tě kolega pošle do zadele a dělá binec dál .. ano potom jsou tu ouřady co na to dlabou , samozřejmě ..

Problem je, ze generalizujes a vdaka jednemu cloveku, ktory to svetlo nedal, zakazes kotvenie - podla zakona ma mat v noci svetlo, ak ho nemal, treba ho pokutovat. Tomu rozumiem, ale ak ho nema, nikto ho nepokutuje, tak miesto napravy zakazes kotvenie, lebo v noci nevidis lod - mas svetlo na lodi ? je taky problem sledovat okolie ked sa plavim ?
Ludia vrazdia nozmi - zakazes noze ? Lebo tu nie je problem kotvenie, ale to, ze niekto nemal kotviace svetla a niekto kto isiel z ryb viditelne nedaval pozor ...
Pistolka
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Pistolka » ned dub 05, 2015 12:15 pm

[quote="geronimo"]Pistolko, zaregistruješ se na jachtařském fóru, všechny nás tu obviníš z bordelářství, jako jediný, prohlásíš, že je to vlastně dobře, že nám noční kotvení v zátokách chtějí zakázat a pak se divíš, že se to Tebe pustíme ? Myslím, že se ani s monitorovávím nemusíš obtěžovat... :gun:[/quote
Nikoho tady jsem neobvinil a vůbec ne všechny .. Ovšem uznávám pravidlo potrefené husy .. Tnova opakuji jsem dlouholetý jachtař a současný stav chování na vodě je bída ..nebo snad ne ?
DonTragedy
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod DonTragedy » ned dub 05, 2015 12:15 pm

"při návratu večer z ryb jsem nenapálil do jachty zakotvené 50 metrů od břehu bez světel" - btw, to musis sakra rychlo veslovat ...
Pistolka
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Pistolka » ned dub 05, 2015 12:17 pm

DonTragedy píše:"při návratu večer z ryb jsem nenapálil do jachty zakotvené 50 metrů od břehu bez světel" - btw, to musis sakra rychlo veslovat ...

Hawsailing 80 Lbs / 125 Ah varta jede dost kolego ..))) :P Ale zatím nenapálil , naštěstí ..
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » ned dub 05, 2015 12:26 pm

Pistolko, tím, že se zakáže noční kotvení se chování lidí nezmění.... ;)

S touto diskusí končím, nesouvisí s tématem ! :gun:
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » ned dub 05, 2015 12:28 pm

Tak jachting.info má už i prvího opravdového nasazeného trola. :)
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 12

Příspěvekod packa » ned dub 05, 2015 12:33 pm

pistolko-zacalo to tady trochu nestastne a možna by to chtelo se vratit na zacatek
jesli jsi jak pises dlouholety jachtar a monitorujes to tady asi ti je jasne že si tady občas nepadame kolem krku a trochu to zajiskří ale v podstate jde vsem o jedno-aby jsme si to u vody užili. i s opacnym nazorem se tady da fungovat ale je potreba ho aspon trochu obhajit
a at jsi majitel poloprazdne mariny nebo jen komu jde o poradek u vody-trochu opožděně te tady vítam-snad mi za to nikdo nenavrta lodičku :)
Naposledy upravil(a) packa dne ned dub 05, 2015 12:36 pm, celkem upraveno 1 x.
bernau1
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 9

Nova vyhlaska o zakazu plavby se spalovacim motorem

Příspěvekod bernau1 » ned dub 05, 2015 12:34 pm

Já například platím za bóji,proč bych měl platit ale například při několikadenní plavbě do Týna na dalších kotvištích neb není možné to stihnout zpět k bójce během východu až západu?To je podpora pro zesplavnění Vltavy?Navíc si při spaní budu připadat jako na parkovišti u Kauflandu
bomba
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bomba » ned dub 05, 2015 12:53 pm

Piwas píše:Platit za kotvení není podle mého názoru nic špatného, ale jen v případě, že za platbu existuje nějaká protislužba, jako třeba kotevní bóje, upravené sezení na břehu, vyhrazené ohniště, wc, kontejner na odpad atd. Ale platit za volné kotvení, kde za vynaložené peníze neexistuje protihodnota - palec dolů. Už jsem jednou vyjádřil svůj nesouhlas s omezením kotvení dle nové vyhlášky a nechápu to už jen z důvodu neexistence dostatečného množství vyznačených veřejných kotvišť, kde by se tedy mělo kotvit. Nebo že by začali najednou vznikat ?

