Nejbližší alternativy vůči vodám v ČR

Evropské regiony které nemají vlastní kategorii..

Moderátoři: vilma, Pepa, david

veselyroman
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 14

Nejbližší alternativy vůči vodám v ČR

Příspěvekod veselyroman » sob dub 18, 2015 6:09 pm

V tématu věnujícím se dopadům nové vyhlášky na noční kotvení se objevil následující příspěvek:
Zdenda12345 píše:My jsme zrovna včera konstatovali, že když není možné normálně kotvit, tak místo na Orlík, nebo na Lipno vyrazíme do německa. Třeba na Lipno to mam stejně daleko, jako do Berlína. Na jezera kolem Senftenbergu to mám ještě blíž a po pěkný dálnici. Nějak nechápu tu radost APL nad podporou podnikání. :D

Přesto, že mojí první volbou je a bude Orlík (přece jen je to srdeční záležitost a takové inspirativní kopce asi jen tak někde nenajdu), musím přiznat, že jsem taky začal koukat do mapy, jaké vody by ještě mohly být v rozumné dojezdové vzdálenosti a jaké jsou tudíž možnosti.
S žádnými sladkými vodami mimo ČR nemám zkušenost. Znáte v blízkém zahraničí vody, které by se alespoň trochu podobaly Slapům, Orlíku, nebo Lipnu? Jaké je tam zázemí, jaké jsou další možnosti? Jsou tam vhodné zátoky pro noční kotvení? Má někdo vlastní, nebo zprostředkovanou zkušenost?

Co ty Zdendo12345 máš o jezerech kolem Senftenbergu detailnější info?
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » sob dub 18, 2015 7:14 pm

Z mojí strany je to zatím jen pouhý plácnutí do vody. Mluvili jsme o tom teprve včera večer. Zatím jsem neměl čas začít zjišťovat bližší info. To co jsem v rychlosti našel na netu, tak z těch jezer kolem Senftenbergu je jedno chráněné a neviděl jsem tam žádnou loď. Tam se asi nesmí. Nicméně na procházku kolem to bude určitě lahoda pro oko. Doporučuju prohlídnout si fotky. Ostatní jezera jsou s písečnýma plážema. voda vypadá velice čistě a na fotkách jsou vidět lodě, veřejná mola a další zázemí. Jezera se zdaji být spojený kanály.
Co se týká zázemí, tak toho bych se nebál. Ostatně kde to může bejt horší, než v Čechách? :D

Berlínský jezera jsou podstatně větší.

Obě lokality se zdaji bejt v rovinatý krajině, takže žádný točení větru, jak ho známe na slapech a na orlíku. Do léta je ještě času dost, takže detaily kde spustit loď, kde parkovat atd. budu ještě zjišťovat. Tady na fóru určitě taky budou nějaký informace.
copy
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod copy » ned dub 19, 2015 12:14 pm

Ja poznám jazerá okolo Lipska. Napríklad Cospudener See. A z Mělníka to môže byť tak max 250 km. Vo veľkom sa tam pred tromi rokmi pracovalo na poprepájaní jazier navzájom.

edit: našiel som fotku z výšky.
Obrázek
veselyroman
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 14

Příspěvekod veselyroman » ned dub 19, 2015 1:20 pm

Díky za tip, zkusím k tomu najít něco víc.
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » ned dub 19, 2015 6:36 pm

Luzicka jezera mam v hledacku uz par mesicu.

Dost dat je zde: http://www.lausitzerseenland.de/cz.html

Je tam i plavebni mapa, letos by mely bejt v provozu asi 3 jezera. Pocitam ze za dva roky uz to tam bude hodne zajimavy. Ve finale to bude přes 30km vodnich cest a plocha bude vic nez slusna.

Mapa zde: http://www.lausitzerseenland.de/visionc ... a_mapa.pdf
MaM32
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 24

Příspěvekod MaM32 » ned dub 19, 2015 7:42 pm

No,to já bydlím v oblasti,kde mám stejně jak na Slezskou Hartu , tak i do Polska na jezera v Nyse.Už jsem se tam i bavil ve zdejším jacht klubu a není s ničím problém
Obrázek
copy
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod copy » pon dub 20, 2015 8:04 am

Viky_CZ píše:Luzicka jezera mam v hledacku uz par mesicu.

Dost dat je zde: http://www.lausitzerseenland.de/cz.html

Je tam i plavebni mapa, letos by mely bejt v provozu asi 3 jezera. Pocitam ze za dva roky uz to tam bude hodne zajimavy. Ve finale to bude přes 30km vodnich cest a plocha bude vic nez slusna.

Mapa zde: http://www.lausitzerseenland.de/visionc ... a_mapa.pdf

Viky tie Lužické jazerá sú nádhera! O tom som ani nevedel, že sa to ide zaplavovať, v Sprembergu som pritom párkrát bol.
Ja som mal na mysli niečo podobné, ale pod Lipskom - podobný projekt, len asi nie sú až tak ďaleko s realizáciou http://www.leipzigseen.de/die-seen.html

Zpět na