Test RS Aero - uááá, koupila jsem si závodní mršku!
Dojmy z pohledu kajutového jachtaře (protože pár jízd na 420 se nedá brát jako zkušenost s okruhovkou) - je to kurňa rychlé i ve skoro bezvětří

. Je to vratké jako ženská nálada

. Je to lehké, málem mi to ulítlo z rukou.
První nasednutí z vody je zážitek, zvláště pokud musí člověk hned řešit ponoření kormidelního listu do vody a honem zasunout i káču (ploutev). Voda je, zvláště 3.5. na Lipně, ještě studená a ani teplé tlusté neopreny nebudí dojem tepla. Naštěstí to následně pořeší zátop adrenalinem

.
No a pak nastává ono obligátní - kam s tím?

Tedy kam s pínou - zde je dlouhá, ale brzy jsem zjistila proč. Neumím v tom sedět, tedy nevím kde přesně kdy sedět. Naštěstí Jerryx vyráží za mnou, potom co mu Honza řekl, že se na mne nedá koukat a budu potřebovat pomoct výhrůžnými pokřiky s dobrými radami.
Vítr naštěstí skoro nefouká a tak je čas se rozkoukat. "Zvládám" obraty (:roll: dobře, změním pomalu a neobratně směr dle mé vůle, nebo podle Jerryxe), konečně držím pínu alespoň trochu koukatelným způsobem, přestávám se zamotávat do otěže.
A pak lehce fouklo - ono to vystřelilo!

, pud sebezáchovy (bo ta voda je fakt studená) mi vysadil prdel za bort a zahákl nohy pod popruh a najednou visím z lodě ven a vyvažuji jako divá. Teď se ta dlouhá pína hodí, díky za tu délku! Pak srabácky povolím plachtu, protože ten první pocit z rychlosti je ohromující a 9 plachta budí respekt. Hmm, fotku nemám, škoda

(Jerryx sice za mnou jel, ale foťák nebral, asi by pak neměl volnou ruku na cigárko

).
První výsadek na břeh byl s položením lodě - budu muset na tom zapracovat

.
Celkově - jsem nadšená!

Rychlost mě asi bude ze začátku dostávat, ale ten adrenalin ... skoro bych řekla, že je to lepší než ...