No můžeme jenom doufat,že ten provozovatel "kotviště" bude mít registrační pokladnu :mad: :mad: :mad:
Bord
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Bord » ned dub 05, 2015 12:54 pm

Jak se kdo chová nejen na vodě ale celkově v přírodě je věcí jeho svědomí.Bordel po sobě zanechávíjí bordeláři nehledě na to z jakého jsou tábora :gun:
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » ned dub 05, 2015 12:55 pm

stouny píše:Tak zase opatrně, já si loď půjčím ....

Myslim ze tu doslo poněkud k nedorozumeni. Pobavit se plavbou a pobytem na vode je něco jinyho, proti tomu nic. Ja jsem mel namysli lidi, co si pod pojmem "pobavit se" predstavujou chlast a delani bordelu. A tech je bohužel dost a je celkem jedno, jestli na ten breh prijeli v karavanu, na pujceny lodi, na motorce nebo metrem z Cernyho Mostu.
Jarek02
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

Příspěvekod Jarek02 » ned dub 05, 2015 12:55 pm

Piwas píše:Platit za kotvení není podle mého názoru nic špatného, ale jen v případě, že za platbu existuje nějaká protislužba, jako třeba kotevní bóje, upravené sezení na břehu, vyhrazené ohniště, wc, kontejner na odpad atd. Ale platit za volné kotvení, kde za vynaložené peníze neexistuje protihodnota - palec dolů. Už jsem jednou vyjádřil svůj nesouhlas s omezením kotvení dle nové vyhlášky a nechápu to už jen z důvodu neexistence dostatečného množství vyznačených veřejných kotvišť, kde by se tedy mělo kotvit. Nebo že by začali najednou vznikat ?

Palec nahoru! :good:
Nová místa ke kotvení vzniknou, přece už o tom dokonce začali uvažovat! :mad: Jen mám trochu pochyby, zda to stihnou za těch 10 dnů co zbývají do začátku platnosti vyhlášky... :whist:

to Zdenda12345: správná otázka, nikde není řečené, jak velké okolí se má posuzovat při uvažování zda jsou/nejsou na "povrchové vodě vyznačena místa pro dluhodobé stání". A ještě otázku rozšířím: kdo je vůbec oprávněn provést závazný výklad této vyhlášky? Předpokládám, že až soudy.. :hmm:

to J: moje argumentace ve správním řízení, resp.u soudu je zřejmá: "Neporušil jsem žádný státem chráněný zájem". Neporušení některých chráněných zájmů budu muset vyargumentovat, ale zatím jsem nepřišel na žádný, který by vyargumentovat nešel:
-poškození lodi / pohyb hladiny - viz ŘPB, navíc není rozdíl mezi registrovanou / neregistrovanou lodí
-poškození břehu - při vyvázání na zatlučený kůl není šance a samotné zatlučení kůlu se týká i neregistrovaných lodí
-nepořádek na břehu - na lodi je WC a není tu žádný rozdíl proti neregistrovaným lodím
....
S jakým dalším chráněným zájmem může úředník ještě přijít, mě opravdu nic nenapadá... :?
TRIM
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 11

Příspěvekod TRIM » ned dub 05, 2015 1:07 pm

Tak toto mám ze od svého zdroje :

Na MD probihaji organizacni zmeny a prave zrusili cely odbor plavby a dali ho pod zeleznice. Coz by byl konec uplne vseho, nejen kotveni. O kotveni ted momentalne tedy neni ani s kym jednat.

Tak uvidíme co z toho bude.

Nevím , loď mi vyrobily v Polsku , přemýšlím o německé registraci , papíry na moře Chorvatský , jenom zákaz kotvení Český. Možná ten úřad oželím.
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » ned dub 05, 2015 1:17 pm

Já bych navrhl zakázat provoz aut. Jednou jsem potkal idiota, takže od tý doby jsou všichni řidiči jen banda idiotů, co zabíjej nevinný chodce a cyklisty.
Zakázal bych taky letadla. Jednou pilot letěl moc rychle, takže je to všechno banda hazardérů, co nás všechny chtěji jen zabít.
Taky bych zakázal motorky. Slyšel jsem o jednom motorkáři, kterej v zatáčce trefil nevinné šťeňátko. Všechno je to banda vrahů nevinných štěňat.

