testsail RS aero

Zde se můžete představit a ukázat svou loď ...

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 97

testsail RS aero

Příspěvekod Dvojka » sob kvě 02, 2015 7:46 pm

první testsail - sice v bezvětří, ale RS aero jelo i ve vánku 1m/s
... čekáme na vítr ... :D
Obrázek
copy
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod copy » ned kvě 03, 2015 12:55 am

a toto je 9m2?

********** ahaa uz vidim..
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Dvojka » pon kvě 04, 2015 11:08 pm

Test RS Aero - uááá, koupila jsem si závodní mršku! :good:

Dojmy z pohledu kajutového jachtaře (protože pár jízd na 420 se nedá brát jako zkušenost s okruhovkou) - je to kurňa rychlé i ve skoro bezvětří :shock:. Je to vratké jako ženská nálada :o. Je to lehké, málem mi to ulítlo z rukou.

První nasednutí z vody je zážitek, zvláště pokud musí člověk hned řešit ponoření kormidelního listu do vody a honem zasunout i káču (ploutev). Voda je, zvláště 3.5. na Lipně, ještě studená a ani teplé tlusté neopreny nebudí dojem tepla. Naštěstí to následně pořeší zátop adrenalinem :D.

No a pak nastává ono obligátní - kam s tím? :? Tedy kam s pínou - zde je dlouhá, ale brzy jsem zjistila proč. Neumím v tom sedět, tedy nevím kde přesně kdy sedět. Naštěstí Jerryx vyráží za mnou, potom co mu Honza řekl, že se na mne nedá koukat a budu potřebovat pomoct výhrůžnými pokřiky s dobrými radami. :blink:

Vítr naštěstí skoro nefouká a tak je čas se rozkoukat. "Zvládám" obraty (:roll: dobře, změním pomalu a neobratně směr dle mé vůle, nebo podle Jerryxe), konečně držím pínu alespoň trochu koukatelným způsobem, přestávám se zamotávat do otěže.

A pak lehce fouklo - ono to vystřelilo! :shock:, pud sebezáchovy (bo ta voda je fakt studená) mi vysadil prdel za bort a zahákl nohy pod popruh a najednou visím z lodě ven a vyvažuji jako divá. Teď se ta dlouhá pína hodí, díky za tu délku! Pak srabácky povolím plachtu, protože ten první pocit z rychlosti je ohromující a 9 plachta budí respekt. Hmm, fotku nemám, škoda :cry: (Jerryx sice za mnou jel, ale foťák nebral, asi by pak neměl volnou ruku na cigárko ;)).

První výsadek na břeh byl s položením lodě - budu muset na tom zapracovat :?.

Celkově - jsem nadšená! :jupi: Rychlost mě asi bude ze začátku dostávat, ale ten adrenalin ... skoro bych řekla, že je to lepší než ...

Obrázek
copy
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod copy » úte kvě 05, 2015 12:27 am

ja neviem, nechcem rýpať - ale nie je to až moc superlatívov? Rýchlosť, vystrelil, adrenalín atď. - CAT16 z rovnakej fabriky tomu predsa musí ujsť, verzia XL určite.
jerryx
Site Admin
Reputace: 87

Příspěvekod jerryx » úte kvě 05, 2015 12:47 am

tak ked nechces rypat, tak nerypaj :-P
sice uznavam, ze dvojka je vyplasena ze vseho :-P ... ale tohle je fakt cool, cat16 je neco jineho, to se dost dobre neda srovnavat, jde o srovnani zcela rozdilnych lodi ;-)
a teda uznavam, ze primo cat16 neznam, ale znam tornado, hobicata ...
vim, ze je to superlativum, ale co se tyce jednotrupe okruhovky, tak je to zatim to nejlepsi, co jsem mel moznost zazit ... akorat finn je jeste vyse (upozornuji, ze poradny finn, zavodni,
ne ty necky, co ma kazdy druhy ve stodole, sorry ;-) ), ale to uz je zase o trosku jina trida ... a stejne se mi tohle libi vice :-)
a to upozornuji, ze ja jsem zastance dvojposadkovych lodi ala FB ;-)
copy
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod copy » úte kvě 05, 2015 7:08 am

ok ok už "nerýpam" :)

ja som na to sám zvedavý, rád by som sa niekedy povozil. Dokedy bude na Lipne?
Johna
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0

Příspěvekod Johna » úte kvě 05, 2015 7:52 am

Já zase nemůžu srovnat s RS Aero, ale RS CAT16 umí jet jako drak. Ostatně jako snad každý katamarán vystřelí z podzadku i při slabém poryvu. Ale nejde srovnávat.
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Dvojka » úte kvě 05, 2015 8:20 pm

copy píše:ok ok už "nerýpam" :)
ja som na to sám zvedavý, rád by som sa niekedy povozil. Dokedy bude na Lipne?

nooo :?, buď se přidej teď 15.-17.5. - budu tam, ale dopředu hlásím, že se tam jedou závody dračích lodi a bude tam asi trochu rušněji
nebo 29.-31.5. - to bych tam ráda udělala křest lodě (pozvánku zrovna vyrábím, posléze zveřejním :)) a bude tam i Lipno Maraton 2015, prý tam bude míň rušno, než u dračích a bude to jachtařské :D

Johna píše:Já zase nemůžu srovnat s RS Aero, ale RS CAT16 umí jet jako drak. Ostatně jako snad každý katamarán vystřelí z podzadku i při slabém poryvu. Ale nejde srovnávat.

já taky ne, protože mě moc multihully neberou, takže osobní zkušenosti nemám a číslo není k dohledání :hmm:, jediná informace k rychlosti - "RS CAT16 is perfect for sailing schools, beach clubs and family recreational sailing"

copy píše:ja neviem, nechcem rýpať - ale... - CAT16 z rovnakej fabriky tomu predsa musí ujsť, verzia XL určite.

nějak mě nenapadlo porovnávat mutli s třemi plachtami a jednotup s jednou plachtou :? ;)
a jak píšu - jsou to moje dojmy jako totálního neznalce z okruhovek, porovnávám to s pocitem ze závodů na kajutovkách... je to prostě jako jet autem 180km/h ve Volvu a pak si sednout do závodní motokáry KZ2 s prdelí skoro u země - nepřenositelný pocit, i když ta motokára těch 180km/h nedá :D

Ale aby to nebyly jen kecy bez podkladů, zde je pár numer (už se mi nechtělo psát i oplachtění, takže tam není počet plachet a m2):
PN handicap
1-posádkové
DEVOTI D-ONE - 953
RS Aero 9 - 1025
RS Vareo - 1052
Finn - 1053
RS Aero 7 - 1065
Laser - 1087
RS Aero 5 - 1105
Laser radial - 1117
Evropa - 1148

2-posádkové