:lol: :lol: :lol:

Hele pistolko, nemyslíš, že máme jiný nástroje jak udržet pořádek? Nemyslíš, že zakázat obecně něco jen proto, že se našel idiot, kterej se neumí chovat je nesmysl? Když už se to stočilo k ochraně prostředí, tak já taky nejsem zastáncem bohapustýho ničení břehů kolem vody. Nikdy bych na břehu nenechal ani papírek, natož plast, nebo jinej odpad. Přiznam se, že s lopatkou do lesa vyrážim se železnou pravidelností. :) Tohle ale přírodě spíš pomůže. Samozřejmě mi taky na břehu vadí kusy vlasců, starý háčky, vajgly, petky, lahve od piva a jinak zdevastovaný místa od rybářů. Ani tak ale nepřemýšlím o zákazu rybolovu mimo vyhrazená místa. Spíš i myslim, že by měly k tomu určený orgány zajistit pořádek.

Mam dojem, že máš chatičku v nějaký pěkný zátoce, která láká jachtaře. Nebetyčně tě štve, že je v tý "tvojí" zátoce i někdo jinej. Navíc když ty sis ten pozemek u vody za drahý peníze musel koupit. Taky doma s flintou v ruce vyhazuješ kolemjdoucí od svého plotu?
Jestli někdo kotví neosvětlenej, tak je to blb. Apropo máš ty na tý pramici s vlastním strojním pohonem předepsaný osvětlení?
Jestli tam někdy někdo chlastal a dělal hluk do rána tak je to bezohledný. Apropo ty jsi na tý svý chatě nikdy nic neslavil?
No a o tý tvojí představě, že si každej naplánuje cestu tak, aby nocoval v maríně...... tak z toho usuzuju, že jachtař nejsi. Jachtař by takovej nesmysl nikdy nepronesl. Jestli někdy budeš jachtař, tak pochopíš jakej nesmysl jsi to napsal.

Jestli máš rád lodě a chceš se tu bavit s lidma, kteří mají taky rádi lodě, tak vítej.
Jestli jsi přišel prudit široký okolí, tak .......
J
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod J » ned dub 05, 2015 1:20 pm

Jarek02 píše:

Palec nahoru! :good:
Nová místa ke kotvení vzniknou, přece už o tom dokonce začali uvažovat! :mad: Jen mám trochu pochyby, zda to stihnou za těch 10 dnů co zbývají do začátku platnosti vyhlášky... :whist:

to Zdenda12345: správná otázka, nikde není řečené, jak velké okolí se má posuzovat při uvažování zda jsou/nejsou na "povrchové vodě vyznačena místa pro dluhodobé stání". A ještě otázku rozšířím: kdo je vůbec oprávněn provést závazný výklad této vyhlášky? Předpokládám, že až soudy.. :hmm:

to J: moje argumentace ve správním řízení, resp.u soudu je zřejmá: "Neporušil jsem žádný státem chráněný zájem". Neporušení některých chráněných zájmů budu muset vyargumentovat, ale zatím jsem nepřišel na žádný, který by vyargumentovat nešel:
-poškození lodi / pohyb hladiny - viz ŘPB, navíc není rozdíl mezi registrovanou / neregistrovanou lodí
-poškození břehu - při vyvázání na zatlučený kůl není šance a samotné zatlučení kůlu se týká i neregistrovaných lodí
-nepořádek na břehu - na lodi je WC a není tu žádný rozdíl proti neregistrovaným lodím
....
S jakým dalším chráněným zájmem může úředník ještě přijít, mě opravdu nic nenapadá... :?

No, mě taky nebylo jasné, za co jsem platil pokutu, když jsem nebyl na parkovišti u obchodňáku uvázaný (a když jsem řekl, že takový malý přestupek by měl být řešen jen domluvou, tak jsem se dozvěděl, že jde o závažný přestupek). Taky nevím, čeho se proti státu (znamená to proti ostatním občanům) dopustíš, pokud tuto novou vyhlášku porušíš, ale věřím, že státní úředník má v tom daleko větší představivost než já :-). On někdo, kdo tohle prosadil, musel za to dostat přinejmenším "krabici vína" a bude se sakra snažit, aby nějaké zdůvodnění našel.
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Zdenda12345 » ned dub 05, 2015 1:24 pm

K té právničině.... Nevim kdo má co prokazovat, ale mam dojem, že "někdo" musí mě prokázat, že jsem něco porušil. Ať předpis, nebo veřejný zájem.
Jak bych měl já prokazovat negativní skutečnost? Jak mam prokázat, že jsem neporušil nějakej veřejnej zájem? Jakej? Někdo mi musí říct jaký veřejný zájem jsem porušil a taky musí uvést argument proč si to myslí. Pak teprve mohu já argumentovat proč si myslim, že jsem ho neporušil.

Právníci co vy na to, pletu se?
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Zdenda12345 » ned dub 05, 2015 1:30 pm

J píše: On někdo, kdo tohle prosadil, musel za to dostat přinejmenším "krabici vína" a bude se sakra snažit, aby nějaké zdůvodnění našel.

Já nechci nikoho obviňovat z korupce. Ony špatný předpisy vznikaji i z obyčejné hlouposti úředníka. :lol: :lol:
Co je častější ale nedokážu posoudit.
TRIM
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 11

Příspěvekod TRIM » ned dub 05, 2015 1:33 pm

Na MD probihaji organizacni zmeny a prave zrusili cely odbor plavby a dali ho pod zeleznice. Coz by byl konec uplne vseho, nejen kotveni. O kotveni ted momentalne tedy neni ani s kym jednat.

Jestli to je pravda - tak to ředitelka musela vědět a proto klidně lhala a napadá mě zda nepřipravovala nějakou komerci .

Jestli to je pravda -tak si barevně představuji jak se to mohlo stát. Vidím Babiše jak dělá na MD bussines reegineering. Námořní plavba ? Kolik máme moří ? Žádné ?! Kolik máme oceánských lodí ? Žádnou !? Kolik registrujeme jachet ? Čtyři ?! Rekreanti potřebují průkazky na lodičky ? Opravdu ? Proč ? .
Odbor zrušit , SPS převést pod policii (Bude dopravní , kriminální , finanční a vodní ). Technické na lodě - jako na auta, u soukromníků . 50 miliónů doma.
Charlie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 18
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charlie » ned dub 05, 2015 1:36 pm

Pistolka píše:Že souhlasím s tím aby na vodě nebyla divočina a třeba při návratu večer z ryb jsem nenapálil do jachty zakotvené 50 metrů od břehu bez světel a vyvázaný špicí na břehu

Vidíš, já mám loď na řádně zřízené bójce, párkrát už jsem musel i ve dne křiknout na rybáře na pramičce, kterej prostě jen nekouká kam pluje a skoro mi to navalil rovnou do lodě.

Po týdnu přijdu k lodi a boky obouchané - holt se vracel za tmy a opět nekoukal kam pluje - loď mám i na bójce řádně osvětlenou.

Takže by jsme měli zakázat i provoz pramiček?? A měl jsi ty tu pramici řádně osvětlenou??
Naposledy upravil(a) Charlie dne ned dub 05, 2015 1:37 pm, celkem upraveno 2 x.
J
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod J » ned dub 05, 2015 1:36 pm

Zdenda12345 píše:K té právničině.... Nevim kdo má co prokazovat, ale mam dojem, že "někdo" musí mě prokázat, že jsem něco porušil. Ať předpis, nebo veřejný zájem.
Jak bych měl já prokazovat negativní skutečnost? Jak mam prokázat, že jsem neporušil nějakej veřejnej zájem? Jakej? Někdo mi musí říct jaký veřejný zájem jsem porušil a taky musí uvést argument proč si to myslí. Pak teprve mohu já argumentovat proč si myslim, že jsem ho neporušil.

Právníci co vy na to, pletu se?

Takže když zaparkuju na zákazu parkování, ale nebudu v té době fyzicky nikomu zavazet, tak jsem se vlastně ničeho nedopustil..... Tak tedy nevím, jestli bych našel odvahu takhle argumentovat :-).
Naposledy upravil(a) J dne ned dub 05, 2015 1:44 pm, celkem upraveno 1 x.

Zpět na